Navštíveno 3054x

08.02.2009, 14:01 |
Cormi Ahoj všem. V poslední době se potýkám s velkými problémy ohledně napájení. Před 3,5 roky kdy se dělala muzika jsem dával jinou baterku (VARTA Silver Dynamic 62Ah). Altík mám díky klimošce 90A oproti základnímu 70A. Jde o Golfa 4 1,6 se zesíkem 350W RMS. S autem jezdím málo, někdy stojí třeba 14 dnů. Dosud to nevadilo, ale v říjnu klekla baterka poprvé - na 9V. Po úplném dobití v polovině prosince vydržela až do teď a zase klekla. Teď jí opět dobíjím a chci si v týdnu objednat novou.
Potřebuju takovou baterku, která se minimálně vybíjí a co nejefektivněji dobíjí (altíkem). Zajímá mě EXIDE Maxxima, ale cena je přece jenom vyšší a nejsem si jistej jestli je vhodná pro normální auto - taky má trošku jiné uchycení. Proto bych možná volil EXIDE Premium 64Ah. Dokázal by mi někdo poradit? Která baterka by pro mě byla nejvhodnější? V ceně tak do 3 tisíc - nebo opravdu se vyplatí tam dát Maxximu a budu mít úplně po starostech?
Dále bych se chtěl zeptat - pomůže mi výkonnější altík 120A z TDI oproti 90A co mám ted nebo 140A z novějších koncernů (kde si ale nejsem jistej, že bude sedět řemenice). Nebo altík nepomůže? Případně máte někdo zkušenost že altík 140A z Golfa 5 a Oktávie 2 pasuje do Golfa 4? 120A z G4 TDI vím že pasuje do G4 1,6.
Dokázal by mi prosím někdo poradit? Díky!

08.02.2009, 15:07 |
ivls ja jen par uvah
jestli jsem pochopil, tak baterka ma za sebou 3,5 roku - treba je cas na novou
pri tomhle vykonu myslim klidne zase stejnou baterku, pokud nechces vic, jak 3 tisice
promer si jestli ti neco v aute neuzira vic nez je zdravo - pripadne spravnost zapojeni
altik bych vubec pri tomto vykonu neresil
jinak pises, ze jezdis malo, ze treba auto stoji 14 dnu - pokud jezdis kratke trasy, tak to pro baterku neni moc dobre a nedobije se poradne - chtelo by to vkladat sem tam nejakou delsi trasu

08.02.2009, 15:46 |
koren varta je v poradku, 3,5 roku pri tomhle rezimu je krasnej vek. na altik, maximy a podobny bych se pri 350 rms vyprd. kdyz vis ze nebudes jezdit tak prdni baterku na udrzovaci napeti a je po starostech

08.02.2009, 19:31 |
Fari Taky mam golfa IV a baterku jsem dal optimu red top. Tedko jsem trosku prekopal zesiky a vykon bude trosku vyssi a myslim, ze ta baterka to zvladat nebude, tak premejslim, ze bych koupil novou. Tim chci rict, ze bych ti tu Optimu kdyztak pustil kdyby jsi chtel..Info tady
[ Link ] Mam ji asi 3 mesice a bez problemu.
novu baterku nechaj kludne taku istu, ivls ma pravdu...
ja mam nieco cez 3kW RMS a orginal baterku s pridavnou malou baterkou v kufri... skoro 3 roky a vsetko ok... tiez je pravda, ze to pocuvam mozno na 20% mozneho vykonu... gain skoro na vsetkych zosikoch na min.
este som zabudol, kupit nejaku malu milu nabijacku na baterku alias ctek... a raz za mesiac jednoducho baterku dobit...