Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Skutečnej objem bedny a nátrubek

o Navštíveno 2956x o
o 18.02.2009, 09:49 | Resuscit | Upraveno: 2009-02-18 09:53:23
Chtěl bych se zeptat na takovou věc co jsem nikde nenašel,a docela bych to potřeboval upřesnit,protože se právě zabejvám stavbou bedny a nechtěl bych něco podělat.
Koupil jsem basák a výrobce u něj v návodu uvádí objem bedny v litrech.Pro různý použití je samozřejmě vždycky jinej objem bedny (Br,Bp,a uzavřenka)..No a mě jde o tohle - mám mít bednu o objemu 19,5 litrů+k tomu přičtu objem zadní části repráku což je nějakejch 1,3litru podle manuálu to znamená že budu stavět bednu o objemu 20,8 litru..To je pořád správně a teď bych měl ještě přičíst objem basreflex nátrubku a tady je ten můj kámen úrazu - jakej objem nátrubku se vlastně počítá?Jen objem toho plastu co nacpu dovnitř bedny nebo mám počítat i vzduch co je v nátrubku uvnitř v bedně??To je v litrech dost podstatnej rozdíl při průměru nátrubku 80mm a dělce 150mm.Takže počítá se jen fyzickej objem toho plastu a nebo vnější objem,i se vzduchem uvnitř jako bych do bedny šoupnul kulatinu?

o 18.02.2009, 11:51 | tcp_radim206
Myslim si ze moc nad tim premyslis jestli bedna bude mit 20,5 litru nebo 19,8 litru je uplne jedno,nepoznas to,Todle to by se bralo v uvahu pouze kdyby jsi stavel bednu nekde v vedeckym ustavu presne na parametry repraku ale pokud mas bednu o litr vic ci min a ty resis pul litry tak je to jedno
o 18.02.2009, 12:32 | Martin21
Počítá se celkový objem nátrubku uvnitř bedny, takže pokud je délka nátrubku 150mm, vnitřní průměr 80mm a tloušťka přední stěny např. 20mm, tak objem nátrubku bude cca 0,65L. Ale jak píše radim206, není to velký rozdíl. Každý nátrubek je jinak zaoblený, každá bedna není ideálně pevná a TS parametry wooferu nejsou úplně přesné. Nějaký ten rozdíl se v tom ztratí.
o 18.02.2009, 12:47 | jdoizo | Upraveno: 2009-02-18 12:59:43
Já bych jako prvnotní evedl reproduktor, protože většina výrobců udává už ozvučnici "odladěnou" přímo na repro a nemusíš se zabývat "nesmrtelností brouka subwoofera"

jdoizo
o 21.02.2009, 11:35 | Resuscit
OK,takže budu počítat komplet objem nátrubku co bude v bedně-to znamená i vzduch v nátrubku uvnitř?-OK?

Dík za infa
o 21.02.2009, 13:57 | hifim@ni@k
Ano. Nátrubek budeš počítat jako kulatinu, kterou jsi strčil do bedny.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3907 sekund.