Navštíveno 6075x

23.02.2009, 11:50 |
MiBa Zdravím prosím mohli by jste mi poradit. Už přes půl roku se táhne tento problém. Koupil jsem zesilovač DLS CA51(5-kanál). Po připojení do mé minulé zástavby reproduktory vydávali slyšitelný šum a subwoofer brum.
Přišlo mi to divné protože na jiném zesilovači v té samé zástavbě se nic takového neprokazovalo.
Na této adrese jsou videa kde je vše krásně slyšitelné.
[ Link ] Na reklamaci byl již dvakrát. Pokaždé se vrátil s vyjídřením, že je v pořádku. Po opětovném zapojení zesilovače dělal to samé, na pátém kanálu je značný brum("zrčení") a na dalších slyšitelný šum i na méně citlvých repro Sony xployd 13cm 25W oproti DLS R6A. Měl jsem už dříve dost zesilovačů(Helix, Emphaser, Hifonics, Mac Audio, JBL) a ani jeden na stejném zapojení nic takového nedělal.
Tak jsem udělal velký test:
Měl jsem možnost vyzkoušet to na 3 rádiích(alpine cda,pionner,kenwood), různé kabely signálové(impact, alfatec, sinus live, basic, AIV vše 5m), napájecí kabely k zesílovači délka cca 1,2m(10qmm, poté stinger na zkoušku 50qmm 5m) k rádiu 3m(8qmm), remote 3m(2qmm), rádio jsem dal hned k baterce a zesilovač také, kabely jsem rozmístil aby byli 1m od sebe, remote, k reproduktoru,.... repro bylo na 5-tém kanálu prvně sw dlsw312d(který tam má být) a ještě na 1 rainbow hammer a poté test na sony xployd 13cm, pak jsem to zkusil i na ostatní kanály a ty jen šumí. ztrávil jsem s tím cca 7 hodin a stále nic. Nejsem si vědom, že by jsem dělal něco špatně. Ještě jsem po přečtení anglických diskuzí zkoušel zapojit zesilovač přes kapacitor, který prý odrušuju a řeší dost problémů.
Nyní mi poslali nový kus zesilovače a dělá to samé ale ještě více. Kdysi jsem zde na ahc viděl ten samý problém se starším černým modelem, ale problém tehdy nebyl vyřešen. Servis odpověděl, že je to vlastnost zesilovače za 8.000Kč, dls.se se vyjádřilo že to tak samozřejmě není.
Co by jste radili ještě vyzkoušet?
nechat si vrátit peníze a koupit jiný.
Miba: mel jsem tento zesik a nemel jsem zadny problem s tim co pise. Slysel jsem ze se ti to vratilo jako vada ktera je u vsech s cimz nesouhlasim. V zadnem pripade by to nemelo sumet. Asi jsem mel kus co byl ,,vadny,, a nesumel. Kazdopadne bych nejspis chtel uznat 3.reklamaci. neni to zas tak levny zesik aby toto delal

23.02.2009, 14:36 |
MiBa já ten zesík chci. sice by se mi líbila třeba vyšší řada ale zase nemám zbytek komponentů k tomu tak kvalitních. je to divné že mi dělají tohle oba zesilovače(jak starý tak nový). prodal jsem kuli tomu rádio ///9857, že koupím uplně nové ale zatím netuším jaké. možná dvd od autohificentra liberec druhá možnost chci zkusit 88rs. přijde mi ten zvuk jako točení se cd, to by připadla chyba na signál kabely ne? ty mám nové aiv 6-k(výherce carhifi)

23.02.2009, 18:11 |
LadaN Musím reagovat na :
Servis odpověděl, že je to vlastnost zesilovače za 8.000Kč, dls.se se vyjádřilo že to tak samozřejmě není.
Jakož to servis, musím napsat, že jsem konstatoval šum, nikoliv brum, který se na servise ani jednou neprojevil. DLS se k ničemu nevyjádřilo ! Poslouchám jak rádia, tak zesilovače na studiových monitorech Alesis, na kterých je nejvíce možnost poslouchat zkreslení. Navíc jsem prováděl i test odstupu kanálů a jejich zkreslení, včetně měření šumu při zesílení. šumové číslo je o něco větší na vyšších frekvencích, okolo 1,5KHz. Je to dáno stavbou levného zesilovače a použitých obvodů. Rádio za šum rozhodně nemůže. Ale vím o celé věci, protože jsem ten co to měl dvakrát na stole a nevím co dělat s věcí, co není vadná !
Rädím ti jako minule a předminule, kup si ke svým komponentům adekvátní zesilovač a nešetři na tom. Pak se vyvaruješ jakémukoliv problému. Rada typu nech si vrátit peníze je blbost. Navíc ty dvě opravy nejsou jako záruční, ale bez opravy zpět, protože se závada neprojevila.
LadaN: a jak mi reknes ze zesilovac za 6tis to nedela? sice jina znacka ale nejde mi do hlavy kdyz jsem tento zesik mel taky tak muj to nedelal.. tak mi nerikej ze toto neni vada

23.02.2009, 20:59 |
MiBa LadaN: mohl by si říci jaké komponenty k tomuto zesilovači tedy vyhovují?
Myslím že k aktuálním repro U-dim elcomp6(50W rms) je tento zesilovač adekvátní. Subwoofer W312D též nemylím-li se.
Ty psané testy si dělal, kdy? Asi teď, že? Protože při prvních 2 reklamacích si říkal, že si to tolik nezkoušel.
Pokud vím tak dls.se se k tomu vyjádřilo "The CA amplifiers are normally without problem..."
------
Prosím nevíte někdo co ještě zkusit? Napájecí, signálové, repro kabely byli zkoušeny záměnami. Rádia též. Baterky+kapacitor též. Reproduktory zkoušeny i originální papírové z Civica a P306.

23.02.2009, 22:09 |
LadaN jseš jantar a nebudu se s tebou zahazovat, víš moc dobře sám, že jsem testoval, jak tvůj kus, tak ten nový co byl vytažen ze skladu. Navíc jsme to spolu jak telefonicky, tak emailem konzultovali. Docela mě vadí to co píšeš, protože jsi jedním z těch, co mě utvrzují o tom, že zákazník je .........zvláště po tom co jsem kvůli tomu dělal. Zkus to řešit jak jsi to začal, piš do DLS a na svoje náklady to s nima můžeš řešit. Vím jen jediné a to že tam brum nebyl, takže máš něco špatně v zapojení. Překontroluj si to.

23.02.2009, 22:54 |
MiBa wow. pokud to bereš jako zahazovaní, omlouvám se že plýtvám tvým drahoceným časem. vše co tu píšu je v klidu a není to psané s arogancí bo s ničím jiným, pouze po rádoby vyřešení situace.
Na nový kus(ze skaldu) pokud vím nebylo mít ani sáhnuto, pouze přehození do nové krabice a odeslání mě ne.
Při první reklamaci si mi řekl, že si testoval pouze na šum a to né 5.kanál.
Po druhé reklamaci, bylo řečeno že takto velké testování si neprováděl, jen že jiný zesilovač dělal to samé.
Uznávám že muže být chyba u mě. Ptám se tedy kde? Natáhnu 1m kabelu - od baterky k zesilovači, 1m kabelu + od baterky k zesilovači. Kabel remote od rádia z iso koncovky do zesilovače. Rádio připojím pomocí koncovky iso na baterku +-(spojím spínání a podsvícení s +). natáhnu signálové kabely do zesilovače zapojím podle barevného rozlišení koncovek na správné vstupy zesilovače.ze zesilovače vytáhnu z 5.kanálu E 1m kabelu do reproduktoru. pustím defaultně nastavené rádio, pro jistotu v něm vypnu vnitřní zesilovač( Power IC-Off). Vložím CD slyším brum a šum.
Zákazník může být ... to ano, dělám též servisáka ale v jiném oboru. I když je zákazník sebevětší kr...., má právo být obsloužen. Jak on, tak já mužeme něco dělat chybně. Poté tak vypadají i reference, že.

25.02.2009, 22:07 |
MiBa Žádná rada od nikoho? Nějakou prkotinu i vyzkoušet nevíte?

25.02.2009, 22:19 |
kulík MiBa: na ofic webu DLS manuál ke stažení:
Signal to noise ratio A-weighted:více než 100dB
lidi ja už viděl všechno možné,ale jestli tohle šumí tak je to total zmetek.To je na nový kus.

27.03.2009, 07:06 |
MiBa koupil jsem nakonec uplně novou dovyprodávající se ///A 9884. Signálové kable AIV 630397 též nové. Napájení pro tento zesík nové 53qmm stinger(vím že naddimenzovánéé, ale určitě mi hrábne jít víš). Zapojení do aktivu, výšky šumí i při pause na rádiu, ale není to slyšitelné pokud normálně sedím, pouze když dám ucho uplně k ní. Woofer stále bzučí, vručí... prostě pazvuky, ale též není to slyšet ve předu, pokud stojí u otevřeného kurfu a jsem nahnutý nad woofer slyšitelné dost.
Co myslíte zkusit? :( Nějaký pasiv člen na woofer, něco myslim dával zde někdo na hertze, kuli jistým pazvukům a pískání wooferu. Ale už nevím kdo to co to :(.
Jinak jsem dost zklamaný wooferem, že není téměř slyšet. Jen si tak vrní. Přední u-dimy ho přehrajou.
Na zesilovači 5-tý kanál zkoušeno subsonic on-off, frekvence, i gain. I na rádiu sub level 0-15, sub system 1-2. Jestli papírových 170W zesilovače nestačí na 150W woofer aby byl aspon trochu slyšet :(.
já mám jiný zesilovač, taky 5-ti kanál a léta všechno vcajku, až ted nedávno jsem do auta namontoval obyč alarm z aukra a při nižších hlasitostech začal do hudby kvičet jeden kanál :-( nevím proč když je to zesák za 14 tisíc ale přeci. alarm sem odskříp a dobrý :D