Navštíveno 4147x

Pánové, řeším velké dilema = jaké autorádio vybrat do připravované sestavy.
V autě poslouchám převážně černou hudbu (takže basovější věci), trochu rock a starší pecky (80.-90. léta). Určitě žádný techno ani podobný nesmysly.
Sestava bude komplet od RF:
= dva digi monobloky 1500bd a na ně připojené čtyři 15" HX2 (600/1200W)
+ dva čtyřkanály a na ně připojené tři sady komponentních 16" repro FNQ 2614.
+ čtyři kapacitory a 3 gelové baterky
No a jde mi o to, čím to opravdu kvalitně nakrmit.
V kastlíku už je DVD od Panasonicu a monitor od stejné značky je v palubce, takže teoreticky mi stačí opravdu jen čtečka (bez monitoru, DVD mechaniky, atd...).
Bohužel od RF jsem si aktuálně žádné rádio nevybral a v těch ostatních značkách se trochu ztrácím.
Přijde to do staršího auta (Corrado), takže nepotřebuju nějakou načančanou potvoru s hypermoderním vzhledem.
Mám už pár návrhů od lidí, tak jen pro inspiraci ukážu:
Clarion DXZ788RUSB za hodně zajímavé peníze (výhoda 6V výstupů a množství funkcí)
[ Link ] Pioneer DEH-P88RS-II (vzhledově moc pěkný, funkcema taky vypadá slušně)
[ Link ] Tak a teď babo raď, protože více doporučení zatím nemám.
:-)
případně ještě tahle bezmechaniková Alpina:
[ Link ]
S žádným z těchto rádií ale nemám osobní zkušenost.
O tom Pioneeru vím, že by mělo jít o vítěze testů EMMA, pokud se nepletu.
Za každý další nápad a doporučení díky předem

24.02.2009, 09:22 |
martin.dusa | Upraveno: 2009-02-24 09:23:33
Jestli chceš tvojí sestavu "opravdu kvalitně nakrmit", doporučil bych Clariona DXZ 958RMC. Akorát nevim jestli se dá ještě někde koupit novej. Když jsem ho slyšel u kámoše na stejný sestavě, kde měl předtim nějakýho celkem slušnýho Kenwooda, tak rozdíl byl fakt neskutečnej. Hned jsem prodal radio a koupil alespon Clario 948RMP.. a myslím, že Escudo by ti ho taky doporučil :)
jo jo :o) doporučil, ale řikám si že pokud stejně pojede DVD přes externí přehrávač a nepojede aktiv, tak je to zbytečně víc peněz. Teď budu chvíli vypadat jako prodejce když budu nutit neco co prodávám já, ale pokud jde o Corrado a špičkovej zvuk, tak mám pořád
[ Link ] a to že nebudeš zklamanej můžu slíbit :o)
jinak s 88RS ani 788 vcelku nesrovnatelný
to Escudo:
díky, ale raději bych nový kus
nj, ale problém je v tom že značky poslední dobou rezignovaly na kvalitní věci :o( Já bych si osobně v novejch věcech do 25 tis snad ani nevybral :o(
teda ne že by 88RS nebylo kvalitní, ale kde jsou ty časy který byly před cca třema rokama
to Escudo:
ještě mě nahlodal Barthez, ať koupím samotný procesor a k tomu normálnější rádio
jenže on samotnej procák, co bych chtěl je za 20 :-/
hele k týhle sestavě si s tim hlavu ani moc nelámej, očividně to bude spíš showcar a na 3kW basů a 3 sady komp RF procesor možná tak jako rozdvojku :o) trošku zbytečný peníze, klidně si kup 88 RS. Nemyslim si že je vhodný kupovat lowend za 5k a pak na to cpát procesor. Pokud chceš něco co bude špička, tak budeš muset koupit jetý bohužel
a nebo se vydat z kapsy :o)
v tomhle jsem asi trochu specifickej, no... ale vyloženě jako showcar to nechci.
Ale zase když už ty komponenty mám, tak bych to rád zrealizoval.
Najít prostě takový kompromis, který ten finální výkon a kvalitu co nejvíc podpoří
no u těhle komp a to v trojnásobném počtu půjde stejně spíš o hluk než o kvalitu :o) takže pokud na tom fakt lpíš, kup si klidně Pio

24.02.2009, 13:58 |
koren ja bych sahnul po necem starsim, ve funglovkach si clovek moc nevybere - 7969, 938 apod. preci jen jsou to HU ktery s prehledem podrtej 99% soucasny produkce.

24.02.2009, 15:02 |
Augi tykeev: neni to novy, ale spickovej stav a nadhernej zvuk. Byd Denon DCT-2000 za 6,5k nebo muj milovanej DCT-1 za 24k.
V bazaru mas 2 ks novych Alpine 9812, jen neumí aktiv.
Výkon a kvalitu této sestavy podpoří i HU za 5k :-D
osobně bych se nebál 9886 a k tomu případně pxa-h100.. jak to budeš mít rozvržené? Ale osobně moc nechápu počty komponentů.. podle mě na aktiv to nebude, proto kupovat p88rs a i jiná rádia s procákem je zbytečný komfort..
mame porad jen vyzkousenou 9887 za 7tis
zarucak na 24mesicu
to hifim@niak:
nějak nechápu, jak jsi to myslel...

24.02.2009, 20:34 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-02-24 20:34:54
Komponenty Rockford jsou zaměřené úplně jiným směrem než např. P88RS.
to hifim@ni@k:
to znamená? jakým směrem máš na mysli?
RF nemá s kvalitou poslechu moc společnýho, to tim chtěl naznačit :o(

24.02.2009, 21:01 |
Midnite | Upraveno: 2009-02-24 21:02:13
asi tim chtel naznacit ze RS mas spise pro kvalitni poslech a RF moc toto kriterium nesplnuje :/
edit: Escudo byl rychlejší
Zaměřené na zábavu, pro mladé lidi, zvýrazněný zvuk v určitých pásmech ( tzv. americký zvuk ).
Proto myslím, že by stačilo HU ze střední třídy a nehrozí degradace zvuku. A stejně jako výše, také nechápu počet komponentů. Bral jsem to automaticky jako showcar, protože na poslech to prostě nebude. Jako showcar mi to přišlo celkem v pohodě. Vzhledem k tomu co posloucháš mi přijde např. 15" jako zbytečná, a to nemluvím o počtu 4ks :-D

24.02.2009, 21:10 |
Mlask Co takhle Panasonic CQ-C9901N(když už od nich něco máš)S krabici i s DO :D
hifimaniak: nezavrhuj 15" :o) to že je trend cpát 10" je věc jedna, ale každý má svoje, osobně mám na poslech uzavřenou 15" a v tuhle chvíli bych neměnil :o)
tim ale nechci zlhečovat 4 vedle sebe :o)))
Na tu černou hudbu je to OK, ale myslím že na rock a 80-90 léta to chce spíše něco rychlejšího. Možná kompromis - 4x10" :-)

24.02.2009, 21:28 |
petis hifim@ni@k: Viděl jsi někdy, nebo slyšel HX2 woofery? nebo BD 1500 monobloky? je to poctivý USA železo. Starý woofery od RF hrajou krásně. Takže naprosto chápu umysly co má Tykeev.
Jinak bych zustal u značky a dal bych HU od RF. Si myslím že na eBay se necha něco sehnat.
to hifim@ni@k:
v autě poslouchám převážně "negry" a za sebe říkám, že zvuk RF uzavřenky je to nej, co si umím pro to představit.
Každopádně o sestavě už diskutovat nechci a ani nepotřebuju. Řeším jen samotné rádio.
Veškeré komponenty mám už víc jak rok připravené a vyskládané v ložnici a čekají jen na zástavbu :-)
Tak, jak to bylo, to mělo naměřeno 162,5 dB.
Tím, že jsem řekl, že to nechci jako showcar jsem myslel hlavně to, že s tím nechci jezdit soutěžit :-)

24.02.2009, 21:51 |
Kmoda Myslím že Soukup by ti doporučil Clarion :-)
to Kmoda:
v Rapidu jsem se dnes stavil, neboj :-)
Zatím jsem ale otevřený i dalším nápadům a návrhům.
to hifim@ni@k:
tak s tím, že RF je zaměřený na zábavu a pro mladé lidi jsi mě vcelku pobavil :-)))
on to myslel že to je na spíš na rámus než na poslech :o) což je, taky jsem od nich pár věcí měl kdysi a basáky ještě možná, ale.... :o))
Kup si alpinu od Králíka, cena 7k hezká a na tvojí sestavu to bude fajn
To je mimochodem filozofie této firmy, takže pobaven jsem spíše já. Díky obrovské reklamní kampani se tato značka tváří min. jako MacIntosh, ale realita je jiná. Slušné basáky má dnes každá firma a stejně tak je problém najít špatný monoblok. Přesně jako píše Escudo, myslím tím, že je to na rámus. Ale jak píši firma se tím netají.
osobne me zvukove hodne potesilo Pio P88 RS II, ja hlasuju pro nej :-)