Navštíveno 3016x

Zdravím,prosím poraďte,jaký Sw a typ ozvučnice,převážne na rock,metal,když mám teď ve Felicii kombi rádio Sony cdx gt424,vpředu repro sony xs 1335 a vzadu xs 1735, a k tomu mi ted přibyl zesik spectron sp a 2100.dík:-)
na tuhle muziku určitě uzavřenku. A SW nemůsí být zrovna nějaký kanón. Jde jen o to dokreslit basové pásmo. Klidně nějakou 10"
takže jestli dobře chápu tak chceš na ten zesik pověsit woofer? na tuto hudbu asi určitě uzavřenku a 10" je dostačující. A pokud je to na tento zesik (google našel výkon 200W) tak určitě i něco slabšího s lehkou membránou! Jen ještě asi napiš v jaké ceně!
jo na ten zesik woofer,specifikace:
2/1 Ch zesilovač Spectron SP-A2100
2x60 Wrms /4 Ohm
2x98 Wrms /2 Ohm
1x180 Wrms /4 Ohm
Low/High pas filtr 40-300 Hz/12 Db
Frekvenční rozsah 20 hz-30 Khz
Basbost 45 Hz/24 Db
damping faktor >100
Vsupní citlivost 0,2-5 V
Ten woofer i s bednou tak do 2500,líbilo by se mi i toto
[ Link ] jestli by bylo lepší zapojit takhle dva,nebo jeden větší přes můstek?
ale to v odkazu je Home HiFi!!!!!!! To v autě nemá co dělat!!!!
místo určení je tam napsáno SW do auta
snad jedině u toho Hertze. Ale z tvého přízpěvku jsem pochopil že chceš už hotovou bednu. Pokud si ji chceš udělat sám tak počkej co ti nabídnou prodejci. Ostatně můžou ti nabídnout i hotový woofer.
bednu bych si rád udělal sám,ten poslední link je správný,tamto se mi nějak pomotalo sorry
TVM(Tesla) nejsou mněniče do auta. Já jsem si tím taky prošel. Všichni mi tady říkali že je to naprd a já jim nevěřil. Nakonec jsem stejně zjistil že měli pravdu :-)))
Radši tam dej to co je k tomu účelu vyrobené. Woofery pro autohifi jsou do auta konstruované, tudíž je při jejich navrhování počítáno s podmínkama v autě (teplotní výkyvy, vlhkost, otřesy atd atd). Nemá cenu vymýšlet už vymyšlené....
a k tomu "tlumivu" co má na fotce.... přijde mi to spíš jako skelná vata..... to asi nebude nejlepší příklad jak začít s autohifi...
ok,a tedy tahle ozvučnice by mohla být?a radši dva nebo jeden přes můstek?
ozvučnici bych raději volil z MDF. Počet wooferu je na tobě. Ale na 180w RMS v můstku je i jeden woofer moc ;-).
Podle mě by bylo lepší tenhle zes nechat na přední kompa a na woofer pořídit něco s aspoň 300w RMS. Ono taky záleží do jakého auta to půjde a kde bude woofer umístěný.Všeobecně v sedanu se basy hůř dostávají do kabiny tudíž je potřeba je trošku posílit(pokud je box v kufru).
asi určitě bych volil jeden woofer na zmůstkovaný zesik, já mám na slabý zesilovač zkušenost s Lightning Audio v 10"
[ Link ] a ve 12" s
[ Link ] a oba hrály hezky. Případně myslím že nezklame
[ Link ]
Dovolím si trochu oponovat co se týče jednoznačné vhodnosti uzavřenky na rock. V mnoha případech to tak je, ale záleží na konkrétním wooferu. Zkoušel jsem doporučenou uzavřenku a BR laděný na rock a bylo to jako nebe a dudy. BR mělo i na slabším zesíku krásný rychlý kopák. Na uzavřenku by to chtělo víc výkonu.
takže s tímto zesikem a dejme tomu s tím 12" Lightning Audio radši bassreflex nebo uzavřenou?
Vem spíše 10" vzhledem k typu hudby.
ok,jednu věc mám jasnou,bude to
[ Link ] ted jeste jakou ozvučnici
Tady spíše, vzhledem k parametrům BR.