Navštíveno 3223x

Zdravim, nemá někdo podrobnější návod na jakoukoliv ozvučnici? kvůli inspiraci.Předem děkuji za odpovědi.
ozvučnice se vyrábí podle parametrů woofer. Každý potřebuje jiný objem bedny, k tomu aby zahrál tak jak má!!!!!!
Díky za odpověd, to je mi jasné, ale potřeboval bych pokud někdo má podrobnější návod na jakýkoliv subwoofer s ozvučnicí. Předem díky
hifim@ni@k:
Ano to myslím. Jestli někdo nestavěl ozvučnici s woofrem a nemá to náhodou zdokumentovaný..Byl bych moc vděčnej.
Martin21:
Díky...TO je výborné,ale já si představoval, jestli si to nškdo postavil a má v autě a je spokojenej...svoje zkušenosti apod..a diky
Tady si všichni stavíme bedny. Jsi přece na AHC :o)
Princip bývá stejný, způsob poskládání jednotlivých stěn. Většina lidí tady už nějakou tu bednu postavila, včetně mě, ale pokud to má k něčemu vypadat, tak to dá dost práce. Když si s tím vyhraješ, tak se to vyplatí. Nevím, co přesně chceš slyšet-jestli stavět nebo jak stavět? Odkaz na návod jsem ti dal a poměry stěn k urč. objemu můžeš vypočítat třeba tady
[ Link ] .
Jasný no :) tak ať se mi někdo pochlubí:)
Používám MDF 22mm, lepím pomocí lepidla Soudal ( voděodolné a má vypěňovací schopnost ), šroubuji pomocí tzv. konfirmátů ( stačí i obyč samořezky ) po cca. 8cm. Hrany vymazávám silikonem kvůli utěsnění. Potahuji pomocí chemoprénu. Používám konektor Sinus Live. Při stavbě zapomínám fotit. Toť asi vše.
Díky za odpověď, dělal si nějakou bednu na 6Ol BR? spíš o tenhle rozměr mi jde..vytvořit nějaká zajímavý tvar.
Heej, tak to máš pravdu, fakt díky. Mam takovej dotaz ještě. Ohledne vyhýbek je dobré mit v ozvučnici s jedným woofrem vyhýbku?
Jestli si tady nevybereš, tak už nikde:-)
Bedny dělám podobně, na 10" používám 18mm MDF a klasické samořezky. A taky nefotím.
Na co vyhýbku? Tu snad máš na zesíku nebo v rádiu, ne?
Jen sem se zeptal.. :)je něco na návrh bedny? nějakej program nebo jak to děláte VY? př. Vyberete si reprák který je třeba na 60litrů..A jak teď budete postupovat? :)
Pokud máš vybraný woofer rozhodni se, který typ ozvučnice postavíš. Pokud uzavřená, k těm např 60L přičteš objem koše. Ten bývá okolo 3 litrů. Celkový vnitřní objem bude 63 litrů. U BR přičteš objem koše a objem nátrubku. Rozměry nátrubku jsou třeba 100x200mm=1x2dm tloušťka přední stěny 20mm. Objem nátrubku uvnitř bedny bude 3,14*poloměr nátrubku nadruhou*délka uvnitř bedny =>3,14*0,5*0,5*1,8=cca 1,4L. Výsledný objem bude 60+3+1,4=64,4L. Teď už znáš objem a navrhneš si bednu třeba v tom linku, co jsem ti sem hodil. Už nevím, jak to říct jinak.
Martin:
Jo to sem potřeboval vědět..Díky moc