Navštíveno 5320x

20.05.2009, 14:28 |
Toshiro | Upraveno: 2009-05-20 14:31:50
Zdravím zkušené hifíky :)
Rozhodl jsem se pro překopání zvuku ve škoda Felicia. Z výroby je kazetový přehrávač s předními repro, takže cokoliv nového bude vlastně zlepšení :D Nicméně když už se do toho pouštím, tak bych nerad použil nejlevnější Dexon. Nastíním tedy svou vizi. Nechvátám to mít ze dne na den, takže zatím mám vybráno rádio KENWOOD KDC-W4044UGY, případně Pioneer DEH-2120UB. Snad mi bude 1 RCA stačit. Reprosoustavu zatím řeším bez SW. Případný zesík a SW dořeším časem, takže vybírám něco, co pro tento úmysl bude dobrý základ fungující kvalitně i bez SW. Tlačí mě bohužel cena...investoval bych tak 3-4k (bez rádia). Tudíž nemůžu čekat něco super, ale jde mi o pěkný a čistý zvuk pro poslech metalu a jeho odnoší :) A teď konkrétněji, kde bych potřeboval Vaše zkušené rady:
1) přední dveře po odtlumení plechů osadit nějakými kompami 130mm + nějaké výškové repro, nebo jen koaxy do dveří?
2) jelikož bude sestava bez zesíku tak do plata koaxy 160mm nebo ovály 6x9. Taktéž bych prosil něco konkrétního.
Časem bych dodal zesík s SW když by mi basy nestačili, ale přebasovaná soustava mě po chvíli začíná nudit :) Tlačí mě finance, ale jsem otevřen radám to udělat jinak, když bych za menší přírustek ceny dosáhl lepšího řešení (kvality). Díky za případné rady a tolerantnost v mých nápadech, teprve začínám :P
Nevím teď jak moc je místa ve Felicii,ale osobně bych raději asi zkusil do dvěří dát 165mm komponenty + zes (určitě kompo) pokud se vlezou, než kompa + ovály na radio.
Určitě ti někdo zkušenější ale napíše víc... ;-)
napadli mě např
1) Pioneer TS-G1301i, Pioneer TS-G1302i
2) Pioneer TS-A6901, Pioneer TS-A6902i
pujde to pěkně na zesík jen z radia? :)
Spooky1: do předních dvěří bohužel maximálně 13cm:(
Pokud nebude sub tak to uprav na 16cm. Není to takový problém. Tlumení např. Vibraflex 25 4ks ( 1600kč ), na zes a kompa koukni v bazaru jinak se do ceny nevejdeš. I tak to bude problém. Pokud bude sub časem tak kup rádio se 2 RCA. Repro např. Kicx, basy super, výšky neotravují.
[ Link ]
ahoj, neporadim nic konkretniho, protoze zase tolik zkusenosti nemam, ale zaklad je dobry radio a na tom bych nesetril. do dveri urcite kompa 16ky (taky neco kvalitnejsiho). neni to nic tezkyho. do kapsy vyriznes diru na mdf krouzek, kterej tam dolaminujes a pak to cely potahnes. co se tyce tlumeni, tak bych se na to vykaslal. asi me tady hifaci sezerou, ale vytlumovat feldu je vyhazovani penez. feldu mam taky a moje komponenty PB ES-6C nejsou urcite zadny chrastitka, hrajou nadherne a nahlas a tlumeni tam podle me potreba neni (jejda to bude reci :D). Na ovaly dozadu se prozatim vykasli, jestli nemas dost penez. Kvalitni predky dokazou ozvucit az az.
Jak tady bylo řečeno ne jednou, koupil bych rádio se dvěma RCA párama pak zesík a kompa, vytlumil bych to alespon drobet at se ti neklepou plasty, na zadek se vyprdni, a radši bych si přidal nebo to koupil na víckrát at máš kvalitu a né ryclou kvantitu
achiles: to sa dost mili ze tlmenieje k nicomu, prveze to je zaklad. mozes matdrake komponenty ke chces, len ked ti do toho zacnu rezonovt plechy a plasty, nebudes asi velmi spokojny.
16ky saa daju namontovat aj bez laminatovania a vyksli sa na zadne repraky, iba ti to bude kazit zvuk kvoli casovemu oneskoreniu.
Peníze místo zadních repro dej do tlumení... Já nevím, co všichni mají s tím, že do Felicie nemá cenu vrážet prachy... Nevyrábí se už nějakých 10 let a furt jich je na silnicích mnoho a mnoho... Ale to by bylo na jinou diskuzi... Takže jestli míníš mít Feldu alespoň další 2-3 roky, tak do tlumení jdi...

21.05.2009, 00:57 |
kyncllik | Upraveno: 2009-05-21 00:57:52
ahoj jestli scháníš rádio, mohu ti nabýdnout Pioneer deh-p6900ib, 3 páry výstupů, ovládání sw a nějaké další věci, dyžtak hoď maila :o)
díky hifim@ni@k za hustej návod, možná se do toho pustím:-) Jinak to mám nějak v plánu ozvučovat postupně. Taky bych nerad rychlou kvantitu. Nějaké tlumení tam radši dám ať už mám aspoň předek hotovej. Ale uvidím jestli to bude bez něj rezonovat:P Jinak felda je krásně garážovaná a má spoustu nových dílů, takže jezdit bude ještě dlouho. Asi jsem to s cenovým limitem přehnal...klidně bych ještě pár tisíc přidal. Ty 160tky jsou tedy nutný nebo by kvalitní 130 s něčím vzádu hráli podobně? Myslím že ovály by s kufrem jako ozvučnicí mohli pěkně podat basy. K tomu se váže dilema...pouze výhybky a zesík z radia nebo zesík se dvěma RCA? Nově koupenej zesík by hned stratil cenu, tak jestli se doma někomu něco válí...:P
kyncllik: ten pioneer vypadá pěkně...mail doplněn v profilu:-)
Ovály nemá cenu dávat. Vyhozené peníze. Sežeň 4 kanál, vytlum dveře a namontuj 16ky. V další fázi případně doplň sub.
[ Link ] [ Link ] 4 kanály nemají v můstku moc výkonu ( ty dostupné ), takže hledat sub s vyšší citlivostí a např. jen 10"
Zesík by jsi třeba našel aj něco tady v bazaru. Nebo tam hoď dotaz co ti kdo nabídne... Myslím, že nějaký 4kanály se tu najdou. Kompa 16ky nejsou nutný,ale budou líp hrát basy než ty 13ky... a když není problém je tam nacpat tak bych to neřešil... ;-)
Tak nakonec po několika týdnech serfování po fórech a bavením se s lidmi v oboru, jsem ozvučení vyřešil takto:
Přední dvěře jsem vytlumil asfaltovými tlumícími deskami (to byla asi nejdelší práce...)
a namontoval:
Radio Kenwood kdc w4044ugy
do předních dvěří šli 130 kompa crunch-gtr-5.2ci
a dozadu do plata ovály crunch-gtr-693i
Radijko umí dost (neběžná věc je procházení na usb flashce i složky ve složkách) a dobře se v něm vyzná.
130 ve předu na výhybce s výškami (vyřízl jsem je do tapecírungu dveří) ozvučí přední prostor s docela překvapivými bassy a triaxiální ovály v platu, které s prostorem v kufru tvoří bassreflex, je prostor v autě ozvučen dostatečně až překvapivě. Zesík z radia to zvládá docela dobře, ale při vysoké hlasitosti (kterou stejně není možné běžně poslouchat :) ) vzniká už zkreslení. Ale na takové intenzitě bych za chvíli stejně ohluchl a to poslouchám vše docela hlasitě:P
Na závěr nutno říci, že takhle jsem si to shruba představoval, jsem spokojen...do lepšího auta lepší muziku, ale kritéria čistoty zvuku rozhodně toto řešení splnilo.
Toshiro: pořád máš v reprácích velkou rezervu, měl sem možnost ted poslechnout GTR sérii na PAB4100 zesilovači od MB Quartu a zvukově opravdu nadhera.

24.02.2013, 16:20 |
Sklipky | Upraveno: 2013-02-24 16:21:09
Chci narvat 16tky do předních dveří. Mám k dispozici repro viz. foto (sry za kvalitu ) a rádio Pioneer MVH 150 UI. Chtěl bych to udělat jako to dělají tady
[ Link ] ale nevím jaký zvolit
[ Link ] . Taky by mě zajímalo, jak se ty kroužky dávájí dohromady, lepí se lepidlem na dřevo ?