Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nechtěné šumění rádia Alpine

o Navštíveno 4574x o
o 28.07.2009, 22:09 | webster
Mam 9886 s procesorem PXA-H100 a mam jeden problém. Jede mi to přes zesik(ten je nastaven na půlku). Když pustim rádio na nějakej song, dám pauzu a hlasitost mam na nule, tak nic nehraje. Když dám na jedničku, naskočí mi celkem hlasitý šum. ten je až někam do 20 hlasitosti a od 20 hlasitosti se zvyšuje. Jde mi o to, že ten šum by tam neměl bejt. Zkoušel jsem vyměnit AiNet, RCA kabely a nic nepomáhá. Další, co mi to dělá, že když z 10 hlasitosti dolu snižuju hlasitost, slyšim tam pípání, jak jde hlasitost dolu až na nulu.

Setkal jste se s tim už někdo? Napadá mě chyba někde v rádiu. Rádio jsem resetoval už a nepomohlo. Ze začátku to fungovalo všechno v pořádku, pak ze dne na den se toto objevilo. Auto teprve stavim, takže to mam všechno ještě rozdělaný a můžu laborovat s kabely.

Když vyndám Ainet kabel z procesoru, tak šumění přestane.

o 28.07.2009, 22:24 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
tohle je vlastnost pxa-h100
na sum si stezovalo dost lidi
o 29.07.2009, 00:25 | Tuner#2
Mám tu samou sestavu a podobný problém viz. diskuze zde: [ Link ]

Musíš být registrovaný :-/

Naštěstí mě to dělá jen na naměřených křivkách Imprint a to curve 1 a curve 2. Při vypnutém Imprintu to mám zcela bez šumu. Imprint mě uchvátil pouze perfektním sfázováním repro, ale jinak je to hrůza hlavně z hlediska frekvenční charakteristiky (což už jsem měl ale leta ověřené z Denon receiverů, které Auddysey EQ používají už leta). Takže mě vlastně ani vůbec nevadí, že tam ten šum je, neb ho nepoužívám a naladil jsem sestavu manuelně. Horší je, že znám případy, kdy to šumí i na manuálu a to bych nestrávil.
o 29.07.2009, 08:07 | webster
Ono jako samozřejmě když to má člověk puštěný na normální poslech, tak ten šum už tam slyšet není. Ale když už člověk vrazí do sestavy takový prachy, tak o od toho něco očekává. Takže se mam s možností, že by šum nebyl rozloučit? Mam ale pocit, že když sem to zapojil mimo imprint, že mi to dělalo taky. Zkusim ještě dneska pár tríčků
o 29.07.2009, 08:18 | Pavel02
Většinou pomůže stáhnutí gainu na zesilovači. Klidně skoro na minimum.
o 29.07.2009, 08:29 | webster
zesilovač tedka běží na půlku, je mi divný, že je tam takovej skok z nuly na jedničku a ještě k tomu od tý jedničky do dvacítky je ten šum uplně stejnej a nemění se. A zase když ho stáhnu, tak z toho nedostanu dostatečnej výkon, aby mi hrály repro kvalitně(to už jsem zkoušel). Zesik mam DLS CA43 a hrajou na to repro DLS R6A a R5A.
o 29.07.2009, 10:33 | hifim@ni@k
Měl jsem to samé. Z 0 na 1 šum a potom stále stejný. Potom jsem lehce upradnul repro z Mac Audio CFX 2.16 ( aktiv ) na Morel Hybrid Ovation ( aktiv ) a zmizelo to. Vše ostatní zůstalo stejné. Zdálo se mi to jako nesmysl, ale přesto je to tak :o)
o 29.07.2009, 10:55 | Tuner#2
webster: Jak zapojit mimo Imprint? Ten se aktivuje dlouhým držením tlačítka Imprint co je úplně vpravo. Tam má dvě auto křivky Curve 1, pak to skočí na dvojku a když znova zmáčkneš a držíš asi 3 vteřiny, tak tam skočí off a jseš na manuálním nastavení a tam to alespoň mě nešumí i přesto že to jede přes procesor.

Gian na zesíku nepomůže, zkoušel jsem i minimum a šumělo to pořád. Zkoušel to u mě i Ivouš a dodnes to nikdo nevyřešil, protože to není u všech. Možná to zvýrazní určitá kombinace repro a zesíku a nebo to holt třeba někdo ani neřeší, mě to ale vadilo.
o 29.07.2009, 14:16 | Pavel02
Webster: klasický omyl. Gain nemá s výkonem nic společného!! Výkon je pořád výkonem. Gainem reguluješ pouze úroveň na vstupech do zesilovače. V každém případě bych to vyzkoušel. Stáhnout gainy úplně na O a pak jen mírně přidat. Mírně je jen opravdu mírně - třeba na 10%. Když to nepomůže hledej dál. Ale toto je to nejjednodušší a tím bych určitě začal.
o 29.07.2009, 21:59 | webster
Zkusím zítra, až dodělám dveře, všechny možnosti. Připadá mi ale, že to všechno dělá rádio.
o 29.07.2009, 22:05 | Tuner#2 | Upraveno: 2009-07-29 22:07:20
Já to nechápu... člověk se tady může snažit psát jak chce, ale stejně si všichni tvrdí něco jiného. Tomudle problému jsem věnoval hodně času, řešil jsem to několikrát s dovozce, s Ivoušem, ale i německé zastoupení od toho dává ruce pryč, respektive tvrdí, že problém nenexistuje, byť jsem v době kdy jsem po tom šel našel problémy i v cizině.

Gian nepomůže, měl jsem ho i na minimu a při zapnutém Imprintu byl šum výrazný pořád. Jinak mám gian na cca. 15% z rozsahu na minimu nevybudím dostatečně zesíky.

Rádio to nedělá, odpojíš procesor a je naprosté ticho. Zapojíš procesor a šum tam je při Imprintu jak blázen. Jen na manuál mě to nešumí, ale jak znova opakuju, jsou lidi co jim to šumí i na manuál...

Zkus přepnout ty tři módy curve 1 2 a pak Imprint off a uvidíš.
o 30.07.2009, 10:38 | Pavel02
Tuner: já zas nechápu proč si někdo myslí a tvrdí, že má za všech okolností pravdu, a hlavně nechce slyšet názor někoho jiného podložený vlastní zkušeností. Ty máš svoji zkušenost takovou tak jsi ji napsal, a já ti to neberu. Já mám zkušenost jinou, tak jsem ji napsal. Zkus to respektovat.Dík
o 30.07.2009, 19:10 | Tuner#2
Ty máš zkušenost s 9886 ve spojení se 100 procesorem? Já myslím, že ne a o tom to celé je.

Já napíšu, že i s gianem na 0 to šumělo stejně a Ty na to reaguješ ať zkusí stáhnout gian - tak nevím...
o 30.07.2009, 21:36 | kamil306
Mě pomohl prodej 86ky s H100 a výměna za clarion:-)
o 30.07.2009, 21:37 | hifim@ni@k | Upraveno: 2009-07-30 21:39:49
Dnes jsem bývalá repra Mac Audio CFX 2.16 namontoval do Audi na rádio Pioneer a zesilovač Crunch ( pasiv ) a to stejné. Na 1 naskočí šum a dále zůstává konstantní. Takže u mně problém v repro. Morel Hybrid to nedělá.
o 30.07.2009, 21:39 | hifim@ni@k
Jinak u Denon DCA 800 i Crunch, gain na 0.
o 30.07.2009, 21:44 | Tuner#2
S těma repro je to zajímavé, mám taky Mac Audio, ale starší typ Protector 2.16. Co jsem to studoval, tak nemají ani sebemenší peak v kmitočtové charakteristice a nemají ani nijak senzační citlivost v porovnání s ostatníma, tak mě není jasné, čím by mohli ten šum zvyšovat? Dokáže to někdo něčím vysvětlit? Dle mě by to mohl zvýšit jen peak v charakteristice v oblasti šumu a nebo velká citlivost, ale to by to muselo mít kolem 98 - 100dB. Na 100dB slabě šuměl doma i Accuphase a to je jinak zesík naprosto bez šumu. Jak to ale může ovlivnit reprák kterému naměřili kolem 85dB?
o 30.07.2009, 22:25 | Lukin.xxx
ja mam ivu se 100 a než jsem tam procesor připojil tak to šumělo taky ale třeba jen předni kompa jak jsem dal procak tak byl klid je to zajimave
o 31.07.2009, 09:53 | Pavel02 | Upraveno: 2009-07-31 09:56:46
to jsem zvědavý co na Lukina napíše Tuner o)) Nejspíš že je hluchý. Nebo jestli to nebude tak, že ne u každého se to musí chovat stejně.
Znovu opakuji, zkus dát gainy na minimum. Když to nepomůže tak hledej jinde.
o 31.07.2009, 17:25 | Tuner#2
Lukin.xxx má IVU a ne 9886, takže je to úplně jiná kombinace a to se opravdu chová překvapivě jinak. Ono i mezi 9886tkama s procesorem se najde takový, komu to nešumí a nebo naopak šumí ve všech třech režimech.

A znova opakuji gian jsem měl na minimu a šumění pořád stejné. Zkusil jsem oddělit napájení rádia, prosesoru to vše přímo z baterky, opět stejný výsledek.

P.S. Nějak jsi mě neodpověděl na otázku zda máš tuhle sestavu, že tady tak "odborně" radíš...
o 01.08.2009, 11:21 | hifim@ni@k
Také to uvedu na pravou míru. Nemám tuto kombinaci, ale A9887. Ale problém je stejný a u mně to bylo repro. Třeba to někomu pomůže při pokusech, jako další možnost.
o 03.08.2009, 21:36 | webster
Tak mi to dělá i na Off na tom procesoru, protože kalibrovaný jsem to neměl. A i když jsem tedka udělal kalibraci a uložil na Courvu 1 tak mi to nepomohlo, zkusim to řešit dál.
o 03.08.2009, 21:50 | Tuner#2
webster: Pokud se něčeho dobereš, tak dej vědět. Já se tomu věnoval půl roku a nic a už jsem na to rezignoval, protože na off to nešumí.
o 31.07.2011, 18:23 | mr.brain
Tak šum potvrzuju - A9884 + H100, spojeno ainetem a napojeno na Audison SRX4 (Rainbow Sax 265.20) + Vibe Slick A7 (Helix P10), zítra ozkouším když to Audyssey EQ vypnu co to udělá, ale myslím, že než jsem udělal první měření, tak to nešumělo... U mne to zas není moc slyšet do hlasitosti 10, nad 10, už docela dost. Co se gain týče, tak cca 1/3 (výšky míň) a na tom monobloku někde pod půlkou (sedan), tak uvidím... Při nejhorším, mne čeká několik měsíců ladění :)
o 01.08.2011, 13:20 | jasisoft
ja by som to videl na problem procakov alpine. napriklad na h701 mi to sumi tiez a bez nej nesumelo nic... :-(
o 01.08.2011, 16:30 | Tuner#2
Moje rezignace trvá dodnes, na off to nešumí a stejně jedu manual nastavení takže mě to netrápí.
o 01.08.2011, 17:57 | hifim@ni@k
H701 mi šumí minimálně. Celkem průser je BitOne.
o 01.08.2011, 18:33 | M@rtin
Mám též HU 9886 a PXA-H100, ve Feldě jsem měl malý šum i na manuál, uvidíme jak to dopadne po montáži do Octavie. Ve Feldě jsem změnil 9886 s PXA-H100 za Clarion DXZ958RMC a šum najednou není :-D
o 01.08.2011, 19:01 | wefa
Pánové mám též 9886, nemám bohužel procák PXA-H100, ale také šumí :( Zrovna jsem chtěl na to vznést dotaz.
o 01.08.2011, 19:21 | mr.brain
Tuner2: jak dlouho jsi nastavoval časový korekce?

wefa: mrkni na signály, samotný rádia tohle většinou nedělaj... alespoň co jsem našel zatím

jasisoft: potlačil jsi ten šum alespoň nějak?
o 01.08.2011, 19:30 | jajo.bb
chalpci ja mam 9887ku a nic mi nesumi :-)
o 01.08.2011, 19:31 | wefa
Možná jsem udělal chybu, když jsem vedl repro pravým prahem spolu se signály :/

I tak přemýšlím, že vyměním Alpinz za Clarion DRX 9375R/W: [ Link ] , který doma leží...
o 01.08.2011, 20:38 | hifim@ni@k
mr.brain: předpokládám dokud je nenastavil.

Záleží jestli použiješ manuální variantu nebo je nastavíš pomocí mikrofonu. Obě varianty nakonec budou trvat asi stejně dlouho, ale mikrofonem je to podstatně přesnější.
o 01.08.2011, 21:21 | tazman
šum u alpine potvrzuju...mam 117 ri a šum tam je...gain nahoru dolu ,resetování ,znovunastavování,časove korekce na nulu a zpatky,pauznu-není,odpauzuju -je,od hlasitosti 1 až po max-šum tam je,přepnu na neobsazený aux(s vyplým motorem) šumí-zesiluju a nad 20 piští jako bych měl natočeno a ty nejlevnější signály vedene s napajenim(přitom mám monstrcable a druhým prahem)-šumí i pokud pustím zvuk do druheho auxu s externího dvd.šum je tam i bez imprintu-jeho koupi jsem zatím odložil na neurčito-šumí přední infinity i zadní eskové alpiny--Směty ma ivu 106 a imprint a šum nikde ;((
o 02.08.2011, 16:41 | jasisoft
mr.brain: zatial este na to nebol cas, cakam este na jeden zosik od jl a potom budem skusat ci ta zmena pomoze, alebo to je v niecom inom....
o 02.08.2011, 21:08 | Tuner#2
mr.brain: Dlouho než jsem hlavně basy dostal taky dopředu. Středy a výšky nebyl problém dopočítat podle vzdáleností tam to víceméně sedí...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3199 sekund.