Navštíveno 4574x

Mam 9886 s procesorem PXA-H100 a mam jeden problém. Jede mi to přes zesik(ten je nastaven na půlku). Když pustim rádio na nějakej song, dám pauzu a hlasitost mam na nule, tak nic nehraje. Když dám na jedničku, naskočí mi celkem hlasitý šum. ten je až někam do 20 hlasitosti a od 20 hlasitosti se zvyšuje. Jde mi o to, že ten šum by tam neměl bejt. Zkoušel jsem vyměnit AiNet, RCA kabely a nic nepomáhá. Další, co mi to dělá, že když z 10 hlasitosti dolu snižuju hlasitost, slyšim tam pípání, jak jde hlasitost dolu až na nulu.
Setkal jste se s tim už někdo? Napadá mě chyba někde v rádiu. Rádio jsem resetoval už a nepomohlo. Ze začátku to fungovalo všechno v pořádku, pak ze dne na den se toto objevilo. Auto teprve stavim, takže to mam všechno ještě rozdělaný a můžu laborovat s kabely.
Když vyndám Ainet kabel z procesoru, tak šumění přestane.
tohle je vlastnost pxa-h100
na sum si stezovalo dost lidi
Mám tu samou sestavu a podobný problém viz. diskuze zde:
[ Link ] Musíš být registrovaný :-/
Naštěstí mě to dělá jen na naměřených křivkách Imprint a to curve 1 a curve 2. Při vypnutém Imprintu to mám zcela bez šumu. Imprint mě uchvátil pouze perfektním sfázováním repro, ale jinak je to hrůza hlavně z hlediska frekvenční charakteristiky (což už jsem měl ale leta ověřené z Denon receiverů, které Auddysey EQ používají už leta). Takže mě vlastně ani vůbec nevadí, že tam ten šum je, neb ho nepoužívám a naladil jsem sestavu manuelně. Horší je, že znám případy, kdy to šumí i na manuálu a to bych nestrávil.
Ono jako samozřejmě když to má člověk puštěný na normální poslech, tak ten šum už tam slyšet není. Ale když už člověk vrazí do sestavy takový prachy, tak o od toho něco očekává. Takže se mam s možností, že by šum nebyl rozloučit? Mam ale pocit, že když sem to zapojil mimo imprint, že mi to dělalo taky. Zkusim ještě dneska pár tríčků
Většinou pomůže stáhnutí gainu na zesilovači. Klidně skoro na minimum.
zesilovač tedka běží na půlku, je mi divný, že je tam takovej skok z nuly na jedničku a ještě k tomu od tý jedničky do dvacítky je ten šum uplně stejnej a nemění se. A zase když ho stáhnu, tak z toho nedostanu dostatečnej výkon, aby mi hrály repro kvalitně(to už jsem zkoušel). Zesik mam DLS CA43 a hrajou na to repro DLS R6A a R5A.
Měl jsem to samé. Z 0 na 1 šum a potom stále stejný. Potom jsem lehce upradnul repro z Mac Audio CFX 2.16 ( aktiv ) na Morel Hybrid Ovation ( aktiv ) a zmizelo to. Vše ostatní zůstalo stejné. Zdálo se mi to jako nesmysl, ale přesto je to tak :o)
webster: Jak zapojit mimo Imprint? Ten se aktivuje dlouhým držením tlačítka Imprint co je úplně vpravo. Tam má dvě auto křivky Curve 1, pak to skočí na dvojku a když znova zmáčkneš a držíš asi 3 vteřiny, tak tam skočí off a jseš na manuálním nastavení a tam to alespoň mě nešumí i přesto že to jede přes procesor.
Gian na zesíku nepomůže, zkoušel jsem i minimum a šumělo to pořád. Zkoušel to u mě i Ivouš a dodnes to nikdo nevyřešil, protože to není u všech. Možná to zvýrazní určitá kombinace repro a zesíku a nebo to holt třeba někdo ani neřeší, mě to ale vadilo.
Webster: klasický omyl. Gain nemá s výkonem nic společného!! Výkon je pořád výkonem. Gainem reguluješ pouze úroveň na vstupech do zesilovače. V každém případě bych to vyzkoušel. Stáhnout gainy úplně na O a pak jen mírně přidat. Mírně je jen opravdu mírně - třeba na 10%. Když to nepomůže hledej dál. Ale toto je to nejjednodušší a tím bych určitě začal.
Zkusím zítra, až dodělám dveře, všechny možnosti. Připadá mi ale, že to všechno dělá rádio.

29.07.2009, 22:05 |
Tuner#2 | Upraveno: 2009-07-29 22:07:20
Já to nechápu... člověk se tady může snažit psát jak chce, ale stejně si všichni tvrdí něco jiného. Tomudle problému jsem věnoval hodně času, řešil jsem to několikrát s dovozce, s Ivoušem, ale i německé zastoupení od toho dává ruce pryč, respektive tvrdí, že problém nenexistuje, byť jsem v době kdy jsem po tom šel našel problémy i v cizině.
Gian nepomůže, měl jsem ho i na minimu a při zapnutém Imprintu byl šum výrazný pořád. Jinak mám gian na cca. 15% z rozsahu na minimu nevybudím dostatečně zesíky.
Rádio to nedělá, odpojíš procesor a je naprosté ticho. Zapojíš procesor a šum tam je při Imprintu jak blázen. Jen na manuál mě to nešumí, ale jak znova opakuju, jsou lidi co jim to šumí i na manuál...
Zkus přepnout ty tři módy curve 1 2 a pak Imprint off a uvidíš.
Tuner: já zas nechápu proč si někdo myslí a tvrdí, že má za všech okolností pravdu, a hlavně nechce slyšet názor někoho jiného podložený vlastní zkušeností. Ty máš svoji zkušenost takovou tak jsi ji napsal, a já ti to neberu. Já mám zkušenost jinou, tak jsem ji napsal. Zkus to respektovat.Dík
Ty máš zkušenost s 9886 ve spojení se 100 procesorem? Já myslím, že ne a o tom to celé je.
Já napíšu, že i s gianem na 0 to šumělo stejně a Ty na to reaguješ ať zkusí stáhnout gian - tak nevím...
Mě pomohl prodej 86ky s H100 a výměna za clarion:-)

30.07.2009, 21:37 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-07-30 21:39:49
Dnes jsem bývalá repra Mac Audio CFX 2.16 namontoval do Audi na rádio Pioneer a zesilovač Crunch ( pasiv ) a to stejné. Na 1 naskočí šum a dále zůstává konstantní. Takže u mně problém v repro. Morel Hybrid to nedělá.
Jinak u Denon DCA 800 i Crunch, gain na 0.
S těma repro je to zajímavé, mám taky Mac Audio, ale starší typ Protector 2.16. Co jsem to studoval, tak nemají ani sebemenší peak v kmitočtové charakteristice a nemají ani nijak senzační citlivost v porovnání s ostatníma, tak mě není jasné, čím by mohli ten šum zvyšovat? Dokáže to někdo něčím vysvětlit? Dle mě by to mohl zvýšit jen peak v charakteristice v oblasti šumu a nebo velká citlivost, ale to by to muselo mít kolem 98 - 100dB. Na 100dB slabě šuměl doma i Accuphase a to je jinak zesík naprosto bez šumu. Jak to ale může ovlivnit reprák kterému naměřili kolem 85dB?
ja mam ivu se 100 a než jsem tam procesor připojil tak to šumělo taky ale třeba jen předni kompa jak jsem dal procak tak byl klid je to zajimave

31.07.2009, 09:53 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-07-31 09:56:46
to jsem zvědavý co na Lukina napíše Tuner o)) Nejspíš že je hluchý. Nebo jestli to nebude tak, že ne u každého se to musí chovat stejně.
Znovu opakuji, zkus dát gainy na minimum. Když to nepomůže tak hledej jinde.
Lukin.xxx má IVU a ne 9886, takže je to úplně jiná kombinace a to se opravdu chová překvapivě jinak. Ono i mezi 9886tkama s procesorem se najde takový, komu to nešumí a nebo naopak šumí ve všech třech režimech.
A znova opakuji gian jsem měl na minimu a šumění pořád stejné. Zkusil jsem oddělit napájení rádia, prosesoru to vše přímo z baterky, opět stejný výsledek.
P.S. Nějak jsi mě neodpověděl na otázku zda máš tuhle sestavu, že tady tak "odborně" radíš...
Také to uvedu na pravou míru. Nemám tuto kombinaci, ale A9887. Ale problém je stejný a u mně to bylo repro. Třeba to někomu pomůže při pokusech, jako další možnost.
Tak mi to dělá i na Off na tom procesoru, protože kalibrovaný jsem to neměl. A i když jsem tedka udělal kalibraci a uložil na Courvu 1 tak mi to nepomohlo, zkusim to řešit dál.
webster: Pokud se něčeho dobereš, tak dej vědět. Já se tomu věnoval půl roku a nic a už jsem na to rezignoval, protože na off to nešumí.
Tak šum potvrzuju - A9884 + H100, spojeno ainetem a napojeno na Audison SRX4 (Rainbow Sax 265.20) + Vibe Slick A7 (Helix P10), zítra ozkouším když to Audyssey EQ vypnu co to udělá, ale myslím, že než jsem udělal první měření, tak to nešumělo... U mne to zas není moc slyšet do hlasitosti 10, nad 10, už docela dost. Co se gain týče, tak cca 1/3 (výšky míň) a na tom monobloku někde pod půlkou (sedan), tak uvidím... Při nejhorším, mne čeká několik měsíců ladění :)
ja by som to videl na problem procakov alpine. napriklad na h701 mi to sumi tiez a bez nej nesumelo nic... :-(
Moje rezignace trvá dodnes, na off to nešumí a stejně jedu manual nastavení takže mě to netrápí.
H701 mi šumí minimálně. Celkem průser je BitOne.
Mám též HU 9886 a PXA-H100, ve Feldě jsem měl malý šum i na manuál, uvidíme jak to dopadne po montáži do Octavie. Ve Feldě jsem změnil 9886 s PXA-H100 za Clarion DXZ958RMC a šum najednou není :-D

01.08.2011, 19:01 |
wefa Pánové mám též 9886, nemám bohužel procák PXA-H100, ale také šumí :( Zrovna jsem chtěl na to vznést dotaz.
Tuner2: jak dlouho jsi nastavoval časový korekce?
wefa: mrkni na signály, samotný rádia tohle většinou nedělaj... alespoň co jsem našel zatím
jasisoft: potlačil jsi ten šum alespoň nějak?
chalpci ja mam 9887ku a nic mi nesumi :-)

01.08.2011, 19:31 |
wefa Možná jsem udělal chybu, když jsem vedl repro pravým prahem spolu se signály :/
I tak přemýšlím, že vyměním Alpinz za Clarion DRX 9375R/W:
[ Link ] , který doma leží...
mr.brain: předpokládám dokud je nenastavil.
Záleží jestli použiješ manuální variantu nebo je nastavíš pomocí mikrofonu. Obě varianty nakonec budou trvat asi stejně dlouho, ale mikrofonem je to podstatně přesnější.
šum u alpine potvrzuju...mam 117 ri a šum tam je...gain nahoru dolu ,resetování ,znovunastavování,časove korekce na nulu a zpatky,pauznu-není,odpauzuju -je,od hlasitosti 1 až po max-šum tam je,přepnu na neobsazený aux(s vyplým motorem) šumí-zesiluju a nad 20 piští jako bych měl natočeno a ty nejlevnější signály vedene s napajenim(přitom mám monstrcable a druhým prahem)-šumí i pokud pustím zvuk do druheho auxu s externího dvd.šum je tam i bez imprintu-jeho koupi jsem zatím odložil na neurčito-šumí přední infinity i zadní eskové alpiny--Směty ma ivu 106 a imprint a šum nikde ;((
mr.brain: zatial este na to nebol cas, cakam este na jeden zosik od jl a potom budem skusat ci ta zmena pomoze, alebo to je v niecom inom....
mr.brain: Dlouho než jsem hlavně basy dostal taky dopředu. Středy a výšky nebyl problém dopočítat podle vzdáleností tam to víceméně sedí...