Navštíveno 2515x

Ahojte, jsem v auto hifi úplný nováček a podařilo se mi sehnat luxusní repro Mac Audio CRX 2.16 za luxusní peníze, tak bych si chtěl udělat v autě trošku hudební pohodlí :-) Po přečtění spousty diskusí mi bylo jasné, že zapojit tyto repro na rádio je zběsilost a tak žádám o pomoc při volbě se zesilovačem...mám možnost od Mac audia řadu fearless nebo ZX a nebo DLS RA50, jaký doporučíte? Nečekám od toho zázraky, jen bych chtěl solidní zvuk pro sebe(neplánuji tuningové srazy!) a o subu neuvažuji. A ještě dotaz, jak se ovládá hlasitost na autozesilovačích? To pokaždé co budu chtít ztlumit/zesílit zvuk, budu muset lézt do kufru a točit knoflíkama? (viděl jsem sice dálkové ovládání např. u toho DLS a to se týká jen subwooferu :( ) Díky za každý příspěvek.
hlasitost ovladas na radiu ne? :) jinak jednoznacne z tech dvou DLS
celkovou hlasitost na radiu a za me tez DLS zesik, co se tyce kvality

13.09.2009, 20:46 |
koupi Ahoj souhlasím s Midnite a Frenkie zvolil bych DLS ale!!!! Pro tyto repro bych použil MacAudio Fearless a zahrajou moc dobře.
Jen ten rozdíl za DLS 15 000 a 6000kč to musí být někde znát že jo.
Ale já mám MacAudio Olympic Gold 2.16 a 6/9 a pohání mi to MacAudio Fearless 4000 a naprostá spokojenost.
Za mě teda
jen by me zajimalo. Pises ze si uplny novacek ale hned par slov dal pises ze si sehnal LUXUSNI repra :)

14.09.2009, 09:56 |
bassaqq | Upraveno: 2009-09-14 09:57:38
nojo nechal jsem se trochu unést, neboť jsem úplně nový sehnal za 2 klacky a za stejnou cenu bych asi lepší nesehnal tak jsou pro mě luxusní :) díky za rady ohledně zesilovačů, ale jelikož ten DLS bych mohl sehnat jetý (2 roky) za stejnou cenu jako nový Fearless 4000D (cca 3500Kč, možná ten DLS by vyšel levněji, ale pořád nový je nový), tak pořád váhám do čeho jít. A zajímalo by mě jestli by byl nějaký diametriální rozdíl mezi těmito zesíky co se týče připojení na tyhle repro. Nejde mi ani tak o max. hlasitost jako o co nejlepší zvukové využítí těch MacAudio repráků.
kdyby si nahodou vzal Mac Audio dej mi kontakt na DLS, vzal bych ho za trojku :)
Tak bohužel pán co prodával DLS se rozhodl zesík prodat jinde :( tak holt už jen ten od Macu. Ano bylo to z aukra. A ještě jeden dotaz, zjistil jsem, že se pak dají repro zapojit aktivně a pasivně, proč je to lepší připojit rovnou na zesík? Není lepší to prohnat přes ty výhybky, aby si to rozdělilo ty frekvence než aby šlo do obou repro úplně to samý?
zapojeni v aktivu- pouziji se elektronicke vyhybky na zesilovaci,kde si to nastavis podle,,sebe" a tak si krasne sladis system ,ne jak na pasivní vyhybce kde frekvence dana a jde nastavit maximalne jen utlum vysek.
díkes...ještě otázečka jestli někdo nemá zkušenosti se zesíkem Soundstream REF 1600.2 nebo Renegade REN 1800. Opět třeba v porovnání s Fearless od MACu.
Ja mam DLS A6 na woofru MW12D a 2Kanal DLS A3 na MS6A casem pujde jeste jedna A3 do aktivu:o)Muzu fakt doporucit.Dost dobre to hraje.NEKECAM

19.09.2009, 13:01 |
bassaqq | Upraveno: 2009-09-19 13:03:15
takže jestli jsem to dobře pochopil, pokud budu chtít zapojit komponentní repro v platu (2x woofer, 2x tweeter) aktivně, potřebuji k tomu 4-kanál zesík a pokud bych měl 2-kanál zesík tak jen přes výhybky pasivně?
Správně. Ale evidentně jsi začátečník, takže aktiv pusť klidně z hlavy. Ty Mac Audia budou na platě ? Snad jsem to jen špatně pochopil.
Raději asi napiš do jakého auta, jaké máš rádio, co uzavření a tlumení dveří, co posloucháš, kolik chceš do toho zesilovače investovat apod. ?
Repro bude do felicie (krátká). Rádio mám zatím Panasonica ale už mám vyhlídlé 3 kousky a taky bych prosil o radu jaké vybrat Pioneer DEH-P7700MP, Pioneer DEH-600BT, Pioneer DEH-P5000UB? Vybírám z použítých se zárukou tak prosím o pomoc z konkrétně těhle modelů. Macy jsem chtěl dát zatím do plata než si vyhraju s předníma dveřma, tlumením atd. Opět začátečnická otázka a asi pro vás směšná, ale jak ty MACy zahrajou v platě? Poslouchám Rock, Metal...chci slušné středy, výšky a vyvážené basy (ted mě někdo napadne proč jsem si koupil MACy ale prostě už je mám :)). Do zesíku jsem ochotnej dát tak 4 klacky, jelikož můžu mít ten Fearless 4000D novej za nějakých 3500 což si myslím že by mému poslechu mohlo stačit, tak to nějak určilo mojí cenovou relaci kolik do zesíku vrazit.
za mě je to zbytečnost cpát ty repra do plata a ještě na zesík, nahoře píšeš že chceš solidní zvuk pro sebe, tak na co ti budou vzadu? předpokládám že vepředu máš origo papírové repro co se dávalo do feld... tak to prostě vyměň a uvidíš že budeš spokojený ;-)

20.09.2009, 16:56 |
bassaqq | Upraveno: 2009-09-20 17:02:51
nooo věci se mají asi takhle...jelikož máme v garáži oktávku a ta je vyloženě výletní auto, tak se na nějakou větší práci na autě dostanu jednou za čas, takže je pro mě nereálný během jednoho dne vytlumit, vyměnit rádio + kabely + instalace zesíku atd...a jelikož žiju v kraji kde je spousta našich závistivých spoluobčanů tak se chci do toho pustit až na jaře (v zimě skoro vůbec autem nejezdím)a zatím si třeba připravit tu kabeláž, vytlumit, doma v klidu udělat kapsy atd...a mezitím prostě ty repro prdnout dozadu jelikož mám zatím vepředu 13cm Sony 2-pásma v vzadu nějaký obyč Magnaty 16ky (dočasně ledabyle uchycené). A jak říkám sehnal jsem si ty repro za dobrou cenu, pak člověk zjistí, že na rádio to nebude to pravý ořechový tak tedy zesík, jenže zas ten můj Panasonic nemá CINCH výstupy takže nový rádio :) a než tohle všechno udělám najednou tak jsem si chtěl aspon vzadu poslechnout jak hrajou :) místo těch laciných produktů...defakto když bych si pořídil i jen lepší rádio (některého z těch Pioneerů) a pohrál si s tlumením tak by to taky mohlo zahrát ne? Jen bych nevyužil takový "výkon" o což mi ani tolik nejde
čaute, chci se zeptat, když budu chtít repro do aktivu, musí to podporovat i rádio? Nebo mi stačí jen 4k a víc zesík? dík
buď aktivní výhybka, nebo rádio, nebo zesilovač s vyhybkami schopnými nastavit děličky výše. Když tak se mě ozvi na ICQ 306011919, můžeme to probrat..

02.11.2009, 08:56 |
Radeggast | Upraveno: 2009-11-02 08:57:17
Bud na to musíš mít rádio, nebo to musí zvládat zesík, nebo to hnát přes aktivní vyhybku...
EDIT: Revilohifi.cz byl rychlejší... :)