Ahoj, chtěl bych se zaptat na jednu věc, ještě jsem se s tim nesetkal a to jsem zapojoval už hodně sw na zesy..
Měl jsem na rádiu Kenwood KDC-W4044 napojený sw Shark na zesiku Shark (hrálo to nic moc, ale hrálo). Rozhodl jsem se o kompletní přestavbu kufru, kdy jsem si udělal dvojitou podlahu do kufru, sw místo rezervy a na jiný kvalitnější zesik.
Dnes jsem to konečně dodělal, zapojil jsem zesilovač Dexon přes můstek na již zmíněný sw (zesik v přemostění 120W RMS, woofer 200W RMS). Pustím rádio, ztlumil jsem na zesiku všechno. Pomalu jsem přidával propustnust nízkých frekvencí LPF a sw vydával hodně divný zvuky, nazval bych to spíš jako chrčení. Zkoušel jsem všeljaké nastavení jak na zesu, tak na rádiu a pořád sw jenom´chrčel buď víc, nebo míň. Tak nevím čím to může bejt..
Jako možný příčiny mě napadly: sw může být špatnej, na rádiu mohl nějak skratovat výstup na sw, nebo zesilovač mlže být špatnej (to je asi nejvyšší pravděpodobnost, protože jsem ho kupoval starší přes známého).
A nebo to může být wooferem, protože je to podle basscadu spíš freeair, ale jde i do uzavřenky (mám ho ve vytlumený uzavřence 23l).
Máte někdo s tímto zkušenost? Díky mockrát za zkušenosti a vaše rady :)
tak vyřešeno - bylo to špatným ukostřením, takže kdyby jste měl někdo tento problém, zkontrolujte nejdříve ukostření, než rozeberete zesilovač a skoro budete posílat sw na reklamaci :D