Navštíveno 2943x

čaute maniaci, neustále studuju zdejší fórum a chci si vylepšit muziku v autě. zde v bazaru jsem našel 2 inzeráty, které mě velice zaujaly a to Morel Dotech Ovation6 a Rockford Fosgate X162S. Rádio mám Pio P77MP, auto felda, zesík se koupí až podle komp. Prosil bych o nějaké stručné zhodnocení Morel vs Rockford. Poslouchám rock, metal, jazz, blues rock, hodně kytarovky tak prosím poradit jaký repro je na tento styl lepší z těch dvou. díky moc!
Já mám Dotechy v autě a naprostá spokojenost. Velice příjemné výšky a středobasy taky dokážou slušně zahrát. Ale potřebují nakrmit, aspoň těch 150RMS by si zasloužily. A úplně nejlepší by bylo je zapojit do aktivu.
Takže za mě Morely :)
sice RF neznám ale musím říct že morel je hodně dobrá značka a na kytarovky parádní výšky :) za mne také morel

05.10.2009, 19:29 |
Biblos | Upraveno: 2009-10-05 19:30:26
díky hoši, taky to byl můj tajný tip už od prvního pohledu :) ještě takovej dotázek, a to že jsem si nechal už dříve vyrobit MDF kroužky do dveří a netuším jestli je budu moci na ty Morely použít, vnitřní průměr kroužku je 145mm a v nější je 183,4mm,s tím, že to mělo být pro repro, které bude přišroubováno ve 156,3mm rozteči. Nebyl by někdo ochotný pro mě změřit rozteč "šroub-šroub" po úhlopříčce? hledám to na netu ale nikde to nevidím :(

05.10.2009, 20:10 |
durus dotech podla datasheetu maju 141mm cutout, tak to bude "volne"
pokud chceš aby kytara zněla alespoň z části tak jako kytara, tak se RF vyhni :o) o metalu dvojnásob
Oplati sa ti dolozit a mas za smiesnu cenu nove Morel Hybrid II 6 !! To je uz ina kava, jak Dotech ! :-)
[ Link ]
tak jsem ti to změřil, šrouby jsou od sebe vzdálené co 110mm a po úhlopříčce to dělá nějákých 155mm
jinak já je mám na podložkách s vnitřním průměrem 140mm a vnějším 175mm a je to akorát ;-)
díky kluci, teď mě bohužel zradilo auto tak se nákup o chvilku protáhne...jen mi pořád nejde do hlavy jak tu každý píše aspoň 2x150W zesík...nejvíc jsem vždycky pustil rádio na půlku a to už bylo celkem nahlas, těch 2x150 přece nemůže normální smrtelník v uzavřeným prostoru v autě využít :) to by fakt nestačilo něco slabšího? Chci to jen vyloženě na tyhle kompa,žádny SW se nechystám pořizovat, chci to jen pro osobní poslech :)
Pro získání dvojnásobné hlasitosti potřebuješ akustický tlak vyšší o cca. 6-10db. A na to je třeba 4x vyšší elektrický výkon ! Proto je 80W zesilovač pouze o 100% hlasitější než 20W. Každé slušné reproduktory potřebují běžně kolem 100W a Morely jsou navíc proslulé náročností na zesilovač. Stačí to takto ?

08.10.2009, 13:00 |
Boďa | Upraveno: 2009-10-08 13:01:33
Dotechy 6 mám na Audisonu LRx4.300 (4x65W) pouze na dva přední kanály, takže 65W do jednoho... (kdyby náhodou :-) )
A stačí to.
Pokud do nich budeš pouštět celý pásmo, tak stejně s těma 65 Wattama reprák končí na svých mechanických vlastnostech - výchylka. Takže 150W do nich stejně naprat nemůžeš, páč bys snad utrhnul membránu.
Pokud dobře provedeš celou instalaci, tak na "normální" poslech sub opravdu potřebovat nebudeš.
Ale do budoucna jim chci pořídit silnější zes, tak 100W na kanál. Tohle můstkovat nechci. Uvidíme jestli mají na víc :-) Ale teď mám jiné zájmy, než vymejšlet kravinky s muzikou.
Moje Dotechy žene Hifonics Zeus ZS6400 (4x90WRMS). A pro mě je to málo... A to že když do nich pustíš 150W tak jim utrhneš membránu je naprostá blbost! Já je měl i v můstku na 340W a to teprve byla paráda, ale už to bylo moc. Tak proto říkám že Dotechy si budou libovat tak s výkonem někde mezi 150-200W.

08.10.2009, 19:13 |
Boďa Aha, 340W do 16cm repráku...
Tobude asi někde nějaký čislo špatně :-)
S tím utržením membrány jsem to myslel tak, že pokud do nich pouštíš celé pásmo, tak na nízkých kmitočtech dosáhneš prostě maximální výchylky. A pokud pořát točíš čudlem na volume, tak se bude asi dít co?

09.10.2009, 18:18 |
frantobmw | Upraveno: 2009-10-09 18:22:36
Boda LOOOOL ze utrhnes membranu :D
Tak co poviete na to ze ja mam vpredu 2x100W repraky a davam na nich 2x500W real RMS Genesis wattov?
Ked vyberies Morely oni potrebuju 2x az mozem povedat ze 3x viac vykonu ako pisu v papieroch!!!
Ano, samozrejme ti reprak bude hrat aj pri 2x50W ale potom si mozes kupit nejake kompa za 3 litre, pretože pri poddimenzovaní výkonu ti tie repra nedokazu zahrat na 100% a v tom pripade si ich kupil zbytocne ked ich nevyužijes na maximum. Napr pre dotechy je DLS A3 minimum Hybridy potrebuju eeste vykonnejsi zosik hlavne ked ich das pasivne cez vyhybku.
Pustat cele pasmo do prednych komp je mozne len do strednych hlasitosti, ak to pocuvas nahlas tak treba orezat spodok do 40-50Hz aj vyssie. Ak nastavíš gain a vyhybky normalne sa nic nemoze stat. Samozrejme potrebujes k tomu aj usi aby si spoznal kedy zacnu tie reproduktory skreslovat...

09.10.2009, 20:34 |
Boďa S poslední větou souhlasím. Ale řekl bych, že většina je s tím sluchem nějak na štíru :-)
Škoda, že si to tenkrát na Macoše neslyšel. Docela by mě zajímalo, co bys na to řekl... Ale chvátali ste tuším na autobus, co jel do jeskyní nebo kam... a Tys měl sundaný tapecy...
A ještě mi teda vysvětli, jak je možný, že 100W reprák vydrží 500W? To jsou ve fabrice takový tukani, že nejsou schopný změřit, co ten reprák snese? Přece i s nápisem 500W by se to prodávalo líp. Ne?
Nebo že tam máš zes s 500W... ale kolik wattů tam ve skutečnosti teče je ve hvězdách. Nebo si to měřil a opravdu pereš do těch předních komp 2x500W? To necpu ani do subu 500W...
A poslední otázka: Proč jeden reprák má takovej příkon a druhej makovej příkon??? Čím je to daný? Vysvětlí mi to někdo jednou větou vlastnímy slovy? :-)

09.10.2009, 20:45 |
Biblos | Upraveno: 2009-10-09 20:46:59
díky za vaše reakce, zvlast od maniaka s tim tlakem vs hlasitost..jen mi pořád nejde do hlavy ta hlasitostt...vždyt pri 2x150W musim snad uz ohluchnout v tak malym prostoru pri zavrenych dverich a jeste kdyz jsem skoro u repraku...jasne treba na koncerte jsou silnejsi aparatury a jsem od nich taky kousek ale tohle nějak nemuzu pochopit...asi proto ze jsem jeste nemel moznost to u nikoho slyset doopravdy :) porad kdyz vidim doma náš pradávný zesík od JVC 4x70W jak je to pusteny na 2/5 vykonu a uz se to sousedum nelibi tak tohle mi hlava nebere :) Jinak ještě dotaz ohledně Denonu DC 3400 co tu je v inzercích, zaujal mě tím, že dává přednost na kvalitu před výkonem, ale někde jsem tu četl že se dává jen jako zesík na výšky, existuje něco podobnýho jako ten Denon ale pro všechny pásma (za podobnou cenu)? zatím mám Macy CRX 2.16 a chtěl bych přesně takový zesík, žádný extrémní výkon, ale kvalitní výstup.
Boda: jde videt ze si se nesetkal s zadnym Genesis zesikem, coz?
jj isli sme na macochu aby sme stihli jaskynu, lebo bolo uz dost poobede.
EE nie, nepredali by viac reprakov keby na to vypisovali vacsie cisla, tu uz ide o meno firmy co to vyraba napr. rucne v danii, a nie v cine napr. na pase a ide aj o pouzite materialy z coho je ten reprak vyrobeny a ako precizne je poskladany. Tieto firmy nepotrebuju ohurit zakaznikov s velkimy cislami, lebo kto kupi ich vyrobky, ten pozna dobre ich vyrobky a ich kvalitu a hranice pouzitia. Ver mi tych 500W je ozajstnych pri 12V realneho napatia. Tu ide o kontrolu nad repruduktorom, cim je zosík silnejsi tym lahsie ukontroluje ten reprak. Jednoduche prirovnaj napr fabiu 1.2 s 40kw a RS s 150kw, lahsie rychlejsie sa bude pohybovat s 150kw v meste nie? Existuje jeden velmi uzitocný gombik na zosíkoch, a to je GAIN, ktorú nastavis podla hlasitosti, ked to bude na 20% to neznamená ze zvysnych 80% mas so zosíku nevyuzite, výkon navyse ti zabezpecí dostatocnú kontrolu nad reproduktorom. Bude to hrat rychlejsie a dynamickejsie. A na poslednu otazku je odpoved asi najjednoduchsie zase tu ide o pouzite materialy reprak za liter z papiera ti neznesie samozrejme tolko ako napr. kvalitny s hlinikovou a s dvojito vynutou cievkou. A to je len jedna suciastka samotneho repraku, nie je jedno aky magnet pouziju, ako je cievka odvetravana, z coho je zaves vyrobeny atd...
Bilbos, predsa len tu nebudeme porovnavat nebo a peklo. Home hifi je uplne o inom ako autohifi. Tie vykoni sa nedaju porovnat, kedze v izbe ti ten zosik dostava stabilne napatie, kym v aute ty hras z baterky, co v 90% pripadoch je origos postacujuce len na tovarensky namontovanu elektriku. V lepsich pripadoch sa pouzije pridavna alebo ovela silnejsia baterka co trosku spevni napatie ale nikdy to nebude ako sietove!!!
Denon DCA 800. 6 kanál. 6 x 50W RMS. Naměřené výkony vyšší. Možno použít 2 kanály na výšky a zbylé 4 zmůstkovat pro středobasy ( prý změřeno 200W RMS ). Předchůdci CFX 2.16 na něm hráli jako o život.

10.10.2009, 07:29 |
kulík Bilbos,Boďa:doporučuji nastudovat pár článku na audiowebu,zejméná v kategorii teorie & praxe,myslím že potom budeš vědět víc.Mimochodem,na mojem AV mám změřený výkon cca 140WRms a sotva to tahá 3p Tesly,Morely bych na tento recík nedal,neb by je neutáhl,ne tak ještě ve 3 pásmech-bohužel.

10.10.2009, 10:54 |
Boďa To přírovnání ve městě s tou Fábii si myslím, že neni zrovna šťastný... Naopak, tam je mi právě těch 150kW motoru kničemu... Když jedu jedna dvě, přechod, křižovatka...
A výkon s kontrolou zesu nemá zase až tak mnoho společnýho ne? Nebo znamená čím větší číslo na wattech, tím líp mi ten zes bude brzdit reprák?
Když máš písničku kde dynamika kolísá + - několik dB tak asi potřebuješ dostatečnou rezervu výkonu zesu, ale unesou to zase ty repra?
Jak si psal vejš, franto, že když chceš poslouchat více nahlas, že jim musíš ubrat nízkej kmitočet. To je právě ono, ten reprák pak končí na výchylce a zkresluje. Ale kolik do něj teče při 45Hz a max výchylce, stejně nikdo nevíte, páč ste to neměřili. Já taky ne a ani se k tomu nechystám. Ale s těma 65W v celým pásmu na tu max. výchylku dosáhne. A pak je mi více výkonu na co? Na kontrolu? Kulový.
Ty Morely mají cívku 50mm, proto vydrží těch 140W a stihnou předat to teplo dál, ale repro s 20mm cívečkou se upeče.
Kulíku, shodou okolností mám doma taky 3p Tesly 2x226 8R paralelně, ARX, ARV v asi 60l uzavřených na Transiwatta. Měl 2x50W po Sinclairovým tuningu má 2x79W. Ale těch 50W by ty Tesly uhnalo jak prd.
Midnite, nesetkal. Co by se změnilo?
Boda, preco stale tie iste otazky? Uz som raz pisal ze samozrejme hociaky reprak ten vykon neznesie, ale tu sme bavyli o reprakoch MOREL, ktore potrebuju ovela vacsi vykon! A Morely to kludne znesu! Samozrejme ze na papierovy reprak za liter ktory ma prikon 20W nenapojis zosik s 2x150W RMS, to je si myslim logicke nie? A vykon s kontrolou ma nieco spolocne a okrem toho aj x dalsich veci, napr. damping faktor zosilnovaca, odpor repraku atd. A ked podla teba to prirovnanie nie je ok, tak nie je. A ked ti na dotechy staci 65W a si stym spokojny, tak budis, ale ver tomu ze ti tie repra nie su vyuzite na 100%, a potom toto cele straca vyznam.
Boďa: na 45Hz je subwoofer. A samozřejmě, že jim musíš ubrat na nízkých frekvencích. To je pro kvalitní poslech nezbytné. 165mm repro jsou prostě fyzicky omezené plochou membrány, pohonem atd., proto mají určený rozsah a zbytek doplní subwoofer. Není na tom nic složitého. Navíc podmínky v autě jsou naprosto odlišné od domácího hifi. Na to už tady přišla spousta lidí. Auto vydává hluk a pro kvalitní poslech je potřeba o cca. 10db vyšší akustický tlak než jsou nejhlasitější hluky při provozu toho auta. A to už je nějaký výkon. 65W je prakticky nic.
Špičkové firmy naopak uvádí nejnižší garantovaný výkon. Změřené výkony jsou vyšší a někdy o dost. Mezi tyto firmy patří i výše jmenovaný Genesis.
hifi: ještě dotaz k tomu Denonu, koukám že DCA 800 ani DCA 3400 nemají nastavitelný filtry, to neva že pouští do obou repro všechny frekvence? a je ten 800 oproti 3400 nějak zvukově lepší? Chci něco na ty MACy zatím levně:) nebo mi poraď pls nějakýho Denona na ně :) díks
Zvukově nemohu posoudit, ale Denon bude pořád Denon. Já měl CFX 2.16 právě na DCA800. Předtím na zesu MacAudio 2x75W. Naprosto nesrovnatelné. I na levnějších rádiích bývá někdy možnost oříznout středobasy. DCA800 mám na prodej za 3k.
Boda: zmenilo by se to ze bys netvrdil ze jejich vykon je jen papirovy.. a co se tyce kvality ani nemluvim :)
Já mám autohifi velice rád,ale v dnešní době ty "RMS" hodnoty i značkovejch výrobců renomovaných značek nějak neseděj,nic proti genesis,ale když jsem četl odborný česopis autohifi a vněm byl test čtyř zesilovačů od deseti do patnácti a mezi nimi i jmen ovaný,tak při pohledu na základní desku a osazení koncové a budící části rozhodně těm "naměřeným" hodnotám nic nenapovídalo,že by mohli být reálné,nikdo mě nepřesvědčí o tom,že jeden pár koncových tranzistorů v plastovém pouzdře TO 247 je schopen dodat výstupní výkon kolem 300W při napájení 8OV a to ještě RMS do 4ohmů,navíc když se člověk podívá na jištění napájecího zdroje,tak to je uplný nesmysl.Další věcí která mě dost zaráží,že i sám autor článku,který měření prováděl,uvádí katalogové údaje koncových tranzistorů,příkladově jsou tam nějaké Sankeny s Ptot 80W(1pár na konec) a autor uvádí,že zes dává na 2ohmovou zátěž výkon kolem 120W RMS,prostě kravina,navíc SOAR charakteristika by takovej provoz ani neumožňovala,takže další bejkovina.Já osobně jsem přesvědčenej,že udávané RMS hodnoty jsou v jednotkách milisekund a né trvale,což mě potvrdila i řada měření.Takže se musím zastat BODI.Hlavně chlapy,2x0,5kw na přední kompa je trošku extrémní kravina,já sám mám v autě ve dveřích dva páry RF Power T162,každý o příkonu 100rms,čemu bych i podle 5Oti mm kmitačky věřil,na to mám hozenej T400 kterej mám změrenej na dva ohmy 180rms kanál(repra paralelně)a hraje to naprosto fantasticky že není potřeba ani woofer,kterej tam teda mám ,ale jen dvacítku P3 na T5OO (rádio 88RS) Toť akorát můj příspěvek k těm 2X0,5KW na předek
Machal 80: LOL, bud rad ze mas taketo skusenosti a merak s cim si vies namerat zosilnovace, mi ostatni si mozeme vychadzat len z parametrov od vyrobcu, a ked uz ani GENESIS neudava realne vykony pre zakaznikov, tak si to mozeme rovno zabalit. Na tvojom mieste by som namerane vykony poslal naspat k vyrobcom aby sa o tom premyslali a porovnali s ich hodnotami...
A teraz som zacal rozmyslat kua, mohol som si usporit love a kupit o tretinu lacnejsi zosik, na ktore je takisto vypisane 2x300 RMS a bol by som vysmiaty. :)
Takze no comment ...

11.10.2009, 08:08 |
Biblos | Upraveno: 2009-10-11 08:17:39
hifi: já bych toho Denona hrozně chtěl, ale chtěl jsem tak něco kolem 2k+- pár stovek navíc a to jsem objevil tu 3400, která by na aktiv mohla stačit co myslíš...

11.10.2009, 11:08 |
Boďa Franto, některé ty moje otazníky si nemusel brát až tak moc vážně. Myslel, jsem že to bude asi trochu líp pochopitelný...
Pak si napasl: "A vykon s kontrolou ma nieco spolocne a okrem toho aj x dalsich veci, napr. damping faktor zosilnovaca, odpor repraku atd."
Jo výkon má společnýho s kontrolou repráku, damping faktorem a ještě činitelem tlumení... -> ...Zrezne! Ale co hlavně? Zkoroduje!... :-)
Když za to "vyhodíš" takovejch peněz, tak je samozřejmě jasný, že to musí hrát.
hifim@ni@k: Biblos, píše, že do nich pude celé pásmo a nikde žádnej filtr nemá. Takže těch nízkých fr. se zbaví jak?
Mně je jasný, že po takovým hajzlu, jako je 16cm reprák, chtít takovou fr. s nějakým kloudným projevem je blbost.
A že jsou v autě jiné podmínky než doma? To vím dávno, že do auta nenacpu gauč a metrovou plazmu :-)
Pan Kulík sem zátáhl AV resívr či co a že na Morely...
Koukal jsem, že jsi z Třebíče. To nemám daleko. Že bych se nědy stavil na pokec a třeba se něčemu přiučíl? :-)
Midnite: Ale já nikde nic takovýho netvrdil a nezpochybňoval ;-)
To co napsal Máchal 80 je samozžejmě taky blbost, že? Kolik lidí tomu rozumí, co napsal? Pavel528,...?
Já teda ne. Páč se ve stavění zesu nevyznám.
Když víc nemáš, tak není co řešit :-) Zkus ho zapojit normálně i v můstku ( uvidíš jak na tom bude s kontrolou ). Časem můžeš koupit silnější a potom teprve uvidíš jak umí ty 2.16 zahrát .
TO Franto:já jsem tim však nechtěl říct,že genesis jsou nějaký podřadný zesiky,který nehrajou,zvukově jsou výborné,ale jen to vem reálně,uchladit ztrátový výkon při třídě AB kterou tyhle HiEnd zesily používaj je podle plochy chladiče nesmysl.Sám asi víš že ABčka maj účinnost od 50ti do 70ti%,takže bych opravdu věril tomu,že ty rms hodnoty jsou krátkodobý,nebo to hold měrí nejakým obdélníkem,což je dnes běžné.To ať chlapi ušatý radši napíšou že to dává reálnejch 50 a pak není potřeba zbytečných spekulací o tom,že do předních 16tek teče 2xo,5kW aby to hrálo,to by v tom případě chlapi německý od Braxu se svým X2000.2 mohli ukončit výrobu.Když se podíváte na střeva toho braxu,tak tam těch 2x190W je reálnejch,čtyři párový dvojice ten výkon bezproblémů daj a hlavně skelet je celohliníkovej a mohutně žebrovanej,takže i chlazení je perfektní.Tomu já říkám poctivej zesil a takovejch je dnes málo...... Toť vše
Boďo a slyšel jsi dotechy i na silnějším zesíku?? Nebo si pouze říkáš, že ti to hraje super a na ničem jiném jsi je neslyšel??
Já mě dotechy nejdříve na 80RMS v aktivu... vyměnil jsem zesák, dávám jim 125RMS a je to nebe a dudy!!!

11.10.2009, 11:38 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-10-11 11:41:53
RMS výkon není sinusový.
Boďa: oříznout středobasy umí např. i levný Alpine. Případně na zesilovači.
Ano zprávně,RMS není sinusový,ale je to měření obdélníkem za specifických podmínek,většinou při ideálním chlazení 25stupňů,nejvyšším možném přípustném napájení,prostě laboratorní podmínky.V reálu nedosažitelné,proto si spousta lidí myslí,že jim "jde" do předních repro 2xO,5kw.Ale musíte si uvědomit,že se poslouchá hudební signál,který nemá obdélníkový a ani sinusový průběh,tak at výrobce udá jaký je sinus. výkon a pak máme všichni jasno,že ten hudební je plus mínus přibližně dvojnásobný než sinus.Není to vždy taky uplně pravidlo,protože záleží i na zdroji,jestli je stabilizovaný nebo "měkký",ale nejsou to zas tak markantní rozdíly

11.10.2009, 12:24 |
petis frantobmw: Vem klešták a multimetr a těch 0.5kW na repro změř:-))Nato jsem zvědavej:-)

11.10.2009, 12:27 |
Boďa Slyšel, proto jim taky chci pořídit silnější zes. Psal sem to ale vejš. 500W to ale fakt nebude :-)
Maniaku, mohl bych se teda někdy stavit nebo ne?
LOL, ok skocim do teska za merak, stoji okolo euro... :DDD
Kdo aspoň trošku audio technice rozumí a je soudnej,tak mu musí bejt jasný,že kmitačka s průměrem 30mm nemůže ztrátové teplo při příkonu o,5kW roptýlit,když vezmete v potaz účinnost reproduktoru která je kolem plus mínus 1% tak ztráty jsou 490W a to jedno procento je mechanický pohyb.A ono uchladit 490W na takhle malé ploše,aby se cívka,nebo spíš izolace cívky,neupekla,je kravina.Hotové vyřízené,doktore zaplať to....
jo sorry 1% z 500 je 5 takže ztráty 495W už jsem z těch kilovat gumovej,dnes končím,kilovatům na 16ctky nazdar
jo sorry 1% z 500 je 5 takže ztráty 495W už jsem z těch kilovat gumovej,dnes končím,kilovatům na 16ctky nazdar

11.10.2009, 13:36 |
frantobmw | Upraveno: 2009-10-11 13:37:10
Machal, len to vyjasním, ja mam 2way aktiv, na stredobasy mam DMX a na vysky DM mkIV. Ja som pisal, ze na predne komponenty mam 500W RMS a nie len na stredobasy, hodnoty su na nete:
[ Link ]
A pisal som aj to ak si to dobre precital, ze gain na zosiku mam stiahnute na minimum. Samozrejme ze ich nemam vytocene na max aby som odpalilrepraky. Ja mam proste rad naddimenzovanie vykonu, ja si myslim ze je to len prinos aj vo zvuku. Mal som na tych stredobasoch vyskusane X zosikov zacinajuc s tantrumom, cez A3 atd. Doteraz lepsie ako DMX som nenasiel...

11.10.2009, 13:50 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-10-11 13:52:04
Myslím, že původně šlo o to že nějakých 60W RMS je na Morely málo. Pokud někdo použije zesilovač 0.5 kW RMS budou hrát lépe, na tom se shodneme ( to že je to zbytečné s tím tak moc nesouvisí, je to o penězích ). Zvažuji jiný pohon pro Hybridy a bude to něco s min. 200W RMS na kanál. Samozřejmě koukám na DF, což s výkonem až tak nesouvisí. U pasivu ovlivňuje DF kromě kabelů a měniče také strmost výhybek. U aktivu je zase vhodné použít stejně výkonný zesilovač na výšky jako na středobasy i když se vzhledem k jeho zatížitelnosti nabízí použití slabšího.
Pokud tomu někdo rozumí jako Máchal 80, tak pouze tiše závidím a klobouk dolů.
Boďa: stačí se domluvit.
Ale jinak konečně zase zajímavá diskuse.
franto: já to pochopil, proto jsem to bral spíše pouze jako 65W versus 150W a více v případě Morelu. A tam jsme se myslím shodli všichni :-)
to Franto:Ano já chápu jak to myslíš,a stím že je dobré mít předimenzované zesilovače také souhlasím,koukal jsem na tvé instalace co jsi tady ukazoval z minula a máš mé uznání,o tom žádná,mě jen tankujou ti výrobci co uváděj takovýhle hausnumera a je to škoda,protože jak se pak z něčeho má vycházet.Nejhorší je,že hodnota RMS nemá žadný normalizační předpis,jak ji má výrobce měřit,takže každý měří po svém.To je to samý jako Hertz,který uvádí na oko velice pěkné citlivosti reproduktorů,ale nakonec po důkladném přečtení se zjistí,že udaná hodnota citlivosti je při dvou wattech příkonu,ostatní udávají pří 1W na metr,tož vše co jsem chtěl říct:-)
jj toto iste tu bolo pred par rokmi, ked vyrobcovia, okrem par vynimiek davali len maximalne hodnoty, teraz sme uz pri tom ze ani RMS hodnota nie je realna, budem zvedavy co bude dalej, ktorý vyrobca co vymysli na meranie realneho vykonu...
@all: není tu na foru někdě nějaký přehled zesíků co se hodí na jakou hudbu? vůbec netuším v jakých kolejích se držet na ty MACy :o) chci něco na způsob Denonu, hodně výšek a středů, basy až tak výrazný být nemusí, aby to šlo do aktivu, popř zmůstkovat :o) a popř. aby ten zesík pak šel rovnou i na ty Morely, ale není podmínkou :)
Mac 2.16 potřebují nakrmit, o Morelu nemluvě. A za 2k to opravdu nepůjde. Za 2k jsou tak akorát odpovídající kabely ( repro + RCA ). Na aktiv potřebuješ i jiné rádio.
hifi: já mám Pio P77MP a kabely jsem vyhrál tady v dražbě celej set od Soundstreamu to by jako základ mohlo stačit ne :o) už se mi dělá tunel z dubového dřeva do dveří a tlumící matroš koupím až na jaře...ale pořád mi chybí do sbírky nějaký ten zesík, co třeba něco od SS nebo DLS? Nerad bych vybral něco co se hodně orientuje na basy (Crunch)a v těch značkách se neorientuju tak se radši zeptám (a je mi jasný že za kvalitu se platí a taky začínám spořit na něco slušnýho...moje konečná představa je do toho dát tak kolem 5ti klacků - zesík)