Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > nastavení časové korekce?

o Navštíveno 5359x o
o 08.10.2009, 13:18 | trueno
Sem asi uplná guma ale nikde na netu sem nebyl schopnej najít návod jak se vlastně nastavujou časový korekce (v mym případě je to u alpine 9887R) a z návodu mi to taky neni jasný(je tam spousta vomáčky ,pak něco o tom jak vypočítat rozdíl vzdálenosti mezi nejvzdálenějšim reproduktorem a těmi ostatními ,pak že máme vydělit tu vypočítanou hodnotu rychlostí zvuku a nakonec je tam tabulka nějakejch čísel spoždění a vzdáleností v cm a pak už jen jak to uložit do paměti jednotky. ale já furt nevim co tam mám uložit!Vkládá se tam vzdálenost posluchače od repra? nebo tam mám dát ten rozdíl mezi tim nejvzdálenějšim repro? nebo co?)
Neporadil by mi někdo jak na to nebo kde hledat návod?
Dík.

o 08.10.2009, 14:02 | prohifi.cz
davas tam vzdalenosti ridice od jednotlivych reproduktoru, zbytek si uz poresi autoradio samo
o 08.10.2009, 14:07 | MaxxT
a vzdalenost ber od vejskacu
o 08.10.2009, 14:35 | trueno
To sem si myslel ale nebyl sem si jistej když tam bylo tolik keců okolo ,počítání a nikde neni napsáno:ke každému reproduktoru vložte jeho vzdálenost od posluchače.....
Dík.
o 09.09.2012, 12:13 | Nepér
Já tohle téma oživím... slyšel jsem názor, že se to nastavuje doprostřed, před řidiče, kamsi pod zpětné zrcátko, má to nějaký význam?
o 09.09.2012, 17:54 | snoop69
Nepér :to by jsi si moc nepomohl nastavit to pod spětné zrcátko.

Je to asi tak ,že výškové repro směřují někam nad ruční brzdu 10-15cm od stropu a vzdálenost se měří na střed hlavy nebo kousíček před.

Jestli se mýlím tak ať mě někdo opraví.
o 09.09.2012, 20:36 | ivls | Upraveno: 2012-09-09 20:37:32
no, onoto neni uplne jednoduche, ale v zakladu asi, jak prohifi.cz (P)
pokud nemas nejakou merici tecniku, notas, mikrofon, ext. zvukovku, tak doporucuji nastavit, jak psal prohifi.cz (P) a pustit si libovolny monofoni signal-treba zpravy v radiu a ten clovek, kterej mluvi by mel byt ve tredu sceny - to znamena uprostred reprodukce vlevo a vpravo - obvykle, jak pise Nepér, pod zpetnym zrcatkem, neboli v pulce palubky
v pasivu se nemusi podarit uplne
v aktivu doporucuji nechat zapojene stredobasy a najit si stred sceny pomoci monofoniho signalu, pak prehodit a nechat zapnute vysky a najit stred sceny pro vysky - pak zapnes oboji a melo by byt ok
o 10.09.2012, 08:57 | MARWiN
to že by se měl střed scény dávat na střed volantu je asi nějaký pozůstatek homehi-fi,když tam člověk sedí přesně ve středu scény, což v autě asi dost dobře udělat nejde
o 10.09.2012, 20:05 | Toxxx
Neper: Ako pisu nado mnou. Stred sceny v aute je pod spetnym zrkadlom kedze sedis vlavo alebo vpravo. Zlym nastavenim korekcii mozes vela pokazit;) Nastavit ich podla ucha je velmi narocne a zdlhave.
o 11.09.2012, 16:07 | hifim@ni@k
Tak a teď správně.

Pokud nemáš možnost změřit mikrofonem, tak pomocí vybraného signálu a časových korekcí posuneš střed scény přímo před sebe. Potom už jen pomocí zesílení pravé strany ten střed posuneš cca pod zpětné zrcátko. Rozdíl hlasitostí by měl činit zhruba 2dB.

Takto to bude pouze orientační, přesně to lze udělat pouze tím mikrofonem.
o 11.09.2012, 16:16 | Kapka (M)
koukam že jsem asi jediny barbar :-) ..protože ja mam nastaveno celé auto jenom na řidiče..žadný střed auta..prostě jenom na me jako řidiče..spolujezdec at si trhne nohou,stejně tam jezdí mladá a ta to nepozná :-))) mám rád když řídím tak aby zpěvák spíval přede mnou a ne někde v pulce auta..
o 11.09.2012, 20:03 | noclue | Upraveno: 2012-09-11 20:03:37
Kapka: lenze potom lava polovica sceny je namackana do 30 cm medzi stlipikom a stredom volantu a prava ma 1,5 metra.... ale proti gustu ziadny disputat...
o 11.09.2012, 20:56 | ivls
to hifim@ni@k,
nemyslis, ze rceni a ted spravne, zavani samochvalou
- vim, ze kdyz naladi, jak jsem psal, bude spokojen - ladilo se takto nekolik let a fungovalo, takze nevim, proc by nemelo fungovat na hrube nastaveni i ted u nej

o 12.09.2012, 07:51 | hifim@ni@k
ivls: chtěl jsem tím říci přesně to, co jsem napsal.
Sfazovani měničů je buď správné nebo ne. Pokud je správné vůči ridici, stred scény je před ním a je potřeba použít hlasitost na její posunutí.S casovkami se už NESMÍ HÝBAT.

Jak se to dělalo dříve moc dobře vím a také to podle toho vypadalo. Nicméně je tu několik variant a je každého věc, kterou si zvolí.
o 12.09.2012, 17:19 | hifim@ni@k
Trochu jsem upravil článek o měření. Jsou tam více vidět souvislosti.

[ Link ]
o 12.09.2012, 22:11 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-09-12 22:18:55
Souhlas s hifimaniakem a hlavně taky Kapičkou. Bojoval jsem s tím na EMMA SQ kde všichni chtěli střed mít ve středu auta, ale to je dle mě špatně. Muziku si dělám pro sebe a abych z toho měl zážitek, tak zpěvák musí být předemnou jako doma či na koncertu klidně i za cenu užší báze vlevo danou instalací/autem.

Jinak sfázováním jednotlivých měničů se má docílit toho, aby signál dorazil k uchu komplexně v jeden moment a navíc se správnou fází. Čili metr je sice dobrá pomůcka, ale ne dogma obzvlášť pokud tam bude ještě někde pasivní výhybka, která sama o sobě z principu natáčí fázi. Navíc každý měnič má tzv. akustický střed frochu někde jinde a proto na správné sfázování je opravdu nejlepší mikrofon a měřící sada místo metru. To je jediné, čím mě nadchnul Imprint u Alpine a to právě dokonalým sfázováním (to že to zároveň bohužel dost poku*ví frekvenční charakteristiku je bohužel věc druhá) z něhož se pak dá využít hodnot při ručním nastavení
o 13.09.2012, 11:39 | Radeggast
Rozlišoval bych tři různé údaje - střed auta, střed scény a střed před sebou.
Hádky o tom jestli to má být před sebou nebo uprostřed scény jsou, dle mého názoru, zbytečné, protože každý to vnímá jinak. Nemluvím však o soutěži - tam jsou pravidla jasně daná.

Osobně bych kombinoval měření metrem (mezi výškou a středobasem) a "osobním pocitem středu" (vzdálenost mezi výškami).

Tuner#2: EMMA to tak ale měla přímo v pravidlech, ale mluvilo se tam o středu scény, což díky užšímu prostoru vlevo není.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3361 sekund.