Navštíveno 2802x

Zdravím... potřeboval bych od někoho poradit, jestli jste se s tím nesetkali, nebo jste něco podobnéh neřešili... Měl jsem v autě ( renault laguna II ) aktivní bednu a vše hrálo naprosto v pořádku. Nyní jsem nainstaloval nový basák Audiobahn, Peying zesilovač (monoblok) a 1F kapacitor Audion. Nechal jsem zatím pusový kabel a signálové staré, které jsěm měl k aktivní bedně původně. To jest 1x 10mm plus a signálové ( nevím jaké :( ) A vystala mi závada v tom, že v reprákách při jakékoliv hudbě píská od zapnutí zesilovače. Rádio mám Pioneer. Nevíte někdo co s tím zkusit? nechce se mi jen tak zkoušet tahat kabely 14 dní a pak zjistit, že ani jedna možnost nefunguje. Napadá mě odrušovač na signálové kabely a nebo lépe ukostřit bareku tu píše poměrně dost uživatelů. Budu straně moc vděčný za jekékoliv rady.
Ahoj, je vidět že si tady hledal odpověd v příspěvcích, tak si měl nejdřív ukostříd zesík pořádně. Skus vyndat kapík. Třeba by to chtělo natáhnout nový signáli. A hlavně nesmý bejt tažený na stejnej straně jako je napájecí.
Ahoj... Já mám kostru chycenou přímo za orig. kostřící bod vzadu v kufru. To mám do kapacitoru a z něj že jo do zesíku. To lépe asi neukostřím. Leda tam dát silnější kabel než 10mm. Výkon basáku by měl být okolo 800W RMS, což je 10mm prý málo. No a kabely tažené mám právě tak, že na jedné mám plusák od baterky a na druhé signálové :( Jedině zkusím vyndat ten kapacitor no...
Když bych ho vyndal a přestalo to dělat, tak bych to musel řešit nějakým odrušovačem mezi kapacitorem a zesilovačem asi že?
závadu bych hledal ve sračkovým zesilovači a kapacitoru, a pak bych teprve řešil signálový kabely a ukostření..
btw ten Audiobahn bude asi ta čínská kopie z Aukra...

09.10.2009, 15:28 |
MaxxT nemas radio pioneer?

09.10.2009, 15:29 |
MaxxT jo sorry, uz ctu ze mas pioneera.. pravdepodobne opet radio, zkus jiny radio, rekl bych ze bude zavada odstranena. :-)
Jo jo... reprák je z aukra :-D Nehraje špatně ale :-D No pioneer chápu.. ale nechápu proč to s minulou bednou nedělalo...
Tak zapojej zpět to co jsi tam měl před tím, ale řekl bych že problém bude v novém zesilovači, pokud ti to před tím nedělal, jinak jak píše Maxxt tohle je taky neduha Pioneera, pokud jsi si nechrál se signálovýma kabelama při zapnutém rádiu, tak by to mělo být v pohodě
OT: nejvíc se mi líbí řeči: ,,TO NEHRAJE ŠPATNĚ,, ... jak to mlže ten dotyčný vědět když neslyšel nikdy nic lepšího
Rádio mám Pioneer.
to vysvetluje vse, nedavno, asi 3 nedele zpet se to tu resilo, je zrejme vypalena pojistka v radiu.
Pokud je spálená pojistka, tak by nemělo to rádio hrát vůbec né??
Pokud to má opravdu 800w rms tak tam dej silný kabeli 50qmm a silnější pojistku. Skus rádio a uvidíš.
to Midnite: Ten dotyčný slyšel spousty hudby, která hraje lépe.. ale stojí ve většíně případech víc jak 20.000,- A když porovnám kámošovou hudbu za 10000 a mojí za 5000 s Audiobanem z aukra,tak t hraje na sluch stejě. Neměřil jsem výkon a ani ho měřit nebudu. Stačí slyšet ne? ;-) A prostě proto člvoěk napíše že to nehraje špatně :) To se nejvíc zase líbí mě.. za dobrý prachy dobrej výkon. ok? ;-)
Jinak díky za pomoc od Vás všech ! Zkusím nejdříve odpojit kapacitor, pak případně rádio a nakonec předlám kabely, které nebudou tak jako tak na škodu, když tam zůstanou !! Mějte se a smějte se ;-)
kvalita nerovna se vykon ok? ;-)
zkus natáhnout kostřící kabel od rádia přímo ke kostření zesilovačů a překontroluj připojení kostřícího kabelu u zesilovačů ke karoserii.
Pokud máš i minusový kabel od zesilovačů až k baterce, tak ukostři i rádio přímo na baterce.