Navštíveno 2155x

Zdravíčko hifíci.
Ladím pár měsíců aktivní zapojení.
HU: ///Alpine CDA-9886
Procesor: ///Alpine PXA-H100
Zesilovače: DLS RA40, DLS RA20
Repro: Rainbow SLX 265 Deluxe bez pasivní výhybky.
Woofer: Powerbass M-10 v uzavřence
Subbasové, kickbasové a středové pásmo se mi zvukově líbí, ale vejšky jsou v určitejch pasážích slitý, nepřesný a hodně agresivní. Když na výhybce vejšky stáhnu, tak agresivita je menší, ale příjdu o detaily a prostor.
Vejšky hraju od 2,5kHz. Naladění na 2kHz či výše až ke 4kHz tento problém neřeší.
Tak co s tím? vyměnit vejšky, či celý kompa za něco jiného?
osobne jsem take mel tyto rainbow a pri vyssi hlasitosti vysky nic moc.. proto jsem volil jine a pokrok by znat :) zalezi kolik bys chtel investovat
Midnite: Jaké jsi zvolil repra ty? No tak o ceně jsem zatím nepřemýšlel :-D
pokud vím, tak měl MS6A a potom Morel Tempo 6
přesně jak píše Jirka... s výběrem mi poradil takže bych se nebál mu napsat. Nebo můžeš napsat i mě co by tě zajímalo..
Revilohifi+Midnite: tak myšleno bylo vyměnit pouze výšky za nějaké jiné, ale jde o to jaké. A nebo vyměnit komplet kompa. Na Morely by mohlo být 4x70W co dává RA40 málo.
Ale za co vyměnit komplet kompa? DLS? Rainbow? Kicx? Morel?
já osobně přeskočil z rainbow na dls ms6a
[ Link ] a byl jsem ,,unešen,, .. ale to samé jsem si říkal a cítil když jsem měnil dls za morel tempo 6 :o)

14.10.2009, 06:53 |
M@rtin | Upraveno: 2009-10-14 06:55:35
Tak oni jsou dvě možnosti co s tím zkusit provést
1) Vyměnit pouze vejšku a středobas nechat Rainbow
2) Vyměnit komplet celý kompa
K výměně výšek jsem uvažoval o vejškách Rainbow či DLS
Rainbow CAL 25 Fabric
DLS UR1
Když bych šel cestou druhé varianty tak bych uvažoval o něčem z tohoto
Kicx PRO 6020
Morel Tempo 6
Audio System HX 165 SQ
Mac Audio CRX 2.16
TEC SQ6
Kup v bazaru výšky Morel MT23. Velmi kvalitní kaloty.
Martin, take musis uvazovat jaky mas zesilovac na kompa.-
Řekl bych, že zesilovače jsou kvalitativně v pořádku. Vyměnil bych ty výšky. A to tak, jak píše hifim. MT23 jsou dobrá volba. Asi lepší volba než DLS UR1. Osobní zkušenost.
pokud by se měnily jen výšky, přemýšlel bych i nad u-Dimension Pro-X T2. Hodně dobré výšky, v 6ohmech nad nimi budeš mít na RA suprovou kontrolu.
Jinak si dávej pozor, jestli to slití zvuku nazapřičiňuje hlavně středobas, který nedokáže oddělovat vyšší pásma..
2 M@rtin: ne kazdy stredobasy si sednou s kazdyma vyskama. Osobne bych radeji vymenil cely set - ja hlasuju za Morel Tempo 6:
[ Link ] ziskas tim i hodne dobre kicxbassy. Jsou to zase reproduktory za trosku jine penize a pomuzes si ve vsech smerech
cely set bych menil uz i z praktickeho hlediska - kdybys vymenil pouze vysky, tak puvodni vysky prodas za par Kc, ale Rainbow SLX hraji dobre, takze jako kompletni set je prodas myslim si celkem dobre
Ja hlasuji za MS6A hlavne ty vysky jsou sametove:o)stredobasy???
Midnite: Zesilovač mám 4-kanál v aktivním zapojení. DLS RA40
Dneska jsem zkoušel hrát vejšky i od 3,2 či od 4kHz a žádná změna. v pasivu dle mě ty výšky nebyly tak ostré.
Změna komponentů jako celku by byla asi lepší než jen vyměnit vejšky, bych mohl kompa prodat, či dát je někam jinam.
Tempa jsem ještě u nikoho hrát neslyšel, co jsem slyšel tak Mac Audia CFX na zesíku Mac Audio. Ale to není směrodatný, v každým autě to stejně hraje jinak.
Jde o to s čím si bude DLS RA4O se 4x70W rozumět
Martin: ano to vim , jen jsem to myslel tak, aby ses dival po kompach co budou zesiku vyhovovat.. Osobne si myslim ze RA40 je na Tempa slaby.
Tento isty problem som mal aj ja, ked som mal A3, ale tam boli agresivnejsie hlavne vyssie stredy, ale zaciatkom som si myslel ze su to vysky. Nakoniec som to pripisal na A3, agresivita sa zmizla ked som presiel na GENESIS.
Franto: Právě zesík se mi měnit nechce :-(
2 M@rtin: kdybys chtel, umime Ti poslat Morel Tempo 6 s tim, at je das do auta, tyden s nimi hrajes a pokud bys byl spokojen, nechas si je... Pokud bys spokojen nebyl, posles je na vlastni naklady zpet spolu s cislem uctu a vratime Ti plnou castku prestoze ty reproduktory budou jiz pouzite.
Je to o tom, co pises - u kazdeho a v kadem aute hraji jinak.
DLS RA40 ma namereno tusim 4x77W rms, coz je takova spodni hranice pro Morel Tempo 6 - lepsi by bylo tak 100W rms, ale uz s timto poctivym zesilovacem budes hodne spokojen.
Kdyby te ta nabidka zaujala, tak cvakni na maila a poresime to. Je to nejlepsi moznost, jak posoudit, zda Ti tento druh zvuku vyhovuje.
Prohofi.cz: To je hodně dobrá nabídka, jen teďka není moc času si s tím celý týden hrát. Ale pokud bude nabídka za cca měsíc, až se dodělají jiné věci co jsou potřeba, tak bych je na týdenní testování ve Feldě vyzkoušel
2 M@rtin: jasne, neni problem. Staci se pak ozvat - az to bude aktualni, tak cvakni a domluvime se ;-)

16.10.2009, 15:21 |
clown prohifi .. a mas to morely rozehrany ??? :o)))

17.10.2009, 17:52 |
pesa pohraj si se strmosti - zacal bych od 6ky
pokud pasiv hral lepe, muzes za zesik, kdykoliv vyhybku pripojit a vyzkouset, jestli se ti to nezdalo....vis jak je to s tou pameti :)