Navštíveno 2114x

Zdravím hifíky...
Zima už je za dveřima a tak se chci zeptat, jestli mají hodnoty pod nulou vliv na muziku v autě... Hlavně, jestli vadí přijít v 0 stupních do auta a hned hrát, nebo alespon vyhřát kabinu??? Případně, zda-li vím, že budu mít třeba auto měsíc venku, tak jesli mám vydělat sw, obalit zesík třeba do ručníku, nebo nevím... :D
Hodně divnej dotaz, ale nikdy jsem to takhle neřešil...
Díky za odpověďi...

14.10.2009, 16:57 |
Alííí Určitě ne blbej dotaz. Pokud je hodně pod nulou, tak určitě ne hned naplno, a každopádně vytopit interiér i při teplotách pod +10°C, ale zasvěcenější Ti poradí víc...
Radegast: obaleni do rucniku ti nepomuze :) kazdopadne jak pise Aliii ne hned naplno.. Jinak repra jsou staveny do aut a tam se s nizkyma teplotama pocita takze v poho.. Jen bych nenechaval v aute radio (panel)
kazdorocni tradicni tema :-)
dulezite je aby se ohrala ta elektronika a postupne pri nizke hlasitosti rozpohybovat repro, jak se to zahreje tak uz je to dobry
kral007: No hledat jsem zkoušel, ale bezúspěšně (samý zimní kola) :)
Dobrý, tak já to nebudu řešit, půjdu z 0 na plno a hotovo... :)
nepřeklepl jsi se z 0 na plno
ja to tema cetl uz v roce 2000, pak urcite i 2001, nasledovyli roky 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, i 2007, 2008 a ted v roce 2009 jsi prvni kdo se zeptal :-)

15.10.2009, 12:02 |
Monička | Upraveno: 2009-10-15 12:04:05
Nestihl jsem tolik co kral007, ale já četl tuším 3x.. :-))
kral007: To jsi ale četl ještě na starém foru že!?
Rade: Tady když sem hledal, tak také jen zimní pneu.. :-)

15.10.2009, 12:57 |
Jujk0 | Upraveno: 2009-10-15 12:59:18
No, čo sa týka zosíkov, tak čím chladnejšie, tým lepšie... Studený polovodič - spolahlivý polovodič.
Ďalšia vec je to, že ak sú zosíky v kufri, tak im je šumafuk či máš v interiéri +20 alebo -10, keď v kufri sa to neprehreje... To je po prvé.
Po druhé je to inak, čo sa týka rádia, hlavne ak má CD(alebo inú) mechaniku. Čo sa týka panelu, tak ako bolo napísané, tak je lepšie ho mať doma v teplúčku, alebo aspoň v teplúčku vo vačku v bunde, ak auto stojí vonku cez deň, a človek je v škole, robote, niekde...
K repro... tým je podľa mňa lepšie trošku sa zohriať - hlavne záves, ktorý je chladom skrehnutý (no snáď nie až tak, aby sa guma praskla...) :) Najlepšie by to bolo skontrolovať, a potom podať info pre ostatných... Čiže - nechajte si niekto auto cez noc vonku, keď je aspoň -10° a ráno hneď skontrolujte tuhosť závesu :)
Zhrnuté: Z hľadiska zosíku - čím chladnejšie, tým lepšie, z hľadiska repro to chce trošku zohriať... Teda aspoň podľa mňa. Celú minulú zimu som parkoval vonku, resp. v pologaráži a nemal som žiadny problém.
hlavne zesiky nicim neprekryvat...ja to loni v zime zkusit prikryt dekou, ktera nakondenzovanou vlhkosti zmrzla a po zahrati vozu mi hezky roztala...a ta voda primo na zesicich nebyla zrovna vhodna...nastesti se tedy nic nestalo, ale aspon vim, ze priste uz ne.
monicka: no ja to moc nerozlisuju, je to proste forum s kamaradama :-D

15.10.2009, 20:09 |
Leke Aha,takze co se tyce CD prehravace a jeho zivotnosti by bylo nejvhodnejsi prvni mechaniku vytopit internim zesikem pri poslechu radia :)
Ale co kdyz mam jen preouty?Moje Alpinka uz ma zhruba 9let,a byl bych rad,kdybych mi jeste par let bez poskozeni hrala...co v tomto pripade?