Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Čím tlumit

o Navštíveno 2903x o
o 23.10.2009, 11:46 | Replayman007
Zajímají mě Vaše názory čím a jak tlumit auto.
Hlavně bych chtěl slyšet co je na tlumení asi nejlepší materiál.
a názory na tyto materiály nad kterými uvažuji:
Dynamat Xtreme, Vibraflex 25, SikaDamp 630, TECsound.
Předem díky!
PS:taky názory na Brax a jak vytlumit těžko dostupná místa

o 23.10.2009, 12:38 | vinzek fa
podle toho na co to auto chces pouzit A td ale vibraflex je asi nejpouzivanejsi a nejdostupnejsi tlumeni ted na trhu
o 23.10.2009, 13:44 | Radeggast
Stále a pořád dokola... :) Někdo by mohl k tomuhle napsat nějakej článek... :)
o 23.10.2009, 15:22 | Replayman007
souhlasím:) ať někdo napíše k tomu článek. a k čemu to budu mít? k poslechu hudby (kvalitnímu poslechu:) ) a taky aby to všude nedrnčelo, si člověk připadá celkem trapně i když má v autě ozvučení v hodnotě x desítek tisíc!
o 23.10.2009, 16:24 | vinzek fa
pokud nehodlas delat nejakou extremne dunici blbost tak do vytlum cimkoli nekde tu bylo i o nejakejch tlumenich psano jaka je spokojenost a jak se s tim pracovalo a zalezi jen na tobe kolik chces investovat
kazde z tebou uvedenych tlumeni ma svou cenu a ne vzdy cena znamena dobre tlumeni
o 23.10.2009, 19:42 | hifim@ni@k
Dnes bych tlumil asi takto.
Dveře - Dynamat/ Sikadamp + Brax ( vrstva Dyna nebo Sika a na zpevnění Brax )
Střecha - Dynamat/ Sikadamp ( výborně drží a neodpadne )
Podlaha a kufr - Vibraflex 25 ( jedna vrstva Vibry je účinější než jedna vrstva Dyna a na podlaze nehrozí případné odpadnutí )
o 23.10.2009, 20:15 | Toxxx
Presne ako hifim@ni@k. Ja som raz urobil chybu a vytlmil som dvere vibraflexom. Dvere o dost ztazkli a padli mi cca o 1cm dolu. Inak sa s nim vyborne pracuje a do kufru a na podlahu je vhodny. Do dveri urcite Siku a Brax.
o 23.10.2009, 20:37 | audioves.cz
Jak uz napsal Hifim@ni@k urcite je dobry tlumeni kombinovat dle potreby. Nejde rict pausalne jedno tlumeni. V tvym vyctu si zapomnel na STINGER ROADKILL (viz foto). Je to jedno z nejlepsich tlumeni s kterym jsem kdy delal. Urcite "lepsi" nez Dynamat. Minimalne se s tim lip pracuje a pokud ho das pres nejake diry, tak je pevnejsi nez Dynamat.

Ja bych vnejsi plech dveri tlumil TBP/Vibraflex a pres to vrstva Brax pasty - dokonala kombinace.
Dvere bych pak zavrel Stinger/Dynamat/Sikadamp nebo tak neco a idealne ve 2-3 vrstvach. Delal jsem to tak i u sebe a myslim, ze hodne dobrej vysledek.
Na strese mam uz 3 rokem TBP a neprosto bez problemu ale fakt je ten, ze dneska uz pouzivam na strop spise Stinger/Dynamat/Sikadamp. Kufr a podbehy - tam je to o penezich. Muzes pouzit Stinger/Dynamat/Sikadamp, pripadne Vibraflex,platy od SinusLive a podobne a pokud budes chtit usetrit a nebude ti vadit vetsi vaha, tak klidne i Tecsound s Alu folii.

foto k příspěvku  od audioves.cz

o 23.10.2009, 21:01 | vinzek fa
no nej tlumeni asi toto je to opravdu beton

[ Link ]
o 23.10.2009, 23:31 | endru.ondra
Já použil na tlumení dvěří tohle [ Link ] a nemůžu si stěžovat. I po bouračce se tlumení nic nestalo ale dveře byli drobet pochroumaný
o 24.10.2009, 00:07 | Replayman007
kde sehnat ten cactus?:)))
o 24.10.2009, 08:31 | vinzek fa
pouzij googl ale je to kapku drahy ale dobry
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3436 sekund.