Navštíveno 2319x

26.10.2009, 20:19 |
hawai rozhoduju se mezi těmito dvěma woofry
[ Link ] [ Link ] který z nich mám požít, když mám zes Spectron SPA2200. chtěl bych bassreflex. ale to by připadalo v úvahu jen u té 12" protože na 15 bych musel mít už 100 l. bednu, a to do kufru nedam. ale zase tu 15" bych mohl mit za poloviční cenu. takže mam volit 15" uzavřenku nebo 12" bassreflex na tenhle zes
[ Link ] (změřený výkon 400w)
ani jeden, jaký máš rozpočet?

26.10.2009, 20:33 |
hawai tak kolem tech 1500. proc ani jeden? do ted jsem mel GT5-10" a docela jsem byl spokojenej. chtel jsem zkusit ale neco vetsiho nez 10
já bych ti poradil ať si trochu přidáš do rozpočtu a pak jde kouzlit :) JBL dle tebe není špatné ale i toto JBL má kamarád v autě.. je spokojený na to bum bum ale mě to nic neříká

26.10.2009, 20:42 |
hawai a co by si tak doporucoval? vim ze je spousta jinych kvalitnich znacek, ja osobne mam JBL tak nejak proste rad a chtel bych u nej zustat a urcite tim nic nezkazim, ale samozrejme si necham rad poradit :-) a ted jsem nasel akci na oba tyto sw, ceny 1450 za 12" a 1475 za 15", tak bych asi po necem sahnul, jen jestli 12 nebo 15. nekde jsem slysel ze 15 jsou ,,line a pomale,, je to tak?
je tak v jistém slova smyslu.. být tebou tak jdu určitě do 12ky.. tak jestli chceš 100% JBL tak je vše myslím jasné

26.10.2009, 20:44 |
hawai no 100% ne, ale tak na 70-80% ano. kdyby se nasla jina lepsi moznost za takovehle penize, tak sem s ni :-)
bohužel, nové se tak nízko nepohybují.. :)

26.10.2009, 20:53 |
hawai
Osobně bych si trochu přišetřil a šel například do Helix Dark Blue 12
[ Link ] . Je to ale samozřejmě věc financí..
Jeden za 2000.- jsi spáli, druhej za 2600.- chceš koupit.. A zanedlouho zase spálíš, nebo nebudeš spokojenej, tak že je myslim lepší koupit něco rovnou za 5000.-
Ale na to si koukám musí přijít každej sám :)
Vzhledem k výkonu toho zesilovače to dopadně stejně jako předtím. Párkrát mu naložíš a bude po něm, protože ten zes je na něj slabý.
Proč všici sáhnou vždy po helix já ho měl a už bych ho nechtěl nikdy i blbá tuba od mac(vietnam) hrálal líp než ten helix bud sem sakra jouda a neměl sem správnou bednu nebo je to tim reprem zesíky mám furt ten samý měl sem na helix 32,5l uzavřeně to je akorát a stejně se mi to nelíbylo ... podle vašich názorů není španý ale mě se sním teda hudba nelíbyla můj názor NEŘÍKÁM že je helix nakej shit to NE....

27.10.2009, 08:23 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2009-10-27 08:24:11
A co jsi měl na něj za zesilovač, v případně jakém autě jsi ho měl?
hawai: a co zkusit přišetřit na lepší zesík, jetli to finance dovolujou...

27.10.2009, 16:50 |
hawai bylo to na spectronu spa2200, zes by to mel bejt tak akorat na ten sub, kdyz jsem kdysi resil tady na foru jestli ho vzit nebo ne, tak mi bylo receno ze ano, ze je to dobry zes a dokonce ma ve skutecnosti zmereny vyssi vykon nez vyrobce uvadi. cca 400W. takze to by melo byt ok. sub mi neodesel kvuli nekvalitnimu zesilovaci, ale proto ze jsem na nem mel nahazene veci a on se nemohl pohybovat zatimco do nej sla stava. takze neni chyba v zesu, ale v moji blbosti jak jsem psal uz zde
[ Link ]

27.10.2009, 16:54 |
hawai a pokud ten zes doted (cca rok) zvladal uplne v pohode tu 10" tak myslim ze s tim samym sw ale jen 12" by nemel byt problem. a s jbl jsem byl docela spokojeny a kdybych si ho neznicil, tak nic nemenim, ale tak kdyz uz se stalo, tak asi zustanu u toho co mam vyzkousene, jen vezmu tu 12, a maji to ted v akci za super cenu, dokonce min nez stala ta 10"
Ze zkušenosti říkám, že ten zesík má poctivý výkon a v rámci základní třídy dokáže i velmi pěkně zahrát a zatlačit. Podle mě je to jak kvalitativně tak i výkonově odpovídající kombinace s tou 12". Zesík měl naměřeno 405W RMS. Jen postavit správnou bednu.
lepsi zesik a crunch bo hifonics ma rada
spectron? Jsi asi někde upadl.. :-) Svědčí o tom i test v minulosti, kde stály dokonce zesilovače Spectron a Crunch proti sobě. O tom, že Crunch je vlastně podtřída Hifonicsu, nemusím snad ani psát..
Za 1500 to bude vse hrat stejne.

30.10.2009, 05:11 |
hawai jak rikam-zes urcite menit nebudu, ten je ok. ale muzete mi nekdo rict co mate proti tomu sw? vzdyt snad zas tak spatnej neni. a snad neznamena, ze kdyz neco stoji zrovna v akci 1500, tak je to hned spatny, ne? ja teda na jbl zatim neslysel nikdy nic spatnyho, tak nevim proc by zrovna ted kdyz stoji tak malo mel bejt hned na ho*no.....
Tak si kup to JBLko a neřeš to. Jak řekl správně D-door, ty basáky za 15kil jsou všechny stejný.
hawai jinak muzu prodat tento woofr za 5000kc:o)
[ Link ]
nejde o to kolik to stojí ale o to že ten basák nestojí za nic...