Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kenwood DNX-7200 + couvací kamera

o Navštíveno 2363x o
o 29.10.2009, 20:51 | StreetFighter
Čekám, až mi dorazí couvací kamera, mezitím bych rád dotahal kabely, abych mohl dostrojit interiér.

HU je Kenwood DNX-7200 a otázkou je, jak napojit spínání z couvací kamery. V instalačním manuálu jsem si našel, že se jedná o fialovo-bílý kabel, ovšem nechci jej napojit na čidlo zpátečky, aby jsem mohl za jízdy občas přes kameru mrknout dozadu, čili bych rád zapojil přes vypínač...

jakmile zmíněný (fialovo bílý) kabel ukostřím, tak nic a +12V se mi do něj pouštět nechce, když si jistý nejsem....

poradí někdo, k čemu ten kabel připojit aby rádio automaticky přeplo na couvací kameru?

Díky

o 29.10.2009, 21:27 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
+12V a vezmi to ze svazku zadnich svetel z couvacky
o 29.10.2009, 22:22 | StreetFighter
kralik :o) : Děkuju, nerad bych tomu nějak ublížil....

jinak z couvačky to tahat nebudu, chci jej na vypínač, aby šlo skutečně zapnout kdykoli za jízdy (ohledně kontroly vleku)
o 29.10.2009, 22:53 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
no..tak tedy přes vypínač na +12V...jinak od couvačky je to klasicky nejjednodušší
o 30.10.2009, 07:48 | cendler
pánové co jsem pochopil, tak to chce ne jen na couvání, ale i když pojede směrem dopředu, aby se podíval co je vzadu, že
hodně aut, má vzadu cigaretovou zásuvku, nebo to zapojit na světla(pokud nemáš denní svícení), dneska se stejně svítí celý den a samo přes ten tvůj vypínač
o 30.10.2009, 11:02 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
vždyt jsem napsal....že na vypínač +12V,ale nejenom fialovo bílý kabel od rádia,ale i napájení té kamery musíš napojit přes ten vypínač. Pokud kameru napojíš třeba na zadní světla tak bude stále v činnosti.
o 30.10.2009, 11:15 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
ja bych tu kameru na staly proud nedaval
o 30.10.2009, 14:55 | StreetFighter
kameru nechci dávat na stálo, bude taktéž přes vypínač....

vidím to tak, že si vytáhnu + ze spínačky, natáhnu přes vypínač a fialovo bílému + ke kameře....

kameru neustále mít zapnutou mi přijde zbytečné, sice nevím jaký má odběr, ale nerad bych, aby cucala stále proud, případně svítila :D
o 01.11.2009, 09:39 | Máchal 80 | Upraveno: 2009-11-01 09:42:12
Vyřešil bych to uplně jednoduše,kameru připojit na plus u couvačky,mezi fialovej a tou couvačkou dát diodu a za tu diodu na fialovej vypínač na spínanejch 12V.Tím to funguje tak,že po zařazení zpátečky se obraz kamery normálně zobrazí a když jedem dopředu a chcem se mrknout kamerou,co se děje vzadu,tak sepneme ten vypinač(kamera se zobrazí) a ta dioda co jsme tam dali,zabrání rozsvícení zpátečky,toť vše a jednoduše.Několikrát vyzkoušeno
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3203 sekund.