Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > kapacitor má smysl?

o Navštíveno 4219x o
o 01.11.2009, 22:39 | Replayman007
Mám pár otázek ohledně kapacitoru...
1) má ho smysl dávat do sestavy?
2) když ano, tak jak ho nejlépe umístit když jsou dva zesíky (teĎ mám + kabel táhlej od baterky do rozvodovýho bloku, odsud kabel do monobloku, pak další kabel do 4kanálu a další kabel do kapacitoru...má to nějaký účinek nebo to je blbě??)
2) co vůbec dělá?
3) jak funguje?
Díky za objasnění
PS: vím, že se tady toho dost píše, ale jen pro shrnutí to tu chci mít černé na bílém.

o 02.11.2009, 07:21 | J.O.G.I
Jestli maš dva zesy tak by to melo bejt takhle.po radach tady na AHC mi to vsichni schválili.

foto k příspěvku  od J.O.G.I

o 02.11.2009, 10:47 | Frenkie
ad 1. ohledne smyslu - za me ma smysl,ale je to vicemene o sestave, kabelazi atd. chybu nim neudelas

ad 2. doporucuje se ho dat co nejblize k monobloku (do 40cm). pokud chces usetrit a kap mas tak z baterky na nej a z kapu dal na zesiky (vlastne z nej udelas distribucni blok)

ad 3. je to kondenzator, tudiz se v nem shromazduje energie,kterou monoblok pri silnem basu vyuzije a tudiz ti to nevycucne baterku a neblikaj ti svetla jak na diskotece.vlastne ti stabilizuje krmeni zesilovace.jinac super funkce voltmetru :)
o 02.11.2009, 13:19 | hifim@ni@k
Za mně také smysl má. Negativa to nemá, pouze možná pozitiva takže já jsem pro.
[ Link ]
o 02.11.2009, 13:52 | Replayman007
díky!:) musím to předělat. takže z baterky na kap, z kapu do rozvodovýho bloku a z bloku na zesíky a samozřejmě samostatně kap ukostřit (nebo nemusí být samostatně ukostřenej?? může jít do mínus rozvodovýho bloku?)
o 02.11.2009, 14:59 | prohifi.cz
kdyz je dobra baterka a dobre napajeni, nemusi mit kapacitor velky efekt, ale pokud se ti to libi a mas na nej penize, tak ho kup :-)

kdybys chtel kvalitu, dival bych se po znackach Helix, Brax a Stinger s hodne nizkym vnitrnim odporem. Kapacitory kolem 1500-2000 Kc jsou spise takove ozdoby na oko, ale velky efekt nemaji
o 02.11.2009, 15:12 | macek
kapik jenom tak na paradu:-)) neni nad poradnou baterku:-))
o 17.12.2009, 20:46 | dj.DEKL
o 18.12.2009, 01:21 | bigmat
asi tak jako Macek radsi pridam penize pri koupi baterky kdyz uz na nej mas nez abych tam mel pro me zbytecny kapik.Kdyz uz kvuli parade tak si kup voltmetr:o)
o 18.12.2009, 01:23 | bigmat | Upraveno: 2009-12-18 01:23:50
voltmetr ma asi stejnej ucinek jako levne kapacitory taky sviti a ukazuje stav baterky:D
o 18.12.2009, 08:01 | vinzek fa
no pokud ma zesik tak 300w tak kap do 2F pomuze co je nad tak to stejne nestiha blikaj ti svetla kapiuk nez se nabije tak bas probehne 10x takze je ti to nanic pokud nedas pred kap poradnou baterku a kabel
o 18.12.2009, 08:45 | Nepér
Jo a největší legrace je, že v zesilovači je pulzní měnič a za ním teprv kondenzátory, které by na tohle měly mít vliv :D . Napájecí napětí může bejt relativně měkký, protože se z něj teprve měničem v zesilovači vyrábí napájecí napětí pro koncové stupně a tenhle měnič má určitě zpětnou vazbu, takže při nižším napětí si vezme víc proudu, aby na svém výstupu udržel konstantní napětí. Konstrukce zdroje v zesilovači je tedy důležitá, tak 80%. Kapacitor na vstupu může vylepšit těch zbývajících 20%.
o 21.12.2009, 07:33 | Zdeny60
Zbytečnost. trochu to nastínil Nepér. POřádná baterka, pořádně udělaný kabely bez přechoďáků a je to.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3214 sekund.