Navštíveno 2837x

05.11.2009, 22:28 |
P@vel Tak nějak se mi v práci válí přebytek mramorových desek a tak mám takový nápad, zkusit z nich udělat ozvučnici na basák. Máte s tím někdo zkušenosti? Čím vrtat, lepit, řezat atd. Dle mého názoru by to pak mohlo být dost stabilní :-)

05.11.2009, 22:33 |
TROY Neděláš ty hrobníka? :-)
delas u pohrebni sluzby ne? .-D
urob si z toho radsi nejakej kus nabytku, nedovedu si predstavit jak se takovy 80kg+ kvadr chova v aute, natoz nedejboze pri bouracce.

06.11.2009, 02:02 |
P@vel NN hrobníka nedělám :-) Ale docela by mě zajímalo, jak by se to mohlo chovat. Nulové vibrace materiálu...
A 80kg? Když si vezmu že nějaké basáky na Bass Race taky neváží pár kilo... Musel bych to přidělat opravdu natvrdo...
já jsem jednu ozvučnici už slyšel, byla hodně malinká a vní malá 8, už si napamatuji kdo to byl, ale měl to v kadetu a byl hlavně přes SQ a hralo to myslím hodně pěkně, bylo to přesně a výrazné, já bych se toho nebal, ale je fakt i jak jsme se snímtenkrát bavily je to hodně těžký na váhu, ta jeho bych odhadl měla tak 20x20x20cm

06.11.2009, 08:03 |
Zdenek (A)
Jestli si dobre pamatuju, tak to mel v kadettu Kodl, bracha Signuma.

06.11.2009, 08:08 |
swep v podstate jde o to aby ozvucnice byla absolutne tuha, takze materiály jako je kamen, beton, kovy a nektere plasty jsou temer idealni pro stavbu ozvucnice, ale problem nastava ve vytlumeni ozvucnice, velice hezky je to napsano tady, kapitola 5.4.
[ Link ]
hodne zajimava DP musim rici.....

06.11.2009, 11:22 |
Smrada (M)
Zdenek si pamatuje dobre. Kodl v kadetu to delal na nejakou 20tku woofer

06.11.2009, 12:08 |
SEKIN Na tenhle.

Mramor není vhodný. Zvoní.
tady máš jedny regálovky ze žuly
[ Link ]
Tady máš jednu skleněnou bednu..
[ Link ] A 80 Kg?? Co to je ... to neřež. já mám v teře 1100Kg muziky
tak to akvárko v tom autě je LOL-D
Rocco. - a ještě mi řekni že s tím autem denně jezdíš...
Vyndal jsem z toho 8 baterek, tak že nevim, kolik to teď váží a normálně s tim jezdim :)
Po Praze do práce
Jinak to akvárko v tý Teře vyhrálo minulej rok mistrovství světa a letos bylo druhý, tak že žádný vořezávátko...
to že to akvárko někde vyhrálo SPL osutěž neznamená že to hraje hudbu...

06.11.2009, 19:15 |
petis ruffrider: to že to ''akvárko'' vyhrálo zanamená že má hodně tuhou ozvučnici.
Takže až nekdy v budoucnu budeš vedět něco o stavení ozvučnic na SPL, budeš vedět i jak postavit tuhou bednu na SQ. A jaký materialy se dají použít. Už to chápeš?
no když si budu stavět v budoucnu bednu (na spl soutěže určitě ne)tak to určitě nebude ani sklo ani kámen, natož beton, kdo by se s tim tahal. A hodně tuhá ozvučnice se dá přeci postavit i tak, (multiplex, mdf, vnitřní výztuhy v ozvučnici...)
Bylo by nejlepší si přečíst články na téma stavba ozvučnice od p. Sýkory.
Viz. mramor není vhodný, protože zvoní.