Navštíveno 2425x

07.11.2009, 02:53 |
PeS Poradte pls repraky do prednich dveri.
Nepotrebuju extra hlasitost, ale posloucham mimojine muziku do basu (D'n'B), tzn. od nejakych 30 Hz uz to potrebuju slyset :). Preferuju ale neco co hraje kvalitne nejenom basy, asi jako preferuju Koss porta pro mezi sluchatkama kvuli basum a taky kvalite zbytku frekv. spektra.
Moje predstava:
repro - 165 mm, komponentni, montazni prumer 6cm (pripadne muzu nadstavit), asi co nejnizsi dolni kmitocet(?).
Uvazuju o zesilovaci. Cena by mela byt zhruba repro + zesak (pokud je nutny) + tlumeni dveri 10 - 12k.
O subwooferu neuvazuju.
Vzadu mam koaxialni Magnaty XTS 162 (100W RMS), planuju je tam nechat, je tam blba plastova ozvucnice.
Puvodne jsem kdysi uvazoval do prednich dveri dat Magnat XTS 216 (120W RMS, 30 - 32000 Hz), ale chci slyset nazory proc ano/ne.
Auto - Mitsubishi Carisma, autoradio - Pioneer DEH-P700BT (20Hz v pohode prehraje :) )

07.11.2009, 02:57 |
PeS montazni hloubka kua :)

07.11.2009, 03:22 |
DaveX [ Link ] +
[ Link ] +
4x
[ Link ] Já doporučuji toto.
Můžeš kouknout, že morely i bez SW zahrají perfektně:
[ Link ] a troufám si i říct, že morely mezi autoreproduktorama jsou něco jako Koss ve sluchátkách :)
Souhlasím s DaveX. Tato kombinace je opravdu super.
Máme když tak všechno skladem.
[ Link ]
30Hz ve dverich v zivote neudelas
jako DaveX ;-)
a zároveň bych do budoucna pouvažoval nad SW
morel neni zla volba, parametre su trosku ine ako pri sluchatkach, kompa nezahraju 20HZ ani ked sa pos...š...
pri takej hudbe nejde ani o kvalitu, ako frekvency rozsah a hlasitost, este by som popozeral napriklad
[ Link ] ties nemusi byt zla volba, alebo hertz HSK, ale nezabudni na poriadne vytlmenie dvery z oboch stran a aspon ANS penu na tapacir
CFX 2.16 mají lehce zvýrazněnou basovou složku a slušnou zatížitelnost takže s nimi je zábava.
Nevím jestli bych na tento styl hudby volil Morel, u Hybridů mi schází spodní pásmo.
Na basy bych si teď vybral spíše něco od AD.
hifi: Ty jsi měl Ty Mac Audia?(CFx).. Kdyžtak na čem? koukal jsem na ně vypadá to zajímavě.. Jen moc neholduji značce MA..
já si také myslím že morel není to pravé ořechové

07.11.2009, 20:48 |
DaveX Kdo si myslí, že morely nemaj ídobrou basovou složku tak se plete. Na dnb to je hodně dobré :) a záleží na dveřích, jak je vytlumíš. Pak budeš nadmíru spokojený.
Davex: to netvrdím že nemají basovou složku, mají ji hodně luxusní... ale dNb bych dal něco jiného
Midnite: Nějaká jiná alternativa v ceně Morelu?
biw:
[ Link ] aktiv:
[ Link ] ale i ty morely zahrají pěkně.. jinak bych je neměl :)
monička: mac audio prebrala veci od phase, len su vecsinou lacnejsie, tak si myslim ze netreba robit rozdiel, tak isto aj aliente basaky sa vyrabaju, len tiez pod znackou MA
Mac CFX jsem měl na Denon DCA800, aktiv na A9887.
Zvuk velmi dobrý, dominují basy. Umí pěkně nafukovat dveře i přes kvalitní tlumení.
Ano, ty CFX jsou původně Phase:
[ Link ]

08.11.2009, 18:32 |
DaveX PeS: odkud jsi?

09.11.2009, 02:43 |
PeS DaveX: Jsem z Frydku-Mistku.
Dik za rady vsichni, zatim to u me vypada na ty Morely. Pomeril jsem dvere a dosel jsem k tomu ze ty Kicx a Hifonics maji az moc velkou montazni hloubku, vic nez 65 mm tam asi nedam ani s rozumnym nadstavenim... Citlivost 90dB u tech Morelu staci? Nebo je to fuk kdyz to budu mit na zesaku?
Jeste me zajima kde sehnat opravdu kvalitni stinene kabely z radia do zesaku. A potom jaky prumer dratu ze zesilovace v kufru do prednich dveri?

09.11.2009, 09:13 |
Hanys73 | Upraveno: 2009-11-09 09:13:55
pokud jsi z FM tak se někdy můžeš stavit do ovy poslechnout moje morely...
kvalitní signály seženeš na každém e-shopu, záleží co si pod tou kvalitou představuješ, můžeš koupit signály za 500Kč nebo třeba za 1500Kč/pár, takový střed kvalita/cena jsou BASIC REFERENCE a stojí kolem litru
reproduktorové bych dal pak 2x2.5 mm2
na citlivost nekoukej, ale je třeba si uvědomut, že Morel také udává nepravou citlivost v 2.83W/1m. Takže jejich reálná citlivost je 87dB/1W/1m. kompletní parametry nalezneš u mě na webu:
[ Link ] opravdu kvalitní signály jsou například:
Basic Reference
[ Link ] teflonem stíněné a uzamykatelné AIV Colorado
[ Link ] repro dvoulinku dát 2x 2,5qmm
[ Link ] pokud by jsi chtěl i extra dvoulinku, tak opravdu kvalitní a dobře ohedbná, twistovaná s průřezem 2x3.31qmm od Kickeru:
[ Link ] prakticky všechno máme skladem, takže v případě zájmu bychom mohli ihned odeslat..
hifimaniak: jak myslíš, že by zahráli jejich nástupci CRX na zesíku MB Quart DSC 4125?:o)

09.11.2009, 12:56 |
DaveX Já doporučuji tyto kabely:
[ Link ] . Sám je mám a spokojenost.

09.11.2009, 17:04 |
PeS Tak jsem ty drzaky repro ve dverich trosku upravil (ulamal zbytecnosti zezadu) a ted se do nich vejde reprak s montazni hloubkou az 75 mm :). Tak uvazuju jestli ty Morely nebo ty CFX2.16? Nasel jsem je dokonce za 3000 za par
[ Link ] , co navrhujete?

09.11.2009, 17:36 |
PeS Co tyhle repro?
Magnat Edge 2160 - 200/400W, 90dB, 26 - 35 000 Hz, montazni hl. 69mm, cena 4800,-
[ Link ]
pes:někde ty MACy testovaly (ale myslím že ty novější CRX) a měly úplně stejné hodnocení jako Morel Tempo 6..chybu neuděláš ani s jedněma, jen ty MACy jsou víc do basů stavěný, slyšel jsem oboje a hooodně dlouho bych se rozmýšlel, které vybrat