Navštíveno 1879x

12.11.2009, 09:04 |
Lukhasek | Upraveno: 2009-11-12 09:05:49
Ahoj, poraďte co zapojit na zesilovač Phase Evolution RS 2? Je to do Renault Megane Coupe, a poslouchaná muzika je převážně taneční. Je lepší na něj zapojit kompa v pasivu a nebo uzavřenku subík?
Popř. jaký komponenty?
Něco málo údajů:
Typ výrobku:Dvoukanálový zesilovač
Výkon RMS do 4 Ohm:2 x 150 W / v můstku 1 x 525 W
Výkon MAX do 4 Ohm:2 x 300 W / v můstku 1 x 1050 W
Výkon RMS do 2 Ohm:2 x 250 W
Výkon MAX do 2 Ohm:2 x 500 W
Frekvenční rozsah:5 - 50 000 Hz
Harmonické zkreslení:< 0.05% (1kHz)
Odstup signal / šum:> 100 dB
Vstupní citlivost:0.25 - 5 V
Horní pásmová propust (HPF):15 - 400 Hz (strmost 12dB/oct.)
Dolní pásmová propust (LPF):50 - 500 Hz (strmost 12dB/oct.)
Bass Boost (zvýraznění basů):0 - 10 dB / 45 Hz
Díky za rady.
Můžeš jak kompa tak subík půl kilovat tě to dá a kompa 150w rms to nakrmí krásně
Celkem zvlastni dotaz - ptas se, zda koupit nova kompa nebo subwoofer? Tohle rozhodnuti by melo byt spise na tobe... Obecne na nej muzes bez problemu zapojit oboji.
Pokud chces, at ti tu nekdo poradi, napis jaky mas zbytek sestavy, protoze na tohle ti nikdo rozumne neodpovi.
Teprve s muzikou začínám. Rád bych to směroval do SQ.
Je mi jasný, že musím ještě sehnat druhý zesilovač, atd...
Ale šlo mi hlavně o to jestli druhý zes. by měl být monoblock (RS2 by byl pro repro)nebo spíš 2 nebo 4 kanál (RS2 by byl pro subíka).
V případě, že mám nechat RS2 pro kompa, poraďte jaký kompa?
V případě, že bych RS2 měl nechat spíš pro subík, poraďte jaký uzavřený subík?
Sestava by měla být:
1,HU Alpine 9835R - už mám
2,zesilovač I Phase Evolution RS 2 - pro kompa nebo sub?
3,zesilovač II- ještě nemám - buď pro kompa nebo sub...
4,napájecí kabeláž - ???
5, kabeláž pro repro - ???
mas nejakou predstavu, kolik penez bys do toho chtel jeste investovat?
a pocitas s aktivnim zapojenim?
Pro začátek jen pasivní zapojení. Investice prozatím okolo 10tis.Kč poté postupně...
prohifi: sem taky začátečník a budu dělat svoji první sestavu, opravdu se pro začátečníky hodí ten pasiv? resp. o jak moc si tím "uškodím"...někdo mi napsal o 2 třídy...ale jak si to představit...zkus porovnat třeba na motorech aut :) aktiv vs pasiv -> 110kw vs 100kw? nebo ten rozdíl je větší? Morel Tempo 6, Pioneer DEH-P77MP...zesík nejspíš MB Quart DSC 4125..tak tedy rozdíl na tomto
martan: ty jakožto laik a díky tomu že si aktiv nejspíš neslyšel tak nepoznáš nic. Dá se říct že pro začátečníka je to ideální zapojení jelikož udělá vše tak jak má a nebude někde šetřit (konkrétně tlumení) jen proto aby přikoupil další kabely a procesor na aktiv
čau. k tomu subwooferu na SQ. tak mám na prodej 12" subwoofer značky Alpine řada R. (Klidně i s bednou..). kdyžtak písni na mail.
nebo mám k prodeji Blackbass 12" ale to je spíš tlakař...
midnite: takže pokud si párkrát týdně něco pustím jen tak lehce při výletní cestě tak mi postačí pasiv, kvalitně si vytlumím dveře, utěsním a budu dělat že to hraje dobře a až "povýším", našetřím víc peněz a koupím si lepší auto jak feldu tak můžu začít pomýšlet o aktivu:o)
Aktiv je těžkej nastavit. I pro mě jako mírně pokročilýho, natož pro tebe jako začátečníka. Je to hodně o měření štelování a nastavení. S pasivem budeš spokojenej a vždy se dá na něj přejít.
endru: ja měl vepředu koax Sony 13ky a vzadu nějaký 10ky Kenwood takže asi i ten pasiv mi pak přijde jako hudba z ráje proti tomuhle, tak tedy půjdu do pasivu :)
Do předu si dej kompa 16cm a bude to v klidu uslišíš ten rozdíl