Navštíveno 4146x

Dobrý de chtěl bych prosím poradit jaký koupit subwofer buď
[ Link ] nebo
[ Link ] u toho JBL mám strach aby nebyl slabej děkuji

15.11.2009, 21:56 |
hawai jeste by chtelo napsat jakej mas zes
600W RMS MAC AUDIO ale je tam kolečko na ladění síly
[ Link ]
nebo něco lepšího do 7000kč
Chceš jen BP bednu? Na jaký styl muziky? Jinak zesík má 538rms mustek.. Jen pro upřesnění, ale néní to o moc méně než udává výrobce.. :-d

15.11.2009, 23:12 |
pepe689 | Upraveno: 2009-11-15 23:13:40
[ Link ] ajsi o dost jinde nez s tema srackama co chces
Na tento basák bych ale volil lepší zesík..!!
takže ten crunch nedoporučujete?
a ten zesak co jsem psal?

16.11.2009, 16:34 |
hawai já za sebe bych šel do toho JBL. tu značku mám rád a nic tim nezkazíš. ale ani jeden z nich jsem neslyšel hrát tak nemůžu říct. ale JBL bych se nebál. a bral bych ho už jen kvůli tomu jakej máš zes. ten crunch by to neutáhlo. a to JBL se mi i víc líbí. takže za mě JBL
a proč by ho neutahl?
A jakej by jsi volil zesak na ten crunch?
CRUNCH
a proč by ho neutahl?
A jakej by jsi volil zesak na ten crunch?
CRUNCH
crunch neni dobra značka?

16.11.2009, 16:47 |
hawai ten crunch ma 600rms, zatimco ten zes ma jak tu někdo psal 538rms. a zes by vždycky měl mít víc než sw. takže proto bych s timhle zesem šel do JBL.
a jakej jinej zes na ten crunch ti moc neporadim, ale kdyžtak bejt tebou, koukám po něčem co má tak 700rms
mam strach že ten jbl bude slabej

16.11.2009, 17:36 |
hawai záleží co od toho čekáš. na soutěže to nebude, ale myslim že na normální poslech ideální
su s toho uplnej jelen
a co tohle?
[ Link ]
kup pořádnej zes. do toho crunche cos nahodil aspoň 800w. k němu adekvátni zesik
[ Link ]

16.11.2009, 18:47 |
hawai na tvuj zes bude to jbl idealni. nebal bych se toho.
asi takle. bez pořádnýho zesu se nikam nehneš. buď použiješ ten co teď máš a koupíš sw na něj a zjistíš že ten sw by hrál líp, jenže ten zes ti to neumožní, nebo prodáš tvuj zes a koupíš lepší a k němu pak sw.
no a co tenhle box k tomu zesaku?
[ Link ]
jo a jinak mam 2 sady těchto komp.
[ Link ]

16.11.2009, 18:54 |
hawai a nebylo by lepší za ty prachy co bys dal za subwoofer v boxu a k tomu prodat ten zes, tak za ty penize koupit třeba jetej zesilovac a za zbytek poradnej subwoofer a box si postavit?

16.11.2009, 18:56 |
DaveX Radim.24:
[ Link ] tenhle SW mám v autě a absolutní spokojenost.
ten crunch je moc výkoný, takže tvuj zes ho neutáhne.
na tvuj zes tenhle sub:
[ Link ] má "pouze" 250w ale tvuj zes si snim poradí a pěkně zahraje.
jo a dvoje páry repro jsou ti k houbám. stačí jedny a dobře vytlumit dveře
jak neutahne ten zes ma 600W RMS a ten basak jen500 tak jak neutahne to teda nechapu

16.11.2009, 19:03 |
DaveX Bladzej myslel ten Crunch, co máš nahoře. Ten co si tu dal potom ti zahraje dobře.
ten zesik i když má 600w nikdy 600 nedá (kdo ví jesli má, jak psal hawai) sw se musejí překrmovat to je třeba do 500w subu pouštíš 1000W (ty čísla ber pro příklad)
a jeste se chci zeptat co říkáte na tuhle kombinaci
[ Link ] 2 sady těchto repro předni a zadní dveře pak ovály plato tyhle
[ Link ] a vše napojeno na zes.
[ Link ]

16.11.2009, 19:10 |
DaveX Bladzej ty si porad v lese. On tu dal jiny SW, který má 500W RMS a zesilovač má naměřených 538W RMS. Dostačující kombinace.

16.11.2009, 19:12 |
DaveX Radim.24: do plata už ovály neser, zbytečné radší připlať za lepší kompa. Je to nesmysl to tam dávat. Budeš to tam mít jak v cirkuse. Zaměř se na přední dveře, kup tam pořádné kompa a víc neřeš. Maximálně dej do zadních dveří taky, ale do plata bych už níc nedával.
nejsem, právě že na macu to bude šílenost. ten sub by potřeboval víc, ledaže by si ho koupil a potom časem TUSnul zesik.
repra ti stačí jedny a dobře vytlumit dveře. viz: 16.11.2009, 18:57 | Bladzej
na ovály, když máš sub, tak kašli.
no myslím že ty kompa infinyty jsou hodně dobrý slyšel jsem je na vlastní uši a i jiný značky který stály víc a kam se na ně hrabou bylo to na velké stěně se spoustou repro ruzne značky a to že to na mac bude šílenost znamená že zesilovače od macu jsou špatný?
měl jsem mac a nikdy víc. pak jsem koupil hifo a už ho mam dva roky a neměnil bych, mezitim jsem už tusnul tři sw.
ale tady jde i o to že kombinace slabý zes- silný sw, je na pikačů.
btw kvantita neni kvalita...
to už je pěkný zes v poměru cena/výkon avšak má jen 600w, aby ti ten crunch zahrál chtělo by to fakt aspoň 800w zesik.
jejda pánové :) a co vybrat jiný sw? :D
Radim: carpower určitě ne :) má nějakých 333w rms změřených ;)
podívej ja ten MAC budu mít za 2000 tak vyskouším a později mohu koupit lepší
midnite: když ono těch 500w na subu je fakt lákavých, to že to nenakrmí je věc druhá :)))
Bladzej: jo tak :) tak to je jiná :D

16.11.2009, 19:37 |
DaveX já ten SW mám na 500W zesilovači a je to pohoda. Nevím, proč to zbytečně předimenzovávat.

16.11.2009, 19:40 |
DaveX Bladzej: Si myslíš, že zesilovačem s 538W nenakrmí SW s 500W? No já ti to nebudu brát :) Každý si myslí něco jiného...
Dave x ty máš tenhle?
[ Link ] a jak to basuje hodně třpou se ti vlasy?
měl jsem crunch GTR 400 W RMS a musím uznat že to byl docela mazec
bladzej a to ho mam tou 800 stovkou spálit nebo co?

16.11.2009, 19:50 |
Midnite | Upraveno: 2009-11-16 19:51:14
Radim: máš ode mne mail tak jukni
Midnite byli jste na tuning salonu že? Ja od vás bral předni světla na vw polo 9N 3 už je to dlouho a budu od vás brát i zadní ty diodový černý vystavoval jsem taky na salonu tuning club břeclav
Midnite a wofer už mám vybranej
[ Link ]

16.11.2009, 19:56 |
Bladzej | Upraveno: 2009-11-16 19:58:09
nespálíš, stejně do něj nepude 800w... ;)
nečil se. měj se fajn
když máš vybráno tak jo ale nečekej od toho zázraky
Midnite jak to myslíš nečekej zázraky tak mi poraď něco mi doporuč místo toho co mám vybranej?
řeší se tu sw ale nikde nepíše na jaký styl hudby do chceš :)
rnb techno house trance a pod
tak na tento styl hudby zapomeň na bandpass, nebo bassreflex, na toto jednoznačně uzavřenku..

16.11.2009, 20:19 |
Midnite | Upraveno: 2009-11-16 20:20:05
proč nechceš samostaný subwoofer? ozvučnici si vyrobíš nebo si ji necháš vyrobit
navíc se mi prostě líbí to podsvícení a tak
jo a kolik pak bude ten box potom stát?
např rover dělá boxy, tuším že i docela levně

16.11.2009, 20:30 |
Midnite | Upraveno: 2009-11-16 20:30:55
double jak kráva :D
ještě si mi žádnej nedoporučil

16.11.2009, 20:31 |
DaveX Radim.24: Jak říkám, mám to na 500W zesilovači a je to parádní. A pokud ti jde o to tak ve vlasech to cítit jde. Zesilovač se dá koupit silnější vždycky, ale když koupíš slabší sw a pak budeš chtít něco silnějšího tak budeš kupovat obě věci znovu. Dle mě ten basák nepotřebuje 800 W RMS a těch 500 je ideálních. Neřešil bych to vůbec.
Davex: ale o řeší styl hudby který na hučák nejde :)
Jestli mas v planu casem vymenit i zesik, nemusi to byt hned, ale nekdy, tak bych souhlasil s Pepem
Rozhodne bych sel do JL 12w6 od bigmata
[ Link ] Je to o necem jinym, nez ostatni kousky zde zminovany.
Mam toto
[ Link ] pokud mas zajem napis emaila
zesíky. s JL souhlasím, ale asi by sis měl zaplatit (P)
Midnite tak co jakej sub .mi doporučuješ?
zesiky .com jo je dobrej ale ja ho do konce roku stejně nebudu ještě kupovat
každej říká něco jiného tak jak si mám vybrat?
Midnite: nic tady neprodavam..
ja sem rozhodnutej pro ten crunch
Radim: tvoje volba... Jen sis měl raděj nechat poradit
podívej mluvíš tu o uzavřence podívej se kolik se jich prodává.Většinou band pas a basreflex a vetsina lidi poslouchá taneční a jaká je výhoda uzavřené ozvučnice?
jakej je v tom rozdíl?
z banpasu nikdy nepoleze presny tvrdy bass bez doznivani..
Bednu si postavis za par korun, teda pokud nemas obe ruce leve, ale i s obema levyma se to da zvladnout ;)
Jinak BR je jakysi univerzal, pokud se dodrzi doporuceni vyrobce wooferu, tak pro bezny poslech je to ideal.

16.11.2009, 23:00 |
clown P12/ W12 .. velmi slusnej woofer, pokud mu das cca 400 - 500W bude spokojenej a ty taky .. do uzavreny a bylo to bomba :o) mel jsem dva v nekolika balenich a nejlepsi to bylo v 2x P12 v uzavrence, kdy to dostavalo 600W od Helix A1 (SQ mono zes sehnatelnej za 5000)

16.11.2009, 23:02 |
clown jinak k ty EV 300 .. za ty penize velmi zajimave ..
tohle neco napovida
[ Link ]
to je všechno slabý já chci min. 500 až 600 W RMS
nebo spíš tento 4 ohmovej

17.11.2009, 13:29 |
clown neni watt jako watt :o) jak se rika papir snese vsechno :o)
navic vic wattu neznamena vyssi hlasitost
Jako clown.. Nebude to třeba vyšší hlasitost ale bordel určitě.. :-D A to si myslím že aji Radim chce.. Ten zesík néní žádná hiparáda.. Má i mizerné DF, ale bohužel nevzpomínám si přesná čísla.. Měl sem tento kousek a zachvílu šel z auta..!
Midnite: To ty by si měl mít také P.. Nebo mě něco utíká...-))
Midnite: To ty by si měl mít také P.. Nebo mě něco utíká...-))

17.11.2009, 14:59 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2009-11-17 15:03:36
Osobě bych dal Kicx STQ 300
[ Link ] a dal ho do uzavřenky
[ Link ] Celkem tě to vyjde okolo 3t a na tvůj styl hudby, co posloucháš prakticky ideál..
Moničáku.. myslím, že Midnite toho měl v autě vícero jak ty a rozhodně od víc značek, takže něco ten kluk už slyšel. Možná, kdyby ses s tím smířil, udělal by jsi líp, rozhodně pokud porovnám Autotek, nebo Hfi woofer s M-12kou atd., tak se mě nechce věřit, že někdo dokáže doporučit oproti tomu něco podobného tomu, co ty. To svědčí jen o tvé neznalosti.. :-)
ja jsem se tu na něco ptal?
Revilo já kašlu na nějakej sranec za 2500

17.11.2009, 15:54 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2009-11-17 15:56:32
sranec.. :-)
Tenhle "sranec" za 2,5t je lepsí, jak tebou vybraný sranec za 5t. :-)
no a ne?Co to muže bejt zač za takový peníze tu značku ani neznám.Nerad bych byl sklamanej a navíc má jen 400W a na muj styl hudby co tím chceš říct že většina lidí co mají třeba hertz atd poslouchají joko co?A navíc jsem sem dal odkaz viz
[ Link ] co na to říkáte a nikdo se nevyjádřil
Přečti si nejprve někde něco o vhodnosti subwooferů.. jak co se týká velikosti, tak i volby ozvučnic.. myslím, že si nenecháš poradit a meleš si jen to svoje. Kup si 15" a dej ho do bassreflexu. :-) Dušička bude mít určitě pokoj a budeš spokojen s tím, jak ti to dělá vítr ve vlasech.. Věř tomu, že s kvalitním poslechem hudby to bude mít ale hodně málo společného.
Předpokládám, že máš s hudbou do auta mnohem větší zkušenosti, než mám já, nebo než má 90% uživatelů tohoto fora.. Když nechceš nějaké srajdy, proč nevemeš rovnou JL 13W7, nebo RE Audio MT-15? Myslím, že dost drahé woofery na to, aby sis o nich nemyslel, že to jsou srajdy.. :-)
Radim: tak to asi určitě ;) Očividně o hudbě do auta nevíš absolutně nic a neustále si propaguješ svoje. Myslím že o takové lidi fórum nestojí.. najdi si definici slova fórum....

17.11.2009, 16:24 |
clown :o)

17.11.2009, 16:32 |
DaveX Mám BR a nezdá se mi, že by to nějak hučelo. Hraje to hezky a taneční hudbu poslouchám celkem dost. Pokud chceš tlak a "vítr ve vlasech" kup bassreflex, pokud chceš kvalitu, kup uzavřenku.
no a co ten hertz?Do uzavřenky?
prominte ale já prostě nemám k takovym značkám jako je treba ten kicx moc duvěry pochopte navíc ma malej výkon
to musí být pecka ty woe, 1400vatů, to ti musí vyskočit i zadní okno pitcho.
REvilo: Čím jsem tě tak popudil že jsi tohle napsal!? :-DD Midnite má naposloucháno víc, já si to klidně přiiznám.. Nikde sem nevyčetl, že bych si myslel opak nebo něco podobného.. ALe netlač mě tady hlavně to, že se nehodí co jsem vypsal.. ;-) Tomu snad sám ani nevěříš..Já je slyšel a i měl jeden z nich.. U mě spokojenost.. A jak Psal i DaveX i pro něj tento sw v Br bedně naprosto v klidu..
Monička, problém je v tom, že jsi slyšel jenom je. Nic proti, zkus poslechnout i ostatní, člověk se musí vyvíjet. Víš, jak se to říká, člověk je a měl by být spokojen s tím, co měl, nebo má, pokud by nebyl, uznal by chybu ve výběru a to ty přeci neděláš.. :-)
A věř tomu, že to, co napíšu myslím vážně..
Ale jo uznal bych chybu.. Ale spíše v zesilovačích.. Já píšu hlavně o tom co jsem měl, nebo dobře slyšel.. Né jen to kolem čeho se mihnu na srazech.. TEd nemyslím hlavně tebe, to by sis ale asi stejně nemyslel.. :-))
Midnite: Mysli nato P.. zesíky.com sem neviděl házet odkazy.. Ale ty na revilohifi jakožto sním děláš dáváš dosti.. Takže nejdříve ty, a pak mužeš radit ostatním.. Je to jen rada, naprosto stejná jako jsi dal ty.. ;-)
že by Monička zažádal o P kvůli Car and Sound? :-)))
esli chces vitr tak si kup větrák

17.11.2009, 17:30 |
Oli Radime ctu tady to tvoje tema a koukam ze péohrdas vsim co ti kluci nabizejí. Pokud chceš mužu tě nechat poslechnout moji sestavu v aute ktera je momentalně k prodeji a nemas to ani tak daleko (Pohořelice).
jedná se o toto :
[ Link ] a myslim si že pokud už pohrdneš i timto (vykonostne) tak si kup buben a tluč si do nej pestmi do rytmu hudby v radiu :D
RAdim: Tak až ted sem koukl,že jsi kousek od Brna.. Tak to tě mužu nechat poslechnout Sw Zeus
[ Link ] Měl jsem ho i na slabém zesíku a zahrál(cca.250rms :-(( ).. Mužem popřípadě vyzkoušet na tvuj zesík.. Ted nevím zda už to Zetko máš či ne.. Už je tady toho moooc.. :-)

17.11.2009, 17:42 |
Oli | Upraveno: 2009-11-17 17:42:37
jen dodam ze ten zesik co jsi mel vybranej nebo mas je na to moje DD slabej aby me tu ostatni neukamenovali :D
měním názor, jsem pro buben.. :-)
jj to vím ja chci jen slyšet váš názor na ten basák Hertz
a prosím co znamená tohle?Objem bassreflex ozvučnice (?): 39,42 / 60,1 l
to tu se mnou nikdo nemluví?
omlouvám se jestli jsem se choval nevhodně nikdy jsem neřekl že tomu rozumím
Proč pořád vybíráš něco jiného než ti bylo doporučeno.. Třeba Revilo naprosto s přehledem ví o čem je řeč.. Dostal si tu dosti sw na výběr, ale nic se ti nelíbí.. měl by sis necha tporadit..
Radime, tloušťka stěny 19mm na 15" a na uzavřenku je docela bída. Jestli si necháš poradit, vem woofer o velikosti 10 nebo 12", dej ho do uzavřenky. Na 10 nebo 12" je 19mm ještě jak takž vhodná, osobně jsem kvůli pevnosti pro 25mm. Nevím, proč máš takový názor, že co není drahé, je špatné. Hodil jsem ti sem odkaz na uzavřenku, která výjde na 770,-Kč, pokud by jsi chtěl vystlat rounem, přikoupíš rouno a pořád jsi do 1000,-Kč. Osobně si myslím, že pokud si budeš vyrábět ozvučnici samostatně, nemáš šanci ji za takovéhle peníze vyrobit.
Napříkld u Kicx před rokem nikdo nevěděl, co je to zač. Nyní to ví hodně lidí, hodně spokojených lidí. Ve svých cenových kategoriích se jedná o hodně moc dobré věci, které hrají výborně a hlavně se na ně lidi můžou spolehnout. Je prakticky nulová reklamovanost, což se u některých značek rozhodně říct nedá.
Snažil jsem se ti poradit, aby jsi měl kvalitní hudbu za přijatelné peníze. Nelíbí, tak co chceš, pokud chceš sem nasázet odkazy na všechny produkty, co kde najdeš, budeš vybírat asi půl roku. Ke mě prosím tě nechoď, protože tam mám přes 4500 položek.. to by se tu revilo mohlo taky znechutit.. :-)
Kašlete na něj, se divim, že na něj ještě máte nervy. On sám neví co chce. Lítá z wooferu na woofer.
Revilo: Je prakticky nulová reklamovanost, což se u některých značek rozhodně říct nedá.
Nic tí nemyslím jen ze zvědavosti, na jaké značky si narážel?? Klidně icq.. Někdy pak přečtu.. :-))
Revilo ale ja nechci v te cenove relaci co by jsi mi doporučil za wofer v hodnotě 5000 až 6000 kč?Děkuji

17.11.2009, 19:19 |
clown Hertz dobry, jen se bojim toho, ze to MacAudio s nim dokaze zahrat .. zadunet a zahucet asi jo.
však časem koupím na něj pořádnej zesák
Revilo:ja sakra to je peklo ,a kdo to vyrábí?
jinak ale osobně nechápu, proč chceš SW za 5-6t, když na to nemáš zesilovač.
Například adekvátní zes na tento woofer bude mít okolo 1kW na 4 ohmy, na 4 ohmy proto, protože při tom neklesá DF. Jinak se samozřejmě nebavíme o 2ch, ale o monobloku,, který bude mít subsonic atd.. Pokud budeš chtít extra kvalitu, tak hledej analog, kterej disponuje takovýmto výkonem. Nevím, jestli si uvědomuješ všechno okolo, co je zapotřebí, jako je adekvátní i napájecí kabelář apod.
Říká se jedna svatá pravda, koupit dobrý woofer umí každý, ale dát mu to, co potřebuje, už málokdo.
Jinak pokud chceš zatím dát nějaký takovýto woofer na ten zesilovač, koleduješ si o to, že ho znehodnotíš. Například spálená kmitací cívka apod. Z 80% znehodnocení wooferu nemá to, že do něj člověk pustí málo, ale to, že má na to slabý zes, který daný woofer prostě neukontroluje..
Je vyráběn v USA. Hodně kvalitka.
Jinak aby sis nemyslel.. Že když máš woofer, který má 250W RMS a vedle toho woofer, který disponuje 500W RMS, že ten s vyšším výkonem (zatížitelností) je jednou tak hlasitý.. tak takhle to určitě není.. Proto říkám, výkon není až zas tak nejzásadnější parametr!
Radim: u zesilovače je hodně důležité DF ( Damping Factor ), udává jak bude ten dotyčný zesilovač schopen kontrolovat membránu měniče.
Proto v konečném důsledku bude hrát líp kvalitní 100W zesilovač než 200W s nízkým DF. Čím vyšší DF, tím lépe.
Proto tí píší, že není wat jako wat.
Prostě zapomeň na udáváné výkony ( často navíc smyšlené ) a nech si poradit adekvátní a dobře hrající subwoofer se kterým potom budeš spokojený.
Nebo kup monstrum a znič ho slabým zesilovačem kvůli nedostatečné kontrole.
Je to na tobě, tvůj boj.