Navštíveno 2265x

Zdravím vás všechny.
Dnes jsem si zapojil aktiv.Zesik 4k U-Dimension Pro.X 500.24
[ Link ] a zapojený na Clarion 958.Jen jsem podle návodu na rádiu,jak zapojit rca kabely.Vedu je středovým tunelem společně s repro kabelama.Po zapnutí rádia mě to šumí podle plynu!Když přidám plyn,tak to šumí více.Je to špatnou kostrou?Fakt sem se s tim snažil vyhrát a nakonec toto.Předtím při normálním nastavení přes vyhýbky nic.
Další věc je ta,že mám kompa a sw na monobloku.Nedostal jsem k tomu rádiu vlastně návod,na vnitřní nastavení rádia.Mám ho nastavený na 2way.v nastavení x-cross mám výšky na 2,5khz MID nevm proč nejde nastavit pod 800hz (clarion ukazuje lpf) a rear (sw) jde nastavit na 63hz,jen ten středobas mě vadí.Strmosti jsem vůbec nenašel,teda něco jo nějáký Ps pokud si to pamatuju ale šlo to od nuly do -20db.
Takže jsem z toho docela znepokojenej do čeho jsem se to pustil.Snad je to jen špatná kostra,ale to nastavení radia mě docela vyšiluje.

19.11.2009, 19:40 |
LukeFab | Upraveno: 2009-11-19 19:42:23
tak šumí jenom výšky.na ně sem tahal nový signálový kabel i repro kabely.vedu je středovým tunelem společně.divný je,že zvuk z těch výšek se změní i když třeba zapnu světla.
Poradí někdo?
kostra je dobrá,jediný co jsem dělal s kostrou bylo to,že jsem to vypojil ze zesilovače a zase zapojil.nic víc.kontroloval jsem to.

19.11.2009, 22:19 |
clown kdyz das pauzu CD, sumi to dal ???
958 je na ovladani pomerne jednoduchy radio..
Nastaveni na aktiv: zmacnes cudl ADJ, najdes SYSTEM CHECK a zvolis si jaky rezim chces mit, pak jen potvrdit OK :)
jinak zde je kompletni manual, ale jen ve fr.
[ Link ] Ale uvidis sam, ze je jednoduchy..
jo sumí to i na rádiu,když ztlumím hlasitost na nulu,tak si toho všímám. snad není něco s zesilovačem.
Jakonašel jsem tam všechno kromě strmostí,ty jsem nenašel a nastavení středobasů je divný,že nejdou pod 800hz.
Neco podobneho mam taky za problem ale neni to tak hrozne.Slysim to jen kdyz dam radio na 0 a pokud to dam na 1 tak uz nic nejde slyset.Jak + tak i - vedu do baterky50qmm.Radio je P88 mozna RCA??bude se pristi rok na tom pracovat.Udelam vlastni vyrobu RCA a uvidime co dal.Byl tam zesilovac za 1000kc a repra taky za 1000kc a nic a ted tam mam za 18tacu DLS A3 a sumi to:o)faksik....

20.11.2009, 10:20 |
clown joo, proste jsou zesiky co sumi a zesiky co ne :o)
btw .. slysis sum, pri nastartovanem motoru ? myslim, ze ne .. , problem vyresen :o)
předtím jsem to měl zapojený v normálním režimu.pak jsem natáhl nový signálový kabel,nový reprokabely,připájel jsem je na výšky a středobasy zapojil.pískají jen výsky,reprokabely k nim vedu podél signálových,v tom snad chyba není ne?

20.11.2009, 10:28 |
clown sumi nebo piskaji ???
Me sumi jen vysky stejne i kdyz mam nastartovano nebo ne.repro kabely neotech 3zila jak na stredy tak na vysky zapojeno pasiv.
clown to potom nechapu proc stoji tolik penez kdyz je tzv.na pi..
ten zvuk z výšek se mění,zapnu světla a zvuk se zesílí.rozjedu se zvuk se zesílí.je to divný.signál mám tento AIV
[ Link ]

20.11.2009, 11:07 |
clown | Upraveno: 2009-11-20 11:08:19
jenze na picu, muze bejt elekrika v aute, ktera ti bude neco poustet do zesiku .., blbe palivove cerpadlo delalo sve .. :o)
ja treba u oktevky neslysim narozdil od ostatnich altik, ale vytocene turbo :o)))

20.11.2009, 11:09 |
LukeFab | Upraveno: 2009-11-20 11:16:45
hmm,ale je divný,že tohle slyším až o zapojení do aktivu.předtím nic.
Napájecí kabel zůstal stejně i kostra.dnes ještě pořádně zkontroluju kostru no a vytáhnu signálový kabel a položím ho na sedačky,jestli to bude taky dělat.divný je,že to ědlají jen výšky,středobay jsou ticho.snad není něco se zesikem,ptž jsem ho kupoval použitej od luda551 a měl jsem ho zapojený jen na 2 kanály,ostatní dva jsem netestoval doposud.

20.11.2009, 11:24 |
clown vytahni signaly ze zesu a budes vedet .. ze zesu, ne z radia ..

20.11.2009, 11:26 |
LukeFab | Upraveno: 2009-11-20 11:34:07
ze zesilovače,co tím zjistím?nemůžou se signály navzájem rušit?táhnu je všechny vedle sebe.dnes od 14hodiny budu laborovat teda.
K tomu nastavení CLarionu.Snad mi pomůže ten francouzský návod(nevim proč není v angličtině,hledal jsem ho už ikdysi,když jsem kupoval radio,ale nenašel jsem).včera jsem si s tím hrál asi 2 hodiny.strmost sem tam fakt nenašel a u Mid nevím proč nejde nastavit frekvence pod 800hz,to je fakt divný(nastavení 2way).
Jinak díky za pomoc.Já se s tim sral včera od 7 ráno do 8 večer a docela mě to zklamalo zatim,ale to je tak vždycky zezačátku.Je to pro mě nová věc,tak snad bude výsledek dobrej.Snažil jsem se všechno dělat dobře atd a nakonec toto.
Ještě zkusím omotat signály u rádia izolepou,jestli se třeba navzájem nedotýkají

20.11.2009, 11:36 |
clown zjistis, co, zda sumi zesik, pak muzes zkusit vizt jinej signal kabel a hodit ho jen vnitrkem auta, pripadne nejaky zdroj signalu a pripojit to do signalu misto radia .. (discmana)
Lukefab: poslal jsem ti na mejl anglicky manual na radio
Kdyz jsem mel problemy s rusenim, postupoval jsem podobne jako clown. Odpojit signaly od radia (zjistis, jestli je to radio), odpojit signaly u zesu (zjistit, jestli je to kabelama), pak treba prehodit reprokabely na zesu (jestli neni neco v neporadku na tech kanalech co sumi v zesilovaci), ...a dalsi a dalsi kombinace. Ja mel treba problem v tom, ze sem vedl 2 stejne RCA vedle sebe a jeden z nich byl nejaky spatny. proste na sebe navazal ruseni a druhy byl v poho.
lukee_cz díky moc,bohužel je tam jen francouzština,kterou neovládám.
LukeFab: sorry, poslal jsem jiny :-) ted uz ti dojde snad ten dobry anglicky :-)
jo je to ang už,díky moc,tohle mě snad už pomůže.Super!!
tak jsem testoval a když odpojím signály na výšky u rádia,tak to šumí tošku,ale ne v závislosti na plynu,to bych oželel.návod mám,tak nastavení vyřeším.Napadá vás čím?ten signál je uplně novej na kterým to jede.mám výsky zapojené v kanálu 1,kde jsem měl předtím zapojený aktiv na 2 kanály a nic jsem neslyšel.
tak,odpojil jsem signály z rádia,všechny,šumělo to.odpojil jsem je kompletně i ze zesilovačů,šujmělo to. napojil jsem 1m repro kabělu a jinou výšku na kanál a šumělo to,takže je posranej asi zesilovač.zkoušel jsem to i přes vybýbku zpátky,jak jsem to měl,šumění tam bylo taky,ale já to to nepřišel předtím,ptž zapínám rádio až po nastartování.škoda no,kupoval jsem ho zde od johanika
mimochodem fakt jsem nepřišel na to,proč v nastavení x-over v mid lpf nejde pod 630hz!!hpf jde od 25hz !!Divný
LukeFab: zkousel tu vysku na vsechny kanaly? delaji to vsechny?
A co se ti nezda na Mid LPF 630Hz? pri "normalnim" nastaveni 2way aktiv+sub je hodnota mid lpf kolem 1500-2000 (obvykle), takze hodnota 630Hz jako minimum v radiu mi prijde uplne v pohode
jo dělají to všechny,signálovej sem přehodil na duhej kanál na zesilovači a tam to taky pískalo.asi to bude tou kostrou.mám to ukostřený v zadu v kurfu,ale předím jsem měl Phase rs 2 a tam to nic nedělalo přes vyhýbku,teda aspon sem to neslyšel a nebylo to podle plynu.jediná možnost je to ukostřit k baterce.Kdyby někdo měl dlouhej kabel na půjčení v Brně,tak bych byl rád,aspon by se to vysvětlilo,jestli to není zesíkem
tak jsem to zkoušel překostřit.sice jen 10kabelem,ale na nula halsitost stačí.pořád to dělá to stejný,takže je chyba asi v zesilovači :-( ,nebyla možnost to vyzkoušet při koupi.
lukefab: jak mas pridelany zesilovac? v mdf konstrukci (oddeleny zesilovac od kovovych casti) nebo treba na operadle (kde se dotyka obal zesilovace kovu a tudiz muze kostra nekdy delat problemy)?
je na mdf v dvojté podlaze.nic se ho nedotýká.
Je tam takhle jak byl předtím Phase
[ Link ]
Po dnech testování a neuvěřitelných nervů jsem na to asi došel.Testoval jsem i jiný zesilovač.Zkoušel jsem překostři rádio,jiný remote atd atd.Nakonec ej to tak,že mám zapojený signál od sw i výšek do rádia a zesilovače.Signál u středobasů mám zapojený do zesilovače a do rádia ne,pak to nic nedělá.šumění není nebo je minimální.Jakmile signál od středobasů zapojím do rádia,šumění je tam a je ve výškách.takže usuzuje,že je chyba v rádiu.zkoušel jsem i různě přehazovat signály a je to stejný.Co může být špatně v rádiu?
Hele tak kdy to teda nesumi? nedavno si psal tohle:
21.11.2009, 16:19 | LukeFab
tak,odpojil jsem signály z rádia,všechny,šumělo to.odpojil jsem je kompletně i ze zesilovačů,šujmělo to.
Je to teda urcite radio? Podle reakce z 21.11. ti to dela i bez
nevim,ted je to tak,jak píšu.radeggast mi poradil izolovat zem u výstupů rca z rádia a zapojit,že to nebude ukostřený v rádiu asi,tak to zkusím. mám všechno zapojený kromě rca středobasů v rádiu a nic to nedělá.když to zapojím,tak pískají výšky jak předtím.to je pěkně divný

24.11.2009, 12:45 |
clown a kdyz prehodis signaly pro vysky a stredobasy na obou stranach ?? ja jen aby si nemel treba prodrenej kabel, utrzenej cinch atp ..
Lukefab: to ukostreni vystupu z radia byva bolest u pioneeru, kde casto spatnym zachazenim se odpali smd pojistka uvnitr. Tak jak jsi to ted popsal, tak zkus pripojit jeste JINY nez tvuj puvodni RCA kabel mezi zes a radio.
A jinak jako clown = asi bych mrknul na cinch v zesu. podle toho ze to "nekdy dela nekdy ne", tak mozna jen konektor je uvolneny.
Jakou značku a model RCA máš ?

24.11.2009, 15:31 |
LukeFab | Upraveno: 2009-11-24 15:38:49
AIV
[ Link ] Ty mám 2ks ale zkoušel jsem to prohodit i se signálem od Dietz a taky to dělalo!
zkoušel jsem izolovat zem na rca výstupu na středobasu a nic.tak já fakt nevím.už jsem z toho celej zmatenej.proste si na to hold budu muset zvyknout,snad tím nic neodpalim.

25.11.2009, 16:52 |
LukeFab | Upraveno: 2009-11-25 17:00:01
zitra si s tim budu naposeld hrát,pak na to kašlu.odpojil jsem uplně radio a zesilovač spustil na 12v a šumělo to.zitra zkusím znovu a naposled překostřit na baterku + natáhnout jinej nepájecí,pak už nic no.
jedna malá otázka.
když mám zapojený zesilovač 12v,rem,kostru + 1m repro kabelu na odzkoušení s výškou a nemám zapojený žádný signál v zesilovači.Má výška vydávat nějáký zvuk?usuzuji že by neměla,že?

25.11.2009, 23:09 |
clown jsou zesy co sumi a zesy co ne .., kazdopadne by nemela piskat ..
ja vcera rval, kdyz jsem misto ///A zapojit na chvili obyc sonku .., najednou sum, piskani ..(po vypnuti EQ byl klid) :o)
no já du zkoušet naposeldy nějáký věci.každopádně to nikomu nepřeju,je to hrozný,ještě k tomu,když nevíte co to dělá.
tak nic nepomohlo,překostření ba beterku,ani jinej napájecí.takže se s tím smířím.
tak už jsem na to asi došel s radeggastouvou pomocí.z jeho rádia sme napojili rca do mýho zesilovače a nic. stále,když mám rca od středobasů odpojený,tak to malinko šumí,ale nepostřehnutelně. zem u rca z rádia je už svým časem dodělaná.napadlo mě to zkusit vyřešit tak,že mám doma samici s rca a rca z rádia uříznout a nápajet tam tohle,tak jsou jenom 2 drátky tusím,tak v tom by problem byt neměl.fakt to kazí výsledný zvuk a to nechci.asi se obrátím na toho co mi to prodal,to musel vědět tohle.nebo koupit nový svazek kabelů.
Já to shrnu... :)
Rádio + 4RCA + zesák - šumí
Rádio + 4RCA + zesák + motor - šumí a píská dle otáček
Rádio + 2RCA (výšky) + nemotor/motor - šumí zanedbatelně, nepíská
Rádio + jiný 4RCA táhnutý kabinou + zesák + motor - píská dle otáček (řekl bych tak polovičně než předtím, ale píská a je to slyšet)
Jiný rádio v jiným autě + jiný 4RCA táhnutý venkem + zesák + nemotor/motor - není slyšet ani šum ani pískot...
Bohužel z důvodu absence "vypichovátek" na rádio nebylo možné rádia prohodit a vyzkoušet na "již odrušené" instalaci...
me to delalo u megana taky rca to nebylo a cinchema take ne,zesik jsem take menil a porad piskalo.pak jsem koupil jiny auto a bylo to happy:)
hh,nojo je to težky,ja si na to auto vydělal sam a nemam ho ani rok a v mych letech jiny ani nebudu mit ted.
Je to ale bohužel radiem nejspis.zitra zkusim u radeggasta v aute.
ja mam same a nedela to ale zatim v pasivu
zkus dat 2 way a zapoj to a uvidíš,ale ja řikam,tam je něco podělaný
tak jsem proměřil kabelový svazek s rca a všude jsou kontakty,takže je to asi v rádiu.chjo