Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > HELP nastavení Clarionu 958 + šumění

o Navštíveno 2265x o
o 19.11.2009, 18:39 | LukeFab
Zdravím vás všechny.
Dnes jsem si zapojil aktiv.Zesik 4k U-Dimension Pro.X 500.24 [ Link ] a zapojený na Clarion 958.Jen jsem podle návodu na rádiu,jak zapojit rca kabely.Vedu je středovým tunelem společně s repro kabelama.Po zapnutí rádia mě to šumí podle plynu!Když přidám plyn,tak to šumí více.Je to špatnou kostrou?Fakt sem se s tim snažil vyhrát a nakonec toto.Předtím při normálním nastavení přes vyhýbky nic.

Další věc je ta,že mám kompa a sw na monobloku.Nedostal jsem k tomu rádiu vlastně návod,na vnitřní nastavení rádia.Mám ho nastavený na 2way.v nastavení x-cross mám výšky na 2,5khz MID nevm proč nejde nastavit pod 800hz (clarion ukazuje lpf) a rear (sw) jde nastavit na 63hz,jen ten středobas mě vadí.Strmosti jsem vůbec nenašel,teda něco jo nějáký Ps pokud si to pamatuju ale šlo to od nuly do -20db.

Takže jsem z toho docela znepokojenej do čeho jsem se to pustil.Snad je to jen špatná kostra,ale to nastavení radia mě docela vyšiluje.

o 19.11.2009, 19:40 | LukeFab | Upraveno: 2009-11-19 19:42:23
tak šumí jenom výšky.na ně sem tahal nový signálový kabel i repro kabely.vedu je středovým tunelem společně.divný je,že zvuk z těch výšek se změní i když třeba zapnu světla.

Poradí někdo?
o 19.11.2009, 20:16 | Bladzej
zkontroluj kostru...
o 19.11.2009, 21:57 | LukeFab
kostra je dobrá,jediný co jsem dělal s kostrou bylo to,že jsem to vypojil ze zesilovače a zase zapojil.nic víc.kontroloval jsem to.
o 19.11.2009, 22:19 | clown
kdyz das pauzu CD, sumi to dal ???
o 20.11.2009, 00:12 | pete_k-2
958 je na ovladani pomerne jednoduchy radio..
Nastaveni na aktiv: zmacnes cudl ADJ, najdes SYSTEM CHECK a zvolis si jaky rezim chces mit, pak jen potvrdit OK :)

jinak zde je kompletni manual, ale jen ve fr. [ Link ] Ale uvidis sam, ze je jednoduchy..
o 20.11.2009, 07:25 | LukeFab
jo sumí to i na rádiu,když ztlumím hlasitost na nulu,tak si toho všímám. snad není něco s zesilovačem.

Jakonašel jsem tam všechno kromě strmostí,ty jsem nenašel a nastavení středobasů je divný,že nejdou pod 800hz.
o 20.11.2009, 10:16 | D-door
Neco podobneho mam taky za problem ale neni to tak hrozne.Slysim to jen kdyz dam radio na 0 a pokud to dam na 1 tak uz nic nejde slyset.Jak + tak i - vedu do baterky50qmm.Radio je P88 mozna RCA??bude se pristi rok na tom pracovat.Udelam vlastni vyrobu RCA a uvidime co dal.Byl tam zesilovac za 1000kc a repra taky za 1000kc a nic a ted tam mam za 18tacu DLS A3 a sumi to:o)faksik....
o 20.11.2009, 10:20 | clown
joo, proste jsou zesiky co sumi a zesiky co ne :o)
btw .. slysis sum, pri nastartovanem motoru ? myslim, ze ne .. , problem vyresen :o)
o 20.11.2009, 10:21 | LukeFab
předtím jsem to měl zapojený v normálním režimu.pak jsem natáhl nový signálový kabel,nový reprokabely,připájel jsem je na výšky a středobasy zapojil.pískají jen výsky,reprokabely k nim vedu podél signálových,v tom snad chyba není ne?
o 20.11.2009, 10:28 | clown
sumi nebo piskaji ???
o 20.11.2009, 10:33 | D-door
Me sumi jen vysky stejne i kdyz mam nastartovano nebo ne.repro kabely neotech 3zila jak na stredy tak na vysky zapojeno pasiv.
o 20.11.2009, 10:41 | D-door
clown to potom nechapu proc stoji tolik penez kdyz je tzv.na pi..
o 20.11.2009, 11:07 | LukeFab
ten zvuk z výšek se mění,zapnu světla a zvuk se zesílí.rozjedu se zvuk se zesílí.je to divný.signál mám tento AIV [ Link ]
o 20.11.2009, 11:07 | clown | Upraveno: 2009-11-20 11:08:19
jenze na picu, muze bejt elekrika v aute, ktera ti bude neco poustet do zesiku .., blbe palivove cerpadlo delalo sve .. :o)

ja treba u oktevky neslysim narozdil od ostatnich altik, ale vytocene turbo :o)))
o 20.11.2009, 11:09 | LukeFab | Upraveno: 2009-11-20 11:16:45
hmm,ale je divný,že tohle slyším až o zapojení do aktivu.předtím nic.
Napájecí kabel zůstal stejně i kostra.dnes ještě pořádně zkontroluju kostru no a vytáhnu signálový kabel a položím ho na sedačky,jestli to bude taky dělat.divný je,že to ědlají jen výšky,středobay jsou ticho.snad není něco se zesikem,ptž jsem ho kupoval použitej od luda551 a měl jsem ho zapojený jen na 2 kanály,ostatní dva jsem netestoval doposud.
o 20.11.2009, 11:24 | clown
vytahni signaly ze zesu a budes vedet .. ze zesu, ne z radia ..
o 20.11.2009, 11:26 | LukeFab | Upraveno: 2009-11-20 11:34:07
ze zesilovače,co tím zjistím?nemůžou se signály navzájem rušit?táhnu je všechny vedle sebe.dnes od 14hodiny budu laborovat teda.

K tomu nastavení CLarionu.Snad mi pomůže ten francouzský návod(nevim proč není v angličtině,hledal jsem ho už ikdysi,když jsem kupoval radio,ale nenašel jsem).včera jsem si s tím hrál asi 2 hodiny.strmost sem tam fakt nenašel a u Mid nevím proč nejde nastavit frekvence pod 800hz,to je fakt divný(nastavení 2way).
Jinak díky za pomoc.Já se s tim sral včera od 7 ráno do 8 večer a docela mě to zklamalo zatim,ale to je tak vždycky zezačátku.Je to pro mě nová věc,tak snad bude výsledek dobrej.Snažil jsem se všechno dělat dobře atd a nakonec toto.
Ještě zkusím omotat signály u rádia izolepou,jestli se třeba navzájem nedotýkají
o 20.11.2009, 11:36 | clown
zjistis, co, zda sumi zesik, pak muzes zkusit vizt jinej signal kabel a hodit ho jen vnitrkem auta, pripadne nejaky zdroj signalu a pripojit to do signalu misto radia .. (discmana)
o 20.11.2009, 12:04 | lukee_cz
Lukefab: poslal jsem ti na mejl anglicky manual na radio

Kdyz jsem mel problemy s rusenim, postupoval jsem podobne jako clown. Odpojit signaly od radia (zjistis, jestli je to radio), odpojit signaly u zesu (zjistit, jestli je to kabelama), pak treba prehodit reprokabely na zesu (jestli neni neco v neporadku na tech kanalech co sumi v zesilovaci), ...a dalsi a dalsi kombinace. Ja mel treba problem v tom, ze sem vedl 2 stejne RCA vedle sebe a jeden z nich byl nejaky spatny. proste na sebe navazal ruseni a druhy byl v poho.
o 20.11.2009, 13:56 | LukeFab
lukee_cz díky moc,bohužel je tam jen francouzština,kterou neovládám.
o 20.11.2009, 14:00 | lukee_cz
LukeFab: sorry, poslal jsem jiny :-) ted uz ti dojde snad ten dobry anglicky :-)
o 20.11.2009, 14:01 | LukeFab
jo je to ang už,díky moc,tohle mě snad už pomůže.Super!!
o 20.11.2009, 17:52 | LukeFab
tak jsem testoval a když odpojím signály na výšky u rádia,tak to šumí tošku,ale ne v závislosti na plynu,to bych oželel.návod mám,tak nastavení vyřeším.Napadá vás čím?ten signál je uplně novej na kterým to jede.mám výsky zapojené v kanálu 1,kde jsem měl předtím zapojený aktiv na 2 kanály a nic jsem neslyšel.
o 21.11.2009, 16:19 | LukeFab
tak,odpojil jsem signály z rádia,všechny,šumělo to.odpojil jsem je kompletně i ze zesilovačů,šujmělo to. napojil jsem 1m repro kabělu a jinou výšku na kanál a šumělo to,takže je posranej asi zesilovač.zkoušel jsem to i přes vybýbku zpátky,jak jsem to měl,šumění tam bylo taky,ale já to to nepřišel předtím,ptž zapínám rádio až po nastartování.škoda no,kupoval jsem ho zde od johanika
o 21.11.2009, 16:48 | LukeFab
mimochodem fakt jsem nepřišel na to,proč v nastavení x-over v mid lpf nejde pod 630hz!!hpf jde od 25hz !!Divný
o 21.11.2009, 17:41 | lukee_cz
LukeFab: zkousel tu vysku na vsechny kanaly? delaji to vsechny?
A co se ti nezda na Mid LPF 630Hz? pri "normalnim" nastaveni 2way aktiv+sub je hodnota mid lpf kolem 1500-2000 (obvykle), takze hodnota 630Hz jako minimum v radiu mi prijde uplne v pohode
o 21.11.2009, 18:38 | LukeFab
jo dělají to všechny,signálovej sem přehodil na duhej kanál na zesilovači a tam to taky pískalo.asi to bude tou kostrou.mám to ukostřený v zadu v kurfu,ale předím jsem měl Phase rs 2 a tam to nic nedělalo přes vyhýbku,teda aspon sem to neslyšel a nebylo to podle plynu.jediná možnost je to ukostřit k baterce.Kdyby někdo měl dlouhej kabel na půjčení v Brně,tak bych byl rád,aspon by se to vysvětlilo,jestli to není zesíkem
o 22.11.2009, 18:49 | LukeFab
tak jsem to zkoušel překostřit.sice jen 10kabelem,ale na nula halsitost stačí.pořád to dělá to stejný,takže je chyba asi v zesilovači :-( ,nebyla možnost to vyzkoušet při koupi.
o 22.11.2009, 20:27 | lukee_cz
lukefab: jak mas pridelany zesilovac? v mdf konstrukci (oddeleny zesilovac od kovovych casti) nebo treba na operadle (kde se dotyka obal zesilovace kovu a tudiz muze kostra nekdy delat problemy)?
o 22.11.2009, 20:48 | LukeFab
je na mdf v dvojté podlaze.nic se ho nedotýká.
Je tam takhle jak byl předtím Phase [ Link ]
o 24.11.2009, 10:10 | LukeFab
Po dnech testování a neuvěřitelných nervů jsem na to asi došel.Testoval jsem i jiný zesilovač.Zkoušel jsem překostři rádio,jiný remote atd atd.Nakonec ej to tak,že mám zapojený signál od sw i výšek do rádia a zesilovače.Signál u středobasů mám zapojený do zesilovače a do rádia ne,pak to nic nedělá.šumění není nebo je minimální.Jakmile signál od středobasů zapojím do rádia,šumění je tam a je ve výškách.takže usuzuje,že je chyba v rádiu.zkoušel jsem i různě přehazovat signály a je to stejný.Co může být špatně v rádiu?
o 24.11.2009, 10:47 | lukee_cz
Hele tak kdy to teda nesumi? nedavno si psal tohle:
21.11.2009, 16:19 | LukeFab
tak,odpojil jsem signály z rádia,všechny,šumělo to.odpojil jsem je kompletně i ze zesilovačů,šujmělo to.
Je to teda urcite radio? Podle reakce z 21.11. ti to dela i bez
o 24.11.2009, 12:30 | LukeFab
nevim,ted je to tak,jak píšu.radeggast mi poradil izolovat zem u výstupů rca z rádia a zapojit,že to nebude ukostřený v rádiu asi,tak to zkusím. mám všechno zapojený kromě rca středobasů v rádiu a nic to nedělá.když to zapojím,tak pískají výšky jak předtím.to je pěkně divný
o 24.11.2009, 12:45 | clown
a kdyz prehodis signaly pro vysky a stredobasy na obou stranach ?? ja jen aby si nemel treba prodrenej kabel, utrzenej cinch atp ..
o 24.11.2009, 13:38 | lukee_cz
Lukefab: to ukostreni vystupu z radia byva bolest u pioneeru, kde casto spatnym zachazenim se odpali smd pojistka uvnitr. Tak jak jsi to ted popsal, tak zkus pripojit jeste JINY nez tvuj puvodni RCA kabel mezi zes a radio.
A jinak jako clown = asi bych mrknul na cinch v zesu. podle toho ze to "nekdy dela nekdy ne", tak mozna jen konektor je uvolneny.
o 24.11.2009, 15:28 | hifim@ni@k
Jakou značku a model RCA máš ?
o 24.11.2009, 15:31 | LukeFab | Upraveno: 2009-11-24 15:38:49
AIV [ Link ]
Ty mám 2ks ale zkoušel jsem to prohodit i se signálem od Dietz a taky to dělalo!
o 25.11.2009, 15:47 | LukeFab
zkoušel jsem izolovat zem na rca výstupu na středobasu a nic.tak já fakt nevím.už jsem z toho celej zmatenej.proste si na to hold budu muset zvyknout,snad tím nic neodpalim.
o 25.11.2009, 16:52 | LukeFab | Upraveno: 2009-11-25 17:00:01
zitra si s tim budu naposeld hrát,pak na to kašlu.odpojil jsem uplně radio a zesilovač spustil na 12v a šumělo to.zitra zkusím znovu a naposled překostřit na baterku + natáhnout jinej nepájecí,pak už nic no.
o 25.11.2009, 22:57 | LukeFab
jedna malá otázka.
když mám zapojený zesilovač 12v,rem,kostru + 1m repro kabelu na odzkoušení s výškou a nemám zapojený žádný signál v zesilovači.Má výška vydávat nějáký zvuk?usuzuji že by neměla,že?
o 25.11.2009, 23:09 | clown
jsou zesy co sumi a zesy co ne .., kazdopadne by nemela piskat ..

ja vcera rval, kdyz jsem misto ///A zapojit na chvili obyc sonku .., najednou sum, piskani ..(po vypnuti EQ byl klid) :o)
o 26.11.2009, 08:15 | LukeFab
no já du zkoušet naposeldy nějáký věci.každopádně to nikomu nepřeju,je to hrozný,ještě k tomu,když nevíte co to dělá.
o 26.11.2009, 10:59 | LukeFab
tak nic nepomohlo,překostření ba beterku,ani jinej napájecí.takže se s tím smířím.
o 26.11.2009, 15:13 | LukeFab
tak už jsem na to asi došel s radeggastouvou pomocí.z jeho rádia sme napojili rca do mýho zesilovače a nic. stále,když mám rca od středobasů odpojený,tak to malinko šumí,ale nepostřehnutelně. zem u rca z rádia je už svým časem dodělaná.napadlo mě to zkusit vyřešit tak,že mám doma samici s rca a rca z rádia uříznout a nápajet tam tohle,tak jsou jenom 2 drátky tusím,tak v tom by problem byt neměl.fakt to kazí výsledný zvuk a to nechci.asi se obrátím na toho co mi to prodal,to musel vědět tohle.nebo koupit nový svazek kabelů.
o 26.11.2009, 15:28 | Radeggast
Já to shrnu... :)

Rádio + 4RCA + zesák - šumí
Rádio + 4RCA + zesák + motor - šumí a píská dle otáček
Rádio + 2RCA (výšky) + nemotor/motor - šumí zanedbatelně, nepíská
Rádio + jiný 4RCA táhnutý kabinou + zesák + motor - píská dle otáček (řekl bych tak polovičně než předtím, ale píská a je to slyšet)

Jiný rádio v jiným autě + jiný 4RCA táhnutý venkem + zesák + nemotor/motor - není slyšet ani šum ani pískot...

Bohužel z důvodu absence "vypichovátek" na rádio nebylo možné rádia prohodit a vyzkoušet na "již odrušené" instalaci...
o 26.11.2009, 18:11 | bigmat
me to delalo u megana taky rca to nebylo a cinchema take ne,zesik jsem take menil a porad piskalo.pak jsem koupil jiny auto a bylo to happy:)
o 26.11.2009, 18:54 | LukeFab
hh,nojo je to težky,ja si na to auto vydělal sam a nemam ho ani rok a v mych letech jiny ani nebudu mit ted.
Je to ale bohužel radiem nejspis.zitra zkusim u radeggasta v aute.
o 26.11.2009, 19:42 | bigmat
ja mam same a nedela to ale zatim v pasivu
o 26.11.2009, 20:58 | LukeFab
zkus dat 2 way a zapoj to a uvidíš,ale ja řikam,tam je něco podělaný
o 27.11.2009, 21:17 | LukeFab
tak jsem proměřil kabelový svazek s rca a všude jsou kontakty,takže je to asi v rádiu.chjo
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3068 sekund.