Navštíveno 2328x

Zdarvim. Potreboval bych poradit s audio sestavou. chtěl bych do sve astry hudebni zastavbu s vykonem okolo 1600W
a to pres jeden 4kanalovy zesilovač, subwofer a 6 repro. Do 30 000Kč mohl byste mi poskladat sestavu?? at vim co koupit a jeto dobre spočtene aby na subwofru chodily membrany. Diky. Moc. nemam nic ani radio zatim. a planek jak to zapojit. DIky

20.11.2009, 22:24 |
ivls no ze 4 kanalu asi 1600W, pokud sebavime o rms tedy asi tezko dostanes, ale to si myslim, ze neni uplne nejdulezitejsi pozadavek
nejlepsi podle me bude napsat odkud si a pak se domluvit s nekym z okoli a probrat aspon trochu zakladni problematiku a tvoje pozadavky - no a pak je to nakonec na tobe pro co se rozhodnes

21.11.2009, 00:52 |
DaveX To je vždy zajímavé, jak někdo neví nic o autohifi a píše, že tam chce 6 repráků tak mám dost, ale beztak si to myslel jako kompa, takže středy + výšky, to jsou 4 repra + něco dozadu 2 = 6 :) to potom jo ;)
Já ti doporučuju si nejdřív přečíst alespoň základy, ať víš, jak se v tom orientovat atd atd.
Nebo to dát někomu, kdo se zabývá montáži hifi a budeš spokojený. 30 000 je hezká cena a dá se s tím už dsot vymyslet.
To je nejhorší ti tu něco vybírat, když nic o tom nevíš. Záleží taky, co posloucháš a co od toho čekáš. Zda chceš kvalitní poslech nebo spíš víc tlaku.
No ja myslim ze na jeho pozadavky je malo 30tacu:o)Pri takovem vykonu bude asi hodne dulezita baterie,kabelaz,tlumeni a uz jsem na 30tacu....ale musim uznat ze jsem byl taky takovej bylo celkem 16repraku....(a jak to hralo:o)

21.11.2009, 11:42 |
luda551 | Upraveno: 2009-11-21 11:43:04
padesatku do rezervy treba v budoucnu budes chtit vykonu
kdyztak me opravte :-) když myslim ze s timto chybu neudelas:-)
No to byla docela rychla sestava....Napis nekomu jako treba Milanovi PROHIFI nebo Na AHIFI doporucuji a urco dobre i nakoupis.
no myslim ze,na zacatek i dobudoucna velice dostacujci :-)
panova sorry. ale byla tam chyba s poštem repro. jedna se mi o 2 repra viškove 4 stredobase co budou ve dverich a 2 basove co budou v platu. pak Subwofer. 4 kanalovy zesak kde bude zapojeny wofer a zadni basaky. jde mi hlavne o basy v autě.
No taky dobra kombinace....

21.11.2009, 16:16 |
DaveX D-door: No a pak si zjistil, že jeden kavlitní reprák hraje lépe jak těch 16 co :D
endriko: basáky do plata nedávej, zbytečnost když budeš mít woofer.
oki. dobra. tak raději 3 pasmove?? jinak tu cenu co dotoh o chci dat je bez kabalaži. svorke, pojistky, a izolace jen za dily. Velice bych ocenil kdybys stemi nabidli co použit za zesak k wofru s 1800Wat , Rpm ma 900W pri 4 ohm. a zesak 4 kanal ke kteremu ještě bych zapojil 2ks 250W repro diky. kapacitator bude 1Faradovy
Dobré 2-pásmo je kolikrát lepší jak špatné 3-pásmo. Například Morel Tempo 6 jsou opravdu hodně povedené komponenty, s kterými v žádném případě neuděláš chybu. Co se týká subwooferu, tak 900W RMS na 4ohmy, je buď obrovská investice do monobloku, nebo i vyšší do silného dvoukanálu. To je ale poněkud méně šťastné řešení. Osobně bych vybral alespoň dvoucívku s impedancí alespoň 2x 4ohmy a použil monoblok s výkonem okolo 1000W RMS na 2ohmy. Cenově rozhodně dostupnější.
Možností je vícero, pokud by jsi to chtěl lépe probrat, tak se mě ozvi na ICQ 306011919. Můžeme se tomu pověnovat a poskládat to..
luda: ten MA zesík je digitál, je vhodný na ty Morely? Uvažuji taky o něčem co je kolem cca 5tis a nevím jestli do tohohle MA nebo MB Quart DSC 4125 nebo MA ZX4500...který mi doporučíš ty nebo ostatní?
Tento Mac Audio mám vyzkoušený, kdy jsem ho dával spolu s Morel Tempo 6 do VW Bora a moc dobré. Původně byl u zákazníka v požadavku i SW, ale nakonec od něj upustil. Těch 150W RMS je na Morely opravdu suprových..
martan-hifi : no MA budu mit snad uz ve stredu ,tak ti poreferuju.Já sem z děčína tak muzem dat treba spicha v Usti a muzes si sam poslechnout tuto kombinaci.
DaveX jednoduse poslechem:o)Byla to docela prdel vysky treba bylx na strope.delal jsem takove pokusy a docela jsem hodne pochytal.

Kdyz uz 3-pasmo tak jedine Focal Beryllium

22.11.2009, 12:24 |
martan-hifi | Upraveno: 2009-11-22 12:28:34
Revilo: tyjo a já myslel jak MA zesíky jsou spíše low...mám rádio se 6V výstupama, nebylo by lepší toho využít třeba s tím MBQ?(resp jak moc velké kritérium při výběru zesilovače hraje úroveň napětí rádio->zesilovač...tedy jestli má význam se tím zabývat) jinak bohužel repra půjdou do pasivu, je to moje první zástavba a na aktiv si netroufnu ani nemám na to rádio :)
luda: to by bylo supeeeer :) budu si hlídat tenhle topic a až ho teda budeš mít tak to jsem hod první pocity a domluvíme se:)
martan-hifi : oki tak se pak domluvime, kdyztak pisni na ICQ je v profilu .ale napisu i sem.Ne vse musi byt LOW-END.Jinak zatim zustanu taky u passivu po to jde do wintercar :D
hmmmm tak morely doma a zatim spokojenost :-)nato,ze maji zatim nahrano cca 8hodin hraji super. Vyšky , středy a basy jsou supr...Co dodat neda se to tolik popisovat chce si to proste poslechnout :-)Pokud nekdo posloucha DnB,Jungle,Electro,Hip hop,Dance,pop atd...Tak hraji moc pekne , muzu vsem doporucit.Jinak to MA 4000D ma výkonu na ne dost a řekl bych , že pro běžne poslouchaní bohate stací.U mě velika spokojenost
martan-hifi : Tak až budou plně rozehrany,tak dame nekde spicha,vemes si svoje cd a muzes posouchat :-)at vis jak hrají na tvuj styl hudby:+)co poslouchas.