Navštíveno 2275x

22.11.2009, 17:39 |
zipp Jeden kamarád mi při montáži zesilovače (dvoukanál crunch, cca 200W rms) poradil, že není potřeba vůbec dávat kostru... tak jsem to zkusil a fakt to jede i bez ní. Mám zapojeneej jen plusák a tenkej drátek remote od rádia (ten slouží jako ta kostra), port pro připojení kostry mám prázdnej.
Tak se ptám, jestli má vůbec smysl dávat tlustej drát a někde ho ukostřovat? díky za tipy

22.11.2009, 17:44 |
petis Jasně že je tam k hovnu. omi konstrukteři zesilovaču jsou totalní hovada který neví proč tam mínus dávaj:-))))
Tyvole to je masakr jak svina. Joke dne:-)))))))
Ano mínus o stejným pruřezu jako je plus je namístě:-)))

22.11.2009, 17:46 |
mourl OMG..podle mě si to bere kostru přes RCA kabely, ty nesnesou velké proudové zatížení.Navíc to vede ještě přes rádio.Pokud si chceš odpálit rádio,tak to tak nech.
Jinak tam dej aspoň 6-10mm2 kabel na kostru auta.
drát bych nedával, dal bych kabel :)))
samo že to ukostři, nelépe táhni kabel jak + tak - na poly baterie ;)

22.11.2009, 18:08 |
Bladzej | Upraveno: 2009-11-22 18:08:17
dobule
tak od takového kamaráda bych si pak nechal koupit nové rádio.. Že se do toho vůbec pouští když tomu nerozumí. Jinak dej stejný průřez jako máš +... nechápu takové ,,kamarády,,
no kurva mohl sem misto 50ky koupit treba M3zrcadka :D
hele vono te jede i bez plusu :D
Remote jako kostra :o))))))))))
tohle mě občas vážně pobaví. Kostra a pojistky jsou nejdůležitější věci.

22.11.2009, 21:13 |
DaveX dej stejné mínus jako plus.
Kdyby to tak fungovalo tak tam ten slot pro uzemnění ani není :)
Pán si zřejmě dělá prdel :-)
Ale nedavej to na plastovou kostru.

22.11.2009, 23:08 |
zipp já chápu, že vám to přijde legrační, ale stejně je mi to divný.... už to mám takhle skoro rok zapojený a hraje to celou dobu bezproblému (každodenní ježdění). Tenkrát jsem to chtěl jen zkusit s tím, že to tam pak dodělám a zapomněl jsem na to. Teďka jsem tam něco dělal a všiml si toho, tak jsem si na to vzpomněl a proto se právě ptám, v čem pak bude rozdíl? Bude to třeba nějak líp hrát? Nebo si tím akorát pojistím neodpálení rádia apod?

22.11.2009, 23:09 |
zipp luda: nvm, mně to teda bez plusu nejede...ty seš asi kouzelník :-)
rover: nvm proč bych měl
d-door: neboj, taková věc může napadnout asi jen tebe ;-)
kua ja myslel ze je november a to uz je asi prvy april, ako nic v zlom, ale ako ostatny, keby netrebalo kostru tak naco by tam bol terminal a ked si pozries hocikde schemu, tak vsade mas aj kostru

22.11.2009, 23:19 |
swep jak mas uchyceny ten zesilovac? , pokud prisroubovany ke karoserii, tak si bere kostru pres sasi, kazdopadne je to spatne, ja uz sem videl napajene zesilovace vselijak, takze me tohle vubec neudivuje, neskresluje ti to nahodou pri vyssi hlasitosti, nebo neztraceji se ti basy?

22.11.2009, 23:19 |
Augi Chlapi, je sice paráda, jak si tu honíte trika a děláte ze zippa hlupáka, ale třeba tomu vážně nerozumí a chtěl prostě jen slyšet radu.
Já si osobně taky myslím, že je to prasárna nejhrubšího zrna, ale prostě a suše tady napíšu, že takhle teda ne, že velmi brzo si něco odpálí nebo taky dost možná ten 200W zes nemá zdaleka takovej výkon, takže si kostřením přes cinche ještě nic neodpálil.
Každopádně kostru vždy, spíš se jen rozmýšlet, jestli až na baterku nebo jen na "nějakej šroub".

22.11.2009, 23:28 |
achyl | Upraveno: 2009-11-22 23:29:29
ukostři to nebo ho spálíš
Augi??? Ja toho třeba taky spoustu nevym ale kostra??kdy sem to pochopil ?? Asi někdy v době kdy sem začal strkat sirky do zasuvek a montovat pioníra kladivem. Možna je to tím že jsem z vesnice. At se na mě nikdo nezloby ale takovej dotaz se mi zda fakt jako prdel:-)ikdyž to očivydně není.

22.11.2009, 23:38 |
Augi rover: odpověděl sis sám ;-)

23.11.2009, 01:51 |
B-boy Rover: sorry, ale koukám že ty toho zase moc očivYdně nevÝš o pravopisu :D

23.11.2009, 08:50 |
zipp swep: máš pravdu, na to jsem zapomněl...mám ho vlastně přišroubovanej do kastle, takže kostra není z rca kabelů, ani remote, ale těma 4ma šroubama do kastle.. omlouvám se za mystifikaci.
vy jste volové, mně je jasný, že je kostra potřeba... ale psal jsem ten dotaz v podstatě proto, abych zjistil, jestli to fakt nestačí u takových nízko-výkonových zesilovačů jen tak, jak to mám teďka já.
Tak som kvoli vam spravil pokus, z radia som natiahol len REM a pripojil ho na svorku REM a + zosiku a sasi zosiku som ukostril. Div sa svete zosik nabehol a ledka svietila na zeleno.
Zaver: naco tahat hrube kable ked staci natiahnut len REM!!!))))))))))))
PS pri zvysovani hlasitosti mi zhorel tranzistor v radii co spina REM, takze vhodne pre zosiky do 2x1W :D:D:D:D:D:D
Zosik ma prepoj medzi sasi (chladic) a - svorkou napajania ale je tam tak asi 1,5qmm, takze nedoporucujem tak zapajat.
Kto este co vymysli nech mozem skusat )))))))

23.11.2009, 11:12 |
Augi Siggi_z_BA: Ja jsem slysel, ze nejlepsi bedna na SPL je uzavrenka z kovoveho ramu a misto MDF sten natahnes bavlnenou latku. Vytvoris tak pasivni membranu s obrovskou plochou. Dej mi vedet, kolik s tim natlacis ;-)
zipp: ja to mislel zprdele :D
OT:luda551:mydlář myslí že mydlí myš mýdlem:-)
tak kdyby sem došel tappaja tak asi zhyne když uvidí tady ten pravopis :D
Honcke : kokote ja za ten pravopúis nemuzu,vis ono kdyz mas disfunkce tak je to trosku problem.
kokot si ty kdyz nechapes srandu.Ja to myslel z prdele:D

23.11.2009, 17:55 |
Augi Midnite: Já jsem na tom jako tappík :-/
co je to ten pravopis ?? a co to žere ??

23.11.2009, 21:53 |
Sodom rover:z tebe by pravopis chcíp hlady:)