Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Vyber stlpovych repro

o Navštíveno 2104x o
o 27.11.2009, 13:04 | schimi
Zdravim vsetkych, potreboval by som radu ohladom kupy reprosustavy domov. Co si myslite o tychto repro:

[ Link ]

[ Link ]

[ Link ]

Pokial viem, mali by mat co nyjvyssi frekvencny rozdah (to maju tie Canton). Tym padom by mali byt aj basy syte bez subwofera. Bude sa na tom pocuvat vacsinou jazz. Ako zdroj bude sluzit SONY STR-DG720B.
Pokial viete nieco v tejto cenovej hladine, tak vopred dik za tip.
Schimi

o 27.11.2009, 14:03 | Milhauzz
Jak začít ... nu, taky jsem kdysi vybíral sloupové repra dle parametrů a ceny. A jak jsem se spálil! V životě už nebudu vybírat repra, bez toho, abych je slyšel.

Jsou to dost odlišné cenové relace, takže tady těžko radit.

Zkus si zajít do nějakého hifi studia. Já se odhodlal a byl tam poprvé před dvěma týdny. I když sem jim řekl, že kupovat zatím nic nechci, tak mě nevyrazili a nabídli mi kafe a pokecali sme s poslechem..

Pokud opravdu můžu poradit, udělej si cestu do kamenných prodejen, dones si svoje nějaký CD a zkus si to poslechnout na čemkoliv, co na to bude připojený.

Na parametry eshopů a anonymních odborníků na internetových fórech se vyprdni, je to stejné, jako když někdo recenzuje auto, aniž by v něm seděl.

Tak doufám že dobře vybereš :)
o 27.11.2009, 14:09 | Tuner#2
Frekvenční rozsah by se měl udávat v nějakém tolerančním pásmu, optimálně +/- 3dB. pak by jsi zjistil, že ty Cantony začínají na cca. 40 - 45Hz a končí na 22kHz co si tak matně vybavuju křivku naměřenou v německém Audiu. Bohužel tohle moc výrobců nerespektuje.

Co se týče výběru, tak pokud nebudeš měnit zesík, tak Sony ve spojení s Cantonem bude spolehlivě řezat tabulky skla v oknech.

Pokud nutně musí zůstat zesík, tak bych šel do Jamo C405 a nebo vyšší model C605 a pokud by to nemuselo být z tohodle výběru, tak hodně příjemně hrajou Wharfedale Diamond 9.5 a nebo novější 10.6
o 27.11.2009, 14:11 | Tuner#2
Milhauzz: Cenová třída je podobná, jen u Jamo je cena za kus, na to pozor! Jamo udává ceny za kus a když to někdo zkope a dá to i na net, tak je to problém.
o 27.11.2009, 14:15 | Milhauzz
Aha, ceny za kus sem si nevšiml, takže beru zpět. Každopádně na poslechu před koupí bych asi trval :)
o 27.11.2009, 14:26 | Tuner#2
Milhauzz: To bez debat, problém bude, že to uslyší v poslechovce (prostor dělá hodně, nebál bych se říct víc než sestava) a uslyší to na nějakém dobrém stereo zesíku. Řešení je jedině přinést si vlastní AVčko do studia, ale i tak zůstává jiný prostor. Navíc nevybírat bednu, která mě zaujme na první poslech (ta bývá zdaleka nejhorší), ale bednu takovou kde ani po hodině hraní nemám bolestivý pocit v hlavě a nenutí mě šahat po korekcích.
o 27.11.2009, 14:29 | schimi
Ide mi o to, aby to doakazalo zahrat aj hlbky, a skla to rezat nemusi. Nechcem aby to malo plechovy zvuk :-)
Vypocut som si uz par repro bol, ale vo velkom priestore to hra uplne inak ako dom v obyvacke.

Cize najlepsie by vysli tieto Jamo?
[ Link ]

Urcite este pojdem do predajne donesiem aj svoje CD aby som si to este potvrdil.
Dakujem velice pekne za tip. A ked vas este nieco napadne tak napiste.
Plus u ktorych repro sa da teda brat v uvahu udaj napisany vyrobcom, alebo na co si mam davta pozor?
o 27.11.2009, 14:42 | Tuner#2
Pokud nechceš plechový zvuk, tak hlavně vyměň Sony za něco jiného :-) Ale jak Sony, tak Canton mají sklon k plechovému zvuku a Canton má trochu ostřejší i výšky hlavně u řad s kovovou menbránou, což u řady GLE sice není, ale taky mě doma neseděli.

JJ tyhle Jama hrajou příjemně a se Sony to nebude extra agresivní.
o 27.11.2009, 15:12 | Milhauzz
Je pravda, jak píšeš, že to zní jinak v prodejně a jinak doma. Co se týče mých velice skromných zkušeností, tak bych se zabýval umístěním reproduktorů v případě zadního bassreflexu. Blíže jak 80cm od stěny to nemá smysl. Já s tím jednou hodně laboroval a díky (kvůli) tomu, že jsem je měl blbě umístěné - a to blízko ke stěně - měl jsem hodně stojatého vlnění (které se sečetlo) a měl jsem strašně přebasováno. Na efekt dobrý, ale na poslouchání to není. Takže pokud zadní BR, tak počítej s tím, že chcou dál od zadní stěny. U předního BR toto dalo by se říct odpadá, ale nalepit to na zeď taky není řešení - ale to už je věc subjektivního pocitu a laborování á la duchařina.
o 27.11.2009, 15:30 | schimi
Cize tie jamo vychadzaju, ze maju vzadu basreflex. To je trocha problem, lebo 80 cm od steny byt nemozu :-( Nemam zas tak velku obyvacku.
A co hovoris na tie JBL, tie su uplne out?
o 27.11.2009, 15:41 | Milhauzz
Nevím jak ty JBL hrají, neslyšel sem je, ale dle vzhledu mi tak torchu připomínají Tesco design, působí to na mě hrozně lacině :(
o 27.11.2009, 16:01 | Tuner#2
Ono to nemusí být nutně 80cm a navíc problém dunění a nepříjemného zdůraznění vyšších basů je u každé bedny čím více jí dáš ke stěně nebo nedej bože do rohu. Toho bych se nebál a co prostor to jiné.

JBL tahle řada je laciný shit z číny a jakmile je to v léhle low end třídě třípásmo, tak to téměř vždy zavání průserem na středech.
o 27.11.2009, 16:06 | schimi
Skoda, lebo akurat som nasiel dobry set :-)

[ Link ]

Ale kedze tie repro su shit, lebo cenovka ako celok je dobra :-)
o 27.11.2009, 16:08 | Milhauzz
Já to nemyslel jako nějakou hodnotu, která je nutná. U každého repra je to jinak, že ano. Upřesním tedy, že oněch 80 cm je pro mě zvdálenost z mých zkušeností s reproduktory, které jsem kdysi měl.
o 27.11.2009, 16:09 | Tuner#2
Kupuješ cenu a nebo dobré repro a zvuk? No nic, můj názor znáš, třeba Tě někdo poradí jinak, ale hlavně se nenech zlákat na ceny, ale na kvalitu.
o 27.11.2009, 16:22 | schimi
O.K. jasne, chcem v prvom rade dobre repro. Cize nenecham sa zlanarit na takeho ,,vyhodne nakupy" :-)
o 27.11.2009, 17:52 | hifim@ni@k
Pro slušný poslech by cena repro měla dle mě začínat na cca. 20tis. a asi bych raději i v této ceně vybíral pouze 2p.
Byl jsem také omezený cenou a proto jsem zvolil firmu Visaton. Repro za 20tis. jsem formou stavebnice koupil za 10tis. Zvolil jsem regálovky Visaton Avanti ( zesilovač je Sony TA-FB 920R ) a jsem už několik let celkem spokojený. Chybí mi trochu víc basů.
Avanti už se nedělají a dnes bych zvolil asi Visaton Couplet: [ Link ]
o 29.11.2009, 10:56 | jdoizo
Mam C407 DA na Onkyo TX-SR505, dobře kombinované pro běžný poslech 50/|50 hudba film.

Pokud by jsi chtěl, tak bych měl pro tebe víc než zajímavou stavebnici také :)
o 30.11.2009, 12:28 | schimi
jdoizo - hudbadoauta.cz: co to znamena viac nez dobra stavebnica?
Zatial to vyzera tak, ze favoritom su C 407. Musim najsr este predajnu aby som ich porovnal s tymi C 405.
o 30.11.2009, 13:17 | Tuner#2
Jamo C407 je blbost, jedině do extra velké místnosti jinak je to přebasované. Než C407, tak raději jak říkám vyšší řadu C605, která má lepší ozvučnici, výhybku i samotné měniče. Obecně platí, že do 30tKč je téměř vždy lepší volba 2,5pásmo než 3 pásmo. Já mám Bowers Wilkins 603 S3 a taky jsou to "jen" 2,5 pásma a přitom cenovka byla přes 30tKč. Opět obecně u 2,5 pásma je jednodušší výhybka a bedna se chová jako regálové 2 pásmo (pouze jeden dělící kmitočet) a pouze na basech je podpořena druhým basovým měničem. Výsledkem je obecně lepší zvuk na středech a menší fázové problémy než u 3 pásma.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3153 sekund.