Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlumení,aneb super tichá jízda

o Navštíveno 3651x o
o 02.12.2009, 17:00 | Leke
Ahojte :)
Potreboval bych se s vami poradit ohledne co nejlepsiho odhlucneni osobniho auta.
Kompletni polepeni vsech plechu-podlaha,kufr,dvere Vibraflexem 25 a strop Sikadampem,Braxem a jeste nejakou zvukove absorbcni penou (napr. melaminova pena Basotect [ Link ] nebo zde: [ Link ] je uplne jasne.
Ale,dle autora tohoto clanku: [ Link ] nejvice hluku pronika (resp. vznika),mimo jine (motor.prepazka), v miste podlahy pod ridicovyma nohama (viz.obrazek).
Takze se chci poradit jak nejlepe eliminovat hluk prichazejici od podlahy?
Muj plan vypadal zhruba nejak takto:
1)Komplet polepit Vibrou 2)Na ni nejaky recyklovany molitan a koberec.
Ale to by asi nebylo uplne to prave orechove.Tudiz jsm nad tim jeste popremyslel a neco pohledal...
Ucinejsi by asi bylo jen tu predni cast podlahy vylepit Sikadampem,folii zdrsnit,poliskat Braxem a na to, co jsem se docetl, ze se hodne ve vyrobnich halach apd. pouziva MLV [ Link ] ktery prave u nas jaksi nemohu sehnat s tim,ze bych mezi nej a Brax vlozil jeste nejakou penu...
Ale nahodou mi "prisel pod nos" korek,ktery by snad ten mass loaded vinyl mohl nahradit.Navic je i za perfektni cenu: [ Link ]
Tady jeste nejake povidani o tom MLV: [ Link ]
[ Link ]
Idealni vysledek by bylo naproste ticho ve 100km/h :-D
Prosim,piste zde sve napady,navrhy,pripominky ke snizeni hlucnosti v interieru vozidla pri jizde.
Nyni opomenme klasicke (profi) vytlumeni dveri...o tom uz toho bylo sepsano vic nez dost...
Jo a pro rypaky:spunty do usi a helma nepripada v uvahu :-D
OT v ramci normalu mi nevadi :-)

o 02.12.2009, 17:32 | prohifi.cz
Co to tak ctu, nemam nic proti Braxu, ale ve dverich pro ucely autohifi vidim vyuziti - zpevni to plechy, takze mas pevnejsi ozvucnici. V pripade odhlucneni ale nevidim zadnou pridanou hodnotu.

Dalsi vec je odolnost materialu vuci vode - samozrejme myslim druhou vrstvu, porovity material. Recyklovany molitan si myslim urcite nebude vodeodolny a zacne Ti to tam pak casem hnit diky vzdusne vlhkosti.

Kdyztak mi cvakni na maila, mozna bych pro Tebe mel neco hodne zajimaveho, co bude aktualni az cca za 14 dni... nechci ale predbihat, takze vice info po mailu :-)
o 02.12.2009, 17:40 | luda551
myslim že v aute neziskas uplne ticho vzdy to bude kolem 50-70dB.
jinak milan tu ma nejaky clanek :-) snad nebude vadit že sem dám link
[ Link ]
o 02.12.2009, 17:54 | prohifi.cz
2 luda551: nevadi :-) Jinak pak uz hrajou hodne velkou roli treba i pneumatiky. Ale daji se delat zazraky - uz jen to vylepeni kufru, podbehu a podlahy Vibraflexem je obrovsky rozdil...
o 02.12.2009, 18:34 | Leke
Prohifi 17:32:
Praveze kdyz tam vlastne vznika zvuk(hluk),tak jsem mel na mysli,ze celou predn podlahu zpevnim a pokryju nejakym absorbcnim mater.+ neco co ten zvuk bude odrazet zpet do podlahy(tlumici hmoty).
Na oslave 20tin mi nekdo rozkopl utopence a termo igelitka,v niz to bylo,byla (bohuzel jak jsem se mylne domnival) derava.Takze jak jsme byli vsichni nachca..ehm..napiti,tak to nekdo dal dozadu a vsechno to krasne vyteklo na podlahu.Asi mesic mi trvalo nez jsem zjistil co to tak brutalne smrdi :D az pak jsem zjistil ze je vzadu defacto louze.Takze jsem vzal domu vyprat takovy ten svrchno koberecek a vsechno podtim prasne vyschlo...a to uz byla zima.

Tim recyklovanym molitanem jsem mel na mysli neco takoveho,jako treba c.23 [ Link ]
Luda551:Joo,clanek jsem cetl nekolikrat,to se neboj,ale jde mi o de facto soutez o eliminovani kazdickeho decibelu :)
Je mi jasne,ze se uplneho ticha dosahnout neda.
Doporucuju si precist ten clanek o tlumeni te Dacie,kdy neco jako ten molitak uz je z prvovyroby nalepeny pod kobercem...a rozpada se :)
Vim,ze to vytlumeni kufru musela byt ve vysoke rychlosti bomba,kdyz jste to snizili o ..asi 20dB?...kdyz kazde 3dB je dvojnasobna hlasitost...
Prohifi:posilam ten mail ;-)
o 02.12.2009, 21:25 | prohifi.cz
Ja recyklovany molitan znam - kdysi davno jsem premyslel ho taky na pokusy pouzit, ale pak kdyz jsem to videl, jsem to neudelal - musi to sat vazne hodne vodu. A mel jsem presne tento z odkazu, stalo to i celkem dost penez.
Odhlucnit se da hodne, ale je to dost i otazka penez, kolik presne ses ochoten investovat.
Ja tlumil kufr i u sebe v Octavce a kdyz jsem to udelal a vyrazil jsem ven, najednou zezadu nebylo vubec nic slyset - byl to hodne velky nezvyk a uzival jsem si to :-) Ve vyssi rychlosti to bylo hodne moc dobre :-)

Az budes mit chvilku, tak cvakni a neco zkusime vymyslet :-)
o 02.12.2009, 21:37 | luda551
docela dobre tema poprosim o nejake foto z montaze atd.... celkem me to zajima :)
milan: no mi povidej pneu kdyz sem zkousel jestly na auto pujdou gumy 225/40R16 tak sem myslel ze letim letadlem :D z bejvalejch 195/45R15,ale pak to vyřešilo tlumeni v kufru + do podbehu plat a nato plastove podbehy slyset pak nebylo ,,skoro" nic
o 02.12.2009, 21:43 | Radeggast
Dělal Milhauzz:
[ Link ]
o 03.12.2009, 17:23 | Leke
Milan:Aha,aha...no neni nad osobni zkusenost ;-)
Moc diky za radu!Zkusim popremyslet o necem obdobnem,ale nic mne nenapada...:-(
Luda:No s gumama...to mi povidej :) Staci i prezout na docela blbe zimni a to je hukot fakt jako prase.Navic to vubec nedrzi a jen to hvizda.
Radeggast:Presne tak jsem si to predstavoval po celem aute...tak to ma vypadat :-)
________
Napada nekoho jineho jak co nejdokonaleji odhlucnit auto? :)
o 04.12.2009, 10:59 | wattman
Tak u jednoho auta může stačit více a u druhého méně tlumení na určitých místech. Je to ovlivněno aerodynamickým odporem vozu a jeho podvozkem... Třeba Lexus při odporu 0.26 většiny svých limuzín tvrdí, že má podvozek s vlastnostma formule - né, že to sedí, ale jde o proudění vzduchu, který se nikde nezadrhává a má ideální průchod pod autem... Pak jsou to sloupky u okna, zrcátka, maska atd... Teď mám v dílně jednoho Lexuse rozebraného celkem dost - a všude na příčce mezi motorem a palubovkou je hodně silná guma - cca 5 - 6 mm. Toho molitanu v tom autě moc není. Všude má tlusté koberce, což dělá také moc... Když se svezete s nějakým Lexusem, zjistíte, že do 50 km/h tam opravdu vůbec nic neslyšíte. Jezdil jsem dva dny v novém hybridu LS600hl a měl zimáky Dunlop - ejhle, ty gumy byly problém tak, jako u té oktávky. :-) Na druhou stranu ale nevíte, zda jedete 120, nebo 200 - protože "hučí" pořád stejně :).
Podlaha dělá dost - pak podběhy a kufr...
o 14.01.2010, 15:23 | Hugo7
Leke: jak to dopadlo? Co za materialy jsi pouzil a jak moc to ztichlo?
prohifi.cz: prozradis i pro nas ostatni o co slo? :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3026 sekund.