Navštíveno 2357x

Prosím o radu jakej subwoofer do auta .chci 200mm a ted nevím jakej
mám vybrané 2 -
[ Link ] [ Link ] . Zesilovač mám Carpower HPB-602. Nebo něco jiného. Děkuji za radu
nechci ti kazit iluze, ale tato řada zesilovačů,co máš, se moc nepovedla. reálné výkony jsou velmi slabé proti tomu co píšou. mam dojem že je měril Pavel_518, se ho zkus zeptat.
jinak pěkně hrající, je to teda 25cm, je tento:
[ Link ] a nebo tady 20cm:
[ Link ]
namereno ma 333w rms jinak je to jedno kerej z basaku si vezmes oba sou dost podobny zesik je to solidni sou i horsi
tak teda misto ROCKFORD FOSGATE a JBL GTO804 ma jit radeji do AUDIO SYSTEM HX 08 SQ a nebo uDimension JR 1004 SW to jsou tak spatne co jsem si vybral ?
kua a 602 je ten malinkej?
JJ, U-Dimension JR 1004 SW můžu vřele doporučit. Navíc se teď dá sehnat za lepší koruny..
[ Link ]

06.12.2009, 18:16 |
Mikis38 | Upraveno: 2009-12-06 18:18:09
Prosím o radu, mám v autě rádio a má výstup pro subwoofer a zesilovač, chci si ještě koupit subwoofer a chtěl bych se zeptat jestli potřebuji aktivní subwoofer nebo stačí pasivní?
A když si teda koupím subwoofer pasivní je nějaké omezení na výkon toho subwooferu? rádio mám AEG CS DVD 250.
aktivni - sub + zes v jednom
pasivni - samotny subwoofer , tudiz potreba zes dokoupit
Mikis38: pokud koupíš pasivní sub, tak jediný omezení na zesilovač co jsou, jsou finanční a fyzikální omezení konkrétním subem.

06.12.2009, 20:44 |
Prady Kup ten JBL, má vyšší citlivost, tak ho rozhejbeš i slabším zesíkem...navíc u takhle malýho SW bych se víc soustředil na výkon aby aspoň trochu zahrál a ne na nějaký 8" SQ prcky, který ti toho v normálnim autě moc nedaj pokud budeš mít jen jeden...
Prady s tou citlivostí to snad nemůžeš ani myslet vážně.. :-)

09.12.2009, 16:14 |
Prady Tak sry on tenhle 8" má jen 91db, já si ted koupil ten samý typ ve 12" 2x2 ohmy a má 93db citlivost, jsem myslel že to bude stejný ;-)
I tak to nemyslíš vážně.. :-) Zkus si zjistit, jak uvádí citlivost JBL.. zjistíš, že to je 2.83W/1m.. reálná citlivost je potom 88dB..
Neznalost je krásná věc..
Prady : skoro ,,vsicni" vyrobci uvadí citlivost v 2.83W/1m

10.12.2009, 11:06 |
Raji zdarec tak co tenhle
[ Link ] jak je na tom podle vás
luda551: To bych zas tak netvrdil.. z asi nejznámějších značek, co to tak uvádí je to: JBL, Hertz, Infinity, Morel.. potom se najdou i nějaké jiné, na tyto ale lidi koukají najčastěji a kromě Morelu se tu hodně často klamně projevuje názor o potřebě minimálního vybuzení na základě údajně suprové citlivosti, které je ale ovšem napsaná tak, jak je.. tedy na dB/2.83W/1m.. momnetálně se začíná objevovat i jiný trik a to hodnota citlivosti v dB/1W/0.5m. Což je například často u nových subwooferů a reproduktorů JL Audio apod. JL Audio ale uvádí citlivost ve dvojí verzi a to klasicky dB/1W/1m a potom dB/1W/0.5m, takže více méně záleží na prodejci, jakou hodnotu si vybere na prezentování na svém shopu, nicméně by neměl zapomenout udat, v čem je daná hodnota udána.