Navštíveno 4616x

06.12.2009, 21:51 |
Honzán | Upraveno: 2009-12-06 21:57:34
zdravim, chtěl bych se zeptat jestli je to zapojení které jsem zde přiložil správně a jestli bude dostačovat průměr kabelů a velikost pojistek.dík za rady

06.12.2009, 22:51 |
Augi Rozhodně je blbost, že máš u baterky 80A a pak vzadu to dělíš na 2x80A.
a návrh jaký pojistky kam dát????

06.12.2009, 23:54 |
Máchal 80 | Upraveno: 2009-12-06 23:56:06
Rozhodně bych doporučoval použít ke každému zesilovači samostatný kabel od baterie,zlepší se přeslechy(vlivem kolísání napětí na rozdělovacím bloku,který tam máš)Potom je dobré od každého zesilovaže včetně kondiku vést samostatnou kostru do jednoho bodu(na karoserii)-Eliminace zemních potenciálů a následné problémy s odrušením(pískání v repro) Co se týká jištění,tak hodnotu pojistky zesilovače vynásob 1,3 a na tuto hodnotu dimenzuj pojistku(samozřejmě záleží na průřezu vodiče)
Máchal80: tak 2 - kabely bych teda nedával, naprostá zbytečnost..
To Midnite: já bych neřek,vždy se nápájení pro samostatný spotřebič bere z místa s nejmenším vnitřním odporem a tim je bez debat akumolátor.Je jasný že u zesilovačů této kategorie nebude výsledek tak znatelný jak u highend,ale toto zapojení může zamezit zakmitávání zdroje v zesilu,protože tolik nemusí vyrovnávat úbytek napětí na tom druhém vlivem odběru proudu.Proto se pak děje že třeba "pumpujou" reproduktory atd.
já myslel že myslíš -kabel, ale káždopadně je lepší dát jeden kabel od baterky a rozvodný blok (jak už z finančního hlediska či místa).. Je mi jasný jestli prodáváš hifi že přednější je výdělek ;)
Musím ještě doplnit,že u zesiků tohoto výkonu až tak potřebná kostra vedená přímo na baterii ,není potřeba,ale když se to udělá,o to lepší.Průřez vodiče min 35 při zapojení kostry zpět na baterii je dostatečný.(s těmito komponenty)
To Midnite:Tady nejde o výdělek ale o zprávné zapojení.Ono totiž když si rozdekluješ zesilovač a podíváš se na rozvod napájení,tak zjistíš,že veškerý napájení vedený do samostatných větví je od filtračních kondenzátorů vedený samostatně,tzn. budíci stupeň,rozkmitovej stupeň a konec též má samostatnou "cestišku" a má to ohromnej význam.Takže tady je dobrý postupovat stejně.Ono totiž ušetří pětikilo na kabelu a v konečným důsledku ho narve do nějakýho filtru aby to nepískalo
máchal: dělal jsem něco instalací a ještě nikdy mi to nepískalo.. takže toto je mimo.. autohifi je ,,umění,, a to že narveš do všeho max. aby sis nemusel ,,lámat,, hlavu jak vymyslet to a to je sice pěkné ale zákazník chce kolikrát low cost.. takže podle toho co píšeš to vypadá že ty nabízíš jen HIGH-END instalace...
Můj názor na to znáš a tady pán chtěl poradit,taxem přispěl.Tak mu poraď taky teda,copak jsi mu napsal?Akorát do mě reješ:-))
A jak píšeš o lowcostu,ono se ten lowcost kolikrát pěkně vymstí a pak je za vola ten kdo to montuje,takže od toho já dávám ruce pryč,to radši ať mu to zapojí nějakej Jogurt z Hypernovy co rovná regály "a taky to umí zapojit"
ok, takže pokud jsem celou tu vaší debatu správně pochopil tak pokud bude dost financí tak je lepší ke každýmu zesilovači natáhnout vlastní kabel a když budu volit levnější variantu tak je to tak jak jsem namaloval???? velikost pojistky teda určim výpočtem - velikost pojistky*1,3????? a ještě otázka jaký průměr kabelu ve variantě že bude mít každý zesilovač svůj kabel a jaký průměr pokud by byl jeden kabel do kufru kde by byl distribuční blok?? a jaký kabel z bloku do zesilovačů????
hosi roztrhejte si obcanky... honzane, prosim te, nedelej hlouposti, samostatne napajeni zesiku se resi tak v pripade dbdragovych aut, maximalne tak u nejakeho opravdu super SQ, ale v normalnich autem, 90% aut, je to zbytecne a skoro az nesmyslne, zadny rozdil nepoznas, to ti garantuju, usetris si praci, usetris penize, fakt zbytecnost...
k zesikum co mas je to zbytecny tahat extra kabel takze klidne muzes jak to mas nakreslene. popr kostru dat na kostrici bod a prekostrit pro jistotu baterii, aspon nemusis tahat minus kabel celym autem.
co se tyce pojistek souhlasim s augim - dal bych dopredu pojistku souctu pojistek zesiku a misto bloku a 2x pojistkoveho pouzdra bych dal distribucni pojistkovy blok a pojistky dle hodnot zesiku
pozn. pojistky pisu vseobecne - nehledal jsem hodnoty pro kazdej zes
Máchal 80 jinac Midnite ma pravdu, toto je "zakladni" sestava a nee Hi-End takze je to zbytecne a pokud ma trebas radio pioneer tak mu to muze piskat ikdyby to delal jak pises ty. a pokud da baterii jaka je na jeho obrazku nebal bych se problemu s napajenim