Navštíveno 2493x

Zdarec , nevím jestli se totu řešilo asi sem blbě hledal ale nemůžu nic takovýho najít , a tak chci se zeptat mam 4kanál Hertz EP4X a na zkoušku sem ho zapojil na dvoucívkovej sub Hertz HX300D (4+4) a každou cívku sem dal na jedem můstek zesiku 2x320W(4ohm) , hrálo to teda výborně , ale zajímalo by mě jestli to nák nedostává na prdel , bo do těch cívek nepůjde zřejmě stejnej signál i když mam poťáky ve stejný poloze , dík za info
Jen by mě zajímalo o co se tady snažíš???
no to teda dostava pěkne na prdel. 4kanaly ,,nejsou" .... jsou to dva 2kanaly v jednom ,,šupliku" a nikdy 1@2 kanal nebude hrat stejne jako 3@4 kanal. staci mirny pokles napetí a hraje vse jinak ty to neslysis,ale ze zesiku jde upe neco jinyho ... proto nemues ze 4k zesiku udelat monoblok...
vzdy jde zmostit jen:
1@2kanal
3@4kanal
nebo trimode
1-L repro
2-P repro
3@4kanal mustek woofer
jinak nechapu,proc vymejslet takovy chujoviny.
neni moc přijemne kdyz ti za jizdi zacne horet kufr ...
Omlouvám se za OT, ale znamej má taky takovej problém..má 4 kanalovej zesík a potřebuje jim pohánět pouze přední repráky, který potřebují dost výkonu. Takže levej reprák dal na zmůstkovanej 1 a 2 kanál a pravej na 3 a 4 kanal v domnění, že dostane z můstku víc samozřejmě, než kdyby to dal L na 1 kanal, P na 2 kanal a 3 a 4 kanal by neobsadil. No a ja se ptam, zda to tak jde, díky za reakce.

07.12.2009, 12:51 |
DaveX danspring: Jde to tak, od toho tam je ten můstek.
Já myslel, že z toho můstku dotane pouze mono, tak díky :-)
Jako Dave, i já to tak měl jeden čas..
danspring : viz co jsem psal muze se stat že ten co bude na zmmustkovanym 3a4kanalu bude hrat opozedne vynechavat atd... vyřesi to koupe silnejsiho zesilovace 3a4 kanal jde pouzit na woofer...
nebo pak jeste jedna moznost aktiv

07.12.2009, 18:07 |
bonnini | Upraveno: 2009-12-07 18:19:00
luda551 :mno jasný já chápu že z toho nemůžu udělat monoblok , ale myslel sem si když ten sub je dvoucívkovej že je to stejný jako by to bylo zapojení na 2subwoofery > každej na jeden můstek 1@2kanal a 3@4kanal .

na dva subwoofery to jde použít.
ale na jeden dvoucivkovej ne!!!
protože do kazde civky pujde neco jineho..př.. jedna cívka pujde nahoru a druha může jít dolu vlivem napetí(mysleno jako že pujde opoždene)
tedka už mi to je jasný, a co dostálo zřejmě víc záhul sub nebo zesík ?

07.12.2009, 20:26 |
hoff luda551 to ted napsal dobře a stručně. Jinak dostával woofer asi pěkný kapky, zesák je na tom trochu líp, ale i tak bud rád že to vydrželo bez úhony...
JINAK PŘEDEM UPOZORNUJU. NIKDY TAKTO NEZAPOJUJTE JE VELICE NEPŘIJEMNE KDYZ JEDETE TUNELEM,NA DALNICI A NAJEDNOU KOUŘ A PLAMENY Z KUFRU...NEDEJBOŽE MYT LAMINO-ZASTAVBU TO JE PO AUTE KOLEM MINUTKY....

07.12.2009, 20:32 |
bonnini | Upraveno: 2009-12-07 20:36:00
tak vo woofer mi tak nejde ten není můj ale ten zesík snad je 100% , doufám že není nějak nakoplej :( , to byla pěkná hovadina , poučení pro příště

08.12.2009, 10:01 |
DaveX luda551: a jak ti chytne auto, když máš všude pojistky? Neber to jako nějakou narážku, jen se ptám.

08.12.2009, 10:17 |
luda551 | Upraveno: 2009-12-08 10:17:56
DAVEX jde videt že si toho moc zatim neudelal :D(nemysleno osbne)
no neco ti povim,jednou sme jely s kamosem do mesta a cestou zpet nam zacal hořet 4kanal na kterym byly píchly ovaly a kompa pojistku ma na zesiku 40A na kabelu byla 40A.Pojistky na zesiku ok,na kabelu tez.Proste horel zesik ve vnitř,pojistka tam byla asi na paradu byl to nejakej rainbow....přitom radio bylo na 10 z 35 hlasitosti.(aby sme vklidu kecaly) od ty doby v kufru hasicak a u ridice taky:-)

08.12.2009, 10:27 |
DaveX no udělal jsem toho dost. Pokud si měl zapojené vše ok, tak bych chybu hledal někde jinde ;)
nj vse bylo ok.
jen zesik ,,asi" odesel a proste chytnul.no nikdy se nespolihat na pojistky.

08.12.2009, 15:16 |
DaveX Sry, ale já věřím pojistkám. Stačilo, jak jsem jen na rychlo předělával kabely se zaplou baterkou. Jen jsem škrtnul + o - a hned mi shořely pojistky. Nevím, ale o moc případech jsem zatím neslyšel, že by někomu shořelo autem vlivem autohifi. Co se týče jako normálních jištěných sestav, tak proto sjem se ptal.

08.12.2009, 15:23 |
clown DaveX .. vyhorelo par znackovych zesiku .. plamenem .. pojistka vetsinou odejde az v tehdy, kdyz se roztece od plamene :o)

08.12.2009, 15:38 |
DaveX clown: ok, to jsem chtěl slyšet :)