Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada-vytlumení a reprodkuktory

o Navštíveno 2213x o
o 07.12.2009, 11:43 | DaNNy
Ahoj všichni, potřeboval bych rady od odborníků, hifistů. Budu předělávat auto a když už to bude rozebrané, tak ho chci vytlumit a osadit novými reproduktory. Nechci do toho investovat moc vysoké částky, chci se vejít do 10tis. Jaké bych měl koupit komponentní repro? Potřebuju do předních a zadních dveří-16,5cm+výšky. Značka nejlépe Pioneer. Doporučíte nějaké? Případně i jinou značku cca do 2tis za jednu sadu. Nehodlám jezdit žádné soutěže, jen aby to hrálo kvalitněji než originál VW repráky.
Dále bych chtěl celé auto vytlumit proti okolnímu hluku (např. na dálnici není slyšet vlastního slova...) Koukal jsem na mnoho materiálů, ale nevím, jaký mám vybrat(tecsound mi nabídl tlumení cca 10m za 5tis). Jaké tlumení doporučíte? Bude to dobré i ke kvalitnějšímu zvuku repra?? Kam tlumení umístit? V této oblasti se moc nevyznám, proto budu rád za každé info.
Jedná se o VW Polo 6N2.
Případně jestli by někdo uměl sehnat za lepší ceny, klidně nabídněte něco. Díky

o 07.12.2009, 17:42 | gizmi
Danny: mam od kluku z Hifonicsu v golfince Crunche, mlada ted taky a oba dva spokojenost.. Rekl bych v te cenove relaci mnoho muziky za malo penez (ja je krmim zesikem, mlada nikoliv)
o 08.12.2009, 08:29 | Kapka (M)
* presunuto do autohifi *
o 08.12.2009, 11:12 | Frenkie
v teto cenovce bych kouknul na Crunch BMX 6.2 nebo Autotek A6.2CS
tlumeni - nejdriv budes muset zadelat tu super diru co je ve dverich nejakym plechcem potom bych pouzil bud AIV , Sikadamp ci Vibraflex
o 08.12.2009, 16:05 | prohifi.cz
2 DaNNy: ohledne odhlucneni mrkni na clanek u nas, hodne ti to napovi:
[ Link ]

Nejvetsi rozdil pri odhlucneni dela vylepeni dveri, podbehu, podlahy a zavazadloveho prostoru. Pak se da dosahnout rapidniho ztiseni.
V clanku je videt, ze uz pouhe vylepeni kufru snizilo na dalnici hlucnost cca o 20 dB, coz je extremni rozdil.

Pokud jde o repra, doporucil bych jedny z techto:
[ Link ]
[ Link ]
o 29.12.2009, 14:34 | mášor
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli v mém autě (Citroën Picasso, rezerva venku, kufr bez prohlubně) má smysl tlumit kufr, v němž je už z výroby koberec podlepen jakýmsi křížencem molitanu a PU pěny v tlošťce cca 2cm. Podběhy jsem ještě nezkoumal. A pak bych poprosil některého z místních odborníků který je schopen obrnit se trpělivostí aby se mi ozval na masor68@seznam.cz , mám několik konkrétních otázek ke tlumení a nechci to tu zacpávat lamadotazy :) Díky.
o 29.12.2009, 23:56 | hifim@ni@k
Zde najdeš také něco o tlumení dveří: [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3818 sekund.