Navštíveno 6906x

07.12.2009, 21:13 |
stefo Zdravím všechny odborne poradce zdejsiho fora! Jsem ABSOLUTNÍ LAIK a proto doufam, ze mi treba radi pomuzete. Popisu Vam svou ponekud netypickou situaci. Chystam se poridit si do sveho traktoru neco, co by mi mohlo nabidnout nevsedni poslechove prozitky.:) Zacal jsem tim, ze jsem si poridil kamaradem doporucene radio PIONEER DEH6100BT. Kriterii byla kvalita, bluetooth, USB, dálkove ovladaní a cena. Doufam ze jsem nevybral spatne(nebo ano?). Nicmene hned od zacatku resim zakladni problem a to prave zminovane BT. Radio mam s mobilem propojeno. Bez problemu pouzivam BT audio(posloucham pres radio pisnicky z mobilu), listuju v radiu seznamem cisel z telefonu atd. Radio reaguje na prichozi hovor(na disp.: RECIEVING), v reproduktorech vsak neni slyset vyzvaneni(aktivovano) a hovor se aut. spoji ale nikdo nic neslysi(ani v rep. ani v mobilu). Napada nekoho kde by mohl byt problem? Chystam se vyzkouset to s jinym mobilem, ale nejak se k tomu nemuzu dohrabat(doma jednou za 14dní na vikend s ryze pracovnim nadechem:( ). Spise bych vsak potreboval Vasi inspiraci k tomu, cim radio vhodne doplnit. Mam namysli nejake lepsi repro misto tech uskripanych hrkálků a taky by se mi libil nejaky SW. Kriteria: cena(do 10tis.), snadna instalace (predevsim pro SW se v kabine bude tezko hledat misto,tzn. ze krabice 50x30x30 nepripada v uvahu a taky by od veci nebyla urcita trvanlivost a houzevnatost, preci jen v traktoru se to nebude mit jako v mekouckem osobaku ;). Velice si vazim Vaseho casu straveneho s timto laickym dotazem..Tomáš

tak to jsem ještě nežral, ozvučovat traktor :)))
vůbec nevim jak je traktor řešenej, ale aby ti reproduktory zahrály, tak musejí mít ozvučnici, ta se v autě dělá tlumením dveří- vnější a i vnitřni plech se prostě komplet vylepí a oblebí tlumícím plátem, u traktoru nevim. sub by se dal nějaký maličký, ale muselo by se najít místo i na zesilovače. do deseti tisíc se subem, aby to všechno hezky hrálo v traktoru nevim, nevim.

07.12.2009, 21:55 |
TROY někdo to tady už řešil - možná Sekin nebo někdo takovej
urcite se da, my dellai i avii :-D

07.12.2009, 22:09 |
Komba To bude chtít,hlavně vidět jak je to konstruovaný ....a sakra co je to za traktor,to je 130,150?Vůbec snad neexistujou fotky interiéru:)
ja bych to vsechno montoval na strop.. tam je mista dost

07.12.2009, 22:28 |
stefo Prikladam foto kabiny. Jak vidite je to bida, pravy blatnik samy cudlik, levy je sice holy ale myslim ze by to tam taky neslo vtesnat. V uvahu pripada sloupek rizeni(jisty si nejsem,kouknu doma pripadne nafotim), taky me napadlo dat ten SW na zadni stranu sedacky. No ale nejpravdepodobnejsi je opravdu ten strop. Traktor je 120ti konovy

07.12.2009, 22:30 |
stefo takhle to vyresili finove u jednoho vyberoveho kousku..jde ale o jiny model,takze ten strop vypada trosku jinak(fotky dodam)

jako stefo...finske Alpine :-) celkem nahoda
[ Link ]

07.12.2009, 22:53 |
SEKIN Jo, kdysi jsme dělali takovýhohle drobka, ale to je strašně individuální, tenhle zemědělec by byla taky chuťovečka :-))

SEKIN =o) nemáte fotky co jste tam vymysleli?
stefo, Pioneer ti bude stačit, s tim že se neslyšíte, určitě zkusit jiný tel., případně resetovat rádio jestli je tam ta možnost, vše spárovat znovu a potom bych to řešil se servisem...
Jinak k ozvučení, těžko radit když přesně nevíme jak to tam vypadá, ale chtělo by to zjistit původní rozměr repro, tipoval bych to tak na 10, 13cm případně jestli by se vešli 16,5cm nechaj se sehnat i s malou montážní hloubkou kolem 45mm běžně cca 65mm a výšky ty už vždycky někam pověsíš. Potom bych vybíral repro, kolem 2-3tis, který slušně zahraje i na rádio, protože na zesilovač už stejně nejsou prachy a subwoofer bych zvolil s vestavěným zesilovačem, třeba zrovna u Sekinu maj hezkej skladnej kousek
[ Link ] na lehký dokreslení basů by mohl stačit a zbytek bych narval do kabeláže, tlumení, atd...
Pokud bych to dával do stropu, tak bych dal koaxiální repro a nebo rovnou ovály 6x9, případně větší. Ty by i celkem basovaly.
2 stefo , kde jsi našel to foto střechy s komponenty z finska ? díky

11.12.2009, 21:52 |
stefo 2 Midi34: to jsem fotil sám, nečekane ve Finsku. Byl jsem tam na prohlídce vyrobniho zavodu Valtra. Jinak bych ocenil pripadny link na konkretni repro ktere slusne zahrajou i s basama a jejich instalace nebude vyzadovat zadne slozitejsi zasahy do konstrukce traktoru..diky moc
čau Tome,tak koukám,že už ses do toho pustil:) Pokud nenajdeš místo v traktoru,tak si udělej poslechovou vlečku:) Jinak kolik máš místa do stropu? Mě napadalo totiž,co takhle udělat dvojitý strop.Jak se do auta dělá dvojité dno kufru,tak by to mělo jít i u stropu ne? Problém bude ale asi s uchycením no.
P.S. - Všechno nejlepší,hodně zdraví,štěstí a spoustu obrobených polí;-)
Peknej drobek pro zajimavost kolik ta slecna meri?:-)
jinak do 10 000kc aby se to skladalo z novej komponentu a opravdu to neco zahralo se nevejdes...kdybys nahodil 25 000, das klukum vic prostoru a verim ze najdou i reseni kvalita/cena/vzhled :-)
Tak co Tome,něco nového?
Už minulý rok si sliboval foto stropu a nic:D

05.01.2010, 19:57 |
stefo Cus Palo. Ani bych Te tu necekal. Diky za prani. No s tou vleckou je to zajimavy napad, ale s tim dvojitym stropem si to trefil. Je to trochu videt i na fotkach(ikdyz za moc nestoji). Strop je z nejakeho lisovaneho vlakna nebo co to je. Urcite by se daly upravit velikosti otvoru, pripadne to nejak vytlumit. Jedine omezeni bude nejspis hloubka vzadu cca 12-15cm a vpredu by se nejspis taky nejake repraky vlezly, ale tam hloubku nevim, protoze tam neni jiny pristup nez shodit celou strechu. Ale myslim ze prostor by tam taky byl(viz foto s Alpine).
to DJ.UFÍK: slecna ma nejakych +- 170cm, traktor neco lehce pres 3m..a tech 25k bohuzel nepripada v uvahu, 10 je fakt strop..
Takze hledam nejake solidni repro s malou hloubkou pripadne nejaky zesilovac k tomu, jak mi bylo doporuceno.
mate pro me nejake doporuceni? diky moc!

05.01.2010, 20:00 |
stefo
Stropnici zpevnit laminátem a dát nějaké kvalitní ovály. Hloubku řešit případně redukcí z MDF.

26.01.2010, 19:45 |
stefo Tak po delsi odmlce jsem o5 tady. Po ruznych doporucenich jsem dosel k zaveru, ze vypustim SW. Vize je tedy 2kanal zesik a 2repra(mozna 4). Cenovy strop zustava stejny. Mate pro me nejake doporuceni? kriterii jsou desing,kvalita, vykon/cena..osobne jsem vybral
[ Link ] a treba
[ Link ] co vy na to? diky