Navštíveno 3612x

Jaké kdo máte použité tlumení proti hluku ve svém autě ?
Jak se s ním pracovalo ?
Jak moc šel rozdíl ve voze znát ?
Tlumení proti hluku je Dynamat TAC MAT - prý už stažen s prodeje.
Další je "Sinus Live akustická samolepící izolační pěna - DSM" a znáte další ?
když tlumím tak používám vibru, siku, sl...
vibraflex
STP ("novinka")
na zpevnění tapecu dveří pasta Brax

20.12.2009, 20:10 |
tommas | Upraveno: 2009-12-20 20:12:22

20.12.2009, 20:39 |
Fridom | Upraveno: 2009-12-20 20:41:24
Tak jsem to asi špatně napsal. Nejedná se mi o nějaké doporučení čím vytlumit auto, jedná se mi o tlumení PROTI HLUKU, proto jsem pod tím uvedl u nějaké příklady.
Midnite, Bladzej: Toto nejsou přímo určené materiály čistě proti hluku.
tommas: Znám a také tam nenajdu nic na co se tu ptám...
Ano Milana znám, už jsem s ním probral to co zná...
Bladzej: Tedy pokud nemyslíš STP Splen 3008
fridom: myslel jsem STP všeobecně protože jich je víc druhů.
konkrétně na pohlcení zvuku tento:
[ Link ]
sikula: Nějakou osobní zkušenost máš s tímto materiálem při použití v autě, nějaké fotky ?
Bladzej: To samé, použil si tento materiál ? Tento znám, ale zatím jsem nenašel moc lidí co ho mají v autě a mohli by popsat změny atd...
Materiálů proti hluku je velká spousta, zajímají mě ty, co už jste někdo použil do svého auta, aby jste mohli napsat osobní zkušenosti. Popřípadě poskytnout fotky atd...
frid: toto je jen moje teorie, co jsem četl u výrobku. osobní zkušenosti s timto materiálem nemam.
Bladzej: Ok. i tak díky za snahu...

21.12.2009, 19:56 |
sikula | Upraveno: 2009-12-21 20:00:30
Dával jsem to do celého auta dělá se s tím dobře má to samolepku a pu film takže do toho nemůže voda a výsledek po aplikaci je perfektní já jsem s tím spokojenej. Hlavně jsem to lepil na motorovou přepážku protože motor byl u MX3 děsně hlučnej a teď pohodička. Původní filc jsem vyhodil místo něj dal tlumení a nato tyhle panely a spáry ještě přelepil páskou.

21.12.2009, 20:17 |
Nora jakou jsi dával tloušťku???
sikula: O.k. díky za info, nějaká fotečka by nebyla ?

23.12.2009, 21:49 |
Shr3k Já jsem dělal minulé auto Dynamatex Xtreme a Dynalinerem. Podběhy, podlahu v kufru atp. jsem polepil Xtreme a Dynalinerem 12mm
[ Link ] , dveře pak polovičním
[ Link ]
Shr3k:
Nějaké fotky z aplikace Dynalineru by si neměl ?
Jak se ti s tím pracovalo?
Útlum hluku byl znatelný?
Kdyby si tlumil znovu, použil by si stejný materiál?

26.12.2009, 13:38 |
Shr3k Bohužel, já na to nějak nejsem, nemám potřebu extrémně dokumentovat. Pracovalo se s tím celkem dobře, jen když se to někde přilepilo nakřivo, šlo to špatně odtrhnout. Nedejbože když se slepí Dynaliner lepící vrstvou navzájem...
Útlum byl očekávaný, dB měřákem jsem to neměřil, ale víc se zřejmě na utlumení takové krabice, jako byla Mazda 5, udělat nedalo. Ano použil, výhoda je, že se člověk nemusí starat, že mu to někde odpadne. Spíš bych to nechtěl pak někdy dostávat dolů, to jde opravdu ztuha. Taky je dobrý, že to není žádný molitan, nepije to vodu.