Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > SQ -rady ohledně kvality zvuku

o Navštíveno 2549x o
o 04.01.2010, 16:54 | dejvyxxx
Ahoj všem, chci se zeptat jak by mněla vypadat SQ instalace. Nic sem na toto téma nenašel. Jde mi především o to jestli je vhodné pro kvaltiní zvuk dávat do zadu do plata kompa? nebo jestli se to dává jen do předu a do zadu jen basák? ještě bych se chtěl zeptat na zkušenosti s kvalitou přednesu SW. Jaký byste doporučily pro co nejkvalitnější přednes? Díky za názory

o 04.01.2010, 17:05 | D-door
Focal Utopia Beryllium neznam nic lepsiho:o)
o 04.01.2010, 17:19 | swep | Upraveno: 2010-01-04 17:20:17
prvni musis zvolit komponenty, potom musis zvolit jejich rozmisteni, pak nasleduje spravna montaz, a nakonec, jestli se ti to podari naladit, tak mas vyhrano a dosahl jsi kyzeneho cile. Tech, kterym se podarilo dosahnout spokojenosti tu neni mnoho, rekl bych, ze jich tu je spis malo nez mnoho
to, jak se reproduktory rozmistuji, jak se nataceji, jake vlastne zvolit, atd tu najdes v desitkach vlaken, takze procitej, a mozna i nektera zahranicni fora je dobre navstivit, tohle je hodne o shaneni informaci a jelikoz to jsou porad ty same dotazy tak staci hledat, vse podstatne uz tu je napsano
o 04.01.2010, 17:26 | dejvyxxx
No já už instalaci mám, třeba se mi jedná o to jestli by bylo lepší zapojit na 4 kanály kompa jako kick+výšky tedka to mám přes výhybku, v tom případě bych mohl mít pouze přední repráky ze zesilovače a zadek buď nemít vůbec nebo mít jen na radio, smozřejmě v kufru SW
o 04.01.2010, 18:29 | ivls
na dobre SQ zadek zrusit, nechat vzadu jen SW, ale i ten je lepsi dostat dopredu - prihradka, pod palubku....
predek bud pres vyhybku a nebo tak, jak pises aktiv dva kanaly vyska a dva kanaly stredobas
aktiv umozni vice moznosti, avsak chce to vice zkusennosti
o 04.01.2010, 18:29 | hifim@ni@k
Já bych to udělal takto:

3 pásmo + subwoofer v aktivu ( procesor )

3x 2kanál ( stejné ) + monoblok

Měřící mikrofon, zvukovka, soft, notebook

No a to je vše.
o 04.01.2010, 18:57 | dejvyxxx
Mno a jak to mám zapojit když moje radio neumí 4 way?
o 04.01.2010, 19:30 | clown
dejvyxxx ... tak takovy radio moc v SQ instalaci dlouho nebude, nebo za nim pribude procak ci aktivni vyhybka, pripadne zesik co umi aktiv, samozrejme je to o financni hranici 20/50/100 .. 250.000 :o))
o 04.01.2010, 19:32 | dejvyxxx
no mám pio88rs tak nevim jestli je tak špatný
o 04.01.2010, 19:34 | clown | Upraveno: 2010-01-04 19:34:31
pio 88 umi ridit 3w aktiv, neboj ..,
dokud Pio nepiska, tak je dobre :o))
o 04.01.2010, 19:39 | dejvyxxx
no ale 4-way bych zapjit nemohl jak mi radil tady hifim@ni@k : le já si vystačim s tim 4 kanálem nepotřebuju 3 pásmovky zatim :D
o 04.01.2010, 21:21 | Radeggast
Jako hifim@ni@k... 3pásmo + sw vepředu a všechno v aktivu a pořád ladit... :)
Záleží hodně na penězích, autě a na tom, jak jsi zručnej... :)

Když jsem hledal něco o sq, tak jsem pročítal téma aktivu a hlavně se díval na sq instalace... :)

Jinak i s 2pásmem + sw uděláš krásnou instalaci... :)
o 04.01.2010, 21:29 | ivls
[ Link ]
to dejvyxxx, kdyby ti 4-way nedalo spat, tak tady jedna super bazarovka na SQ
o 04.01.2010, 22:34 | D-door
No nejlepsi reseni je sedet ladit koumat predelavat a poznas to v praxi a ne v knize.Stejne to trva par let nez to aspon na nejake procento pochopis.Neni reproduktor jako reproduktor.V autohifi zalezi na vsem.....Osobne jsem slysel stejne reproduktory ve dvou autech a rozdil byl znatelny.Nekdo ma hudbu za 200tisic nekdo za 100tisic a hraje mu to lepe.utopie:o)
o 04.01.2010, 23:33 | dejvyxxx
to ivls. To přežiju i bez toho Clariona :D
o 04.01.2010, 23:48 | swep
to ja bych toho clariona vzal okamzite, kdybych na to mel volne prostredky
o 05.01.2010, 14:25 | dejvyxxx
Si ho kup na ebay , maj ho tam za pulku uplne to samy.:)
o 05.01.2010, 15:24 | lukee_cz
dejvyxxx: na ebay byva za pulku DRX, DRZ(HX-D2) se objevi jen obcas a to za cenu podobnou (nebo spis vyssi) nez dava Ivls
o 05.01.2010, 15:48 | hifim@ni@k
Základ je, snažit se naučit co nejvíce z akustiky. I když jsem laik, jsou to velmi cenné informace. Zákony akustiky platily, platí a platit budou a jsou dané. Zbytek jsou reklamní triky.
Začni tím a na základě těchto znalostí si potom vybereš reproduktory a komponenty podle jejich parametrů ( potom už bude rozhodovat barva zvuku apod., to záleží na preferencích ).
Nedávno tu byla krásná diskuse o aktivu,v které bylo vše podstatné. Od té doby ticho po pěšině.
Snaha učit se " praxí " je sice pěkná, ale vždy je potřeba nejdříve znát základní principy ( ty jsou neměnné ).
Většina věcí co se tu řeší je pevně daná, stačí číst a hledat. Až tak je to jednoduché. Opravdu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.312 sekund.