Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jakou baterii a altík octavia?

o Navštíveno 2760x o
o 05.01.2010, 09:26 | cokapid
Ahojte, mám škodu octavii 1 generace s motorem 1,6 55KW , trochu mě trápí dobijení a baterka. V kufru vozík : Audio: hlavní jednotka Pioneer, repro Magnat Bull Power, subwoofer Pioneer TSW-307D2 , zesilovač Magnat Classic Rapbull 360 2×180W max., zesilovač Rodek R2180Ai rms 660Wats, kapacitor Toxic 1F, repro Kicx GFQ 6.2. Problém je v tom že mám nyní baterku 42Ah a altík 70Ah , pokud to osolím vidím na kapiku že to nestíhá ani dobíjet ukazuje jen 12,6 V , bez zatížení dobíjí asi kolem 14,4V . Baterku jsem si vybral Varta silver dynamic 74Ah , ale jaký koupit altik k tomu? 90 Ah a nebo 140Ah ? Popř. jiná dobrá baterka ale za slušné peníze?

o 05.01.2010, 10:55 | D-door
Alternator je bez problemu muzes dat baterku ktera ma 80AH.Neresil bych vubec altenator.Jakou baterku?Hodne se mluvi o EXIDE.Cena je prizniva a kvalita asi taky ale to uz ti musi rict nekdo jiny.Varta silver dynamic 74Ah jsou velmi dobre baterie.Osobne vim ze varty vyrabeji nebo jsou spojeni Optimou.
o 05.01.2010, 11:50 | cokapid
Právě jsem četl hodně teď o těch vartách že jsou ve všech parametrech zajímavé a cena cca 2300Kč je taky ok. Myslíš že ten altík je v poho? A proč teda nestíhá když to osolím? Myslím tím že na kapacitoru se strašně sníží napětí? (teda nevím jestli napětí fakt tomu nerozumím ale prostě je tam jen něco málo přes 12V)
o 05.01.2010, 12:49 | CarMedia.cz
Alternátor bych pro takovouto sestavu opravdu neřešil.. Sháněj baterii s větším zkratovým prodoudem. Problém u tebe je jen v baterii. Pokud chceš mít klid, jsou dobré baterie Exide Premium, případně Maxxima. Cena je "lidova" a baterky suprové.

Osobně bych doporučil Exide Maxxima MAX900 [ Link ]

Je to ale o penězích, takže pokud do toho nechceš tolik vrážet, měla by ti stačit i Exide Premium EA472 [ Link ] případně Premium EA530 [ Link ]
o 05.01.2010, 13:06 | cokapid
Hm tak to jste mě celkem potěšili že bych altík řešit nemusel, schálně se doma podívám co tam je teď přesně za baterku a jaké má parametry. Ten první Exide vypadá skvěle hlavně ten zkratovací proud ale u všech je jaksi moc nízká kapacita, dá se to porovnat když si vemu že ta varta udává Napětí [V] : 12
Kapacita [Ah] :74
Startovací proud [A] :750 nebo to je u každého výrobce jinak?
o 05.01.2010, 13:08 | cokapid
A taky po nabití baterie mě neblikají světla, jakmile třeba týden jezdím krátké tratě cca 7km do práce a 7km zpět začnou blikat. To může být taky baterií?
o 05.01.2010, 13:14 | CarMedia.cz
jj, to je všechno jen o baterce.. Jinak ta Varta je parametry podobná jako Exide, napíklad 77 Ah Exide disponuje zkratovým proudem (startovacím) 760 A, Jde o to, aby ti ta baterka něco vydržela. Cena tam je minimálně podobná, takže bych šel spíše do ověřené baterky v podobě Exide, nebo něčeho podobného. Jinak na to, aby ti neblikaly světla potřebuješ baterku právě s větším zkratovým proudem. Pokud jezdíš, tak i 55Ahod v podobě Maxximy je více než dost. U tebe jsou tři varianty

a) již baterka která nedrží kapacitu
b) alternátor, který nedobíjí to, co má
c) obojí

Je mi divné, že by po týdnu po úplném nabití takto byla baterka vybitá. Je sice fakt, že zas tak dlouhé trasy nejezdíš, aby jsi ji stihl pořádně dobít, ale osobně si myslím, že baterka je už hotová, ale může to být i varianta b)
o 05.01.2010, 13:31 | cokapid
Takže myslíš že Exide bude lepší jako Varta, pokud jo tak ten rozdíl 200Kč mě nezabije už. Zkusím přeměřit teda i ten altík ale ten myslí že je ok i když člověk nikdy neví , po nastartování dobijí to co má , po zatížení už ne viz. udaje na kapacitoru. Myslím že máme u Vás dokonce nějaké slevy jako tuning club Holešov Panthera.Vztahují se i na baterky?
o 05.01.2010, 13:40 | cokapid
A ještě jedna věc, asi to sem nepatří ale jak nejlépe změřit altík a co mám naměřit?
o 05.01.2010, 16:33 | hifim@ni@k
Hlavně si pořádně změř místo, aby se ti tam ta baterie vešla. Nejlepší by bylo zajet do servisu, tam ti to proměří. Nenapsal jsi, jaký máš průřez napájecího kabelu.
o 05.01.2010, 21:43 | ominina
Ahoj. Být tebou, šel bych do téhle baterie [ Link ] á ji najdeš někde i levněji. Můj papá jí má v E36 318iS sice bez nějaký velký muziky, ale jezdí jen tak přískokem vpřed a baterka funguje pátej rok stejně jako první.
o 06.01.2010, 08:01 | cokapid
Tak co se týká místa raději to změřím ale předpokládám že ta baterie bude jen delší ne širší, a v octaviích jsou běžně baterie 74Ah s takovýma rozměrama , sice u TDI ale i tak to bude snad stejné. Mám dva napájecí kabely k zesikům ale z hlavy nevím kolik jsou průřezy, vybíral jsem s odborníky tady na webu tak myslím že budou ok.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2981 sekund.