Navštíveno 5283x

Tak to mám konečně zase pohromadě! Co na to říkáte je to dobrá kombinece? Jsou to moje první trošku lepší komponenty.

Pekny budik na zesilovaci:o)
špatná kombinace.. pokud dobře vidím, tak se jedná o Soundstream RFW-12, což je dvoucívka 2x 4 Ohmy. Zapojovat na 2ch zesilovač je prostě ta špatná varianta.
Navíc citlivost toho subwooferu je 87 dB, a z vlastní zkušenosti vím, že do něj je potřeba dát minimálně 600-700 W. Údaje o tom zesilovači se hodně liší, na originál webu ale bylo v můstku 1x 500 W RMS ale na 4 Ohmy. V můstku na 2 ohmy stabilní není, takže ho předpokládám budeš zapojovat na každý kanál a budeš do něj dávat vlastně idealistických 150 a 150 W, což je polovina, co potřebuješ..
Kdo ti tohle poradil?
Škoda, že si lidi nenechají poradit dřív, než něco koupí.. :-(

17.01.2010, 14:03 |
betmen | Upraveno: 2010-01-17 14:04:29
poradil mě to pan šudák z ahifi.cz !!!
říkal že zesilovač je dostatečně silný!
Taky bych rekl, ze ten zesilovac nebude uplne adekvatni. Ale je to vse o penezich.

17.01.2010, 14:31 |
Cenda Milhauzzz je diplomat :-)
v bazaru je LRx za pekny penize. Nevim, kolik jsi za ten zes dal, ale tohle neni zdarila volba. SW osobně neznám.
tak já bych řekl že ten zesík je absolutně špatný na tento sw :)
Právě proto že to je o penězích, tak nikdy neporadím takovouhle blbost. Adekvátní k tomu zesilovači by byla 4 ohmová jednocívka se zatížitelností do max 400 W RMS. Tímto zesilovačem dotyčný tento woofer akorát odrovná, což je právě otázka peněz a neustálého vrážení do něčeho, co mohlo být v klidu hned od začátku..
Zkus mu napsat a požádat ho o výměnu jednoho z komponent za sobě odpovídající..
pokus si chceš nechat subwoofer, tak monoblok s příkonem kolem 600 W RMS na 2 ohmy.. když bude o něco více, tak tím lépe nebo pokud si chceš nechat zesilovač, tak subwoofer o impedanci 1x 4 Ohmy, nebo 2x2 ohmy se zatížitelností do 400 W RMS.
Věřím, že ti Karel vyjde vstříc a že k tomu došlo nedopatřením..

17.01.2010, 16:09 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-17 16:16:54
esli nekecas :-)))))))))))))
•Největší demo panel s autohifi na Moravě
•Možnost poslechu více jak 1000 kombinací autorádií a reproduktorů do auta
•Otevřeno denně od 09:00 do 18:00
•Internetové ceny
•Poradí Vám obsluha s mnoholetými zkušenostmi!!!!!!!!!
Pokud ti poradil takto, tak ti poradil zle ---tudíž vracím výrobek a pořídím jinde .
Nebo,že by se prodejce řídil heslem prodám za každou cenu ??????????
pepe: vysvětli mi ten tvůj post :)

17.01.2010, 16:32 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-17 16:34:27
poradil mě to pan šudák z ahifi.cz !!!
říkal že zesilovač je dostatečně silný!
ten zesilovač je silný asi tak ,jako toto kvalitně vytlumene dveře
[ Link ] zase na druhou stranu -nebylo to jinak ??????Treba tím bylo myšleno,že je těžký
pepe: hoď pls foto sem.. píše mi to neplatný odkaz :(

17.01.2010, 16:37 |
Midnite | Upraveno: 2010-01-17 16:37:53
už jde

17.01.2010, 16:41 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-17 16:43:46
[ Link ] 1:03 pri trose fantazie tlumeni za par KC
asi nněco jako Revilohifi a z vlastních slov můžu říct, že pan Šudák je naprosto mimo!!!!!!
Mě je jedno ať si každej prodává autohifi, ale měl by o tom trošičku vědět oč jde a tímhle způsobem nééééé "vnutit" bazarové věci z ahifi.cz do zákazníků. Mě naprosto stačí diskuse na woofer Carpower Sonic 12" či 15" na ahifi.cz a chvilkama přemejšlim, jak toto může napsat prodejce autohi....
nemusim snad citovat, pokud jo ta dejte vědět
tomas.V: jako např. krmit ho carpowerem hpb-1502 (333wrms), taky sem to tam pročítal s otevřenou hubou.
proc ne co je na tom divnýho ????kdyz se muze tlumit igelitem by me nic neprekvapilo
Dextere: já sem právě myslel, že podle slov p. Šudáka je nejlepší na nakrmení Sonika 4kanál....
aspoň tak to píše...tak já ti nevim, mám 4cívku woofer co bych měl dát?:-)))))))
Pepe: teď to pročítám znovu celej příspěvek a koukám na link co jsi dal
...po chvilce sem pochopil :-))))))))) asi není nad tlumenim igelitem hmmmmm

17.01.2010, 20:44 |
tomas.V | Upraveno: 2010-01-17 20:45:43
cituji "Montáže je možné sjednat na naší prodejně v Brně, kde je s Vámi (na Vaše přání) prokonzultuje člověk, který je profesionál ve svém oboru o čemž svědčí i mnoho vítězství v soutěžích EMMA."
chci se zeptat kdo to je???????
no tak já se tomu ani nedivím když vidím uzavřené dveře igelitem atp... :D
pepe : vzpomínáš,jak se stebou hádal ...xD
tomas v - 6ti kanalek:o)
betmen: kup nejaký monoblok co dáva cca 600-1kW rms na 2 ohmy
příadně se tu zeptej koukni do sekce bazar...Napiš nejdříve co jsi vybral a mi ti poradíme...
Bejt na tvym místě tak bych si udelal výlet do brna a ten zesik bych mu zapojil do prd3le:D to nemůže snad ani nikoho napadnout dát 2kanal na takovej woofer,nějak nechápu kam tím směřuje.Už vím koho , budu doporučovat.Sem zvědavej jestly se kája tady objeví a připojí svuj názor...
no já sem slyšel že EMMA positive používaj na tlumení TESKO,Kaufland matroš :-)
Luda: mě nejvíce pobavilo toto
Kapiik
Autor:
Vloženo: 25.11.2007, 11:35
Preji hezky den:chtel bych se zeptat zda na nektereho ze sonicu uz potrebuji kapacitor???Diky
Odpovědět
RE: Kapiik
Autor: Karel Šudák (info@ahifi.cz)
Vloženo: 25.11.2007, 11:50
Dobrý den, pokud by jste dával více jak 1 čili 2 tak ano, na 1 není potřeba kapacitor.
paci sa mi citat
[ Link ] Nazávěr bylo zapotřebí kompletně naladit celé audio kde bylo jen na předních reproduktorech 162 možných nastavení zvuku. Výsledek byl špičkový a troufám si říct že patří mezi TOP ozvučená vozidla v České republice!
a tu je tiez zopar dobrych
[ Link ] Montáž, důkladné vytlumení předních dveří pomocí Brax Exvibration pasty, tlumícího materiálu Vibraflex a Sinus Live. Kompletní přenastavení předních reproduktorů VIBE z nejvyší série SPACE ve vozidle Porsche Boxter:
Demontáž přeního "tapecírunku" a zjištění stavu - dveře bez jakéhokoliv vytlumení. Levá strana.
Vytlumení levých dveří - použití materiálu Sinus Live ADM v počtu 4,5 kusu + 2 asfaltové pláty Vibraflex 25 + 1/2 plátu Vibraflex SXP 25 + 1 tlumící pěna Sinus Live DSM. Asfaltové pláty se dávaly ve více vrstvách aby se docílilo 100% výsledku. Zákazník požadoval maximální účinnost tlumení!
Vrácení originálního tlumení.
Noclue: hehe tak to sem se taky pobavil :-)))))
ono je tam víc věcí pro zasmání
...jen mi vrtá hlavou, že je to SHOP ROKU 2009....
no lepší neřešit.....
Ale berte to z lepší stránky,aspoň se možete inspirovať na dalši sezonu :DKdyž montáže provádí profesionál ve svém oboru o čemž svědčí i mnoho vítězství v soutěžích EMMA. :D
No a já proč mi sonik nehrál/tlačil,hold sem měl málo kapacitorů na něj:-(Po příště se budu nechat inšpirovať tam,myslím že noclue a ostatní v autě provádí takové prasárny že by se pan INGeneer ŠUDÁK divil a chytal za hlavu,co tam vyvádí :D
Jinak na 1cívku 2kanál!
na 2 cívku 4kanál!
na 4 cívku 6kanál!
na kompa monoblok!
a na woofery kapacitory !!!xD

17.01.2010, 23:08 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-17 23:13:32
hosi kdyz budete hledat tak na to prijdete kdo je ten odborny poradce pac to tam ma napsany :-))))rozhodne pocteni dobry
luda pamatujes dobre :-)))))))
Komentář:
tak se muj koníček nakonec stal i prací :-) konzultace, návrhy, instalace, prodej... aneb neni dulezite kvalitne udelat a navrhnout ,ale najit dobryho wola co nam to jeste lepe zaplati -
tak je pravda že některé komentáře k produktům jsou unikátní a opravdu znalý člověk se nad tím zasměje. Ale musíte uznat že začátečník důvěřuje panu prodejci a myslí si že mu poradí něco opravdu kvalitního za cenu kterou si určí (Tak to aspoň chodí v REVILU) a ne za každou cenu prodat co nejvíc komponentů.. to já bych si měl koupit na kompa kapacitor a když budu mít 4woofery tak další 4... za chvílu s takovým tempem bych nepotřeboval ani baterku jakou bych měl elektrárnu z kapaciTÁtorů :D
pepe : vystihl si to přesně !
Midnite : nio myslim že by jsi mohl už cestovat časem.
UŽ VÍM PROČ ALAN DANTE JE MISTR , NECHAL SI RADIT NA AHIFI.cz MĚL TOLIK KAPASITEJŠRŮ ŽE HO TO OMYLEM PŘENESLO V ČASE A TAM OKOUKAL , JAK TAM DĚLAJÍ dB DRAG ....xD
Jinak s revilem vždy dobrá zkušenost:-)
Myslím že by to mělo jít,tak jak si to napsal!!!Doba je zlá no , chudák kluk měl z toho radost a tedka je zklamán...ale dávat takovej woofer na 2kanal,kterej není ani stabilní na 2ohmy je nebezpečné,nikdy nevíš co se stane,jakože ti muže chytnout auto,vodpalit woofer ,zesik atd...
Vytlumení levých dveří - použití materiálu Sinus Live ADM v počtu 4,5 kusu + 2 asfaltové pláty Vibraflex 25 + 1/2 plátu Vibraflex SXP 25 + 1 tlumící pěna Sinus Live DSM. Asfaltové pláty se dávaly ve více vrstvách aby se docílilo 100% výsledku. Zákazník požadoval maximální účinnost tlumení!
A teraz nech mi niekto vysvetli naco take poctive tlmenie ked je reprak uchyteny do povodneho tapaciru a reprak hra medzi tapacir a originalne tlmenie, cize sa medzi stredovy plech a vonkajsi plech zvuk ani nedostane :D :D :D :D

18.01.2010, 09:25 |
Cenda zas z toho nedělejte kovbojku, cívky může dát sériově a zes do můstku, takže nic neodpráskne. Leda limitací :-) Kombinace je špatná, ale zapojit to lze i bez následné destrukce.
to zase jde ale na 8ohmu :D takže limitace bude ,,furt"(ptž. tam žadnej vykon nebude) a woofer odpalí
nebo zes.....nebo obojí .....

18.01.2010, 09:54 |
Cenda Leda když se z něj bude snažit vymáčknout nemožné. Měl by tam mít papírově 300W RMS, takže něco to dělat bude.
na 4ohmy ale na 8ohmu ?tam bude tak 50-150wrms a to pouštět do takového woofru? no nevim nevim.
Prostě to stejne odpalíš sice to bude trvat dele , ale jo.
luda551: pročpak do 8smi, zapojí to do 2ohmu, zesák to bude krmit necelými 300W rms a nějak to hrát bude :o) !
nj ale zesik není stabil do 2ohmu v mustku

18.01.2010, 10:03 |
Cenda 8 v můstku, ne na kanále
dyk já se celou dobu bavim o mustku

18.01.2010, 10:13 |
Cenda to tam bude mít těch psaných 2*150 do čtyř z obou kanálů.
Woofer do 2ohm, prdne to na jeden kanál a jede :o)))) !! => tato kombinace komponent je špatná :o) !
kua ja chci tu diskusi na tema sonik
ty kraaaaso ja bych ho kop do pr... to sou nazory na takovej basak musite dat hpbecko taky kapacitor a nejlip profesionalne naladit pak to bude i dobre hrat
vincek : a ty se divíš že si se sonikama tlačil tak málo...hold si měl špatný zesik a neměl si kapasitejšr
Nebudu nikoho soudit, každopádně řešit druhý lidi a jejich postupy je blbost...
wattman je to pravda ale zase musis brat to kdyz si reknes o basak kterej potrebuje opravdu zesik aby zahral a prodejce ti rekne ze to muzes pichnout skoro na radio to je divny ne kapku
Ohledně toho hpb... Nechci se nikoho zastávat, ale myslím, že nebylo nic špatnýho na tom takhle odpovědět... Možná to nebylo nejlepší řešení, ale myslím, že ho nakopat do pr... by nebyla potřeba... Ono... Někteří lidi si pod pojmem nový levný zesilovač představí něco, co bude mít pořádnej výkon a koupí to, když už draho, tak za 2.000...
Sám hnedka v odpovědi píše, že by to potřebovalo monoblok, atd... Přiznávám, že některé odpovědi jsou trošku přehnaný (viz. kapacitor), ale kšefty se musejí hejbat... :D
Tak a teď do mě... :)
vsak sem to bral z nadsazkou proto sem chtel link na diskusi abych si to precet ja jak sis mohl vsimnout vybral sem jen to co se hodilo
... já to chápu, ale když budu mluvit za sebe, tak vím, jaký balasti ke mně chodí - "né, já chci tenhle zesilovač, protože je červenej a má pěkný blikátka..." ... "Ty dveře vytlumte jen tam, kde to vyjde z toho tlumení, co jsem Vám dovezl - já nemám víc peněz a chci hrát..." - to jsou lidi, splníš jim "třeba" přání a pak to ve výsledku odsereš "třeba" i takovouhle diskuzí...
Wattman: máš pravdu, ale má teda aspoň napsat, že woofer zahraje i při slabém zesilovači...ale ideální je pro Sonika 1-2kWrsm....trochu se rozepsat a nééé hned od oka střelit, že nejlepší pro pohon je dvoukanál 2x100 v můstku
Radeggast: "kšefty se musej hejbat" vim, že většina lidí kouká na nejnižší ceny na internetu a když jim vyleze, že ahifi.cz to má o 1kč levnější tak nakoupí na ahifi a né na revilohifi . Je to obrovská chyba, že 90% lidí kteří začínají se drží cenou a né radou. Pak se stane to o čem je tento příspěvek, protože bych rád viděl jak Jirka z Revila napíše, že nejlepší pohon pro dvoucívku je dvoukanál. Já na p. Šudáka mám vlastní názor a vždy u mě bude "pokojovej" prodejce, ktere sere na spokojenost, hlavně když kape. Dneska ráno jsem si pročítal několik diskusí na ahifi a kolikrát mi přijde p. Šudák až arogantní při dotazu nééé moc vzdělaného člověka, kterej se ptá na jednu a tu samou věc 5x dokola.
Tohle se mi zdá hodně blbej postoj, ale to je třeba jen můj pohled na věc...mě to tak připadá
Vinzek:
jestli se chceš ještě zasmát tak se mrkni na pár diskusí: Magnat woofery, Sinus Live monobloky, Hifonics HFI woofer
[ Link ] [ Link ] [ Link ] Někdy jsou tam až zcestné odpovědi a zákazník ho ještě vychvaluje jak mu neporadil :-))))))
tomas.V: tak zase nazývat Karla arogantním a pokojovým prodejcem je docela mimo. S Karlem mám dobré zkušenosti a dá se říct že jsem u něho začínal s hifi. Je pravda že nabízet toto je mimo i v jeho diskuzích jsou docela stručné odpovědi, ale to bych se nedivil, jelikož určitě nemá čas..
Jinak nejlepší zkušenosti mám s revilem.. takže ho fakt doporučuju
Revilo, co ty jim dáváš zadarmo... =o) Jinak Ahifi, co se týče rad nevim, nikdy jsem se ho na nic neptal, ani jsem to moc nepročítal, ale co se týče shopu, dodání - naprosto ok.

18.01.2010, 20:31 |
Radeggast | Upraveno: 2010-01-18 20:34:08
Midnite: Já se třeba divím, že tam vůbec možnost diskuze má... Některý ty dotazy jsou fakt úhyn... :)
Myslím, že pokud by ses zeptal mejlem, vysvětlil stručně co máš, kolik by jsi do toho chtěl dát a tak, tak ti poradí dobře ve všech E-shopech (myslím ty blikající na boku)...
tomas.V: On je zase rozdíl v dobré radě a v radě, kterou chce zákazník slyšet... :) Lidi prostě neví, že na tenhle sw musí být kW... Oni tam vidí, já nevím, 400w... A chcou pro tohle zesilovač... Když jim p. Šudák napíše, že je potřeba aspon kW, zkusí Revilo, tam jim řekne to stejný (berte jako příklad), zákazník přechází na obchod, kde se prodávají mcHammery, tam jim napíší, jak mají skvělý zesilovače za super ceny a zákazník nakupuje tam... Podle mě je to podle toho, jak odhadneš zákazníka... A když ti někdo napíše... Chci levnej zesilovač, se kterým to bude dělat pořádný tuc tuc, tak takovej člověk je schopnej si koupit mcHammera... (Pouze můj názor)
EDIT: Ty šopy všechny až na vestin a eparfem, tam by asi nevěděli o co gou... :)

18.01.2010, 20:40 |
Radeggast | Upraveno: 2010-01-18 20:41:13
A už končím s diskuzí... Už to vypadá, že jsem zastánce ahifi, což nejsem...
Mám dobrý zkušenosti s jdoizo, prohifi i s kameným šopem ahifi... :) Jenom instalaci u ahifi bych si nedělal... Když jsem se jednou ptal na lamino sw boxu, tak mi to vyčíslil na +- 20.000... Mr. Král mi psal něco okolo 3.000... Tak to je moje zkušenost... :)

18.01.2010, 20:53 |
Augi 18.01.2010, 19:33 | wattman
ANO, ABSOLUTNÍ PRAVDA.
Nejsem prodejce, ale občas něco prodávám a co ty lidi občas zajímá, nad tím zůstává rozum stát...
nakupuji tam, kde ze zákazníka nedělaji vola.
a když zákazník mele stále dokola po stoixtý tu svoji, tak se ani nedivim, že obchodníkovi už z něj rupnou nervy.
u kájy jsem nakupoval a spokojenost, zásilka dorazila do dvou dní, ne jako od jisté konkurence...
dopr kuwa tak hosi ja se tomu klukovi nedivim ze jim napise ano vsecko berte je to dobry kdyz si precte clovek vic diskusi a hlavne ty dotazy tak bude odpovidat jen jasne sefiku to si vem to ti bude dunet jedna basen
je ten zesik stabyl do 1ohm
v popisu 1500wrms na 1ohm tak to je jako dotaz
Nejde ani tak o ty rady, ale vůbec základy montáže. U některých jsou použity slušné komponenty a na vnější plech použije několik metrů tlumení a vnitřní uzavře fólií/molitanem ?
wattman: chápu to, že někteří lidé jsou exoti a chtějí nemožně nízkou cenu za montáž. Pokud přijde člověk s 2ks Vibraflexu, tak volím uzavření dveří a na vnější plech se vyprdnu. Obráceně to nemá žádný význam, bez uzavření tam beztak není tlak.
Ale bohužel u spousty těch montáží je patrné, že to nebyl případ kdy se muselo šetřit. Několik metrů Vibry na vnější plech a Brax na tapec, to není socka montáž. Toho montážníka bych vyměnil. Nemá někdo odkaz na montáž/auto s kterým vyhrával EMMU ?

19.01.2010, 13:31 |
CRXMen | Upraveno: 2010-01-19 13:39:11
tomas.V, hifim@ni@k : Hondu CRX se kterou jsem jezdil po srazech a soutěžil na EMMA zná hodně skalních hifíků a co vím nikdy jsem ji nikde moc neprezentoval. Kdyby jsem tyhle lidi ještě chodily tak by ti povykládaly..
No a být na místě "pepe689" tak bych byl raději sticha, protože když jsem vyděl jak má udělanou aparaturu v autě on, a jak jeho komponenty vypadají po nějakém čase hraní, raději bych mlčel..
Jinak s instalací Hyundai nemám nic společného. Jen pro upřesnění - to si přijel zákazník sám za našim partnerem.

19.01.2010, 13:52 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-19 13:57:46
Koho chleba jíš toho píseň zpíváš:-))))
Když nevíš kam ,tak se obuj do me :-))))
Vše jsem koupil použité hochu,a u mě si nic neviděl -jinak vše vypadá tak jak jsem to koupil .
Proste jste hochovi doporucili nevhodnou variantu a nechcete to přiznat .
Jo a asi se mrknu do protokolu EMMA kdo to hodnotil protoze za design jsem mel vzdy plne body panacku a za dokumentaci taky .A s celkovym vysledkem jsem byl spokojen ,protoze to neni lestenka a nehonim si tricko jako ty vysamponovany kasparci .Apropo tobe autem neproleze 1000-1500 lidi rocně mě ano .
... aneb příběh o chlapské ješitnosti...

19.01.2010, 14:04 |
pepe689 | Upraveno: 2010-01-19 14:05:43
pouze jednou me byl strzen bod za jeden kabel :-ktery nesel z duvodu odcizeni ukryt :-))
54 10 135,80 138,50 338,30
55 10 135,20 138,80 339,00
55 10 140,10 144,00 349,10
55 10 140,10 141,70 346,80
jaka jesitnost -udelas blbe bednu tak taky bud udelas poradnou ,nebo vracis penize se ti to urcite nestalo ???????????????
CRXMen u pepe689 bych ale ajko u jednoho z mala lidi pochopil poskozeni komponentu vem si ze ty si mel auto na sreazy jako lestenku pepa to ma jako Tago vozi v tom lidi po svete hraje to dnes a dene tam se proste neubranis a kdyz to kupujes starsi obcas se stane ze uz je to nekde strejchli tomu se neubrani nikdo
jak s tim obcas hejbes tak se to proste ponaga

19.01.2010, 14:36 |
Augi Chlapi, tak se nechte... O tomhle tento příspěvek není... ;-)
ahoj!
vsem se omlouvam s panem Šudákem to bylo nedorozumneni:
ja sem se ho ptal jestli je tento zesik k tomuto wooferu dostatecne silny a on me odepsal ze ano ale pouze jako docasne reseni ze casem by to chtelo neco silnejsiho! a ja sem z toho pochopil ze me bude stacit! tak se mu verejne omlouvam!!! chlapi poradte mi nejaky zesik ktery by tento woofer dostatecne vybudil! dik moc
tady asi jedině monoblok kolem 700-800wrms. koukni třeba na zesíky.com tak nějaký jsou.

19.01.2010, 22:22 |
Augi betmen: projdi si bazar. Nekdo tam prodaval starsi monoblok Alpine myslim za trojku.
a nebo LXR Audison byl za slušnou cenu....pak ti nastane další položka a to kabeláž a nedej bože baterka
Není potřeba se napadat. Je dobré zachovat nějaké dekórum ( tak se to nějak říká ).
Alespoň jsem se zorientoval kdo je kdo. S Ahifi mám osobně jen dobré zkušenosti. Naposledy před pár dny mi přišel sub DLS.
Ale je pravda, že ty diskuse okolo výrobků vypadají všelijak. Nechal bych tam případně jen možnost komentáře výrobku a ještě by se ušetřil čas.
Záleží kolik jsi ochoten investovat. Koukni v bazaru. Levný a dostupný je např. Mac Audio Fearless 1000. Výkonově by odpovídal, měl myslím jen trochu horší DF. Prodával se zánovní do 3tis.
Dobrý den, jsem tu nový a zajímám se o kvalitní poslech hudby. Chtěl jsem se zeptat jaké zkušenosti máte s firmou AHW z Dačic. Děkuji Zdeněk.
to bude wattman super tipek ja doporucuju
jj wattman,taky doporučuju
Nějakou montáž od něj jsem viděl a dobré. Budu se do Dačic muset někdy podívat. Z Říše to mám kousek.
Děkuji za kladné ohlasy, vážím si toho.

22.01.2010, 12:48 |
Augi wattman je O.K. Něco jsme spolu konzultovali a můžu říct, že tomu určitě rozumí :-)
este neco: kolik cm musi byt minimalne mezi magnetem a zadni stěnou SW, kdyz tam bude este tlumici pena? dik
to je jedno aspon na 3prsty ale penu tam nedavej
ty mas nejaky zkusenosti stou penou?
proc ji tam nemam davat?
tusim ze se tam cpalo vsecko mozny ale ani k uzitku a ani k ubytku to nevede radeji zvol poradnej material na box a uvidis ze to bude hrat