Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > zesilovače

o Navštíveno 2003x o
o 18.01.2010, 19:26 | petr18
caute porad nevym jak mam propijit dva zesilovace aby kazdej byl zvlast. jeden na plate jeden na sw nemate nekdo nejaky fotky nebo schema jak to zapojit?? dik za rady.

o 18.01.2010, 19:44 | CarMedia.cz
ozvi se mi na ICQ, tohle moc nechápu.. ale třeba to pochopím, když mě to pořádně popíšeš
o 18.01.2010, 23:27 | DaveX
propojíš je RCA kabelem, nebo natáhneš ke každému zesilovači RCA od rádia zlášť, pokud máš dostatek RCA výstupů na rádiu. Napájecí kabely vyřešíš distribučním blokem například.

Chtělo by to taky napsat jaké máš zesilovače a víc to rozepsat. Tvoje vyjadřování je bohužel takové, že z toho se moc pochopit nedá ;)

Jinak pokud si myslíš, že zesilovač na platě bude přitahovat buchty tak se pleteš :) spíše čorkaře.
o 19.01.2010, 10:31 | Diner
Ja jsem to pochopil tak, ze ma akorat L+R RCA v plnem pasmu, potom lze tyto dva cinche zapojit do jednoho zesilovace, dalsi par potom vyvest z vystupu toho zesilovace(vetsina ma) a propojit se vstupem toho druheho zesilovace, kde akorat ten SW osmiknes vestavenou vyhybkou, ale opravdu asi by to chtelo se nejak presne vyjadrit. tohle je des bes:-)
o 19.01.2010, 14:47 | petr18
nejde me oto abych nato zbalil babu nato seru proste chcu propojit jeden zesilovac s druhym ale na jednom bude plato s reproduktorama a na druhym bude jenom SW zesilovace jsou skovane nejsou vydet ale nevim cim je mam propojit aby se zaply zaroven. radio je jvc kdavx1
o 19.01.2010, 17:15 | DaveX
Propojíš je RCA kabelem. Např: [ Link ]

Já to pochopil tak, že jeden zesilovač budeš mít na platě. Si to po sobě alespoň přečti...

Mám rád takové lidi, co neumí pořádně česky a hned se vztekají.
o 19.01.2010, 17:42 | CarMedia.cz
Probral jsem to s dotyčným přes ICQ a bude nejlepší, když se mu ozve někdo z Brna a domluví si schůzku a pak mu to dá dokupy. Já jsem schopný dotyčnému dodat kabeláž a dodat schéma, ale obávám se, že to je málo.

Rádio, které má, obsahuje 2 páry RCA na Front a Rear, plus 1 výstup na SW.

Nyní ma zapojený jeden 2ch zesilovač a získal k tomu ještě 4ch zesilovač Bull Audio. Mimochodem na ten 2ch má zapojené 2 reproduktory plus subwoofer, což je hrozná prasárna už jen díky nemožnosti nastavení filtrů.

Natažená napájecí kabeláž 10qmm (která bude v případě zapojení druhého zesilovače nevhodná)

Radíte mu zapojení, skrz které ztratí ovládání Front Rear, natož ovládání SW, což umožňuje autorádio. Navíc má nyní k dispozici 6 kanálů na zesilovačích, což logicky lze využít na přední dveře, zadní plato (4ch) a SW (můstek 2ch). I pokud by chtěl zapojit pouze plato a SW, je potřeba natáhnout druhý signálový kabel, díky kterému bude moci SW ovládat.

Co se týká zapojení obou zesilovačů, tak jsem dotyčnému vysvětloval napájení (distribuční bloky, remote) a vedení signálu po ICQ. Na tomto základě jsem mu doporučil, aby si sehnal někoho kompetentního v Brně a dal mu to dopořádku.
o 19.01.2010, 17:51 | DaveX
Revilo: já jsem mu to tam napsal hned v první odpovědi, že to jde natáhnout zvlášť. Ale když dotyčný není schopný napsat, kolik má jeho rádio výstupů, tak pak babo raď.
o 19.01.2010, 20:15 | petr18
Takže kdys koupim ty RCA kabely tak tim propojim oba zesilovace a nemusim nic predelavat? protoze se me to nechce rozdelavat nemam kde a venku je trochu zima.
o 19.01.2010, 20:30 | DaveX | Upraveno: 2010-01-19 20:33:39
Pokud ti to rádio umožňuje, tak bych to udělal tak, jak psal revilo. Tím, že ty zesilovače propojíš jen RCA kabelem, tak se zbytečně okrádeš např o ovládání SW.

Radši v okolí někoho vyhledej ;) tak to je těžké vysvětlovat..
o 19.01.2010, 21:08 | petr18
aha no takze asi nic no celi to predelam aby to stalo zato.
o 20.01.2010, 00:34 | DaveX
Spíš napiš, co máš za komponenty. Pokud něco na obyč poslech, tak klidně ty zesilovače propoj.
o 20.01.2010, 19:01 | rover (WoodTech)
Jo podle toho co pan napsal to vypada ze by to rad propojil nejen signalove ale i co se napajeni tyce.Pokud ma stavajici kabelaz a zapojeni jak pise revilo tak je nejlepsi to predelat pac bude treba vetsi prurez napajeciho kabelu a taky skoda nevyuzit rca vystupu na radiu a zapojovat to za sebe. Pokud to chces probrat tak se ozvy a sejdeme se,sem z brna.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3017 sekund.