Navštíveno 2160x

21.01.2010, 08:12 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-01-21 08:15:17
Vzhledem k pročítání fóra jsem si nechal rozmluvit ovály a chci si pořídit nějaký woofer místo toho. Mám 4k zesík kde chci mít první 2 kanály přední kompa a na zbylý dva šoupnout woofer. V můstku by mělo být 300W RMS (Mac audio ZX 4500), chci poslouchat rock, blues, jazz, metal a aby basa zněla jako basa a šlapák jako šlapák takže něco spíše do SQ...už jsem to rozebíral s moc hodným členem (Revilo) a shodli jsme se na těchto kouscích:
[ Link ] [ Link ] pokud by měl někdo nějaký jiný tip, dejte vědět :) chci v rámci možností to nejlepší a monoblok v úvahu nepřipadá
bedna by byla nejspíš tato:
[ Link ] možná se někdo bude ptát na cenu...ta bude závislá na tom co by se podařilo sehnat :) myslím že nemám takový možnosti výběru s tímhle zesíkem ale dejme tomu tak kolem max 2500,- za woofer pro začátek :)

21.01.2010, 09:04 |
Cenda moc velký požadavky za málo peněz :-)
podívej se radši po starších.
a nebo teda jinak...co "nejlepší" woofer pro tenhle styl v mojí cenový relaci :) a jestli se mám raději koukat po 10" nebo 12"

21.01.2010, 10:23 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-01-21 10:31:14
Jaké je to auto ?
Většinu pásma hraje přední systém. Kolem subwooferu se to netočí. Ten má v podstatě zanedbatelnou roli ( v SQ ). Nejdůležitější pásmo hraje předek. Takže výsledný zvuk se odvíjí převážně od kvality toho co máš vpředu.
dls KW10 bych nedával.. ten woofer je nemastný enslaný.. záleží jaké máš auto a jaký budeš mít zesilovač (jestli plánuješ něco jiného než ten co máš teď)
jinak bych poslechl revilo a vybral něco z těch dvou.. já osobně bych šel do kicx jelikož ho dost lidí chválí, a taky ho časem pořídím na test :)
Volil bych DLS W310D, řekl bych že velmi dobře splňuje tvoje podmínky. Jen bych se nebál dát ho do BR.
BR bedna na metal, rock apod. je podle mě méně šťastná varianta. Potřebuješ rychlé basy, které v bassrelfexu těžko docílíš. Vycházel jsem z potencionálu zesilovače, který disponuje příkonem kolem 300 W RMS na 4 Ohmy a využití ozvučnice o objemu 32 l.
Jinak tady z uvedených wooferů bych odsouhlasil ještě KW 10, i když ty basy mě příjdou málo razantní, ozvučnice je 25l, takže by bylo potřeba ozvučnici objemově zmenšit použitím například Sinus Live ANS.
mám Felicii (krátkou) a to co tam teď narvu za audio tam nechám až dosmrti (než shnije :D), jsem student takže mám trochu omezený rozpočet :) nicméně chci do feldy něco, co hezky doplní ty nízký tóny, nebude to dražší než celé auto a nebude to jen hučet a dunět :)
tak s tím dark blue chybu neuděláš.. a jak jsem psal, Kicx hodně lidí chválilo
no já neslyšel ještě ani jeden tak se mi těžko vybírá :/ třeba ho do tý doby někdo bude mít a budu moct poslechnout..ale zatím to vypadá na ten Kicx
ja by som bol za to DLS KW10 a uzavretu 25litrovu bednu..kamos ma 2xDLS W310D v 18litrovych uzavretych bedniach a hra to dobre,ale bral by so tu KW10...
jajo: já měl W310D i KW10 a KW nehrál vůbec pěkně..
uzavřenky.. objem cca 21L u KW o něco málo víc... zkoušel jsem více objemů
midnite:kazdemu sa daco ine paci....a nebolo by mu lepsie JL audio,len skoda ze je take drahe.
jajo: tak tak, každý má jiné uši a proto je lepší si poslechnout a pak až kupovat :)
presne tak ako pises suhlasim stebou....
zatím u mě vede Kicx...slyšel jsem pár repro od nich a vždy mile překvapilo...nejdřív si chci udělat přední dveře a kompa a pak začnu řešit kufr až bude trochu teplo venku a garáž volná :) ale dík za tipy...třeba se do tý doby ještě objeví něco jinýho :)

22.01.2010, 15:02 |
martan-hifi | Upraveno: 2010-01-22 15:03:06
a etě mi poraďte napájecí kábl :) stačí 25ka? nedávno jsem ve feldě sundaval ty plastový prahy kudy vedou původní reprokabely a nezdá se mi, že bych tam mohl narvat tlustší kábl a znovu nacvaknout ten plast :( dneska jsem se byl u nás mrknou na kabely a když mi ukázal 25ku od Renegadu tak byla tlustá jak prase :D kdo instaloval kábly do feldy ať poradí :) jinak tu 25ku od Renegadu mi říkal 120Kč/metr je to dobrá cena?
120,-Kč je dobrá cena.. pokud ale budeš tahat úplně všechno, je lepší vzít celou sadu, vyjde to ještě lépe..
no 25qmm ti bude urcite stacit a podla mna ti vojde...
Revilo: já už mám ty signály SS jak jsme se bavili a ty nechci dát z ruky :) potom od tebe časem vezmu ty reprokabely Hollywood cos mi doporučil...
on byl dokonce tak hodný že mi ty kabely vyndá z nové sady samostatně :D jinak se teda nemám bát značky Renegade v kabelech? Jsem koukal a možná to dokonce bude ze sady Crunch :o)
jooo a ještě otázečka...jsem procházel manuál k zesíku a jsou 2 varianty zapojení přední kompa + SW do můstku...ta první je za pomocí jednoho páru RCA kabelů (ch1 a ch2 připojení) a ta druhá pomocí ch1, ch2 a ch3 co mám zvolit?
No, řekl bych, že to je to samé, co jsou napájecí kabely od v sadách jako je Crunch, Autotek, Dietz apod.
U těchto kabelů bych řekl, že jsou s příměsí hliníku. Což vzhledem k tomu, že to není nikde rozepsané můžu tvrdit jen díky tomu, že jsem s nimi dělal a vím, že jsou opravdu hodně lehké..
Pokud chceš kvalitní kabel, tak bez příměsi hliníku. Osobně mám vyzkoušené kabely AIV, s kterými se mi dělá opravdu dobře, dobře se pájí atd.
[ Link ] [ Link ] Jinak co se týká zapojení zesilovače, tak asi nejdůležitejší je faktor možnosti ovládání SW. V prvním případě tu možnost mít nebudeš, nebo budeš v případě tlumení subwooferu tlumit i repro. Takže osobně jsem pro natáhnout dva signálové kabely, z toho jeden z RCA určený pro SW. Takže nejlepší bude, když ho necháš na full, nebo vybereš druhou variantu.
na kanál 3,4 musíš mít nastavené LPF.
jo to jo, jen mi jde o tu RCA kabeláž jestli je to takhle jak si myslel..a koukám že maj zapojený jen 1 kábl na 3. kanál, to mám ten čtvrtý nechat mimo nebo ho taky zapojit? a taky mají na přední kompa nastaveno HPF, ale když mám výhybky tak dám full pro 1. a 2. kanál že?
použij všechny 4 signály a na zesilovači zvol 4 channel. Na interierové reproduktory budeš 100% dávat HPF. Určitě je budeš řezat na 60-80 Hz. Při vyšší hlasitosti by ti to jinak středobasy nezvládaly, obzvláště, když budeš mít SW.
a ještě by mě zajímalo u toho X-over 40Hz-400Hz kolik mám nastavit...pro kompa teda 60-80 a kolik mám dát sub? koukám že to všechno asi bude podle oka ty frekvence když tam nejsou žádný zarážky...
a ten Bass Eq 0-12db? :o)