Navštíveno 2828x

Ahoj, chystám se na tlumení a v nabídkách a na hifieschopech je spousta druhů tlumení.Ale nevím s čím se dobře pracuje a které je dobré a které ne.Chci tlumit dveře na 3.dveřáku.
díky za rady
No nejvíc asi záleží kolik do toho chceš investovat a co od toho čekáš.
investice počítám na dveře cca 3000Kč a co čekám útlum zvenčí a samožřejmě aby to mělo vliv na audio
Hele pokud ti nevadí větší váha použil bych Vibraflex 25 dela se snim dobre a osobne sem velmy spokojen. Pokud bys váhu řešil šel bych asi do sikadampu, dle me ale nemá takovou učinost ikdyž semnou spousta lidi asi nebude souhlasit:-))Na odstranení hluku zvenčí používmám pěnu ANS cenovka je dobrá a rozdíl znatelnej.Hlavně bych nesetril na mnozstvy meterialu protoze reci jako 4 platy vibry stačí na výtlum predbích dveří se mi zdají dosti scestné. Nedávno sem tlumil třídveřák tak pokud chces tak se ozvy na icq a mužem pokecat....
osobně bych počkal, napiš mi na icq ti to vysvětlím, je to na delší povídání

23.01.2010, 23:44 |
Geo89 cendler : určitě by to zajímalo víc lidí , nemohl bys to napsat alespoň ve zkratce sem ?
pokud chces hodne kvalitni tlumeni, za tyhle penize bych volil:
[ Link ] 3 mm sendvicovy material, maximalni ucinek tlumeni a pro Tebe idealni mnozstvi
Docela rád bych tohle STPčko skusil jaké to je. Ma někdo osobní skušenost a popsal vlastnosti a přednosti....
rover : mám to ve dveřích akorád tu s AL folii :-)
Ludo ty tam maš taky kdeco jak tak pozoruju:-))))Přemejšlým kam bych to narval, ale obávám se že z balením 2,5m2 dvere nevytlumí tak jedny snad ....
2 rover: tohle je tlumeni, kde staci 1 vrsta... jsou to prece jen 3mm, coz je temer dvojnasobek treba proti Sika nebo Dynamatu Xtreme
bezne dvere mivaji tak 80x40 cm, tj. i na 3dveraka tohle na bezne vytlumeni staci
zkusenosti s tim mam dost - mel jsem s tim vytlumene cele auto - pouzil jsem vetsinu materialu STP, co mam v nabidce
delalo se s tim moc dobre, tlumici ucinek jsem u zadneho materialu lepsi nenasel
S tou hmotností Vibry to není tak zlé. Protože jedna vrstva Vibry je stejně účinná jako dvě vrstvy Dynamat/Sika. Potom se to celkem vyrovná.
Spíše bych teď ale volil kombinaci Dynamat/Sika a Brax.
Tak koukám že diskuze se tu rozjelo dosti.Tak se zeptám dále,doporučeno je STP Bimast Standart, což bych tedy použil.Ale vytlumil bych tím třeba jen vnitřní část dveří a vnějšek něším slabším třeba vibraflex nebo něco jiného.Ale nemám zkušenost s množstvím.POkud bych tlumil u 3dv. jen vnitřek kolik balení toho 3mm tlumení by bylo za potřeba?
Co slyším jako dobré ohlasy je vibraflex 25
osobne bych vytlumil vse tim Bimast Standart - nejlepsi reseni za ty penize... pokud ale trvas na kombinaci, tak Bimast Standart + Vibraflex SXP 25:
[ Link ]
netrvám na té kombinaci,ale počítal jsem s tlumenímkomplet předních dveří tak 3500Kč
To STP je možný použít i na tapec??? Chtěl jsem to oblepit Sikou, ale tohle nevypadá špatně...
2 Radeggast: jasne, proc ne... Zkus a uvidis sam, ze muzes pouzit bez problemu :-) Tlumici ucinek vice nez velmi dobry. Diky 2 vrstvam to tlumi trosku jinak :-)
Samozdřejmě sem myslel že mu nebude stačit 2,5m2 na vytlumení dveří jednou vrstvou. Vnitřní a vnější plech.Počítám že je třeba řezat to na menší kusy aby se to do vnitř dveří dostalo což znamená že to dám s přesahem přes sebe a tím spotřeba narůstá a samo počítám stím že je to pokryto komplet ne jako je to často vydět a to sem tam kus. Ja sem na dveře spotřeboval 11 kusů vibraflexu. A je pravda ze kombymace z braxem je parada ,daval sem brax a na to vybru 25 jak na vnitrni tak vnejsi plech a je to parada . Dnes bych asi taky skusil to STPčko jelikož vypadá opravdu sympaticky :-)))
2 rover (P): jasne, tak hodne zalezi na tom na jake reproduktory, jaky vykon, jakou kvalitativni uroven to stavis atd. Taky jsem na svoje auto spotreboval trosku jine mnozstvi, ale beru to pro bezneho zakaznika.
Mimochodem vzdy jsem si kladl otazku, zda pri kombinaci Brax + jine tlumeni dat nejprve Brax nebo nejprve tlumici plat. U sebe v aute jsem mel nejprve tlumeni, pak Brax, ale doted nemam jasno co je lepsi :-) Pro obe varianty je tu par argumentu, proc zrovna tak :-)
2 Milan: Ok... Uvidím, až bude větší teplo...
Jistě jde o to jak k tomu přistupuješ a co pripadne planuješ do budoucna a jestly to radsi clovek udela zrovna poradne nebo toho bude pak porad vrtat...Lidi sou ruzny o tom žádná....
I ja sem dlouze přemyšlel jestly dat brax na plech nebo na vybru a docela dost sem se i poptaval a nakonec mi mi stoho vyslo ze lepsi je dat jako prvni vrstvu brax ( podrobyl sem to i nekolika testum )..
Hlavně proto že brax částečně utlumí teplotu ktera v lete na vytlum působý a taky sem vyskoumal:-) že na braxu mi vibra líp držela
tak nakonec dám vibraflex 25 a použiju i akustickou pěnu.tak uvidím jak to dopadne.Počkám trošku na teplo a jde se na věc
ale nepouzivej klasickou ANS penu, protoze ti to nasakne vodu... kdyz uz neco poroviteho, tak byval dobry Dynamat Tac Mat (ale uz se neprodava), STP Splen nebo Sinus Live DSM
Tu pěnu bych dal pod tapec na dveře,takže by snad po ní voda z odtoků tect neměla.Akorát budu muset vymyslet čím to na to nalepím.Chemopernem to asi nebude úplně dobrý
Ještě dotaz na ty, kdo pracují s STP... Při jaké teplotě je možné s ním pracovat??? Jde to i tedka v těch 5 - 10 stupních???