Navštíveno 3817x

24.01.2010, 11:36 |
hawai prosim neví někdo kam u felicie napojit REM? díky
Není jedno, jestli to je Porsche, nebo felicie?
REM hledáš na autorádiu.. takže co máš za autorádio?

24.01.2010, 11:38 |
hawai no právě i to rádio by to chtělo někam napojit :-)

24.01.2010, 11:42 |
hawai původní rádio má jen + a - a zapínalo se mechanicky otočením volume, a vývod pro spínání novejch rádií tam neni
rádio můžeš buď do iso konektoru (pokud tam je), který může být udělán buď na baterku plus spínačka, nebo jen baterku.
Pokud tam nemáš ISO, tak si natáhni plus a minus od baterky a u spínačky si proměř, který kabel se ti spíná. Případně se mrkni do pojistek a tam to autorádio podle mě bude zakreslené a z toho to vytáhni.
Nevím, co máš za autorádio, ale určitě bude mít klasický REM výstup (modro-bílý kabel), nebo při nejhorším elektrickou anténu..
já to u feldy řešil el. anténou, ale to bylo nějaké SONY rádio..
Jinak pokud není v té feldě ISO a na autorádiu ano, tak doporučuju ISO dodělat. Stačí za pár korun dokoupit konektory s dostatečně dlouhou kabeláží a pájet a pájet..
[ Link ]
Řekl bych že někdo ucvakl iso když tam daval tohle radio a napojil to na draty takže bych pohledal jestly tam ten drat někde není zastrčenej....
Jinak jako revilo:-))
ono v základních modelech feliny ISO neni..

24.01.2010, 13:50 |
hawai jako rocco, je to jedna z prvnich felicii a iso tam puvodne nebylo. byl tam nejakej jinej konektor na origo radio. a tohlle spinací + tam nikde vyvedeny neni
hawai: dej to na el.anténu.. Není nic jednoduššího než si to proměřit.. zapneš rádio a najdeš a pak vypneš a hned víš který je spínací

24.01.2010, 16:28 |
hawai no antena uz je napajena z iso ne? já potřebuju někam napojit to rádio. ja proste kdyz vyndam radio, tak tam je iso kostka se vsim vsudy krome pritáhlýho spínanýho +. dneska jsem lezel pod palubovkou asi dve hodiny, zkousel kde co promerit ale na nic moc jsem nenarazil, akorat jsem uz pak vubec necejtil zada. nejradsi bych aby mi tu nekdo řek: fikni ten a ten kabel a na něj to připoj a je to....:-)
Tak skus někde sehnat nějakej servisní manuál kde je schema elektriky a tam to najdeš...
hawai: antena je urcite napajena tak, ze se do ni jde napeti az kdyz je pusteny radio, taakze pokud vis kde je antena, tak na antenu s tim

24.01.2010, 21:41 |
hawai | Upraveno: 2010-01-24 21:42:42
antena je napájená z iso kostky, takže to nic neřeší. ale na felicia klubu jsem našel nějakou starší diskuzi a v ní tohle:
Tvrdá 15ka je např na konektoru BF (8mý zleva) pin č.2 - černý drát.
....
Madmaik...odklop pojistkovou skříň,nahoře nad relátkama uvidíš řadu konektorů,odpočítej 8 zleva a to je ten favorit.
tak snad to pomůže. během tejdne až bude čas tak na to kouknu, snad to bude ono
Myslim že si zvolil dost nešťastně název diskuze a všechny si tím tady zmátl:-)jestli to dobře chápu ty hledáš spínanej + pro napájení radia nebo ne?

25.01.2010, 12:07 |
Radeggast | Upraveno: 2010-01-25 12:14:48
Spínaných +12V je na kontaktu č. 15 ve spínací skříňce... Funguje ale pouze tak, že musíš mít klíček v poloze 1 - kontrolky ti budou svítit, větrák ti pojede... Jinak to u Felicie udělat nejde, jelikož nemá z výroby udělaný spínací kontakt přímo v zapalování...
Někteří to u Felicie dělají normálním tlačítkem, které někam schovají, případně si přidělají tlačítko (třeba s obrázkem světel) do toho "panelu" jak je pod větráním (jak jsou výstražná světla, mlhovky).
REM s tím nemá vůbec nic společnýho...
EDIT: Jinak... Felicie to má od výroby děláno, tak, že je přiveden jeden kabel +12V a v ISO (spíš před ISO) se rozdělí na dva... Čili od výroby máš v ISO kostce na obou dvou kabelech +12V stálé napětí...
Snad už to bude jasný... :)