Navštíveno 10454x

29.01.2010, 20:38 |
ivls mel jsem objednane reprokabely mogami ultra pure a dodavatel, ktery mi je mel zajistit zjistil, ze dodani je na delsi dobu, nez chci respektovat a jeste nebyl schopen specifikovat, kdy by mohly prijit
mezitim jsem mel psani pres icq s clovekem, ktery dane tematice rozumi a zjednodusene me zrazoval, ze jsou to vyhozene penize, ze to v aute neuslysim
dotaz zni: ma to cenu? vzhledem k tomu, ze nevim jestli nekde jdou sehnat jinde - vite kde?
pripadne jina volba?
zajima me zbozi, ktere je skladem, ne na ktere bych cekal 2 mesice
prosim nehazte jen odkazy, ktere si umim najit take, ale reprokabely vyzkousene, pripadne s referencemi od znamych
komponenty-berylia, clarion drz9255,DLS TA2
nejradeji bych je mel doma tak do 14 dnu
Ahoj, osobně ti teď můžu vřele doporučit twistoaný reproduktorový kabel od Hollywood. Je opravdu výborně ohebný, konstrukčně Hollywood pokračuje programem po Stingeru, takže se není čeho bát. Jak říkám, osobně s nimi mám zkušenosti více jak dobré. Kdyby jsi měl zájem máme skladem 3 typy průřezů:
2x 2.5 qmm
[ Link ] 2x 4 qmm
[ Link ] 2x 6 qmm
[ Link ]
Nedávno tu prodával LastEd nějaký káble -
[ Link ]

29.01.2010, 21:39 |
Augi Viz ICQ
Supra kabely nikde nemaji?
dle mne v caraudio69 jeste lezi nejakej zbytek, kolik potrebujes?

29.01.2010, 23:33 |
Cenda Supru sezene v pohode. Ani nekterych kabelu od AIV bych se nebal.
Asi záleží také na tom kolik jsi ochotný investovat.
Vyzkoušené jsou určitě Neotech Soundstream. Pokud něco lepšího tak třeba Kimber Cable 8PR nebo výše zmíněná Supra Ply 3.4. Jsou to dlouhodobě vyzkoušené kabely.
[ Link ] [ Link ] Můj názor je, že do auta v pohodě stačí Neotech, možná max. ten Kimber nebo Supra.

30.01.2010, 10:41 |
ivls potrebuji 35 metru
cenova hladina za metr, jako ty mogami - kolem 500 korun max
takze zatim asi vede supra, podle ohlasu
ten kimber8PR se mi libi konstrukcne
Ahoj, takze :-)
8PR je na stredobasy a sub pri 5m ok.
na vysky a stredy je to "overdone", tam staci 4-ka (2.6qmm)
ale dal by som skor 4VS, ktory je cenou podobny 8PR na vyskach a zenskych hlasoch je to dost pocut... Pripadne 4TC na vysky, teflon je teflon... ale to si pri 40E/monometer
Cize z Kimberu za rozumne peniaze kombinacia 4VS na vysky a stredy a 8PR na kicky + bas.
Zato 8TC a 8PR na basoch nie je velky rozdiel.
skor by som riesil cinche :-)
Mam trosku odlisny nazor ako Martin.
Dielektrikum:
Ak sa dielektrikum nachadza v striedavom el. poli, budeme hovorit o frekvencne zavislej komplexnej relativnej prermitivite.(Vzorce vynecham...). Realna zlozka komplexnej permitivity je vlastna relativna permitivita, ktora predstavuje mieru kapacitneho charakteru dielektrika. Imaginarna cast predstavuje mieru strat vzniknutych v dielektriku namahanym striedavym elektrickym polom.
Realna zlozka bude hrat svoju rolu pri pouziti dielektrika pri signalovych kablov z hladiska prieniku VF rusenia (cim nizsia kapacita tym mensia nachilnost na prienik rusenia). Pre porovnanie PE(polyethynel) a PTFE(poletetraflourethynel-teflon) maju relativnu permitivitu v rozmedzi 2-2,2,(z coho plynie aj fakt, ze PE a PTFE koaxialne kable dosahuju kapacitu okolo 50pF(75Ohm), co predstavuje pri koaxialnom kabli s dalsimi parametrami pokles cca.2,5dB na 10MHz)-nehovoriac o tom, ze cena PE je uplne niekde inde ako PTFE, ak by trebalo dosiahnut lepsie vysledky bude lepsie pouzit vzduch so svojou relativnou permitivitou cca. 1,0005, co sa vyuziva pri VF obvodoch (VF koaxialne kable) s frekvenciami nad MHz.
Imaginarna zlozka komplexnej permitivity charakterizuje ztraty vzniknute v dielektriku pri jeho namahany striedavym polom. Dalej mozme hovorit uz iba o tg(delta)=ztratovy cinitel. (vzorce opat vynecham...). Podstatou je ale fakt, ze v nich vystupuje kruhova frekvencia, vlastna relativna permitivita v statickom poli a atd. PE a PTFE sa drzia v rozmedzi (1 az 5 x10-4)
Dolezite je to, ze straty su opat frekvencne zavisle.
V akustickom pasme vplyv dielektrika kabla (rozdiel medzi PE-PTFE-vzduch) nie je postrehnutelny.
Repro kable:
Pri akustickom signaly sa pohybujeme vo frekvenciach v rozmedzi cca. 20Hz-20kHz co pre elektromagneticku vlnu predstavuje najkratsiu vlnovu dlzku 15km, takze mozme elektricke vedenie(repro kable) povazovat za nekonecne kratke a jeho elektricke vlastnosti sa daju popisat nahradnym obvodom so sustredenymi parametrami(teoreticka elektrotechnika), spravil som aj schemuk, t. je na obrazku. Obidve vetvy maju frekvencne zavislu impedancnu, takze prenos cez dvojbranu bude tiez frekvecnce zavisly a prenesie sa do celkoveho chovania systemu. Pricom kapacita C sa chova iba ako parazitna zataz vystupu zosilnovaca. Tato kapacita moze sposobovat aj miernu nestabilitu zlych/slabych zosilnovacov.
Z nahradnej shcemy vyplyva napriklad to, ze pri vacsich dlzkach kablu (3 a viac metrov) sa prejavi impedancia pozdlznej vetvy, co na vysokych frekvenciach moze predstavovat niekolko desatin Ohm-u, cize maximalne cca. 1dB. Skutocna impedancia sa moze pohybovat v zavisloti od frekvencie a moze nadobudat rozmery od menovitej hodnoty az po jej 10-nasobok. To znamena, ze kabel moze sposobit pridavne zvlenie amplitudovej charakteristiky v rozmedzi desatin dB az 1-2dB(tu by som, ale riesil impedancne prisposobenie menicov-ma to vacsi vplyv ako kable). Z toho plynie, ze reproduktorovy kable by mal mat co najmensi odpor a indukcnost. To sa da dasiahnut paralelnym radenim izolovanych zil (o dielektriku tu uz vobec nema zmysel hovorit). Toto plati pri pasivnom riesenie systemu, pri aktivnom su tieto problemy este mensie kedze nevykonove delenie signalu umoznuje vclenenie korekcii vlastnych frekvencnych charakteristik menicov, vyssie strmosti vyhybiek a fazove korekcie...
Posluchove testy:
Bolo uskutocnenych niekolko slepych posluchovych testov s repro kablami (od 3EU/meter po 800EU/meter) a vysledok bol taky, ze ludia co sa dusovali, ze budu vediet, kt. kabel hra, to "neuhadli". Ked im bolo povedane, ktory je drahsi, hned vedeli,ktory hra. :-) Psychoakustika je kurva. Sam som sa zacustnil takeho testu. Jednalo sa o home-hifi(drahe zostavy), ktore je este ovela dalej ako autohifi (dojebana amplitudova, fazova charakteristika, nehovoriac o skresleni a spravanie sa priestoru ako ozvucnice-pri nizkych frekvenciach)
Na zaver by som uz len dodal, ze tieto nazory su zdielane aj s ludmi ako p:Dudek (ktory tvrdi, ze len na zlom zosilnovaci sa mozu prejavovat rozdiely medzi repro-kablami), p.Sykorom (clanky ako napr. Medzi zesilovacem a reproduktorovou soustavou, pouzivanie cinchov-RCA a nie symetrickeho prepojenia-XLR je zdrojom zlych kvalit a rodielov medzi RCA kablami) a p.Macurom (prieniky VF)

30.01.2010, 20:24 |
junglist.cz | Upraveno: 2010-01-30 20:32:57
Souhlas s gregim, slepý testy jsou někdy velká legrace :o) A proto doporučení od velkýho Boba: cena/výkon = křížová čtyřka :o) A od Pavla Dudka: koax Andrew FSJ4-50B, ten by se ale hodně blbě tahal.
nikde v tom nevidim doporucenie kablov do 500Kc za meter
michalm: dle mého názoru reprokabel za 500/m je zbytečný, jelikož si myslím že opravdu nepoznáš rozdíl mezi kabelem za 100/metr čí 300/metr..
Asi by se měly více řešit signálové kabely

30.01.2010, 21:45 |
-gregi- | Upraveno: 2010-01-30 21:49:47
Michalm: My sme to riesili s Ivls-om cez icq, toto je len technicke vysvetlenie, niektorych veci (nie subjektivne pocity)..
Junglist: Ako kvalitativnu nahradu za signal andrew by som volil RG179B/U (75Ohm, teflon, postriebreny, cena cca. 2-4EU/meter, tenky ohybny kablik...)
Kable urcite skrucane, zmensuje sa tym ich vlastna indukcnost a spravaju sa menej ako antena (najlepsia by bola coax konstrukcia)...
gregi:
no, to co pises nie je tak daleko od mojho :-)
pises, ze principialne dielektrikum rozhoduje pri vyssich frekvenciach, radovo vyssich ako my pocujeme,
mne subjektivne vyslo, ze cca 5m kimber 8TC(Teflon) (70E/m) na stredobasoch (50-250Hz) zneje zamenitelne s 8PR(PE) (20E/m) a mam obmedzeny zdroj za cca 13E/m.
Pri vyskach sa mi opakovane zdal 4PR(PE) oproti 4VS(PE) ako menej detailny, je tam rozdiel v konstrukcii. 4TC oproti obom predchadzajucim na vyskach este o kusok lepsi, rezkejsi, hravejsi. Dodam, ze skusane to bolo doma na DMX-ku, co nie je najhorsi zosilovac a pripustam 99% vplyv psychoakustiky, nakolko mi nemal kto menit kable. Dnes by som uz do auta 20m 8TC netahal, skor by som usporu investoval do inej HU :-)
ale, je to hoby, tak kazdemu, co sa mu paci :-)
Otazka na zaver : ake koncovky na ten RG179B/U ?
2 ivls: popremyslej o QED Silver Anniversary XT

31.01.2010, 01:22 |
-gregi- | Upraveno: 2010-01-31 01:25:43
Martin medzi PE a PTFE nie je v podstate ziadny rozdiel co sa relativnej permitivity dielektrika tyka, takze to bude asi subjektivne...(slepy test je slepy test)...
Doma pouzivam drahsie kable (Audioquest), ale je to skor o pocite, zivotnosti(oxidacii) a "vzhlade", nejake zvukove orgie v tom nepocujem a nehladam...
Koncovky? Co uznas za vhodne WBT,Neutrik(hlavne nieco s celym prekrytym telom koncovky)? Doma mam tieto a velmi sa mi pozdavaju (skoda, ze sa nedaju kupit samostatne)

opravdu myslíte že rozdíl mezi reprokabely bude slyšitelný? teď je totiž řeším taky do nové instalace, původně byla klasická dvoulinka 2x2.5mm² a teď zvažuji že dám Neotech Sound Stream 2x3mm² nechci za ně dát víc jak 100Kč/m
takže porovnání třeba dvoulinka X Neotech X QED Silver Anniversary XT
Nezkoušel jste někdo ty Hollywoody oproti tomu Neotechu?
apropo zajímavá diskuse týkající se vnitřního odporu kabelu zde:
[ Link ] A tady link na katalog Supra kablíků
[ Link ]

31.01.2010, 11:23 |
ivls vsem dekuji za reakce - myslim, ze pomuze i ostatnim a snad se rozepise jeste vic clenu
to noclue, jak pises ....spis by som riesil chince....
to se bavis asi o signalovych kabelech??
Hanys73 Ja myslel ze uz je mas v aute?Myslim si ze rozdil nepoznas.Zalezi taky na kvalitni komponenty coz nemam ani ja.Neotech neni spatny kabel ale je to jako 16Qmm kabel a nezda se mi ze je tak ohebny a vhodny na instalaci do auta.
D-door: ne reprokabely byly ty dvoulinky, až teď budu dávat jiné, ale měnil jsem signálové, obyč Basic jsem vytahal z auta a dal Oehlbach Red a tam ten rozdíl byl opravdu znatelný
u těch reproduktorových jsem ještě pokukoval po Alfatec L76 či Kicker SW12150 vše ceny kolem kila a od Kickeru jsou parádně ohebné co jsem viděl

31.01.2010, 12:14 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2010-01-31 12:15:11
mr. brain: předpokládám, že ti nikdo nebude schopen odpovědět. Myslím si, že nikdo ze zde přítomných nenatáhne na tu samou instalci (zes - repro) jedny kabely, nejezdí s nimi měsíc, nevyhází je a nenatahá jiné, aby ti byl schopen se 100% jistotou říct - ano, je tam rozdíl.. Upřímně si myslím, že rozdíl ve zvuku nepoznáš. Stejně tak ti nemůžu říct ani já, tenhle kabel je lepší, než tamten. Jediné, co ti můžu říct, že s kabely od Hollywood je suprová práce, krásně ohebné (jako Kicker). Což je rozdíl oproti Neotechu.

31.01.2010, 13:17 |
-gregi- | Upraveno: 2010-01-31 13:18:34
Revilo: To by bola tiez subjektivna metodika, pretoze zvukova pamat by ten rozdiel zamaskovala(velky casovy rozdiel, nehovoriac o tom, ze za chodu motora to uz vobec nemozes pocut)...
Jediny spravny pokus je ked ti niekto prehadzaju kable (dost rychlo, aby si zaznamenal rozdiel) a ty nevies, kt. kabel hra, potom sa prehodis s dalsim testujucim (pricom si nehovorite o tom co ste poculi, aby ste svoje nazory navzajom neovplyvnili), svoje nazory si napisete a potom porovnate, ak sa budu diametralne odlisovat nie je tam rozdiel, ak sa zhodnete, tak tam ten rozdiel je, potom uz je iba otazkou kolko je ochotny clovek investovat...
Moj nazor na repro kable do auta:
1.Mali by byt ohybne (ked su v dverach,kt. sa stale otvaraju zatvaraju moze/nemusi dojst k naruseniu izolacie(+vplyv poveternostnych podmienok), alebo pri plnych vodicoch aj k prasknutiu)
2.Lepsie su tie, kt. maju povrchovu vrstvu vodica nejako osetrenu proti oxidaci (napr.cin, predsalen prostredie v aute je o dost drsnejsie ako doma)
3.Niekolko izolovanych vodicov poskrucanych (urcite sa najdu borci co budu pocut, ci su stocene do jednej strany alebo do druhej a aj zahyby v krystalickej mriezke medi, ked bude kable ohnuty...ale nam normalnym smrtelnikom to asi moc vadit nebude)
4.Investovat do nich rozumnu cenu (samozrejme ak je neobmedzeny rozpocet, tak to je jedno..), pretoze uz len nastavenie urobi viacej lepsich zmien, investovat peniaze radsej do HU,repra,zosikov....
5.Neverit vsetkemu co vyrobcovia pisu(nie z pohladu fyzikalnych zakonov, ale ich velkosti dopadu na hifi pouzitie)
PS: Martin/Ivls, radsej ako signalove kable by som riesil buffer/diamond buffer/preamp na vystupe procesora (byva to najcastejsie poddimenzovana cast) s nejakymi OPA627,alebo diskretnyymi polovodicmi, a upravou vystupnej impedancie = velky vystupny prud ;-) Je to dost pocut...
Zajímavý článek o kabelech od p. Sýkory: Mezi zesilovačem a reproduktorovou soustavou.
[ Link ]
To jsi gregi parádně a polopatě shrnul! Souhlas dopuntíku. A díky za tip na koax, mrknu na něj :o)
maniak: Bobovi články = povinná četba pro každýho, racionálně uvažujícího hifíka!
gregi: Neutrikov mam doma este zopar, tak to skusime naletovat
ad buffer: Tesim sa na novy procak od Mikettu, mal by vediet modularne az 16 kanalov (to je teraz jedno) ale hlavne mat aj modularnu analogovu cast, pricom kazdy kanal ma 2 prevodniky, ktore pracuju symetricky proti sebe a potom ide analog zosilnenie s upravou hlasitosti...
teraz prerabal 2 4K-braxy, kde davali 8 dac + 4K preamp do zosiku a obchadzali preamp zosiku..... to cele riadene aj cez ainet.
Ještě jeden zajímavý a jednoduchý článek o kabelech:
[ Link ] Sýkora doporučoval tyto konektory:
[ Link ] Z těch laciných nejsou špatné tyto:
[ Link ] Mám jich tu teď asi 20ks. Některé jsou Neutrik a některé " jako Neutrik " ( REAN ). Na fotkách ani v popisu to nemají rozlišené. Pájím je v protikusu, občas povolil středový kolík.
Revilo: tak nějak jsem to myslel, ten neotech je hodně tuhej, takže jestli je tohle ohebnější, tak paráda
gregi: díky, pěkně a jasně napsáno :)
Co ja viem dodat k tejto téme je moja vlastna skusenost. A to sa týka skor k low endu. Ked cena komponentov mi presiahla cenu cca 2,5-3 tis eur som sa rozhodol vymenit Sinus Live RCA za 100 SK a obycajne dvojlinky. Kupil som Neotech SS a rca DLS SL5 pro a rozdiel bol pocutelny, vysky stratili na ostrosti a basy sa zjemnili. Teraz absolutne necitim nutnost nato aby som ich menil na nejake drahsie.
Dával sem v poslední neotechy do několika aut s ohebností nebyl vůbec žádný problém..... Pokud teda nechcete plest svetr:-))

01.02.2010, 21:05 |
ivls tak dnes jsem objednal:
ty, co na me na prvni dojem zapusobily dobre konstrukcne - samozrejme jsem probehal net, jak jen to slo
jsou skladem a doufam, ze do konce tydne budou doma :
kimber cable 8PR a 4PR
D-door: optika pokud se nepletu

02.02.2010, 16:10 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-02-02 16:13:46
Budu teď měnit za Mogami Car Precision. Dle ohlasů jsou celkem dobré.
A v ohebnosti Neotechu nevidím také naprosto žádný problém. Dle mě dobře ohebný kabel. Při manipulaci jsem nenarazil na žádný problém.
Kdyby si chtěl někdo po večerech uplést pěkný kabel.
[ Link ]
Nedalo mi to a musim to sem skopirovat: Clanok z The Audio critic (
[ Link ] ) clanok je v eng. Na hifislovanete, bola prelozena cast o kabloch. (Coffee)
1.Lež o kabelech.
Logicky tohle není lež s kterou by se mělo začínat,protože je to příslušenství,ne primárně audio komponent.Ale je to největší,nejšpinavější,nejvíce cynická,nejvíce inteligenci ubližující-urážející a ,hlavně
nejvíc podvodně zpeněžitelná lež v audiu,a tedy musí být na začátku seznamu.Ta lež je v tom že drahé reprokabely a konektory znějí lépe než standartní,běžný.Je to lež která
byla odkryta,zostuzena,a vyvrácena znova a znova každou skutečnou autoritou pod sluncem ,ale "audio kultističtí ladiči" nenávidí autority a "neposkvrnění" "neznalí" to nemohou odlišit
od samoobhajujícího se šarlatánství.
Jednoduchá pravda je že odpor,indukčnost a kapacita(P,L a C) jsou jediné parametry které ovlivňují funkci kabelu pod radiovými frekvencemi.Signál má
ponětí jestli je přenášen drahým nebo levným RLC(obvodem) .Ano,musíte zaplatit o něco víc než jsou ceny na uplném dně ,za přiměřený konektory ,stínění,izolaci atd . k zabezpečení spolehlivosti
a musíte dát pozor na odpor při delších spojích.V základních elektrických aspektech ,přezevšechno,pár narovnaných drátěných ramínek s oškrábanými konci
není o nic horší než super-duper zázračný kabel za 2000dolarů.Jedno jestli je to dvojlinka k lampičce za 18centů za stopu.Ultradrahé kabely jsou největší podvod ve spotřební elektronice
a zbabělé přenechávání -vzdávání téměř všech publikací tlakům kabelo obchodníků je opravdu depresivní-těžce snesitelné-snášet.
Pro hlubší probrání fakt a fikcí u reprokabelů a audio konektorů čtěte oddíly 16 a 17.
jako gregi, tak jsem to i psal :)

09.02.2010, 12:33 |
ivls tak hadi uz jsou mimochodem doma :o?
vyska a stred kimber cable 4PR
stredobas a sw kimber cable 8PR

09.02.2010, 12:34 |
ivls
Pekne propleteny kabel.Kolik to ma dratu?Co ohebnost ale hlavne at slouzi jak ma:o)

09.02.2010, 17:56 |
Augi Vypadaji moc pekne. Treba zahraji aspon o 5% lip nez reprokabel SinusLive za 50 korun :-)
Nemyslim to nijak zle... ;-)

09.02.2010, 20:14 |
ivls to D-door
8PR ma 8 kabelu na kazdy pol, celkem tedy 16 - je to ten vlevo
4PR ma 4 kabely na kazdy po, celkem tedy 8 - ten vpravo
ohebnost je ok
dekuji
to Augi
5 procent by bylo dobrych :o?
ja vim
Hanys73
dekuji
ivls: gratulace k pěknýmu, novýmu káblíku! Ta hnědá mi připomíná Velikonoce :o)
Ještě ukázka DIY skoro Kimberly káblu :o) autor: Johnyn

BTW: nevíte někdo, kde sehnat stříbrnou licnu? :o)

junglist: na internete najdes thiel silberlitze, zaplatis kreditkou a nechas si poslat... mozes strikovat cez dlhe zimne vecery, len tento rok zima uz konci :-) 1m okolo 2€, ked ich spleties 2x4, tak to celkom stoji
ivls: tak vela zabavy pri spletani, doteraz si pamatam, ako som nadaval :-|

10.02.2010, 00:06 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-02-10 00:09:26
Jj, Kimbery jsou krásné kabely. Psychoakustika bude mít hody :-)
A jsou za více než přijatelnou cenu.
ivls pak tu dej prosim foto jak to mas pridelane k reproduktorum.8kablu na jeden pol je docela mazec:o)(silenost)
ivls: kdyby ti náhodou zbyly 3 - 3.5m 8PR tak písni.
D-door stocit 8 dokopy + priletovat alebo na MM6-kach boli bananiky alebo faston...
noclue Je mi jasne ale foto ukaze vic.

12.02.2010, 10:16 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-02-12 10:17:57
Ivls:
jetsli ti to pomůže, tak ti poradím. prosím tě, nedej na žádné voodoo a řid se fyzikálními zákony a dále tím, že jde o instalaci do auta, ne do domácích podmínek. A pak je třeba vzít v potaz i tzv. selský rozum.
Tohle jsem udělal před asi 10 lety a dospěl jsem k ázoru, že do auta ti bude na 2.000% stačit kabel 2x4mm2 Cu např. Jammo, metr asdi za 3 pětky.
Spíše než o to, JAKÝ kabel to je, se věnuj tomu, JAK jej máš v autě vedený, JAKÉ máš spoje (není nic lepšího než rvát tlumení ze dveří jen proto, že más na repro napíchané fastony a jiná zvěrstva, místo pořádných pájených spojů), hleď si IZOLACE při průchodfu dutinami a ve dveřích (ono - vyhořelý konec resp. požár v autě je jedna dvě) a podobně.
Při podmínkách, jaké v autě panují při poslechu hudby, určitě oceníš např. 8midevítkové stříbro za 5000/m a pod. :-)
Jen z praxe: když jsem dělal svoji první instalaci, chtěl jsem mít vše tip top. A taky kábel. Zvolil jsem stříbrné Oehlbachy v domění, že to bude přínos. Byl. pro toho, kdo mě oblbnul (tenkrát) a jeho peněženku. Když jsem auto prodával, komponenty jsem si vzal - šlo o full aktiv dynaudio, DSL, SW DSL a Pioneer DEH77. V druhém autě jsem totéž propojil 2x4mm2 Jamo Cu a čoveče, budeš se divit, bylo to to samý, jen asi tak 10x levnější:-) Reprokabely -pokud mají slušný průřež, jsou slušně zakončené a jsou slušně instalované, jsou to poslední, co má negatovní zvuk na zvuk v autě. Ušetřené prachy vraž do měničů- použij pořádné značky, jako např. zmíněné Dynaudio, Morel, Seas a podobně, instaluj pořádný zesilovač s reálnýmio parametry a hlavně - to je alfaomega-udělej pořádné akustické úpravy v tom duchu, co má v autě být. Ale neutrácej za reprokábl horentní sumy. Jsou to vyhozené prachy...
DOma je situace jiná. Tam jsi schopen rozpoznat vliv reprokabelu na zvuk zcela jasně a bez váhání a je na místě, k určité sestavě za X peněz pořídit adekvátní kabel.
Také jsem si nějaké pokusy udělal, na domácí sestavě a slyšel jsem prd :-)
Od té doby koukám na rozumnou konstrukci ( kroucené, kvůli rušení ), rozumný průřez, kvalitní izolace a hlavně se soustředit na spoje ( oxidace, co nejméně přechodových odporů ).
Proto jak jsem psal výše, pro mě kabely v autě skončily instalací Neotechu Soundstream.
Kdybych stavěl extra auto, tak ten Kimber. Ale to by bylo spíše pro můj pocit z pěkného kabelu a aby bylo na co koukat při akcích.

12.02.2010, 13:54 |
Cenda Zdeny, on má Berylia 3w, zesy DLS TA2 a celkove instalaci na hodne slusne urovni :-) proste slo o posledni "komponent" v aute, aby byl adekvatni.
Me osobne se libi, ze Mogami jsou koax, ktery je sam o sobe odolnejsi vuci ruseni, byt zas s jinymi negativy, ktere tady gregi popsal. Chtel jsem jeste zkusit Tchernovy, ale bohuzel doprava byla hrozna darda. Jinak si myslim, ze od urcite kvalitativni urovne je to v aute burt.
Cenda:
ano, to je jasné, komponenty jsou v pohodě. Ale jak říkám, je to můj pohled a beru to čistě funkcionalisticky. Káble k repro nejsuo vidět.-)
Jinak pokud jde o klasický koax, tak u repro se žádný vliv na rušení neprpjeví, protože zem je v podstatě plovoucí (není spojená se zemí). Pokud se ovšem nejedná o stíněnou dvojlinku...
zdeny: si ma dostal s tym jamom :-)
lebo prave Jamo 2x6mm2 som mal doma na obyc Sony TA-zose a 2.5-pasme Jamo za par korun....a potom som nahodil prave ten kimber 4PR, co ma ivls, ziadne extra zakoncenie a rozdiel bol na prvy posluch pocutelny, priam vyrazny. Odvtedy som dvojlinku nepouzil.
Len tocene/pletene veci, ci kimber, alebo teraz caka 20m XLO.... uvidime
Zdeny60: polabí, Kolín :o)
Jestli kluci opravdu potřebujete mít ten "pocit" a vyhodit spoustu peněz, nechte si udělat káble namíru přímo u ing. Krauta :o)

13.02.2010, 11:48 |
ivls | Upraveno: 2010-02-13 11:49:51
to Zdeny60
pripada mi, jako by si odpovidal nekomu, kdo nema v aute nic a chce zacit koupi dobrych reprokabelu - to by byla samozrejme totalni blbost a tam by sedla rada radeji si kup poradne komponenty a pak neco vymyslej
ja, jak pisu mam podle me komponenty na urovni a vzhledem k tomu, ze jsem koupil nove auto, tak chci poresit nejslabsi clanek svojeho autohifi - mel jsem postribrene reprokabely konstrukcne obycejna dvojlinka, proto jsem zalozil tohle tema
asi se shodneme s vetsinou lidi tady, ze obycejna dvojlinky je konstrukcne do auta to nejhorsi, protoze se chova, jako antena a chyta v aute vsechno spatne
jinak, ze reprokabely nejsou videt, to neberu, jako argument, proto asi smajlik na konci - to bychom takhle mohli rict i o signalovych kabelech
jinak rady, jak mam delat pruchodky kabelu opravdu nepotrebuji
zaver, jak pise Cenda - chtel jsem koupit adekvatni reprokabel vzhledem k ostatnim komponentum
koupil jsem - delam ted zakonceni a az bude hotovo, tak sem hodim foto
mozna nakonec bude zvuk beze zmeny, ale budu mit dobry pocit, ze jsem neco nepodcenil

13.02.2010, 12:14 |
swep ivls: ty kabely vypadaji opticky hodne pekne, nekdy me az mrzi ze jsou poschovavane a nejdou videt, me osobne se moc libi kdyz je kabelaz zakomponovana do instalace tak, ze je v nekterych mistech videt :) i ta hneda kombinace je velice decentni, kazdopadne jsem hodne moc zvedavy na vysledek :)
Jak pise Ivls kdyz uz tak uz tvrdim i ja.No a kdyz ten clovek ma penize tak proc ne?Ja bych dal do te sve R19 i Milion ale momentalne je prednejsi bydleni coz me ted momentalne brzdi v autohifi:o(
OK, jsou to tvoje prachy...Když myslíš, že jsou vhodně investované, nic proti..
Mít ty peníze, tak neváhám a nacpu je do auta také. Pro jistotu a také pro radost.
Ivls: jsem zvědavý na fotky jak jsi to vše nacpal do prahů :-)
Už bych neřešil adekvátnost investice, některé věci nejsou jen o penězích. Těším se na fotky.
No ale taky mezi pruchodku dveri??
moc pekne kabliky a i hezky tvarovatelne...vuci zbytku instalace by byl hrich tam dat neco obycejnejsiho :-)
8PR uz ale do origo pruchodky asi nepude :-)
znam ivlse uz par let a vim ze si na kvalitu potrpi a nedela moc kompromisy, i kdyz i mne se takove investice do kabelu a podobnych veci zdaji absolutne zbytecne, rozumim mu a nesnazim se mu cokoliv vymlouvat a fandim mu, lepsi to nacpat do kabelu nez za mesic prohulit a prochlastat :)