Navštíveno 1659x

Ahoj,chtěl jsem se zeptat jestli je dobrý dát zesilovač na repro Magnat dark power 203 ukotvený v MDF platě.Popřípadně pokud stačí radio Panasonic cq-c7301N 4x50W(26W skutečnost na 4 kanály)Jde mi o to jestli když mají repro 80w jestli má vvýznam na ně dávat ten zesík,díky za rady
v kazdem pripade ano,jakykoliv zesik s realnim vykonem treba 50W na kanal bude hrat 100x lip jak jakykoli konec v radiu...
pokud by si newco schanel,mam tu dost pouzitych znackovych zesilovacu za nizke ceny
[ Link ]

29.01.2010, 23:49 |
DaveX Co máš vpředu?
Pavel 528:Je mi jasné že žádný zesík nemá 500W to co se píše.Ale pokud ty repráky skutečně snesou 50W tak ho tam dám.Zatím ještě nevím jestli nepoužiju 4kanál že bych to zmustkoval na subwoofer,který se chystám dát do vozu.
DAvex:předek mám osazenej Magnat POwer BULL 2060 jsou to kompa 70W Rms ale ty na zesilovač zatím dávat nechci.

30.01.2010, 09:38 |
Bladzej | Upraveno: 2010-01-30 09:43:20
bobe: 4 kanál na subwoofer je to nejhorší co mužeš udělat.
postačí ti v předu kompa, vytlumený přední dveře a v kufru sub + zesiky ;)
vše je otázkou peněz.

30.01.2010, 09:59 |
DaveX Bladzej: pokud se chystá koupit woofer kolem 150-200W tak klidně použít 4k může. Je to dobré řešení, zapojíš na něj kompa i SW a jsi v pohodě. Na normální poslech stačí.
bob: to je nesmysl dávat zadní repráky na zesilovač a přední nechat na rádiu, jdeš na to úplně s pačné strany. Raději místo zesilovače kup tlumení a udělej pořádně přední dveře. Jak jsem začínal, tak jsem se ptal podobně jako ty. Měl jsem repra vpředu i vzadu a celý zadek jsem měl na zesilovači, díky tomu, že jsem nemusel tahat kabely do dveří a srát se s tlumením apod. No po chvíli jsem si našel čas, vytlumil dveře, vyhodil zadní repráky a dal zesilovač na přední a zvuk o 200% lepší. Nic tě nemlátí po uších zezadu apod.
Pokud dáš repráky dozadu a pak SW, tak když ty repráky neuzavřeš, bude se ti to mezi sebou mlátit a zvuk bude takový všelijaký.
Nech si to projít hlavou a udělej to tak, jak ti radíme.

30.01.2010, 10:41 |
bobmasitr | Upraveno: 2010-01-30 10:42:48
Odpovídám tak nějak vám oboum a samo děkuju za rady.Co se týče tlumení tlunmit dveře budu a budu dávat i kroužky MDF.Co se týče kufru ten tlumit též budu.PLato MDF se již dělá.V tom případě udělám nejlépe když koupím pouze 2kanál což je levnější než monoblok.MOnžá bych dal do budoucna zesilovač i na předek.Jasný je to otázkou peněz ale i času.Vím co chci ,ale dělat to budu postupně.

30.01.2010, 10:57 |
DaveX Očividně chceš jenom kravál. My se ti snažili poradit. Takových lidí, co říkají to bude tamto taky bude to bude atd. atd. bylo už plno :) Z toho nějak plyne, že tlumit dveře nejspíš nebudeš :P

30.01.2010, 11:18 |
bobmasitr | Upraveno: 2010-01-30 11:26:09
Tlumit dveře budu mám už doma tlumení i pěnu.Akorát nemám kde to dělat v takovej zimě.Plato mi dělá člen rover a matroš je nakoupenej.Nechci jen kravál.Ale tlumení chci za každou cenu i kdybych se měl obejít bez subwooferu.Navíc tlumení nechci jen z akustickýho hlediska na audio,ale chci si i ztišit auto.MDF kroužky se mi již také vyrábějí.Pzue se ptám na rady.Nechci tady řešit věci okolo.ptám se na konkretní věc.Vašich názorů si vážím ale Davex když něco něvím ptám se,neznamená že to dělat budu jinak.Ale jen nevím jestli je tedy lepší použít 2kanál na box zvlášť či 4kanál.Bylo by to na výkon subwooferu co uvádí výrobce 200-400W podle typu co vyberu aby se vešel do kufru
urco pouzij na subwoofer zvlast zesilovac.
Kicker18 děkuju za odpověď.

30.01.2010, 12:26 |
DaveX Pokud plánuješ teda i přední repra dát na zesilovač v budoucnu, tak kup 4k, buď na aktiv nebo klidně i na passiv a zapoj tam jak přední tak zadní repráky, když už tam ty zadní chceš mít a na sw kup zvlášť zesík. Já bych klidně nechal zadní repráky jen na rádiu a šel bych do aktivu. Sám mám sice passiv, ale morely chcou víc wattů, takže bych musel zainvestovat do zesilovače, což jsem si řekl, že už ne.
no asi je pravda že zadní repro na zesík asi dávat nemusím.Ono nebudou v tom MDF platě hrát nejhůř.Takže přední zesík a na subwoofer koupit 2 kanál zvlíšť.Mě je jasný že ve dveřích nebudou hrát ani se zesilovačem když to nevytlumím.Jak říkýám je zima jsem línej v zimě cokoliv dělat:)Ale díky, nechci vyhodit peníze za zesík a zjistit že to je celý špatně