Navštíveno 2349x

Zdravím,
potřeboval bych poradit (psal jsem to již jinde, ale odpověď téměř žádná), jaký by jste mi doporučili subwoofer 12" do bočnice Octavie (nejlépe z vlastních zkušeností), uzavřenka o velikosti do cca 32L (ještě jsem to nepočítal přesně, je to prozatím jen orientační). Provozováno to bude na zesilovači Rainbow iPaul 2.400 který umí v můstku 1x400W při 4Ohm. Proto bych chtěl woofer na 4Ohm (1x4 nebo 2x2Ohm) aby doopravdy dobře zahrál a nebyl bych zklamán. Vyhrazený styl mám, především rocková muzika, chtěl bych to jako podkres hudby, nepotřebuji nějaké hlasité tuc tuc, ale raději pro poslech SQ. eshop je jen demonstrační, nelpím na konkrétním eshopu (je to jen a jen pro info).
Co říkáte na toto:
Audio System HX 12 SQ
[ Link ] Focal Access 30 A1 DB
[ Link ] Rockford Fosgate Punch P2D212
[ Link ] MB QUART PWH 302
[ Link ] Proto bych prosil, jestli má někdo zkušenost s těmito kousky, jestli by mohl nějaký doporučit, abych nebyl zklamán, ale spíše jen nadšen, nebo víte o lepší alternativě? Nechci nic moc drahého, ale především také nic obyčejného. Čím více názorů, tím lépe, předem díky za rady.
s tímto bys byl určitě spokojen
[ Link ]
někdo tady kdysi prodával do O1 laminátovou ozvučnici společně s JL subem. mam dojem 30L, dělána byla k levému boku. snad za komplet chtěl 3jku. víc si nepamatuju
jj ale byla to 10" chtěl za to 3 komplet, nebo 2 za samotnou bednu. jakým způsobem chceš dělat ozvučnici? laminát?
No nejspíše jen komplet z MDF, s laminátem jsem prozatím neexperimentoval a ani se mi moc nechce, nepřijde mi to nijak moc pevné a myslím že to nebude to pravé ořechové, takže asi tak zatím. (a také do levého boku) Chci si to postavit sám, ale nechci být ani nikterak zklamaný, co z toho vyleze za zvuk, proto se ptám narovinu.
Co se týče návrhu od Midnite, koukal jsem na něj a o jeho kvalitách ani nepochybuji, ale nevím, je to na mě už celkem dost vysoká cena, MB quart jsem zde dal proto, že bych ho mohl sehnat se slevou.
na ten MBQ bys potřeboval silnější zesík... aspoň tak 700-800 ideal víc :)
No jestli chceš SW jen na SQ dokreslení, tak by ti mělo 400 watů stačit v pohodě. Z tvého výběru bych doporučil ten Audio System, sice jsem tento konkrétně v koktávce neslyšel ale zase na druhou stranu jsem neslyšel špatně hrající AS.
Ten Fekál z tvého výběru má impedanci 2x4 Ohmy, ten asi raději né.
Při výkonu zesu (jen) 400 watů vybírej z woofrů, co mají vyšší citlivost. Těch 85 dB u MBQ je docela málo.
Můj hlas je pro Audio System HX 12 SQ
A jsem opět skoro na začátku, nebráním se ani jinému zesu (ikdyž bych raději doplnil bratříčka k iPaulu 4.300), takže proto je tam ten Focal i MB Quart. Jinač bylo mi již doporučeno, že hraje výborně jak RF Punch, tak i MB Quart tak i AS HX 12 SQ a jsem teoreticky i téměř prakticky na začátku :-) Někdo ještě nějaký další nápad či radu na pomoc s výběrem? Vím je to dosti individuální, každému se líbí něco jiného, každé ucho uspokojí také jiný požadavek, ale zklamání nemám rád. (jelikož nerad kupuji jednu věc 2x kvůli blbosti či nevědomosti)
Myslím že sis odpověděl sám co se týče otázky výběru:-)Pokud nechceš být zklamán zajdi si někam do prodejny nebo oslov nekoho kdo tebou predem vybrané kousky má a poslechni si to,jelikož co člověk to original a každému se pozdává něco jiného...
edit:Jinak jako konny
kdbys netrval na 12", tak já osobně si nemůžu stěžovat na Helix P10.Ostatně dělá se i v 12" jako P12, ale myslím si že na dokres je 10" vhodnější. A stačí mu cca 12 litrů.
Popravdě netrvám na 12", už díky tobě přemýšlím o 10", takže vesměs nastává otázka, co bude nejlepší z 10" Opět bych se zajímal o Audiosystem HX 10 SQ, Rainbow 10" Hammer, nebo raději Amboss??? (že by bylo komplet vše od jedné značky?) Rockford Fosgate P2D210, možná P3D210, Ono totiž těch 30L v bočnici by bylo asi zřejmě úplně na hraně a jelikož to chci udělat celé z masivu, asi by ani tolika místa nebylo, takhle okolo těch 12-20L to bude pohodička a pokud jak říkáš to hraje výborně, neli-lépe a přesněji pro mé potřeby, určitě se tomu nebudu bránit, rád si nechám poradit, abych nebyl zklamaný, přeci jen to nechci na žádné tlaky. a nemám moc možnost si z toho nic poslechnout naživo, takže asi tak.
ja bych volil aliante 10´´ pokud SQ klidne jetej
AS HX su dospele suby, na 12-ku je tych 400W malo, ten sub ide v CB aj BP ale nie s tym zosilovacom.... proste je to nepomer.
ak to ma byt es-vkeee, skusil by som zakladnu radu od DLS, ak to ma byt tlstejsie tak zakladnu radu od JL
ak je to kombik, tak moze byt aj CB, ale do sedana by to mozno chcelo BR
Takže jsem dospěl k závěru, že použiji namísto dvoukanálu iPaulu raději monoblok Rainbow iPaul DM2000 (1x1000W/1Ohm, 1x730W/2Ohm, 1x360W/4Ohm), ucelil a zredukoval jsem si i volbu wooferů jen na 2 značky, otázkou je, co pro mne bude lepší.
Ani s těmi 12" si nejsem úplně jist kvůli danému místu o možné nemožnosti vytvořit danou ozvučnici. (AUTO JE HATCHBACK !!!! a uzavřená ozvučnice platí stále)
Audio System HX 10 SQ
[ Link ] Audio System HX 12 SQ
[ Link ] Rainbow Amboss 10
[ Link ] Případně rozeznám rozdíl mezi těmi levnějšími vůči těmto?
Audio System HX 10 PHASE
[ Link ] Audio System HX 12 PHASE
[ Link ] Rainbow Vanadium 10
[ Link ] Rainbow Vanadium 12
[ Link ] Snad mi to někdo opět o něco málo usnadní a usměrní mě správným směrem.

16.02.2010, 13:32 |
noclue | Upraveno: 2010-02-16 13:40:18
rozdiel medzi HX10SQ a PHASE bude pri digitalnom monobloku tych cca 5tisic, co das viac. Zvukovo NIC. Hlinikac ma tazsiu membranu, takze potrebujes viac vykonu...
Na dobry bas treba cca 500W analog a staci HX10SQ, mal som osmicku, ta bola ako frontsub uplne v pohode.
takze porozmyslaj nad lepsim zosikom na sub...
Myslim, ze svoj zaver si spravil pri pozerani internetovych stranok, a ze si to este nepocul. Keby si to totizto pocul, tak o 300W digitale ani nezacnes uvazovat :-)
principialne by mal zosik mat 2x tolko RMS ako sub aby to hral s lahkostou a kontrolou a pri pouziti Ipaula na 4Ohmy mas nejakych 300W a to ziadnemu z uvedenych nestaci, a uz vobec nie do uzavrenky, ktora ti cast vykonu utlmi.
aktualne mam frontsub od AudioDevelopment, je to 8-ka v CB s 180W RMS a je zapojeny na 1kW Zapco, hra squele. Na ten isty zosik mozem pustit aj 15" Stroker v BP.