Navštíveno 3221x

Mám iv golfa a chtěl bych komplet ozvučení ale vůbec nevím jaký komponenty zvolit.Jestli to má být aktiv nebo pasiv... Nejčastěji mi v aute hraje drum, hip hop a rock. Tak jestli by jste mi poradili od rádia až po vejšky. Prostě komplet... Finanční představa je kolem 40000Kč.Rád bych se vyvaroval špatným kupům jako jsem to dělal doposavat. Všem děkuji za rady...
Ohledně rádia mám čtyři favority Clarion DXZ 788RUSB
Alpine CDA-9887R
KENWOOD KDC-BT8044UY
Pioneer DEH-P88RS-2
Do jakýho by jste šli? Ohledně repraků a zesíků fakt nevim....
napiš odkud jsi, tohle je na dlouhé povídání, tak by jsi se mohl spíš někde stavět a poradit se, nebo pročítej a pročítej forum, je tu toho nespočetně
Davat do sestavy za 40000 Kc radio pres 10000 Kc mi prijde jako hloupost. Pokud nechces kupovat bazarove komponenty, tak aktiv bych za tyhle penize neresil.
Z tech tvych favoritu bych dal tedyn prvniho Clariona
Je taky dulezite, do jakeho auta to jde - zda combi/sedan atd. Pak se da vymyslet vice
Je to normál golf iv...Třídvéřko. Takže asi zapojení do pasivu..A jsem z Benátek nad Jizerou
Ještě podotknu že nechci vyhrát emmu jen si chci kvalitně poslechnout hudbu:)
resil bych lehce pouzity a jsi uplne v klidu na 40 a mas za to komponenty v P.cene 2x-3x vyssi
z radii bych do zadneho nesel co jsi uvedl .
A co říkáte na tohle osazení.? Dal ho do kupy Midnit

Já myslím, že super. Předpokládám, že pokud máš 4ch zes a rádio, které umí aktiv, tak že budou kompa v aktivu, takže nemám výhrad..
mě teda přijde zbytečné dávat člověku, co neumí pořádně ovládat aktív, nebo mu to nastavit a pak aby se do toho nehrabal, což je ale blbost, každý je zvědaví co to udělá dál
40k na aktiv z použitých komponent stačí a řekl bych že i s rezervou. Já jsem osobně DLS CA aktivně zapojoval na Pio 88RS - kompa Dego, sub Powerbass ES 12 a výsledek myslim že na svojí cenu výbornej. Ovšem za poředpokladu, že bych mohl využít starší komponenty, tak bych šel úplně někam jinam. Co se týče nastavení, tak je to vždykcy o tom člověku, pokud k tomu bude mít vztah, tak se to naučí nastaovat za pár dní a pak bude vysmátej. Pokud to bude analfabet, tak je skoro jedno co se mu dá pod ruku a vždykcy to bude tragédie. Osobně bych pro tyhle případy a obzvlášť pro rock úplně vynechal značky Alpine (platí hlavně pro novější modely), protože to je v tomle případě pro posluchače základ pro neúspěch - pokud chce někdo hlavně rámus, tak prosim.
Pro aktiv bez výhybky nebo procesoru neni tolik možností, držel bych se tedy osvědčených značek Clarion a Pioneer, který jsou prostě na rock použitelnější. Zesilovače v týhle relaici pro aktiv jetý, protože když porovnám třeba tyhle CAčka s tim co prodávám skoro nepoužitý já za podobnou cenu, tak to snad ani nemá moc cenu řešit...

16.02.2010, 22:44 |
prohifi.cz | Upraveno: 2010-02-16 22:46:44
mrkni treba sem - akce pouze u nas :-)
[ Link ] ta rozsirena akce s MB Quart DSC 4125 + Morel Tempo 6 ja za o dost lepsi penize a zvukove je to lepsi reseni - lepsi vysky, mnohem lepsi kicbassy, vice vykonu a lepsi kontrola
pripadne by bylo moc zajimave dat treba Morel Tempo 6 na 2 tyhle zesiky v akci:
[ Link ] dobre mrkni na beznou cenovku tech komponent. A mohl bys dokonale separovat levou a pravou stranu.
Druhe reseni se mi libi urcite vice a ses kvalitativne za stejne penize uplne jinde. Resim pouze kompa + zesik. Ostatni by se take dalo vymyslet nejak hodne zajimave. Kdyztak cvakni na mail a sepisu Ti i zbytek
Nejsem si ted jist, jak moc jsi v G IV omezen montazni hloubkou, protoze ty R6A patri k tem nejhlubsim repro (76 mm), takze opatrne.
Nebo si chvilku počkej a za cca 3 týdny budou k dispozici o mnoho lepší věcičky.. :-)

17.02.2010, 15:15 |
Midnite | Upraveno: 2010-02-17 15:18:16
Milan: zas tak bych nevyhlašoval že bude o zvukově tak jinde za jiné peníze... Porovnával jsem R6A, MS6A a Tempa 6 a Tempa byly super ale pro dalších pár lidí byly lepší zas DLS.
Zesík mbq dsc4125 není zas tak na kvalitu, spíš bych řekl takový základ.. Když už 2kanál tak aspoň
[ Link ] ...
každopádně u G IV nejsi skoro limitován hloubkou kór když máš podložky.
edit: a napájecí sada o 20qmm není zas tak vhodná
2 Midnite: nevim kolik ti Revilohifi plati, ale uz to trosku prehanis... to, co pises, neni pravda. MS6A se daji trosku porovnavat s Tempacema, ale treba R6Acka maji horsi vysky a kvalitativne je to o dost nize. Nevim, s kym jsi to presne porovnaval, ale neprijde mi to objektivni.
A zvukove urcite nesouhlasim s tim, ze je ESX lepsi nez MBQ. Starsi modely ESX byly hodne povedene, ale ted mi prijde, ze to maji Nemci u MBQ vychytanejsi.
20ka sada je uplne v pohode. Zesik ma 100A pojistku, ale takovy proud by tam samozrejme tekl jenom v pripade, ze bys jej 2x mustkoval, coz je hloupost. Pokud ho das na dvoje repra nebo predni repra + basak, tj. ve 2 ohmech bezi pouze 3. a 4. kanal, spotreba je samozrejme o dost mensi a 20ka sada je naprosto dostatecna.
Fearless je fajn, ale porad bezi v Dcku, zatimco MBQ v ABcku. A v tehle cene bych urcite preferoval ABcko.

17.02.2010, 16:27 |
Midnite | Upraveno: 2010-02-17 16:28:22
Milan: neplatí mi nic, a také nevidím důvod proč bych to sem nenapsal když s tím mám zkušenosti. Porovnával jsem to u sebe v autě (Tempa+dsc i ra20) a MS6A i R6A na RA20.. stejné podmínky pro všechny repra (tlumení dveří).. Psal jsem že já byl pro tempa ale jiným se víc líbilo MS6A a někomu dokonce R6A tudíž 1000 lidí 1000 názorů takže ,,kvalitativně,, je zde velmi relativní pojem..
ad zesíky.. Můžeš mi prosím vyvětlit jaký je rozdíl v D a AB v této ceně? (krom toho že D nebude tak zatěžovat zdroj). Díky
Milane vůbec nechápu, co si to dovoluješ. Tuhle sestavu vidím poprvé a ani ji se mnou Midnite nekonzultoval. I když sám něco chce pro sebe, má vlastní hlavu. Jestli ty musíš někomu platit za to, aby ti sem tam hodil odkaz na tvůj shop, tak je to tvoje věc, ale tvoji obchodní politiku nevztahuj na mě.
Jinak ohledně zesilovačů MBQ. Když už jsme o konzultaci vhodnosti zesilovače na tempa, tak sám víš, jak jsou Tempa nenažrené. Dokonce jsme tuto kombinaci konzultovali společně a shodli jsme se, že si to spolu celkem rozumí. To souhlas. Ale..
MBQ DSC 4125 uvádí svoje výkony na 14.4 V, případně na 13.8V, což u zesilovače mít prostě nebudeš. Přitom jeho jediná výhoda je v poměrně velkém výkonu za pěkné pěníze. Teď co je ale lepší. AB Zesilovač, který na terminálech nemá potřebných 14.4V, má horší odstup signál/šum a nižší výkon, jak zmiňovaný zesilovač třídy D, který nebude fungovat jako topinkovač?
Ohledně napájecí sady. Sám moc dobře víš, že napájecí kabel o průřezu 20qmm je do proudové zatížitelnost max 65 A na délku 5m. Sám zde tvrdíž, že je možné použít přední dva kanály na kompa a druhé dva (ve 2 ohmech) v můstku na subwoofer. Už v tomto případě je prostě napájecí kabel 20qmm nevyhovující, obzvláště, když je to AB.
Promiň, kamarádi být můžem, ale srát na hlavu si nenechám..
Neodolám reagovat...Sem tam odkaz jo??? Očivydně tlačí tvůj shop a co sem zaslechl tak nějaká dohoda existuje,tak zas nedělejte :-//
Jestli existuje nějaká dohoda je jen moje věc. Určitě Midnitemu neplatím. Myslím, že každý prodejce má lidi, kteří sem tam prodají věci od něj. Není na tom nic špatného a jestli dokáže člověku poradit a pak prodat, tak to svědčí jen o jeho odborných znalostech a patřičném obchodním talentu.
Pořád lepší, jak věci typu "máš mail", kde je patřičně upravená cena a sestava, která k sobě nejde ani parametry, natož logikou..
Btw. Midnite se tak rozhodl sám a svobodně. Nijak ho nedržím a nevydržuju. Že to funguje svědčí o všeobecné spokojenosti..
Rover: myslím že není potřeba nic tlačit.. Hážu linky na revilohifi.cz jelikož má u většiny produktů nejlepší cenu, tudíž lidi nemusí hledat levnější (což hledá každý).. Nebudu sem dávat link na obchody kterým jde jen o zisk, nýbrž na ten kde vím že prodejce je ochoten i řešit vzniklé problémy a hledá nejlepší sestavu za možné peníze i na úkor profitu.. což se o většině prodejců nedá říct :)
Midnite: velice pěkná reakce,být tebou jdu do politiky:-)) Je mi to buřt jen sem musel reagovat když ste se do toho tak obuly. Žijte blaze :-)))
Rover: šel bych, ale jak se tam dostat :)

17.02.2010, 20:27 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2010-02-17 20:28:43
Do ničeho jsem se nemusel obouvat. Jen nechápu některé reakce.
Proč Midnite bere ode mě? Proč beru Kicx od Milana a ne od někoho jiného. Proč prodávám RF od Rapidu a ne od někoho jiného? Na tom se samozřejmě nikdo nepozastaví a je to normální.
Jinak tohle neberu jako nějaký problém, nebo spor. Kdyby něco, tak si zavolám, nebo napíšu přímo Milanovi. Tohle je jen taková zábava.. :-))
Takové to domácí žvýkání :-)))
jj, tak nějak. S Milanem spolupracujeme celkem hodně a myslím si, že si v téměř všem rozumíme. Jen mě trochu zarazilo, že do toho zatáhl mě. Kde co píše Midnite mi je jedno, pokud to nějak zásadně nepošpiňuje firmu jako takovou.
Pokud s ním nesouhlasí, má na to právo, a má taky právo vysvětlit proč. Ale aby tady zkoušel vytahovat nějaké pomluvy o případných platbách za to, že Midnite posílá odkazy na můj shop, mě nepřišlo jako relevantní řešení.. Toď vše..
Jdu žvýkat.. :-)))
k tématu....
Já bych ti poradil navštívit nějaký kamenný obchod,kde mají výběr a nějaké zkušenosti.Chceš ivestovat částku,která není nejnižší a osobně si myslím,že za tyto Kč lze udělat zástavbu včetně např. kvalitního DVDčka...a včetně montáže do auta.
Rady přes forum nebo sledování eshopů je fajn,ale tím zkušenosti nenaženeš.

20.02.2010, 19:36 |
noclue | Upraveno: 2010-02-20 19:40:09
midnite: Můžeš mi prosím vyvětlit jaký je rozdíl v D a AB ?
su aj digitalne zosiky, ktore poriadne zahraju, konkretne DVA:
1 Zapco C2K 9.0D
2 Areon
ostatne je bum-cink kategoria. Zosik je zaklad, bez toho sa mozes poskladat. Pri tych par watoch nehovor o nejakej zatazi, to je smiesne.
kennymestak:
mam autohifi komponenty za cca 10k€, ceny novych niekolkonasobne vyssie, samozrejme nie vsetko v aute :-) tiez som zacinal zostavou za cca 40k korun a dal som to spravit firme s kamennym obchodom (sega v bratislave) dojXbali to jak sa dalo. takze som potom vsetko predal, cele auto pretlmil, prekabloval a nanovo zacal hladat "kvalitny posluch". Pritom plati zasada, ze dolezita je montaz, nie komponenty. Dobry zvuk robi dobra montaz aj priemernych komponentov, nie drahe radio alebo repro. 2. zasada je, ze pouzite veci su za 1/2 alebo 1/3 ceny.
AK TRAFIS NA DOBRY KAMENNY OBCHOD; TAK TI TO USETRI VELA PENAZI; LEBO SICE KUPIS KOMPONENTY TROSKA DRAHSIE AKO OD INTERNETOVYCH; ALE PORADIA; NAMONTUJU A NASTAVIA TI TO...TO JE NA NEZAPLATENIE: CIZE SKOR SA SPYTAJ, KU KOMU MAS IST,ABY TVOJICH 40K BOLO OPTIMALNE VYUZITYCH :-) A NIE AKE KOMPONENTY MAS KUPIT: INSTALACIA JE DOLEZITEJSIA
AK SI PREDSA CHCES SAM VSETKO STAVAT A ZHANAT, tak kup v bazare Pio 88-RS alebo starsie Alpine 9835,9833, Clarion 788, a vyssie su super radia za malo penazi.
Zosilovace kup tiez pouzite, slusnych znaciek, nie nove cinske piXoviny ako to, co tu ludia tlacia. Tiez udaje vyrobcov su smiesne, ked stary americky zosik s 2x150W na papieri zahra lepsie, detailnejsie a dynamickejsie ako novsi s 2x360W :-) A bol to rucne montovany anglicky skvost.
Pri 40k na zostavu je cinsky zosik za 3-ku ubohost.
Moj navrh (odskusane komponenty a nikto ma neplati:-):
len z toho, co je aktualne v bazare ako ilustracia
radio clarion dxz 958RMC za 7K
genialny zvuk a moznosti nastavenia, zastaraly design
ak sa ti nepaci, tak jazdene pio 88 je istota...
zosik Phase Evolution RS4 7000- genialna seria, po krachu Phase sa predavali za babku, zosik ma dost stavy aj na basak, naslapany zvuk, ak neskor budes chciet pridat extra zosik na basak, tak tento mozes dat na kompa do aktivu...
Kompa AS HX 165SQ za 195€, dobre kompa, nie su tak nenazrate ako ine, AS vysky su oproti morelu troska ostrejsie, ale inak velmi slusny material
subwoofer AS HX 10 SQ za 119€ senzacny basak tych 350W v mostiku mu na zaciatok staci, dat do kufra do basreflexu podla navodu vyrobcu, ten basak hra podstatn lepsie, cistejsie, kontrolovanejsie a rychlejsie ako ako mnoho drahsich (pravda na Studiu 500 hra skoro vsetko dobre :-)
komponenty spolu 22k a ostane Ti 18k na instalacny material a pracu. kup 4m2 stp vibroplastu za 150€ na tlmenie, mas na predne dvere, kufor a vsetko, co by este drncalo, co ti ostane po platoch predas...
nejaku ANS pod tapaciry, MDF na bednu a medzikruzky do dveri...
35mm2 kablova sada na napajanie RS4 staci, mas aj rezervu ked do buducnosti chces viac a kupis druhu baterku ako Hawker Genesis EP16, tiez znama po vylepseni ako oddyssey PC680.
V beznom aute mas 4m (mam razvor 2730 a mam 4m hlavny kabel medzi baterkami)
repro kabel neotech soundstream 2x3mm2 na kompa aj na basak, nie nejake dvojlinkove autohifi nezmysly.
cinche nie autohifi ale nejaky slusny mikrofon kabel, napr belden, neutrik koncovky za 1,4€ kus
ked dostanes do ruky AIV colorado, Audison Sonus apodobne tak aj autohifi
a este Ti 10000 ostane na montaz... to nie je vela ale da sa... :-)
preco tolko pisem, nie nemam Ta rad, nechcem nic predat, len ma seru kecy niektorych predajcov, ktori maju spatne vyrobky tlacia ich hlava nehlava (nikto konkretny)
PS: od prohifi.cz som mal Morel Elate 3W, Supremo 6, CDM-88, 2x Genesis DM a 1xDMX, Milan, doteraz mam Picolla v aute :-)
Ma super podmienky, perfektny pristup a servis... ale cinskym MBQ (so starym MBQ to nema nic spolocne, uz posledne "referencne" kompa QSD boli pruser) zosikom asi nikdy neuverim, takisto cinskej ESX serii (stare americke ESX su o niecom inom)
fu, ale uz koncim
Ámen. Krásnej příspěvek..

20.02.2010, 20:45 |
kennymestak | Upraveno: 2010-02-20 20:46:05
noclue: díky..