Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pomoc při výběru nového repra

o Navštíveno 2597x o
o 20.02.2010, 14:08 | Pol!
Zdravim,rád bych poprosil o pomoc při výběru nových repráků do svého VW passat B5.
ted tam mám origo repráky,které už vcelku škrčí i při normální hlasitosti,takže bych rád vyměnil za nějaké nové,které budou hrát hezky basy atd,ale nepotřebuji stím udělat nějaký šílený cirkus.
rádio mám Panasonic CQ-DFX783N s Mosfetem, to měnit nehodlám......vím že to passata sedí repro 165mm ale to je tak asi vše co vím.
takže budu rád za nějaké konkrétní odkazy na dobré repro za přijatelnou cenu,a klidně i bazarové pokud bude v dobrém stavu!předem díky moc za help

o 20.02.2010, 14:18 | luda551
no a budou jen na radiu nebo i zesilovač ??? budou se tlumit dveře ??
a další otazka kolik je přijatelná cena :)
ppro nekoho to je 1000-2000kč pro druhyho 5000-30000kč :D chtělo by to dát nějaký strop a hlavně napsaT co posloucháš za styl hudby po né všechno sedne na rock , rnb , rap, dnb , trance atp...
o 20.02.2010, 14:25 | Pol!
no to sem zapomněl zmínit! strop bych dal tak max 2500,nechci zas do toho vrážet nějak moc,no budou přímo z rádia,zesilovač nemam,leda kdybych sehnal nejaky gratis,a to spíš nic! no jinak tlumení zatim nevim,max jen nejaké lehké...všechno se u mě odvíjí od peněz....jinak hudbu více méně Dubstep,DnB,Trance,House,někdy trošku Rock.....jen ne dechovku a heavymetal :)
o 20.02.2010, 14:46 | prohifi.cz
za tyhle penize bych dal:
1x [ Link ]
2x [ Link ]

chce to aspon trosku polepit vnitrni plech, pokud od reproduktoru ocekavas aspon nejake basy a nechces, aby Ti zvonily plechy
o 20.02.2010, 15:16 | Pol!
no to nevypadá zle. a je lepší vylepit vnitřní plech dveří (tim myslim jako plech s pojezdy oken atd) nebo vnější plech,který je schovaný pod vnitřním?je mi jasné že nejlepší by bylo vylepit oba,ale to by zas vyšlo na jiné peníze...
o 20.02.2010, 16:08 | DaveX
Nejlepší je oba, vnitřní se lepí hezky, tam nejsou díry, vnější hůř, víc práce s zacelením děr. Našetřil bych a určitě zainvestoval 800 i na vnitřní plech.
o 20.02.2010, 16:14 | luda551
to co vybral Milan tak je myslim jedna z nej voleb.Myslím že by stálo zato polepit trochu i vnitřní. a na vnejší použít 2 pláty VIBRAFLEXU 40 i když by mela vpohode stacit ta 25ka
o 20.02.2010, 16:50 | Pol!
ok.dival sem se na prohifi.cz na sekci jak lepit tlumici platy,a nejak podobne bych se oto mohl pokusit....vezmu to teda asi trochu i s vnějším plechem,ikdyz to bude víc práce a víc peněz,ale když říkáte tak se to snad vyplatí!jinak kolik těch 25tkových plátů co tu dal na odkazu Milan mám koupit? jsou to pláty 50x100 tak kolik jich použiju na vnitřní a trochu vnějšího plechu na obě přední dveře?díky moc
o 20.02.2010, 19:12 | luda551
no v klidu by stačily 4pláty na komplet 1 dveře
o 20.02.2010, 20:57 | prohifi.cz
mame to tam uvedeno v odkazu - na velmi dobre vytlumeni obou prednich dveri jsou potreba celkem 4 platy a mas to bez kompromisu... a velmi dobry zvuk za prijemne penize
o 20.02.2010, 21:04 | rover (WoodTech)
Hele vytlumit oboje dveře 4 platama je blbost pokud to neosereš je to jak píše luda551 a to 4 ks na jedny dvere plus nejakou akustickou penu pod tapec...
o 20.02.2010, 22:27 | s1michael
Pol! : myslim, že tyhle repro budou 100x lepší.
ale je to jen na tobě.

[ Link ]
o 21.02.2010, 12:45 | Pol!
videl bych to tak ze napred příjde repro,a poté tlumení dveří.nahodou kdyby měl někdo odkaz na levnější tlumení než na prohifi.cz tak bych byl rád,ale pokud je to nejlevnější alternativa tak v pořádku.
jinak s1michale: problem je v tom že se mezi reprakama vubec nevyznám,jen podle toho jak srovnávám nabídku od Milana a od tebe,tak vidím že ty Kicx mají RMS 90W a tvé 50W ale jak říkám,opravdu vtomhle nejsem nijak zběhlý,proto se mi spíš hodí rada od lidí orientujících se vtomhle,než jen abych vybral sám! takže pokud může někdo zhodnotit tyhle dvě nabídky tak budu velmi vděčný...díky moc
o 21.02.2010, 13:25 | Driver3
No asi takhle, zkus si někam zajet, kde prodávají a zabývají se carhifi, kde mají audio stěnu s repráky a chce si to v klidu odposlouchat. Co bych doporučil za sebe, tak Rainbow SLX 265 Deluxe, dají se sehnat okolo 2500,- a poslech více než brilantní (s origo se srovnat rozhodně nedají), ale co člověk, to jiná chuť, takže lepší bude když si poslechneš sám za sebe co bude lahodit tvému uchu!!!! + samozřejmostí tlumení a to bezpochybně akorát nevím jak u Passata, ale u Octávky bylo zapotřebí pořídit MDF podložky, tam je to podmínka. Akorát pozor, tyto repra mají o něco větší magnet, takže u Octávky jsem musel řezat rožek uchycení stahovačky, ale zvuk mě sedící a lahodící z toho mám. Popravdě je lepší to honit přes zesilovač pokud chceš výraznější basy bez wooferu!!!! Tak máš tu o radu více, hold je to na tobě, já doporučuji někde si odposlouchat několik reproduktorů a porovnat.
o 21.02.2010, 16:14 | s1michael | Upraveno: 2010-02-21 16:14:27
Pol! : Chápu co tím myslíš, ale ať ti někdo taky ukáže jak vypadá repro, který skutečně má 90W RMS a ne jako všechny tyhle americký značky (kromě Rockford Fosgate ale to je jiná třída) a zvukově se to taky nedá srovnávat. Ale jak píše Driver3 opravdu si někam zajeď ať víš jak to hraje aby si si nenaběh a pak toho nelitoval. A nemyslim tim aby jsi vyloženě koupil ty moje repro. Koukni se třeba po sinus live nebo magnat, blaupunkt. Je jich více, ale mě už do auta ameriky nesměj. Klidně mě tu někdo zkritizujte ale toť můj názor a zkušenost. Jinak tlumení samozřejmě ideální jsou komplet dveře se vším všudy, ale vzhledem k penězům bych polepil dveře za repro. A ty kroužky z MDF se daj sehnat okolo 400.- hlavně si nekupuj ty plastový
o 21.02.2010, 17:38 | DaveX | Upraveno: 2010-02-21 17:46:08
rover: nemyslím si, že bych něco osral: [ Link ]

Bavil jsem se o felicii. Vytlumeno celý vnitřní a celý vnější plech. Na celé ploše. Spotřeboval jsem necelé 4 platy vibry. A to mám ještě nařezané čtverečky 20x20 a přelepované.

s1michael: Napiš, s jakýma značkama máš špatné zkušenosti, když tu doporučuješ magnat a blaupunkt.

Jinak kdybych tlumil dveře, tak bych určitě vytlumil vnitřní plech a udělal uzavřenou ozvučnici. Vnější plech jde dolepit vždycky.
o 21.02.2010, 19:24 | Driver3
Popravdě, já když si byl odposlouchat repro, tak mi nesedli z těch levných (okolo 2000,-) Sinuslive, Magnat mi přišli jako odpad!!!! celkem se mi zalíbili Helix Dark Blue 62.1, nesedli mi ani daleko dražší repra typu DLS - jinými hrozně vychvalované (neříkám že hrají špatně, ale nelíbilo se mi to zabarvení zvuku), za mě jen mohu říci bohužel. Ale nadchli mě mnou zmiňované Rainbowy a proto jsem do nich šel. Ale zase co se líbí mě, nemusí se líbit tobě, ale Magnaty jako fakt néééé. Blaupunkty bych asi sám taky nijak nedoporučil. Jak říkám, někam si zajeď a odposlouchej, rovnou ti tam řeknou co a jak a budeš spokojenej, že máš něco, co se tobě samému bude líbit.
o 21.02.2010, 20:14 | s1michael
Já nikomu nedoporučuji magnat a spol. Já psal jen ať se poohlídne po těchto značkách nebo tomu podobným. žádný KICK, CRUNCH, BOSS apod. Stějně tak bych nedoporučil SONY. a neříkám, že levný magnat znamená dobrý magnat. Na můj vkus hrajou ty ameriky strašně uřvaně na středech bez basů a čistých výšek. To i ty Sencory hrajou sice bez dynamiky ale aspoň čistě, ale tam se odvíjí od ceny... Já osobně preferuji Pioneer,RF a Focal. Ale musim uznat, že od pioneera ta základní řada nebo dvě stojej taky za ... ale pořád hrajou asi tak na úrovni toho nejvyššího modelu od Kicku nebo jim podobných. A také musím souhlasit s Driverem3. Každému se líbí něco jiného
o 21.02.2010, 20:26 | DaveX
s1michael: Těma Kick myslíš Kicx nebo Kicker?

Jinak nevím, co to tu blábolíš. Sám jsem montoval Crunche GTRka a jejich basová složka je hodně dobrá a výšky taky parádní. Řekl bych, že v ceně kolem 1800 jsou jedny z nejlepších repro, co můžeš koupit. Stejně tak i BMX. Třeba Kicxy na mě zapůsobily trochu hůře, konkrétně [ Link ] Basová složka taky dobrá, ale výšky mi neseděly.
o 21.02.2010, 20:29 | Pol!
ok,tak díky za rady,poohlédnu se po tom co je k mání...jen musím zjistit kde něco mají....mimochodem není tady někdo z okolí zlína?
o 21.02.2010, 20:44 | Driver3
Asi bych ti doporučil do Brna, zase až tak daleko to nemáš, myslím že určitě výběr mít budou. mrkni na obrázek na úvodní stránce toho demo panelu.
[ Link ] a mají dost věcí skladem, hlavně těch běžnějších a více prodávaných věcí. Jinak kdo další z Brna nebo bližšího okolí tam ještě je, netuším, by se musel sám přihlásit. :-)
o 21.02.2010, 20:46 | s1michael
DaveX: myslim Kick. Kicker je trochu něco jiného jak finančně tak kvalitativně.
Nemá smysl se tady dohadovat o zvuku takových a tykových repro. Každýmu sedí něco jiného. A ještě musím říct,že kolikrát hrajou ty originál papírový nesmysly líp než některé komponentní za levné peníze. Ale opět je to jenom můj názor
o 21.02.2010, 20:48 | s1michael
Driver3: S touto prodejnou mám velice dobré zkušenosti
o 21.02.2010, 20:54 | s1michael
Omlouvám se všem. Ale právě jsem zjistil, že KICK není amerika ale RUSKO.
o 21.02.2010, 21:10 | Driver3
Pol!: Omlouvám se, do Brna to máš skoro příjemných 100km, no hold nevím jestli je někdo blíže, co bude mít takový velký výběr.
s1michael: Co se týče Kicx třebas ICQ, tak ty jsou navržené v USA, takže je to prašť jak uhoď, jestli Amerika nebo Rusko výroba :-D
o 22.02.2010, 10:39 | prohifi.cz
Hodne zalezi na montazi a ostatnich komponentach - zrovna Kicx GFQ 6.2 jsou nase nejprodavanejsi reproduktory a uprimne zatim jsem od nikoho neslysel, ze by mu vysky nesedely.
Tedy slysel jsem, ale problem byl v tom, ze je clovek neumel namontovat. Nekomu se vysky zdaly ostrejsi, stacilo je nesmerovat naprimo, ale lehce mimo osu a zvuk je hned uplne jiny.

Kicx jsou navrzene v USA, vetsina je vyrabena v Rusku. A je to hodne velky rozdil proti konkurencnim vecem, ktere jsou vyrabene v Cine! Takze prast jak uhod to rozhodne neni.
o 22.02.2010, 12:00 | DaveX
No mě se zdály ostré i při téměř přímém nasměrování. Je to ale jen můj názor, třeba výšky od GTRek ( [ Link ] ) se mi zdály o dost lepší a ani v basech se repráky neztrácí. Ale asi jsem moc náročný, když poslouchám v autě pořád morely.

V této ceně tam ale nějaké extrémní rozdíly nebudou, záleží na více věcech.
o 22.02.2010, 12:04 | Pol!
no ta prodejna v brně vypadá velmi hezky,je asi marné hledat něco s větším výběrem v blízkém okolí :) jinak sem prochzel jejich nabídku repra v ceně okolo 1500kč a vcelku mi padly to oka tyhle
[ Link ]
[ Link ]
...ale jak říkám,koukám na to ale stejně tomu prd rozumím,a navíc když se tady vedou tahanice otom která značka je lepší tak oto je to těžší !
o 22.02.2010, 12:18 | prohifi.cz
2 DaveX: taky jsem navykly na vysky Morelu, konkretne Morel Supremo Piccolo na Genesis DMA...
Ale jde i o zbytek sestavy, hodne dulezity je predevsim zdroj hudby. Nekdo ma rad ostre vysky, tak si koupi Alpinku, ktera ma vysek dost, nasmeruje vysky primo na ucho a je to. Prave ze pri primem nasmerovani jsou neostrejsi.
Kdyz chce nekdo prijemnejsi vysky, tak je nasmeruje lehce mimo osu a da na Pioneera nebo Clariona a hned je to jine.
Vysky u Kicxu GFQ u nas chvalili lide i treba s Morel Elate 6. Samozrejme ne ze by je srovnavali, ale ze je v dane cene mile prekvapily. Je to ale o uchu kazdeho.

2 Pol!: pokud chces kvalitni zvuk a vis, ze o tom moc nevis, tak nejnebezpecnejsi je vybrat si neco sam :-)
Pokud chces kvalitni zvuk, tak bych urcite neresil koaxialni reproduktory. Tim ten zvuk cely pohrbis.
o 22.02.2010, 12:26 | DaveX
prohifi.cz: aha aha, já to s tím přímým nasměrováním pochopil asi jinak. Rádio má Clarion (na způsob tohoto [ Link ] ale starší typ). Zesilovač na ně má starší, ale kvalitní helix, který už taky na googlu asi nedohledám.

Ale mi říkal, že mu to zcela vyhovuje, jen mě se to zdálo ostřejší.
o 22.02.2010, 13:02 | prohifi.cz
Jasne - kdyz mame jine ucho... jenom me to prekvapilo, protoze absolutni vetsina lidi na Kicxech chvali nejvice prave vysky.
o 22.02.2010, 14:04 | Pol!
2 Prohifi.cz : já vím,to je právě ten problém že třeba ani neznám rozdíl mezi Koaxiálníma a Komponentníma reprákama.... co třeba tyhle?
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

jinak i na ahifi.cz vychvalují ty Kicx stc
o 22.02.2010, 14:32 | DaveX
Těma GTRkama chybu neuděláš. Klidně je vem, budeš hodně spokojený.
o 22.02.2010, 14:37 | axetom
Tak se dovolim pridat. Mel sem jich vepredu par. (dvere jsou vtlumene, 3xmdf krouzek, uzavrene (lamino+preklizka) mel sem groundzero (koaxy) na radio super ale privetsi hlasitosti prestali hrat ciste. Kicx stc 6.2 vcelku slusny, icq 6.2-docela usly a nyni mam crunch gtr 6.2 ci a rozhodne se to neda srovna. Oproti kicx hrajou o dost lepe, libi se mi stredy i vejsky.(krom groundzero vse pohanene tim samym zesikem)
o 22.02.2010, 14:49 | Pol!
no ja to budu mít napojené rovnou z radia,zesík žádný zatím nemám......takže Crunch byste volili jako nejvhodnější volbu?
o 22.02.2010, 14:53 | axetom
na radio nevim jak zahrajou ale za me urcite crunche:)
o 22.02.2010, 14:58 | Pol!
zesilovač bych možná doplnil časem,ale ted na něj peníze nejsou.....mimochodem ty MDF kroužky jsou nutnostní k novému repru nebo je to jen větší výhoda při montáži?nejlevnější na passata jsem našel tyhle
[ Link ]
o 22.02.2010, 15:06 | DaveX
Na rádiu ti taky zahrají hezky, ale vytlumil bych časem i dveře, bez vytlumených dveří je nesmysl je dávat na zesilovač. Jinak se poptej člena rover, určitě ty kroužky udělá levněji. Myslím, že prodával za 100 Kč jeden.

o 22.02.2010, 15:12 | Pol!
ok,diky,poptám se....jinak tlumit dveře budu i bez zesilovače....zatím to teda vypadá na nákup Crunchů plus tlumících desek a MDF kroužků,no a možná někdy časem zesilovač....ale asi si stejně udělám výlet do brna do toho kamenného shopu...ale ty Crunche se mi líbí
o 22.02.2010, 15:44 | Pol!
tohle sem našel v bazaru....někdo nejaky nazor?

[ Link ]
o 22.02.2010, 16:32 | DaveX
Pol!: to jsou ale 130 mm

Já bych v této ceně bral ty crunche, za 1470 je to paráda, lepší za takové peníze nejspíš neseženeš. Jedině bazarové ;)
o 22.02.2010, 19:57 | rover (WoodTech)
Máš mail. Kroužky ,kompa a tlumení není problém dodat:-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3675 sekund.