Navštíveno 4001x

23.02.2010, 21:28 |
pesa ahoj,
tak po par hodinovem testu Denonu najednou zmizela energie z poslechu :(
Vykon dostacujici - ACV namereno opet 5,45V - gain zhruba na 60%
Objektivni problemy: 2x takovy sum oproti Helixu, pri vypinani lupnuti do reproduktorů
Subjektivni rozdily: Denon nemel takovou kontrolu nad stredobasy jako Helix = Damping horsi. A celkove byl prostor jakysi uzsi a bez zivota. Nemasne, neslane...
Pri vyssich hlasitostech odhadem 90-100dB tendence k agresivite :(

23.02.2010, 21:29 |
pesa

23.02.2010, 21:30 |
pesa
To ACV je RMS alebo Pk-Pk? Ak RMS, tak by bol vykon do 4 Ohm cca. 7,5W a to je kurevsky malo! Nechcem si predstavit tu ostru limitaciu. A signal co by z toho liezol. Sum moze byt sposobeny nekvalitnymi OZ v signalovej ceste (pozeral si to) a to lupnutie bude pravdepodbne DC zlozka na vystupe, zeby nedokonale DC-servo? :-)
Aha este vidim aj NON NFB, tak to hovori za vsetko...Pretoze taky zosik sa neda postavit, skor by tam malo byt NON GLOBAL NFB....
hm srovnani 350 vs felici :-oboje to přece jede
Je sice super, že si se vrhl do testování a rozšiřuješ zde obzory, ale top doba těchto Denonů je už dávno pryč. Možná před 5ti lety, když po tom byl hlad, ale dneska už to vidím boužel jako starou potvoru. Ale měl sem podobnou a ve svý době luxusní počin.
Ale jak rád říkám, kdo si hraje nezlobí a je lepší jednou slyšet než to stokrát číst a pak dělat chytrýho - jak se to tu teď snaží dělat spousta novejch členů. Zkušenosti nemaj žádný a přitom radí, jako by měli naposloucháno deset let v kuse.
Pesa: Máš v merku tastovat něco dál? Ať víme, na co se těšit :)

24.02.2010, 08:50 |
Pavel02 | Upraveno: 2010-02-24 08:54:08
Pesa, Milhauzz: tato řada od DENONU je už fakt hodně stará. To že jim scházel výkon je obecně známá věc. To že jsou to zesilovače vhodné pro horní část kmitočtového pásma je taky milovníkům denonů známé. Řada DCA 400,600,800 na tam je už výkonově trochu líp, ale stejně tak i tyto jsou spíš pro středy a výšky než pro středobasy. Já mám ted daný DCA 600 na výšky MB Quard a spokojenost. DCA 400 měl Ivls půjčený na výšky Focalů a byl spokojený.
Pesa: O HELIXU jsi skoro nic nenapsal.

24.02.2010, 21:33 |
pesa ano kdo si hraje nezlobi :)
v planu mam snad vse co mi prijde pod ruku :)
Dle meho jsem reproduktory zvolil velice dobre a nyni muzu jen menit zesiky - idealni stav byt co nejobjektivnejsi
dalsi v rade bude m.j. Genesis, Sinfoni, Brax, ale snad i DLS, ESX a vse co se zde na foru toci - Hifonics, Phase, DLS, etc... jsem proste zvedavej na vsechno... :)

24.02.2010, 21:41 |
pesa jeste k Denonu. Kdyz jsem nazpet zapojil Helix, tak nejen, ze chybi kontrola stredobasu, ale vysky a hlavne jejich pruzracnost u Denonu vubec nebyla. VUBEC. Pri zapojeni Helixe, se cely prostor rozjasnil = opet logicky diky vyssim kmitoctum, ktere 3400 nedokazala reprodukovat :(
Denon bych videl idealni do levnych sestav s agresivnimi vyskami, ktere se diky tomuto zesilovaci "otupi"
Vykonu ma do levnejsich sestav dostatek.

24.02.2010, 21:56 |
pesa hlavne jsem zvedavej na zesilovace typu Spectron a ostatni low end či mid range, ktere diky cene mohou prekvapit prave ty, kteri tyto zesilovace nikdy netestovali a rovnou je odsuzují.......neni umeni pochutnat si na drahem vine...ale vybrat takove, ktere vas prijemne prekvapi a radost udela. A pokud si zesilovace sami nedelame, tak nas muze prekvapit prave ta kvalita vs. cena....priste luxusni kousek, ktery mi zapujcil Drobek: Genesis 4 Channel viz
[ Link ]
pesa: nechystáš nějaký audison? klidně i ty starší...

24.02.2010, 22:31 |
pesa myslim, ze dalsi kousek o italů bude otazka dubna ;), popr.
[ Link ]
Snad se taky můžu připojit do diskuze ohledně DENONů.
Měl jsem v autě několik kousků a musím konstatovat, že byl docela rozdíl kus od kusu. Možná jsi měl smůlu na horší kus, bůh ví co má už všechno za sebou. Některé kusy začaly pořádně hrát až po 1/2 hodině hraní. Nemám (zatím) přímé srovnání Helix A4 vs Denon DCA-3400 ale poslat Denona (všechny Denony) do levnych sestav (!!!) - no nevím nevím.
Jsem docela zvědavej na srovnání Helix A4 a Genesis Four-Channel. S Genesisem mám osobní zkušenost. Jestli budete testovat o víkendu, tak dej vědět, měl bych zájem se testu zúčastnit :-)
pesa: nechces to hazet do jednoho prispevku at je to vse pohromade?

25.02.2010, 16:35 |
Pavel02 | Upraveno: 2010-02-25 16:37:57
Pesa: tak jak napsal konny - asi to nebyl zrovna dobrý kousek od DENONu nebo s ním bylo dříve špatně zacházeno. Moje zkušenosti s DENONY jsou naprosto jiné. Používat DENON k otupení agresivních výšek považuji za naprostý úlet.

25.02.2010, 21:11 |
pesa se zesikama se snazim minimalne 3dny jezdit tak, abych si na ne zvykl a hlavne vyzkousel nejeden zanr plus vyloucil moment "prekvapeni" pri zmene znacky. Z toho vyplyva 4-6hodin hrani.
do jednoho prispevku to pak dame konzolidovane napr. po roce testovani :)
nejsem technicky študovanej, ale pokud je technicky mozne, ze tento jiz vysky proste mel zastrene, tak ano - byl to starej kousek. Otazkou je, kolik starejch kousku ma stejnej problem ;)

06.07.2010, 22:18 |
Leke UP :-)
Nejake novinky? ;-)