Navštíveno 2946x

Zdravim všechny nadšence. Mám jeden takovej docela velkej problem. Mam dva zesiky Helix SPXL 1000 zapojeny do linku a na nich napojenej Helix SPXL 12. Jenže ouha. Po zapnutí a lehkém zesílení zesiky vypnou (sepnou ochrany) Moje domněnka je , že když to zapojim podle jejich diagramu plusy na master a minusy na slave tak se dostanu na 1ohm na každym zesiku (repro je 2x2ohmy) a v návodu píšou, že je v linku stabilní od 2ohmu. Tak a teď nevim co stím dál??? napadlo mě zapojit cívky do serie (na 4ohmy)ale tím přijdu o strašnou spoustu výkonu. Nevíte někdo nebo nemáte zkušenosti? Všem díky
a baterii máš jakou, stáří a značka?
impedance vždycky vystoupá, takže když jedeš na "1ohm" tak ti to vyleze k těm 2, záleží na bedně.
Baterku mám PC 4000. Napájení jsem měřil na svorkách u zesiků a to je v poho.
to je jasny ze ti to vypne - kdyz jsou v linku stabilni na 2 ohm tak 1 ohm to neskousne - je to samy jako bys chtel po 2k kterej neni stabilni na jednotlivej kanal do 1 ohmu aby ti honil sub v mustku na 2 ohm = tudiz musis zapojit na 4 ohm. jinac myslim ze toto si Helix ohlidal a nachystal ochranu proti zniceni zesiku pri tomto zapojeni
1ohm to skousne ale ne na bezny hrani to ti proste bude blbnout chtel bych videt jak to tam mas udelany chce to pokud nemas baterku u zesu dat hodne kabelu poradny propojovaci kable a stejne to nemusi jet kup si jeste druhej sub a budes v pohode

13.03.2010, 12:48 |
petis Bude záležet na nastavení. Nevím jak se propojuje Linkovacím kabelem ale u většiny zesíku by neměl bejt delší než 30cm stejně tak propojený mínusy zesíku by neměly bejt delší než 30cm. Ideal je mít zesilovače na sobě.
Zkusil bych stáhnout gain na minimum a vyzkoušet, pak postupně přidávat
Oba zesiky mají stejně dlouhé napájecí kabely v 50kovém provedení plus i mínus. Mínusy jsou dlouhe cca 40cm a plusy jdou ještě přes pojistky takže cca 60cm.Vše je taženo přímo z baterky. Zesiky jsou na sobě. Linkovací kabel byl nějakej obyč cinch tak zkusim ještě teda kraťoučkou stíněnou verzi. Jinak jsem zkusil dát cívky do serie a je to ještě rychlejší vypnutí než když jsou tam jakoby na 1ohm. Sub totiž má mít 2x2ohmy ale naměřil jsem 2x3.3ohmu. Ještě vyzkoušim ten Gain. Díky
reseni by bylo ale ne s temahle zesikama ,dal bych pryc a koupil 1 poradnej

13.03.2010, 17:06 |
petis | Upraveno: 2010-03-13 17:07:37
jestli ti to neudrží ani na 4 ohmy tak máš chybu nekde v zapojení nebo v nastavení.
udělej fotku jak to máš ted nastavený a fotku zapojení
a nebo skus prohodit zesiky budto shori jeden nebo druhej -)
Zesiky jsem zkoušel prohodit a je to to samý. blbne to opravdu jen v linku. Když zapojim sub na jeden zesik tak to hraje v poho, když jen na ten druhej tak taky v poho. nastavení mám GAIN na 3/4, LPF na 80hz, BassBoost na +4db na 50hz a fáze na 180°. Podle návodu je to docela těžký zapojit - skoro nic tam nepíšou. (Zítra návod přivezu-vyfotim a dám fotku sem).
ještě jsem zapomněl dodat že master zesilovač přebírá komplet kontrolu takže slave se nemusí nastavovat, ale stejně jsem ho radši nastavil úplně stejně
Bassbost VYPNI ! slave nastavovat nemusis ani by se nemel ! pak to dela neplechu .
Zkus dat remote na baterku a zapni radio pust pisen a pak zapni zesiky.nebo parkrat pohnout membranou ,ale nerucim kdyz odpalis coz by se stat nemelo . Jen vím že helixi pak davali do zesiku nejakou ochranu!Ktera se musela mechanicky vyndat a pak to fungovalo

13.03.2010, 23:14 |
luda551 | Upraveno: 2010-03-13 23:14:55
Jinak pepe ma super zesik pro helixe za par .)
Ps co tam je za pojistky ????
Co jwe ten bílej konektor na zesikach vedle repro svorek ?????nemá byt nejaky spesl kabel ?
pojistky má každej 2x80A a kablik je tam taková dvoulinka v návodu píšou jenom že je to k vyřazení ochran k dosažení maximálního výkonu. Ten návod je prostě takovej divnej... připadá mi to (podle toho co jsem vše už odzkoušel) že ten kablík plní funkci takovou aby ty zesiky vypínali zároveň a ne aby vypnul jen jeden z nich(myslim při sepnutí ochran). Já to vidim zatim asi tak, že v pondělí zavolám do firmy Sekin jakoždo dovozce a zeptám se jich na to osobně když nedokážou udělat pořádnej návod
Taky už pomalu začínám přemýšlet o výměně. Jenže kdo by tyhle zesiky chtěl? hrajou super ale v tom linku si zatim nechtěj povídat... Už prostě nemám na to koupit další zesik za cca 10000 a vejš :-( asi jsem moc náročnej...
zkus jeste vyhodit ty pojistky z napajeni, jsou tam beztak zbytecny, woofer bude mit 2x2Ohm, mozna si zapomnel odecist odpor multimetru a jak psal petis linkovaci kabel co nejkratsi a nejkvalitnejsi, bassboost na 0, faze na 0, kdyz to porad nepofrci, nelinkuj a dej co civka to zes, nastav vsechno na 0, potom slad gain pomoci multimetru at davaj oba zesy stejne a uvidis, neni to uplne idealni reseni, ale da se to, akorat budes potom vysoko s odporem a nedostanes vykon co chces..
Civku na zasik, druhou na druhej jsem zkoušel a maká to super. Připane mi ale že když to dám na ten 1ohm jen na 1 zesik tak že to hraje víc. V napájení bych opravdu problém neviděl - na terminálech na zesikách je při vyplnutym motoru 12,1V a při nastartovaným 14,3V. Zkusim ten linkovací cinch-našel jsem asi 20cm dlouhej a 2x stíněnej
Z toho jejich popisu linkování prostě moc chytrej nejsem :-(
to zapojení máš dobře? nebo co přesně nechápeš?
zapojení je v poho ale proč se ty zesiky vypínaj
nečetl jsem tvůj dotaz celý, ale napadá mě jestli se nedostaneš na nízkou impedanci...

14.03.2010, 12:53 |
petis Zesíky by měli být propojený ještě na mínus svorkách. Takhle si myslím že to nemuže fungovat.
odpoj woofer a ted jak to máš změř jestli jdou nějaký volty ze zesíku.
Jak myslíš propojený mínusy? Zítra změřim

15.03.2010, 23:01 |
clown mas zapojenej ten kabel pro vyrazeni ochrany ?
zkus to ..
jinak me to bezelo, sice chvili, ale bezelo .. i na Yellow Top Optime .. :o) nemel jsem cas to mucit.
na jednom zesu zapojeny + na druhym -
moje zesiky pochazej z rozdilny doby, jeden je uplne prvni kus v republice, druhej cca rok starej
jinak mne napada jedna vec, jakeho jsou stari ty zesy ?
ty prvni z vyroby, mely ochranu vysoko a sly do protectu pomerne brzo, ani tomu neslo nalozit na 1 Ohm
delala se na tom pomerne jedoducha uprava :o)
Clown
Team Helix Czech Republic
Ten kablik mám zapojenej. Jeden je 20 měsíců starej a druhej rok starej. Mě taky hrajou ale jen potichu. když začnu přidávat hlasitost na radiu tak začnou blikat protecty a pak vypnou. Naposledy mi vypnul jen slave ale woofer hrál dál .Nějak už mi to hlava moc nebere. Jinak když nejsou v linku tak hrajou bez porblémů na 1 ohm. Ještě dotaz - když jsou v linku tak master má na všech čtyrech výstupech na woofer plus a slave mínus? (v normal zapojení tam je plus,mínus,mínus,plus)

15.03.2010, 23:21 |
petis Určitě to máš špatně zapojený.
Na MAster zapojuješ plusový kabely od wooferu na PLUS
Na Slave zesíku zapojuješ mínusový kabely od SW taky na PLUS

17.03.2010, 19:50 |
petis Tak co? už to hraje?
jako petis, spatne zapojene, vsak podle toho schematu co jsem ti dal vys, je krasne videt jak to ma byt zapojene..
ještě pořád to nehraje... řešim to z dovozcem firmou Sekin. Prej to podle toho schématu opravdu tak hraje , ale jeden zesik má prej nějak citlivější ochranu, Zítra budu vědět víc. pak hned napíšu
Ten spodní je Master. Tak jsem s tim dneska hrál a vypíná jen ten starší-slave (na fotce ten horní)Mám jim to tam poslat a oni ho přenastaví. Tak uvidíme. Dneska se mi ale už z toho podařilo dostat i nějakej trošku vyšší tlak :-)
zkus to zapojit jen na 1den terminal plus a na druhej minus jak je to v manualu
Na terminálu jsou vžy oba plusy a oba mínusy propojený. Proměřoval jsem to. Ale co píšeš mě taky napadlo a je to to samý
tatkto si to mel ???? a spodni SLAVE by nastavenej bejt nemel . Po ten nastavis MASTER zesikem

edit : to tyrkysově je zkousel si propojit ???

18.03.2010, 20:27 |
petis to má svorky +- -+??
jj. Zkoušel .Je to úplně to samý. Má to +--+. Slave nenastavuju jen master na obrázku spodní zesik. To tyrkysově je vyřazení ochran. Ale je to vyřazení ochran jen pro woofer. Ochrany zesiku prej běžej dál. Má tam bejt dvoulinka-Na fotce není ale zkoušel jsem to i stou dvoulinkou. bez efektu
no ale v manualu pisi oba plusy z woofru na jeden plus v zesiku to same mínus ,) jinak by tam snad bylo napsane nebo zvyraznene
Ja jsem to promeroval a i jsem se ptal v Sekinu a tam mi to potvrdily
Když to zapojíš jena na ten první tak je efekt stejnej. To jsem zkoušel

21.03.2010, 22:44 |
clown michale muvil jsem se Sekinem .,
mam rocni SPXL venku z auta, neni problem odzkouset ..
kontakt pod nickem
Nene. Bohužel teď nemám moc času. Doufám že se to o víkendu všechno uklidní a já budu moct pokračovat