Navštíveno 1994x

Ahoj,jaka rada reproduktoru od kicx je nejlepsi?Osobne mam komponenti repro GFQ a kamarad ma radu ICQ a ta je vykonejsi a ma vetsi frekvencni rozsah,myslel jsem ze ta rada GFQ je vyssi nez ICQ...vi otom nekdo neco vice?dekuji.
já jsem za řadu PRO :) ale z těch dvou GFQ

13.03.2010, 21:01 |
JoPi Ahoj taky mám GFQ kompa vepředu a ovály vzadu , mile mě překvapily jak umí zahrát jen na rádio bez zesíku a to mám základního Pincka . Za mě taky GFQ
jako Midnite...
GFQ jsem měl a spokojenost

14.03.2010, 15:17 |
Diner JoPi: az tak bych to neprehanel... Mel jsem GFQ na radio a moc se jim teda do vetsich vychylek nechtelo, a to jsem mel jen 13cm, o 16,5cm ani nemluvim. GFQ je urcite treba nakrmit vice, nez jen z radia. Uz jen kdyz se clovek podiva na parametry, tak to musi byt jasne
diner: tak to není ale vůbec pravda... nejde o parametry ale o praxi.. A že se jim nechtělo do výchylek je poměrně logické. Další věc že kvalita se nepřevádí na výchylky :P
Taky mám GFQ vpředu i vzadu ovály oboje přes zesilovač teda, ale hraje to hodně dobře bych řekl, ještě když se vytlumí přední dveře tak dokážou dobře zabasovat!
GFQ jsem jen pro test měl několik týdnů v autě zapojené jen na autorádio. Nehrají špatně, ale pokud je člověk zná ze zesilovače, tak zákonitě řekne, že je to bída. U Kicx bych dal trvale na autorádio řadu STC, vyšší řady už na zesilovač.
Jinak zásadní změna GFQ a ICQ je hlavně v dělící frekvecni výškáče, potom v materiálu středobasu, kdy GFQ mají skelná vlákna, membrána středobasu je lehčí a živější.
Výchylky tu nejsou moc na místě, protože je stejně k větší hlasitosti musíš ořezat.
vychylky mi prijdou jako cosi na efekt, ale kdo videl hrat treba Morel Supremo stredobasy s 250W rms, tak to umelo hrat hodne nahlas, kopat moc dobre, ale pohyb membrany byl minimalni ... to, ze se vice hybe membrana, muze spise casto znamenat spatnou kontrolu membrany zesilovacem (at uz radia, tak i externiho zesilovace)
GFQcka jsou urcite vyssi rada - ja bych hodnotil lepsi stredy a lepsi vysky (i diky te nizsi delicce)
obecne na zesilovaci hraji lepe kazde reproduktory - integrovany zesilovac radia nikdy nebude mit takovou silu jako klidne stejne vykonny externi zesilovac

15.03.2010, 08:23 |
Diner Nerikam ze by to byla hruza, nejak to hralo, ale GFQ urcite potrebuji zesilovac, ne radio. Zkusenost byla takova, ze se mi zdalo, ze pouze na radio mi lepe zahraly OEM repro Nokia:-D Tot muj poznatek! Kazdopadne ted uz to mam v aute uplne jinak a GFQ poputuji do druheho auta, rozhodne ale uz na zesilovač.