Navštíveno 3563x

15.03.2010, 19:47 |
pesa Tak jsem minuly tyden diky Drobkovi mohl testovat nadherny kousek zeleza - resp. hliniku a to 4kanal Genesis - z roku 2000-2001.
Testovani probehlo opet v mem 350z na reproduktorech Scan-Speak - viz predchozi testy a zvuk byl porovnavan s Helix A4.
Technicke info k zesilovaci zde:
[ Link ] 
spis diky Milanovi,kterymu ho jeste nezaplatil .....dekovat zlodejum kde to jsme .

15.03.2010, 19:58 |
pesa Hned zezacatku, jakmile chytnete tento zesilovac do pařátů, vas prekvapi jeho perfektni zpracovani - opracovani. Designove je to opravdu nadherny kousek autohifi, coz podtrhuje navic nakombinovany lesteny hlinik a pozlacene konektory + logo.
Jeho velikost klame telem, protoze vaha zesilovace byla snad polovicni, nez bych cekal. Coz v 350z jsou body navic :)
Jedine co mne zarazilo byly male sestihrany na reproduktorovych svorkach, ktere se pri sroubovani "zadrhávaly"...ale dost k zapojeni, ted k tomu nejdulezitejsimu - JAK VLASTNE HRAJE?

15.03.2010, 20:25 |
pesa Kde zacit? Tak treba v tom, co nebylo oproti A4 dobry.. STREDOBASY - nebudu se zde rozepisovat o pruzracnosti stredobasovych kmitoctu, ktere v aute nikdo poradne neslysi, ale o dynamice, kontrole, drajvu - coz nas asi vsechny zajima. A prave tyto vlastnosti Genesisu chybely, jako kdyby ztratil koule. Zvuk se stal sice "mekcim" ale to co ja ocekavam od stredobasu je KOPnuti, pokud ho ve studiu nahraly a nikoliv zmekceni a uhlazeni tohoto PEAKu. Postradal jsem nahlost, udernost. Konkretne u Krysare z Valciku od Landy, Sam McClain-I feel good nebo Soundrack z Romea a Julie song Montague Boys...
Helix je oproti Genesisu u posledniho zmineho az zvireci a tak by to melo byt :)

15.03.2010, 20:42 |
pesa VYSSI kmitocty naopak Gecko zvlada rekl bych prijemneji, lidsteji. Je jich subjektivne vice - hned jsem si vzpomenul na Audison VR. Scena je sice "slitejsi" ale ne neprijemne. Vse hraje jako kdyby pod strechou, chybi urcite detailnejsi levoprave rozliseni, ale pokud nemate prime srovnani s jinym zesilovacem, tak vas to ani nenapadne :)
Metlicky opet u Sam McClaina lepe dozvnivaji, jsou prijemnejsi, lidstejci. U Landy jsou cinely zivejsi, autentictejsi.

15.03.2010, 20:46 |
pesa V dnesni dobe, kdy jsou tyto zesilovace za tretinove ceny , bych se ho urcite nebal vybrat do prednich 3pasmovych systemu na vysky a stredy. Naopak vyhybal bych se zapojeni na stredobasy + urcite bych ho v instalaci neskryval - je to opravdu krasavec :)
4kanal som mal tiez, sice len na stredoch a vyskach, takze "kick" posudit neviem, ale nemalo ho ani DM, cize neda sa ocakavat ani tu (4CH = 2 kusy Stereo100 v jednom chladici)... Priestor sa pri 2xDM oproti 4CH vyrazne zlepsil, ani nie tak vo velkosti ako v lepsom fokuse.
Genesisy si rozumeju s hodvab. kalotami, ktore troska zmakcuju ich svetly a chladny charakter... s plechacmi to moze potrebovat troska viac EQ...
Ad VRX 4.300.2 mi prislo teplejsie, mozno s troskou viac "sarmu"

15.03.2010, 21:51 |
Augi konny: kde jsi? rad bych zde videl Tvuj prispevek k Genesis Four Channel na stredobasech :-)

15.03.2010, 22:11 |
macek No taky sem zkousel na moje AD MM6 genesis a zadna slava VRXo na tom bylo podstatne lepe. Na vejsky ten genesis mozna ale jinak zadna slava podle me je to jenom zbytecne nafoukla a predrazena vec:-)

15.03.2010, 22:36 |
Augi No, vzhledem k tomu, ze konny asi spinka, tak to napisu ja...
zkouseli jsme s konnym Genesis Four channel zmustkovat na dva 4ohmovy 8" kickbassy a prednes byl lepsi nez na jakykoliv jiny zes, ktery byl k dispozici - umyslne nechci jmenovat znacky a typy, to necham na konnym, pokud si to bude prat, ale meli jsme silne 2k zesky i monobloky na 2Ohm a pod, ale stejne "SUBJEKTIVNE" mel nejslepsi prednes Genesis...
Takze co se tyce kontroly a durazu (v mustku!!!) nemuzu si stezovat...

15.03.2010, 23:37 |
pesa zvlastni - co jsem se docetl, tak vzdy kdyz zmustkujes analog zesik ztracis damping asi o pulku jeji hodnoty.
Kazdy si tim projde. Proste ma pocit, ze ty repraky musi hrat lepe, kdyz jim da ne 60W na kanal, ale 120W - proste vic stavy = vetsi bass. Ale bohuzel se mi osvedcilo, ze ne lepsi bass. Zmustkovane zesilovace hraji sice vykonneji, ale nemaji kontrolu, nemaji dynamiku, hloubku - proste to vic praskne, ale bez zivota.
proto vsichni na SW pouzivame monobloky a ne zmustkovane 2k...proto uz nikdo nemustkuje 4k na predni stredobasy...

15.03.2010, 23:40 |
pesa meli jste v testu krome tohoto 4k take jeste nejaky dalsi 4k? nebo uz jen 2k a monobloky

16.03.2010, 09:22 |
Augi Ne, jen tenhle jediny 4k. teda aspon co ja pamatuju. konny toho ale urcite zkousel vic. Treba se ozve...
pesa: ne všichni používáme na SW monobloky, mám Genesis Profile 2 Ultra v můstku, vše testováno na stejné sestavě (Naka CD40,Aliante 10") a musím přiznat, že ze všech (mono: JL 500/1, Rainbow iPaul, Alpine MRD605, 2k: PL Opus 2, RF Punch 401S,RF 360.2) mi seděl nejvíc po všech stránkách, i když jsem měl pocit, že monoblok musí být lepší, prostě pro moje uši to tak nebylo...

16.03.2010, 17:07 |
pesa Vencaf: zatim se asi nezname, ale budu rad pokud mi nechas nekdy na sraze tvoji sestavu poslechnout. V jake karce to mas?
pesa> ad monoblock: Zapco este monoblok nevyrobilo :-)
pustat zmostikovany 2kanal na 4 Ohm sa mi zatial zda ako dobry kompromis DF je este furt 500
btw ten isty model som mal na vysky aj na sub, dobry zos vie zahrat vsetko...
PS> nezohnatelne Studio 100 nepocitam
PS2> ad genesis: mal som moznost pocut auto s 6x miniblock na 3W FS, jedno z najlepsich, co som kedy pocul.. 2x miniblock je menej stavy ako DMX, ale hra lepsie :|
PS3> ad genesis: Gordon vraj raz povedal
it is a monoblock...
if you hear any clipping, it may be your EARS or the speakers hitting the end stops
Martin: clipping myslel limitaciu? Daj schemu toho zosiku a poviem ti ci ho dostanes skor do limitacie ako usi :-)
4kanal zmostikovany na basy urcite neeeeee...
gregi genesis monoblock...jj limitaciu
pesa: na srazy nejezdím, moje instalace není zase tak dobrá, že bych se s ní chtěl pochlubit... kromě toho Aliante 10" je prodaný, ve skříni už je jeho 12" brácha, a auto čeká na uzavřené ozvučnice do dveří a nově nataženou lepší kabeláž, pak to možná bude stát za to... ale jestli máš zájem testnout A4 vs můj Profile 4 Ultra, proč ne :-)

17.03.2010, 22:14 |
pesa mam to k tobe kousek, takze jakmile dotestuju Sinfoni a popr. Braxe, tak se muzu ozvat ;)